Happylists

Happylist oktober 2017 – Toerist in eigen land & fietsen op een tacx

31 oktober 2017

Ik ben alweer bijna jarig, dus oktober is bijna voorbij. De maand waarin het van een beetje zomers veranderde naar een landschap vol herfstkleuren. Ik moet er nog een beetje aan wennen, zoals elk jaar. Ik heb een fijne maand achter de rug. Ik vertel je over mijn oktober!

Oktober in ‘t kort op mijn blog

Ik plaatste 12 artikelen, dit is de laatste van de maand. Ik schreef over mijn favoriete accommodaties, deelde weetjes over Chios en gaf je een update over mijn gezonde voornemens voor de tweede helft van 2017. Het ijsschotsen meer van IJsland was voor mijn één van de hoogtepunten tijdens onze reis, en dus liet ik je veeeeel foto’s zien van Jökulsárlón. In The Travel Tag vertelde ik je wat mijn favoriete land is, en wat mijn mooiste reismomenten zijn. Natuurlijk neem ik je ook mee naar mijn wishlist voor 2018. Benieuwd waar ik graag naartoe zou willen? Van mijn Wishlist Nederland gaf ik je een update. Benieuwd hoe ver ik ben? Tot slot nam ik je mee met de boot naar Zweden. Wat was dat leuk!

Durbuy, Belgium

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen: Brugge vs GentTerschelling vs Texel en Route Roadtrip West-Canada. Mijn top 5 van oktober is als volgt:

5 – Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

Vorig jaar vierden we samen met vrienden Kerst in de Ardennen. Ons vakantiehuisje was vlakbij het stadje Durbuy, maar ik verwachte er niet veel van. De verrassing was dus ook groot toen het een geweldig mooi stadje bleek te zijn! Durbuy schijnt het kleinste stadje ter wereld te zijn. Ga dat zien!

Marcella, Sierra de Grazalema4 – Travel 2018 – My wishlist right now

Voor 2018 hebben we nog helemaal geen reisplannen. Wel hebben we genoeg plannen, en dus maakte ik het artikel Travel 2018 – My wishlist right now. Ik hoop dat we ons reisjaar kunnen starten met een weekje Portugal. Dat land staat al jaren op mijn wishlist, maar het komt er steeds niet van. Wat er nog meer op mijn wishlist staat? Bekijk mijn artikel!

3 – Route Zuidereiland Nieuw-Zeeland

Onze reis door Nieuw-Zeeland was de allergaafste! Ik vind het Noordereiland echt prachtig, maar het Zuidereiland heeft nog net wat ruigere natuur. In het artikel Route Zuidereiland Nieuw-Zeeland vertel ik alles over onze route in dit prachtige gebied.

Étretat, Frankrijk

2 – De krijtrotsen van Étretat

Toen we vanuit Oostende naar Normandië reden, maakten we een tussenstop bij de krijtrotsen van Étretat. Ik vond het hier werkelijk geweldig, wat een natuur! Sla dit pareltje zeker niet over!

Je vindt ook mooie krijtrotsen bij Møns Klint in Denemarken!

1 – Zelf je reis naar Amerika plannen

Wij waren al 3 keer in Amerika: in New York en Florida, een maand in West-Amerika en we maakten een roadtrip rond The Great Lakes. Als het aan mijn man lag, dan reisden we elkaar jaar door Amerika, ik probeer wat spreiding te stimuleren. Goede tips om je reis door Amerika te plannen hebben we zeker, dus doe er je voordeel mee!

Slope Point, New ZealandWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het onwijs leuk om The Travel Tag in te vullen! Het nadenken over al die mooie reizen en ervaringen alleen is al tof. Het start al met de vraag aan welk land ik mijn hart heb verloren, geen lastige keuze wat mij betreft. Ook het minst leuke reismoment was voor mij meteen duidelijk, maar het kiezen van mijn mooiste reismomenten vond ik erg tof (en moeilijk!). Ben je benieuwd of ik een planner ben, of ter plekke juist alles uit zoek? En wil je weten wat er boven én onderaan mijn wishlist staat? Lees The Travel Tag!

Kleine succesjes?

Na een klein dipje in september heb ik weer bijna het record van augustus gehaald. Supertof!

