Happylists

Happylist november 2017 – Nieuw reisplannen & Ticket to ride

30 november 2017

In november werd ik weer een jaartje ouder, bezocht ik Borkum en Eindhoven en ik speelde eindelijk Ticket to ride. Natuurlijk was er nog meer leuks. Kijk je mee terug naar mijn november?

Marcella Dalarna SwedenNovember in ‘t kort op mijn blog

Dit is mijn 11e artikel van november. Ik begon de maand met een winactie omdat ik op 4 november jarig was. Uiteraard kwamen er weer artikelen over IJsland online. Ik schreef over papegaaiduikers spotten en de prachtige waterval Dettifoss. Op mijn pagina IJsland vind je nu een kaartje waar je alle bezochte plekken + artikelen vindt. Handig! Ook schreef ik over natuur dichtbij huis: Balloërveld bij de Drentsche Aa én het prachtige waddeneiland Borkum. Het is al even geleden dat we door West-Amerika reisden, toch besloot ik de hoogtepunten van Utah op een rijtje te zetten. Ik blikte terug met de Throwback Travel november en keek naar de bezochte bestemmingen van mijn Wishlist ABC. Tot slot schreef ik over mijn aanraders voor Netflix en dat ik een nieuwe baan zoek. Tips zijn zeker welkom!

Arches National Park in AmerikaMijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen: Brugge vs GentTerschelling vs Texel, zelf je reis naar Amerika plannen en Route Roadtrip West-Canada. Mijn top 5 van november met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Hoogtepunten van Utah

In 2011 maakten we een roadtrip West-Amerika, een te gekke reis! Ik denk er nog regelmatig met veel plezier aan terug, en dus besloot ik mijn hoogtepunten van Utah met je te delen. De nationale parken Bryce en Zion zijn bij velen wel bekend, maar ken je Arches al? Het is daar werkelijk prachtig! In mijn artikel vertel ik je er alles over.

Lillooet, Canada

4 – Video – Roadtrip West-Canada

We hebben intussen van best veel reizen of korte trips een filmpje, maar de video roadtrip West-Canada blijft favoriet. De beelden zijn mooi, spontaan en enthousiast. Het geeft een prima beeld van onze camperreis door West-Canada. Echt heel tof!

Benieuwd naar meer gave video’s? Volg mij op YouTube!

3 – Here and Now #43 – Ik zoek een nieuwe baan!

Ik ben toe aan een volgende stap in mijn carrière. Ik zoek een nieuwe baan in de richting van communicatie, marketing en content in de regio Groningen. Heb je tips voor mij? Let me know!

Rotorua, New Zealand2 – Route Noordereiland Nieuw-Zeeland

Uiteraard, het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland heeft de meest indrukwekkende ruige natuur. Maar dat is zeker geen reden om het Noordereiland over te slaan! Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland vind je onder andere Rotorua, een gebied vol geisers en pools. En dat is nog maar één van de vele bezienswaardigheden!

1 – Paklijst: wat neem je mee naar Cuba?

Cuba is geen makkelijk land. Je vindt er winkels, maar daar wordt maar weinig verkocht. Het is dus handig om álles bij je te hebben als je naar Cuba reist. Wat je het beste mee kunt nemen, vertel ik in mijn Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba?

Puffin Iceland

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Schrijven is hier niet helemaal het juiste woord. Ik vond het erg leuk om te vertellen over het spotten van papegaaiduikers in IJsland (met handige tips), maar foto’s laten zien van deze mooierds is natuurlijk helemaal tof! Ik was echt dolenthousiast dat we deze bijzondere beestjes zo goed konden zien! Ik voelde me even weer zoals toen we pinguïns spotten in Nieuw-Zeeland. Beide momenten waren zo magisch!

