Happylists

Happylist november 2020 – Jarig zijn & een nieuw jaarcontract

6 december 2020
Stadspark Groningen november 2020

Dé maand waarin ik jarig ben vloog voorbij. Gelukkig werd mijn harde werken beloond met een nieuw jaarcontract. Ook genoot ik van de herfstkleuren en sliepen we 1 nachtje op de Veluwe.

Tapasavond Groningen
Wikkelhouse Apeldoorn

Wat was leuk?

  • De maand begon goed: ik scoorde een negatieve coronatest. Ook Jan haalde een paar weken later een negatieve test. Gelukkig.
  • Een paar keer wandelden Jan en ik een flink eind en genoten volop van de mooie herfstkleuren en paddestoelen. Jammer dat dit nu weg is.
  • Ik ben jarig op 4 november. Dit vierde ik op het werk met collega’s en brownies. Thuis werd ik door Jan opgewacht met slingers, ballonnen én bloemen. Ook kwamen de buren even langs. Ik voelde me best jarig!
  • Van mijn collega’s kreeg ik een cadeaubon voor mijn favoriete theewinkel: Your Daily Tea Cup. Kon ik mooi weer een voorraadje inslaan! Mijn favorieten: Morning Sunrise, Lemon Ginger, Mate Honey en Feel Well Balanced.
  • Op Netflix keken we naar: Norskov en seizoen 3 van Undercover. Beide aanraders!
  • We bezochten mijn moeder en zus in Franeker om alsnog onze verjaardagen te vieren. Alle 3 waren we al een tijdje geleden jarig geweest, maar dat moet best kunnen in coronatijd.
  • We sliepen een nachtje in een tof huisje in Apeldoorn en wandelden 40.000 stappen in 2 dagen. Heerlijk! Binnenkort lees je meer hierover in een blog.
  • Op een zondagochtend wandelden we een eind rondom het centrum. Niet in de drukke winkelstraat, maar juist er buiten. Wat fijn om af en toe in onze stad rond te lopen!
  • Met onze buren deden we een avond vol lekkere hapjes en goede gesprekken. Zó fijn om dat af en toe te kunnen doen!
  • Op de valreep hoorde ik dat ik een jaarcontract krijg voor 2021. Zekerheid voor een nieuw jaar bij een fijne werkgever. Yes!
Silvretta Hochalpenstrasse Austria

Mijn 5 meest gelezen artikelen in november

5 – Silvretta Hochalpenstrasse

Leuk, een nieuw artikel wat meteen veel gelezen is! In september reisden we met een camper door Oostenrijk en reden we over de Silvretta Hochalpenstrasse. Dit is echt de allerallermooiste route om vanuit Tirol naar Vorarlberg te rijden. Verwacht een boel haarspeldbochten, hoge bergpieken, twee knalblauwe stuwmeren en koeien midden op de weg.

Moraine Lake Canada

4 – Budget camperreis Canada

Reizen zit er nu even niet in, maar dit is juist hét moment om te sparen voor je droomreis. In budget camperreis Canada lees je wat je moet sparen voor deze te gekke reis in het westen. Want ja, dat is het absoluut tussen al die bergpieken, beren én rendieren. Wauw!

3 – Netflix – 7 spannende series

Nu is Netflix altijd al een goed idee, maar in het donkere najaar verslinden wij graag een fijne serie. Ik zal mijn artikel binnenkort update, maar ik denk dat je nu ook nog wel een paar toffe series uit mijn artikel 7 spannende Netflix series kunt pikken. Enjoy!

Marcella bij de Emerald Pools in Zion National Park in Amerika

2 – Roadtrip Amerika – De mooiste routes

Amerika is een land waar je eindeloos op ontdekking kunt gaan. Ik ben er nu 4 keer geweest en zal er zeker nog wel een paar keer terug komen. De routes die wij gereden hebben én een aantal wishlist-routes verzamelde ik in 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes. Wedden dat jij ook meteen een roadtrip wilt plannen?

1 – Eten afhalen in Groningen

Tot slot een favoriet die het goed doet nu de horeca gesloten is: 10x Eten afhalen in Groningen. Voor als je een keertje geen zin hebt om te koken en je wilt laten verrassen met iets lekkers. En ook voor een hapje en drankje zit je goed met de tips in mijn artikel. Genieten ga je zeker!

Welke boeken las ik in november?

33DNA van Yrsa Sigurdardottir – Dit boek las ik voor de helft al in oktober en in november ging ie uit. Een verhaal waar ik even in moest komen, maar wat me vervolgens in de greep hield. Dit boek is echt heel goed geschreven. Dat beloofd veel goeds, want de IJslandse auteur heeft er meer op haar naam staan.
34Doelwit van Linda Jansma – Een boek waar ik zó doorheen was. Het verhaal gaat over eerwraak en dat is een onderwerp waar ik nog niet eerder over las. Het verhaal leest vlot en blijft je verrassen. Echt een aanrader.
35De bunker van Hannah de Vries – Weer een totaal ander boek, want dit boek gaat over de geheimzinnige organisatie De Bunker. Grote onthullingen kosten Tweede Kamerleden de kop, wat de steun voor de mysterieuze groep alleen maar laat groeien. Journaliste Hannah de Vries doet van dichtbij verslag, maar wordt ook meegesleurd.

En nu lees ik Baguette met jam voor 2 van Wendy Brokers. Niet alleen maar een zoetsappig verhaal, want er blijkt meer te spelen dan in eerste instantie lijkt.

