Happylists

Happylist november – Roadtrip Mexico, mijn verjaardag & Nutz onder het mes

2 december 2018
Happylist november 2018

November is voorbij gevlogen! Ik vierde mijn verjaardag in Mexico, genoot van alle warmte in deze herfstmaand en toen we weer thuis kwamen moest onze kat Nutz onder het mes. Intussen ben ik hard op zoek naar een nieuwe baan. Lees je mee naar mijn maand?

Isla Holbox Mexico MarcellaNovember in ’t kort

  • Op zondag 4 november was ik jarig. Ik vierde dit jaar mijn verjaardag in Mexico. Eindelijk eens lekker weer op mijn verjaardag, dat wilde ik als klein meisje al 🙂 We bezochten Maya tempel Edzna en deden we een gave roadtrip naar het zuidelijke deel van het schiereiland Yucatan.
  • Van eind oktober tot half november genoten we volop van onze roadtrip Mexico! De eerste artikelen staan intussen online!
  • Toen we thuis kwamen werd het net koud in Nederland, en dus hadden we minstens 30 graden temperatuurverschil. Dat was best wel even wennen…
  • Nutz en Twix waren érg blij dat we weer thuis zijn. Vooral Nutz had ons erg gemist en had zich voor onze oppas 3 weken lang voornamelijk verstopt op zolder…
  • Ik heb inmiddels alle 5 delen van de Millenium triologie uit gelezen. De eerste drie delen zijn van Stieg Larsson, de laatste twee delen van David Lagercrantz. Echt aanders!
  • En als je dan toch bezig bent: je kunt ook meteen de 3 Zweedse films en 1 Engelse film (The girl with the dragon tattoo) kijken!
  • Ook las ik alle boeken van Lisette Jonkman uit. Een totaal andere categorie boek, maar prima vermaak. Lekker laagdrempelig!
Gorge du Verdon France

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Deze recente artikelen werden ’t meest gelezen in november:

5 – Waarom wij reizen

In de serie artikelen Behind the scenes schrijf ik eerlijk wat wij meemaken tijdens een reis. Zo heb ik hoogtevrees en dat zorgt wel eens voor lastige situaties. Dit keer besloot ik op een rijtje te zetten waaróm we eigenlijk reizen. Redenen genoeg!

Lees meer Behind the scenes!

4 – Kamperen met een camper in Canada

De meeste vragen van lezers die ik krijg gaan over Canada. Over de campings, een goede route of de juiste kleding in een bepaalde periode. En dus schreef ik het artikel Kamperen met een camper in Canada om zo een antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Heb je alsnog een vraag voor mij, laat het mij dan vooral weten in een reactie op het artikel. Ik reageer altijd!

3 – Isla Holbox – Het paradijsje van Mexico

Jaaa, het eerste artikel van onze reis door Mexico! Onze reis startten we op het relaxte Isla Holbox, een paradijselijk eiland in het noorden van het schiereiland Yucatan. Denk aan mooie stranden, helderblauw water, een knus dorp vol streetart en heerlijk eten. Wat wil je nog meer?

Haast Pass, New Zealand

2 – Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

Nog steeds onze meest bijzondere reis was onze roadtrip Nieuw-Zeeland. Wekenlang keken we onze ogen uit daar aan de andere kant van de wereldbol. Wauw, wat een ervaring! De route van onze roadtrip Nieuw-Zeeland heb ik overzichtelijk in een blog gezet zodat jij inspiratie kunt op doen voor jouw droomreis!

1 – Leuke uitjes in Nederland

Grappig genoeg werd het artikel met leuke uitjes in Nederland het beste gelezen in november. Zo zie je maar weer dat je niet ver weg hoeft te gaan, juist in Nederland is er ook zoveel moois om te ontdekken! Heerlijke inspiratie voor de komende feestdagen/kerstvakantie!

Jokulsarlon Iceland

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

In De mooiste meren ter wereld maak ik een inventarisatie van de mooiste meren die ik tot nu toe gezien heb. En dat zijn al heel wat geweldige prachtige meren! Sommige ver weg in Canada of Nieuw-Zeeland, maar ik zag ook pareltjes dichtbij huis. Zo zie je op de foto de indrukwekkende ijsschotsen bij Jökulsárlón in IJsland. Het was zo magisch om daar te staan te genieten van die krakende en bewegende ijsschotsen! Wat is de natuur ook geweldig!

Nutz november 2018

Nutz onder het mes?

Helaas gaat het nog steeds niet goed met onze kat Nutz. Vanaf februari heeft ze veel last van jeuk waardoor ze de huid bij haar nek en oren open krabt. Het resultaat is een kale rauwe huid, ontstekingen en zelfs een gat in haar oor… Ook is ons meisje lusteloos en speelt ze al maanden niet meer. Dat is raar (en zielig!) voor een kat van slechts anderhalf jaar oud.