Mesta GreeceNutz oktober 2017 Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

De foto met Nutz maakte én plaatste ik toen ze in oktober exact 5 maanden oud was. Geen klein katje meer, ze is al best groot! Maar ze blijft schattig, lief en mooi. Liefde voor dat pootje om haar snuitje. Een andere favoriet is de foto van het betoverende Jökulsárlón meer in IJsland. Ik werd daar letterlijk overdonderd door de natuurpracht. Werkelijk te gek!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de groene deur in Mestá kreeg de meeste likes. Een kleurrijk plaatje in een knus stadje. Mestá is één van de mastiekdorpjes in het zuiden van Chios. Dit zijn zeer oude stadjes met knusse straatjes, leuke pleintjes en mooie huisjes versierd met planten en bloemen. We bezochten ook Olympi en Pyrgí en ik schreef een artikel over de mastiekdorpjes.

Benieuwd naar meer foto’s? Volg mij op Instagram @ marcellamolenaar!

Pannenkoe bij Brinkzicht Chocolademelk Doppio Smooth Brothers GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Na een wandeling over Balloërveld in Nationaal Park de Drentsche Aa hadden we zin in een hapje. Dit werd een dikke pannenkoek met heel veel kaas. Yum! Het is weer tijd voor warme chocolademelk, en dus genoot ik van een groot glas pure chocolademelk bij Doppio. Zo kom ik de herfst en winter wel door. Voor de nodige vitamientjes dronk ik een vers geperst sapje bij een hippe sapbar in Groningen: Smooth Brothers. Ik had het sapje Fatha met wortel, ananas en limoen. Ik kom er zeker nog eens terug, er is genoeg lekker uit te proberen!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik ben weer gaan zwemmen! In oktober zwom ik trouw elke vrijdag mijn baantjes, wat het totaal op 4x zwemmen en 260 baantjes zet. Nette score! Ook heb ik een aantal keren een wandeling gemaakt. Al ben ik geen herfstfan, het is wél mooi met al die kleurige blaadjes en paddestoelen.

ZwiftNew in!

Nóg meer beweging, want ik heb sinds zaterdag een Tacx. Met dit apparaat heb ik mijn racefiets om getoverd in een hometrainer. Een interactieve nog wel, want ik kan via het programma Zwift fietsen tegen andere mensen. Een heel actief computerspel dus. Tijdens de rit veranderd het vermogen zodat het lijkt alsof je af en toe een heuse beklimming hebt. Ik fietste al in de digitale wereld van Watopia en ik maakte een ritje door Londen. Heel geinig!

Gouda HollandWat was de leukste ontmoeting?

Samen met vrienden speelden we voor toerist in eigen land. We liepen een rondje door Gouda (foto), waar helaas alle winkels dicht waren. We aten er onwijs lekker bij restaurant Koeien en Kaas, een absolute aanrader. De volgende ochtend gingen we naar de markt in Ouderkerk aan de IJssel, waaiden we uit op de Maasvlakte, lunchten we in Brielle én namen we een kijkje bij Kinderdijk. Een heerlijke dag!

Ik wil vaker op pad als toerist in eigen land. Ik schreef een update van mijn Wishlist Nederland!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Zaterdag ben ik jarig! Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag in Noord-Ierland, maar dit jaar is Jan met een PV uitje in Valencia. Ik ben zaterdag en zondag samen met Marjolein van Your Travel Guide op het Duitse eiland Borkum. Ik ben er nooit geweest, dus ik ben heel benieuwd! Over een paar weken ga ik terug naar Eindhoven, waar ik twee jaar geleden sliep in Boutique Hotel Lumiére. We gaan de stad vol lichtjes bewonderen tijdens het festival GLOW. Veel zin in!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in oktober?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

38
Reageer op dit artikel

avatar
18 Reacties
20 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
19 Auteurs van reacties
MaudWandaJanetElisaDiana Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Dat fietsspel ziet er grappig uit. Alvast een fijne verjaardag en goede reizen! Ik ben in oktober vijf dagen naar Málaga geweest en heb daar nog wat zomer kunnen meepakken 🙂

Jenny
Reiziger

Wat goed dat je nu ook binnen kan fietsen! Dat zou ook echt wat voor mijn vriend zijn.

Ik vind de ijsschotsen in IJsland ook heel mooo! Leuke nieuwe blogs.

Sanne
Reiziger

Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Je hebt een fijne maand achter de rug, maar de maand die er aan komt is ook niet verkeerd zeg. Wat leuk dat jullie naar Duitsland gaan. Alvast heel veel plezier!

