Happylists

Happylist november 2019 – Een jaarcontract & weekend Gdansk

1 december 2019
Forum Groningen nov 2019

Mijn verjaardagsmaand was leuk en gezellig. We genoten van een heerlijk weekend Gdansk, bewonderden het nieuwe icoon van Groningen én ik werd verrast met een jaarcontract op mijn werk. Het was een mooie maand, november!

Vertel, een jaarcontract?

Omdat mijn huidige contract t/m 31 december loopt was ik al een tijdje in spanning over de mogelijkheid om mijn werk te blijven doen in 2020. Ik heb een erg leuke baan als communicatieadviseur en blijf mezelf graag verder ontwikkelen bij deze werkgever. Gelukkig hoorde ik van de week dat ik een jaarcontract krijg voor ’t nieuwe jaar. Jeej, wat supertof! Dat jaarcontract zorgt ervoor dat ik kan meewerken aan een gewéldig event en dat ik straks zonder zorgen door Australië kan reizen. Goede vooruitzichten!

Puzzelen Twix en Nutz nov 2019 Forum Groningen nov 2019 The Commons Groningen Paterswoldsemeer Groningen nov 2019Wat was leuk?

  • Ik was jarig op maandag 4 november en vierde ’t met familie, vrienden én collega’s. Op de dag zelf was er een grote bijeenkomst van mijn werk, ging ik uit eten met Jan bij The Commons en relaxten we in de bioscoop. Weer eens wat anders dan mijn verjaardag vieren in Noord-Ierland, Borkum en Mexico.
  • Op mijn verjaardag kreeg ik een puzzel met wereldkaart en dat leidde tot een nieuwe hobby van Jan en mij. We vinden puzzelen leuk én ontspannend en dus zijn we intussen al met onze 3e puzzel bezig.
  • Met een vriendin genoot ik van een hightea bij Elmers. Dikke aanrader!
  • Een nieuwe mijlpaal: op Facebook haalde ik de 1.800 likes. Tof! Volg je mij al?
  • Jan en ik genoten op een zondagse namiddag van een appeltaartje met een kop thee/koffie bij Strandpaviljoen Paterswoldsemeer. Wat tof dat we getrakteerd werden op een geweldige zonsondergang!
  • Op de laatste dag van november werd Forum Groningen geopend, dé nieuwe eyecatcher en multifunctioneel centrum van Groningen. Jan en ik namen een kijkje op het dak van dit geweldige gebouw. Wauwww! En er is nog zoveeeel meer te ontdekken, dus we komen er snel terug!

Gdansk PolandHoe was het weekend Gdansk?

Super, wat een gave, kleurrijke stad! Je vindt volop pastelkleuren en sierlijke gevels in Gdansk. De trapjes voor de panden en de straat vol keien maken de sfeer compleet. Ik weet zeker dat Gdansk nóg mooier is als de zon schijnt en de lucht blauw is. Maar hé, ook eind november met -1 graden is het echt genieten in de stad. Dikke jas en handschoenen aan, muts op en regelmatig in een leuk restaurantje opwarmen met een drankje. Top! Een weekend waar ik zeker meer over ga schrijven, dus stay tuned!

Isla Holbox Mexico Marcella

Mijn 5 meest gelezen artikelen in november

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t beste gelezen:

5 – Isla Holbox Mexico

Onze roadtrip Mexico startte met een tripje naar Isla Holbox. Op dit relaxte eiland mag je niet komen met je huurauto, dus je doet alles lopend, op de fiets of met een golfkarretje. Het is er heerlijk rustig en relaxt. Prima start van onze reis!

Lees ook: 3x Mijn favoriete Mayatempels

Thingvellir National Park, Iceland

4 – Thingvellir, de kloof tussen twee continenten

Tijdens ons roadtrip IJsland (met een camper!) namen we natuurlijk ook een kijkje bij Thingvellir National Park waar je dé kloof tussen twee continenten vindt. Je vindt er de scheiding tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent. En ja, het is absoluut leuk om daar een kijkje te nemen!

3 – 10x Leuke uitjes in Nederland

Dichterbij huis op pad, dat kan natuurlijk prima in Nederland! In 10x Leuke uitjes in Nederland vind je mijn selectie met leuke dagjes of weekendjes weg. En omdat er nog veel meer leuks te doen is in Nederland, zal ik dit artikel binnenkort updaten!

Marcella, Moraine Lake

2 – Kamperen met een camper in Canada

Rondreizen met een camper in West-Canada is absoluut te gek! Continue ben je volop in de natuur waar je 24 uur per dag van geniet. Omdat ik vaak vragen krijg over deze reis schreef ik Kamperen met een camper in Canada. Boordevol handige tips voor jouw prachtige reis!

1- 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes in de USA

Ook rondreizen in Amerika vind ik supertof. Het landschap is indrukwekkend en veranderd continue. Wij maakten al meerdere reizen in Amerika én ik heb een wishlist van reizen die ik nog graag wil maken. Dat leverde het artikel met de mooiste routes in de USA op!

Kandersteg SwitzerlandWat was het leukste artikel om te schrijven?

Ik wil onze nieuwste video graag in de spotlights zetten. Jan knutselde de video roadtrip midden Zwitserland in elkaar. Met dronebeelden en prachtigs shots van de overweldigende natuur. Een leuker souvenir is er niet, het is zó tof om op deze manier terug te kijken naar onze reis. Ik heb heimwee naar dit geweldige land!

Bekijk onze video’s op YouTube!

Welke boeken las ik in november?