In 2020 had ik mijn doel gezet op het lezen van 35 boeken. Dat heb ik dus gehaald! Hou je van lezen? Volg me vooral dan ook op GoodReads.

Silvretta Hochalpenstrasse Austria
Jan Hafelekarspitze Austria

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van Jan in de bergen bij de Hafelekarspitze erg mooi. Je bent in slechts een half uur vanuit het centrum van Innsbruck bovenop deze berg. Echt een grote aanwinst voor de stad! Aan de ene kant heb je dan een fenomenaal uitzicht op de stad en aan de andere kant kan je eindeloos turen over bergpieken zoals Jan doet. Op Instagram kreeg ik van verschillende mensen de reactie dat ze het leuk vinden om Jan weer eens te zien op een foto.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met de meeste likes maakte ik bij de Silvretta Hochalpenstrasse: de mooiste route van Tirol naar Vorarlberg. Deze geweldige bergpas voert je over een flink aantal haarspeldbochten omhoog naar twee knalblauwe stuwmeren omringd door hoge bergpieken. Op deze foto spot je zelfs een gletsjer op de achtergrond. Echt, deze route móet je eens gereden hebben!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar? Doen!

Ben ik weer lekker actief geweest?

Spieroefeningen @ home – 4x een workout van ongeveer 30 minuten via de app Freeletics.
Wandelen – Ik doe mijn best om elke dag te wandelen, sowieso op thuiswerkdagen. Vaak haal ik minimaal 7.000 stappen op een dag, al streef ik naar 10.000 stappen. In het weekend wandelen Jan en ik af en toe in een natuurgebied.
Fietsen – Ik ben gemiddeld 2 keer per week op kantoor en op die dagen fiets ik 45 minuten.

Vanwege drukte op het werk kwam het er niet van om vaak te sporten. Ik was moe na werktijd en in het weekend moest ik bijkomen. Slechts 4 keer sportte ik met Freeletics, een dieptepunt waar ik in december vast weer makkelijk uit omhoog krabbel. Ik ga er in ieder geval mijn best voor doen! Ook wil ik absoluut lekker blijven wandelen. Goed in beweging blijven, daar functioneer ik altijd het beste op.

Nutz kerstster

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Eind december verblijven wij een paar nachten in een huisje in Zuid-Limburg. Ik vergeet het steeds, omdat ik dit jaar helemaal niet echt met reizen bezig kan zijn. Toch is het natuurlijk een superfijn vooruitzicht om even helemaal eruit te zijn en op pad te gaan. Even ons thuiskantoor achter ons laten en genieten van alle moois in het zuiden van het land. Zin in!

Lees ook: Happylist oktober 2020 – Druk met tof project op werk & op paddestoelenjacht

Hoe was jouw november?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Gefeliciteerd met je nieuwe contract! En ja, dat huisje op de Veluwe… wat een mooi plekje joh! Wij hebben voor december geen plannen, het zal vooral werken worden en dan aan het einde van het jaar 2 lange vrije weekenden.

Linda

nog gefeliciteerd met je verjaardag en je jaarcontract! Wat fijn dat je je verjaardag toch nog een beetje kon vieren, ondanks Corona.

chucky1012

Gefeliciteerd 🎉🎉
Leuk verslag….
Een fijne nieuwe week….

Shirley

Dubbel gefeliciteerd! Het klinkt als een fijne maand zo. De change of scenery op de Veluwe klinkt ook goed.

Saskia

Leuk overzichtje en nog gefeliciteerd met je verjaardat en je nieuwe contract. Dubbel feest 😉 Baguette met jam voor 2 heb ik ook een hele tijd geleden gelezen (als recensie boek) Vond hem zeker voor tussendoor wel vermakelijk.

Maaike

Jaaaa dubbel gefeliciteerd. Zo leuk! En ik vind dat je aardig wat hebt bewogen hoor haha. Lekker veel gewandeld in ieder geval!

Kirsten

Klinkt als een fijne maand zeg! En wat goed van je nieuwe contract, gefeliciteerd! 🙂

Jacoba

Joepie, gefeliciteerd met je jaarcontract! Je hebt echt een leuke maand gehad zo te lezen 🙂 En knap dat jullie zoveel stappen hebben gezet op de Veluwe! In januari gaan wij ook weer eens wandelen, ok?

Maaike

Dit klinkt als een november to remember ;-). Wat een opluchting dat je contract is verlengd! Grappig om de maand zo samen te vatten, heb ik nog niet eerder gezien en ik vind het heel inspirerend!

Yvonne

Wat fijn Marcella, dat je een nieuw jaarcontract hebt gekregen. Gefeliciteerd! Ben je nu nog steeds zo druk op je werk, of wordt het al iets rustiger. Fijne Kerstdagen alvast voor jullie.

Denise

Haha, ‘ik scoorde een negatieve coronatest’. Grappig gezegd, maar wel fijn! Hier was het van de week ook weer een paar dagen in spanning/binnen zitten, maar dan voor m’n dochter.
Van harte met je jaarcontract! Dat zijn toch wel de positieve berichten in deze tijd!
Verder heb ik bij elke happylist die ik van je lees het idee dat er net een week voorbij is en dan is het alweer een maand! Nog even en het jaar is alweer voorbij…

Janet

Een goede maand voor jou met je verjaardag en een nieuw jaarcontract.. genoeg reden voor een feestje!

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x