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Leuk! Wij hebben op zolder een spinningfiets staan en fietsen dan met behulp van ClubVirtual ook allerlei virtuele bergetappes, zo leuk! En supergezond! 🙂

Fijne verjaardag alvast!

Sabine
Reiziger

Leuke update joh! Ik heb eigenlijk ook wel weer eens trek in warme chocolademelk en pannenkoeken 😀 Oktober stond voor ons in het teken van verhuizen en in onze boerderij is het echt hartstikke koud haha, dus als alles op orde is ga ik ook echt weer aan de warme chocolademelk. Alvast een fijne verjaardag meid!

Kelly
Reiziger

Wat een fijne maand Marcella! Wat leuk dat fietsspel…zou iets voor mij zijn. Beweeg ik tenminste een keer 😉 . Ik krijg genoeg beweging op mijn werk, maar zou eigenlijk ook moeten sporten.

Jaquelien
Reiziger

Alvast gefeliciteerd.
Borkum is een geweldig eiland en makkelijk bereikbaar vanuit Groningen. Zie ook mijn website https://jtravel.nl/borkum. Geniet ervan.
Moet ook nodig weer naar mijn home provincie

Carolien
Reiziger

Wat leuk dat binnen fietsen. Echt grappig. Fijne happylist. Zelf was ik in oktober veel op pad en heb optimaal genoten 😊

Yvonne
Reiziger

Die ijsschotsen in IJsland blijven indrukwekkend! En wat super dat het zo goed ging met je bezoekersaantallen deze maand. En dat terwijl je vaak hoort dat oktober en november de slechtste maanden zijn. Fijne november gewenst!

Jessica
Reiziger

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van een Taxc gehoord, maar het klinkt erg fijn en handig! 🙂 Na het lezen van jouw maandoverzicht mis ik Nederlandse pannenkoeken wel zeg… Eerste wat ik ga eten als ik weer thuis ben haha!

Saskia
Reiziger

Ook allemaal heerlijke dingen! Same here. Pracht foto’s weer. Vooral die van Nutz zijn zo heerlijk!
Wat fijn dat je nu ook binnen kunt fietsen. ik ga nog bijna elke dag trouw op het fietsje naar het werk. zal binnenkort wel om zijn als het weer echt slechter gaat worden. Fijne november gewenst.

Gabriëlle
Reiziger

Zo te lezen heb je een leuke maand gehad. Vooral leuk dat je jouw ervaring deelt met de boot naar Zweden. 😊😀

Sanne
Reiziger

Wat een actieve maand. Enne 260 baantjes in 4 trainingen is ook niet mis. Zo race fiets thuis is ook fijn. Echt geen ruimte voor.

Diana
Reiziger

Wat een leuke maand heb je gehad. Zelf las ik laatst ook over de Tarx en zag er een filmpje over. Vind spinning echt te gek maar dit lijkt mij ook echt tof. Misschien toch een idee om te aan te schaffen. Leuk dat je ook tegen andere kunt fietsen.

Elisa
Reiziger

Leuke maand heb je gehad! Vind je foto’s van de Kinderdijk zo mooi, dat ik zelf ook meteen zin krijg om er weer eens heen te gaan. Ik ben trouwens ook weer begonnen met zwemmen, vind dat echt heerlijk om te doen 🙂

Janet
Reiziger

Wat een heerlijke maand heb je gehad. Superleuk! Ik heb nog nooit gehoord van een tacx maar het ziet er superleuk uit! Ideaal voor in de wintermaanden 😉

Wanda
Reiziger

Wat een heerlijke maand joh! En ja, die foto’s van Nutz… kom maar op hoor, echt prachtig om te zien! En Durbuy…. we zijn er nu al tig keren geweest maar we blijven terugkomen en toch ook weer nieuwe dingen ontdekken. Leuk trouwens dat je je verjaardag op Borkum heb gevierd! Ik ben er nog niet geweest en wil er zeker nog eens heen. Ik ben zelf in februari jarig en zoek eigenlijk ook nog iets voor dat weekend. Thuis verjaardag vieren ben ik eigenlijk wel een beetje klaar mee.

Maud
Reiziger

Dat klinkt als een fijne maand! Leuk dat je ‘toerist speelt’ in eigen land, ik wil dat ook meer gaan doen!