28Het zwembad van Libby Page – Weer eens wat anders, want dit is een roman over de dreigende sluiting van het zwembad in Brixton. Ik moest er even in komen, maar verslond het laatste deel van het boek. Een schattig verhaal.
29Stromboli van Saskia Noort – Soms wat langdradig en wollig, maar wel een leuk boek. Het gaat over een dame die naar haar scheiding op retraite naar het eiland Stromboli gaat.
30Onschuldig van David Baldacci – Het eerste deel in de serie over Will Robie. Hij voert opdrachten uit voor de Amerikaanse overheid en is extreem goed in zijn vak. Het boek wordt al snel heel spannend!
En nu lees ik De aanslag van David Baldacci, het vervolg op Onschuldig. Nog leuker om te lezen omdat ik de meeste personages al ken. Dit moest in deel 1 nog opgebouwd worden.

Gdansk PolandBeren spotten in Finland

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto van de beer echt prachtig, wat een machtig mooi dier! Jan maakte deze foto tijdens een bearwatching-tour in Finland. Echt, wat een gave dag was dat! In 4 uurtjes zagen we vanuit onze kijkhut maar liefst 9 beren vlak voor onze neus. De mooierd op de foto zwom zelfs nog een stukje. Magisch!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van het knusse straatje in Gdansk kreeg de meeste likes. Kleurige pandjes, mooie uithangborden en een prachtig pand met torentjes op de achtergrond. Wat een prachtige stad hé!

Volg je mij al op Instagram @ MarcellaMolenaar?

Ben ik weer lekker actief geweest?

Ja! Ik heb keurig 2x per week gesport, behalve in de week dat we naar Gdansk gingen. Ik vertrok naar Polen met een blaasontsteking, dus ik heb die week rustig aan gedaan. In Gdansk liepen we trouwens behoorlijk veel, dus mijn beweging kreeg ik wel. In november zwom ik 1x per week 60 baantjes en ik deed 1x per week aan personal training, mijn nieuwe sport. Het leek me goed om concreet aan mijn spierkracht te werken en een nieuwe routine te ontwikkelen. Fitness vond ik nooit leuk en ik wilde met goede begeleiding werken aan mijn lijf. PT doet veel goeds voor mijn lijf en ik merk dat ik na anderhalve maand al een stuk sterker ben. Ik sport dus lekker door! Ik wil mijn Tacx trouwens ook weer neer zetten zodat ik kan fietsen met Zwift. Leuk (zie foto) én goed voor mijn conditie!

Santa Claus Rovaniemi Finland

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

December is de maand van Sinterklaas en Kerst wat ik vier met onze families. Dit keer vieren we 1x Sinterklaas want met mijn familie delen we cadeautjes uit met Kerst. Ik heb rond Kerst een paar dagen vrij, maar ik werk ook in die periode. Ik heb dan wel een jaarcontract en dus neem ik mijn 2 weken verlof mee naar 2020, toch wil ik voor volgend jaar ook wat vakantiedagen bewaren voor ná Australië. Wel zijn we nog van plan om een dagje naar een Duitse stad te gaan. Altijd gezellig rond de feestdagen. Met nog maar een paar weken te gaan is het al bíjna 2020. Tijd om terug te kijken met een aantal terugblikken, dus daar ga ik binnenkort aan beginnen. Altijd leuk!

Lees ook: Happylist oktober – Een klusproject & nieuwe stedentrip

Heb jij genoten van november?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Co | Op reis met Co

Gefeliciteerd met je jaarcontract! Nu kun je echt aftellen tot Australië 🙂

Janet

Wat een leuke maand heb je gehad! Gefeliciteerd met je contract, dan heb je inderdaad weer even rust! En fijn dat Gdansk goed is bevallen. Ik vond dat ook een erg toffe stad!

Linda

Gefeliciteerd met je jaarcontract! Heel fijn 🙂 Fijn ook dat Gdansk leuk was. Wij hadden helaas ook geen blauwe lucht, maar hebben alsnog genoten van de stad. Wij waren er in de herfstvakantie, afgelopen jaar was het 17 graden daar, toen wij er waren slechts 5. Je moet net mazzel hebben soms :p

Kelly

Wat fijn dat je een jaarcontract gekregen hebt! Zo fijn die rust. Ik heb een paar dagen geleden ontslag genomen want ik mag per januari bij één van mijn werkgevers fulltime aan de slag. Geen twee banen meer…eindelijk wat meer balans hoop ik. Gdansk lijkt mij ook wel een toffe stad.

Aniek

Gefeliciteerd met je contract! Dat geeft zo veel rust. En ik ben benieuwd naar welke Duitse stad je gaat. Ik maak denk ik ook nog een mini-stedentripje.

Manon Ruitenberg

Gefeliciteerd met je jaarcontract. Lijkt me een ontspannen vooruitzicht! Mooie foto van de zonsondergang ook! Genieten lijkt mij.

Diana

Ik sprak je er al even over maar YES gefeliciteerd met je jaarcontract. Zo fijn om die nu in je pocket te hebben. Scheelt idd zoveel zorgen :). Leuk lijstje met boeken ook, alhoewel ik lezen nu momenteel niet veel doe ga ik er een aantal van onthouden.

Saskia

Wat een fijne happylist. Congratz met je contract. Ik heb ook genoten van November, op naar de laatste maand van 2020. Zin in!

ivonne

Wat fijn dat je een nieuw contract hebt gekregen. Een betere manier dan op pad te gaan naar een droombestemming is er niet! Ik wens je vast heel veel plezier in het prachtige Australië!

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x