Omdat een voedselallergie intussen uitgesloten is, besloten we op advies van de dierenarts onder narcose een stukje huid te laten wegnemen om te onderzoeken wat er nou aan de hand is. Bij katten kan je helaas niet simpelweg een bloedtest doen om na te gaan waar het diertje allergisch voor is.

Uit de huidtest kwam duidelijk een overgevoeligheid en ontsteking naar voren. De komende drie weken slikt Nutz antibiotica en een speciale olie om de huid te laten opknappen. Daarnaast is ontwormen van groot belang omdat een worm de ontsteking en alle gedoe juist kan activeren. Dus geen medicatie, maar eerst een vrij simpele behandeling. Ik hoop zo dat we nu eindelijk eens een goede oplossing vinden!

Marcella SchiermonnikoogHoe gaat het met solliciteren?

Omdat ik een tijdelijk contract heb tot 31 december 2018, ben ik op zoek naar een nieuwe functie. De gemeente waar ik werk gaat samen met 3 andere gemeentes, en daar moet nog een aantal functies opgevuld worden. Voordat we naar Mexico gingen heb ik mijn sollicitatie bij de nieuwe gemeente voorbereid, maar helaas kan ik nu pas reageren op de functie die ik graag wil. Met nog 4 weken te gaan tot het einde van het jaar is dat dus erg spannend. Uiteraard hou ik de externe vacatures ook goed in de gaten. Mocht je een goede tip voor mij hebben, dan is die natuurlijk altijd welkom! Ik zoek een mooie baan als communicatieadviseur in Noord-Nederland.

Akumal beach Mexico Jan Marcella Akumal MexicoWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van mij en Jan op het strand erg leuk! We stralen beide! De foto is gemaakt op het strand van Akumal waar we een halve dag hebben gesnorkeld. Helaas hebben we geen schildpad gezien, maar wél zagen we een heleboel prachtige visjes! De paarse visjes met geel/zwarte streep zijn onze favoriet want die zijn zó onwijs nieuwsgierig. Ook zag ik nog een stuk geweldig koraal. Ja, dit was absoluut één van onze favoriete dagen in Mexico!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van het strand is ook gemaakt in Akumal. We hadden daar een geweldige accommodatie voor een kleine prijs bij Xio Akumal waar een eigen beachclub bij hoort. Uiteraard maakte ik daar een foto van het strand, en deze foto scoorde erg goed op Instagram. Blijft grappig dat dat gebeurt bij de foto’s waarvan je het niet verwacht.

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

Uxmal Mexico

En ben ik weer lekker actief geweest?

In Mexico hebben we duizenden stappen gelopen op stranden, door kleurrijke dorpen en bij prachtige tempelcomplexen. Ik haalde de meeste dagen mijn dagelijkse doel van 10.000 met gemak, met een aantal uitschieters tegen de 20.000. Ik had mijn zwempak mee om wat baantjes te zwemmen, maar helaas waren de meeste zwembaden nogal compact. Soms was het meer een vijver dan een zwembad. Prima om af te koelen, maar niet ideaal als je baantjes wilt zwemmen. Ach, onze beweging kregen we toch wel. In Nederland heb ik intussen weer 1x gezwommen, en dat wil ik zeker 1x per week blijven doen. Ook staat mijn racefiets weer op de tacx, dus ik kan weer lekker fietsen met Zwift!

Twix en NutzEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Natuurlijk staan alle feestdagen in de drukke maand december voor de deur. Sinterklaas vieren we vandaag bij de ene familie en volgende week bij de andere familie. In december gaan wij samen met vrienden naar het concert van Bløf in Rotterdam. Ook staat er misschien een uitje naar een kerstmarkt op de kalender én we vieren Kerst met onze families. Al met al een drukke, maar vooral ook leuke maand!

Lees ook: Happylist oktober – Weer solliciteren & het is herfst

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
chucky1012

Gefeliciteerd 🎉🎉
Oh jeetje wat erg van de kat….

Heel veel sterkte en beterschap 😉

Elisa

Ik hoop zo dat jullie de oplossing vinden voor Nutz, vind het zo sneu. Wel fijn dat ze in ieder geval iets gevonden hebben. En nog gefeliciteerd met je verjaardag!

Janet | thatonetime

Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Zeker niet slecht om dat in Mexico te vieren! En wat een boeken lees je joh… ik kom er amper aan toe om te lezen (tenzij ik vakantie heb).

Saskia

Goh, het houdt niet op met Nutz he 🙁 Arm beestje <333
En succes met solliciteren!

Kelly

Wat sneu voor Nutz. Ik hoop dat het snel beter gaat met haar. Mijn jongste kat heeft zich de eerste vakantie ook twee weken niet laten zien. Nog gefeliciteerd met je verjaardag trouwens. Heel veel succes met solliciteren…komt goed!

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x