Zwolle Holland Bluff New Zealand

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik blikte nog eens terug naar onze geweldige reis door Nieuw-Zeeland. En dus plaatste ik de foto bij de wegwijzer die staat bij Bluff, het bijna zuidelijkste puntje van het Zuidereiland. Eigenlijk heb ik mijn ogen dicht, maar dat zie je in dit blog beter dan op Instagram. De foto straalt plezier uit, en dat is altijd goed! Nu heb ik heimwee naar Nieuw-Zeeland trouwens, dat wel.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van Zwolle was grappig genoeg de favoriet op Instagram. Je hoeft niet altijd ver weg te gaan om mooie plekken te spotten. Omdat Jan tijdens mijn verjaardag in Valencia zat (en ik op Borkum) vierden we na dat weekend op maandag nog een klein verjaardagsfeestje met een dagje Zwolle. We lunchten lekker, slenterden door de stad en shopten een cadeautje. Op een brug maakte ik deze foto van het uitzicht met leuke huizen en woonboten. Die werd erg gewaardeerd! Zwolle is leuk, ik wil er nog een een City Guide van maken.

Benieuwd naar meer foto’s? Volg mij op Instagram @ marcellamolenaar!

Bla Bla GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Ik at samen met een vriendin bij Bla Bla in Groningen. Dit is een vegetarisch restaurant met onwijs goed eten. Je kiest één van de drie menu’s en je krijgt allerlei lekkernijen op je bord. Ik had de variant met onder andere quiche. De smaakcombinaties zijn echt goddelijk, zeker een aanrader! Laat je niet afleiden door de ietwat typische huisstijl en website. Bij Bla Bla zijn ze erg goed in koken, en je komt nou eenmaal voor lekker eten!

ZwiftEn heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik heb in november 3x mijn 80 baantjes gezwommen. Eén vrijdag kwam het er niet van omdat we naar Eindhoven gingen voor Glow (was gaaf, binnenkort meer hierover!). Ook fietste ik 6 keer op mijn Tacx, ik sloeg 2 keer over omdat ik licht grieperig was. Ik wil in feite 2 keer per week fietsen. Fietsen met Zwift is leuk en lekker interactief, maar ik tref nog wel vaak een parcours met een flink stijgingspercentage. Zo fietste ik gister 54 minuten en klom bijna 300 meter. Dat is behoorlijk intensief, vooral omdat ik natuurlijk gewend ben aan het platte Hollandse landschap. Maar ik maak progressie, dat is fijn om te merken!

Ticket to ride EuropeNew in!

Al heel lang was ik benieuwd naar het spel Ticket to ride, en ik zou het spelen met vrienden. Dat kwam er niet van, dus toen ik een aanbieding zag besloot ik Ticket to ride Europe maar gewoon te kopen. Een goeie keus, want het spel is echt heel tof! Wel heb ik van de 2 keer dat we het speelden 2 keer verloren, dus ik ben uit op revanche 🙂

Marcella Borkum

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Net als vorig jaar vieren we Kerst niet thuis bij onze families. Vorig jaar zaten we in de Ardennen, dit jaar verkennen we Zeeland. We hebben een huisje met een kachel en keukentje waar we heerlijk willen relaxen. Oh zo degelijk, maar wel waar we nu behoefte aan hebben. Uitwaaien aan de kust, Middelburg ontdekken en heerlijk boeken lezen. Fijn. We gaan sowieso een dagje naar Antwerpen, dé stad waar we ons eerste weekendje weg vierden. Goed vooruitzicht hé!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in november?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

36
Reageer op dit artikel

avatar
18 Reacties
18 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
19 Auteurs van reacties
JannekeSaskiaLizetteJanet | thatonetimeNatasja Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Leuk overzicht hoor! Zeeland is heerlijk in de winter, ben er een paar jaar geleden geweest.
November was een leuke maand, met onder andere een paar dagen Wenen met vriendinnen en superleuk nieuws dat Ditisierland.nl is genomineerd voor de Ierland Press Award. Vanaf is de uitreiking dus nog even spannend! 😉

Sabine
Reiziger

Mooi overzicht! Wat doe je toch veel leuke dingen altijd 😀 Ik heb in november vooral genoten van ons nieuwe huis 🙂

Jessica
Reiziger

Wat leuk om de kerst door te brengen in zeeland, fijne provincie! 🙂 Ik ben ook een spelletjesfanaat en Ticket to Ride staat ook al lang op m’n wishlist! Het spel duurt wel erg lang of niet? ;p Volgens mij is dat de reden dat de meeste mensen het niet willen spelen ;p

Carolien
Reiziger

Hé misschien kom ik je wel tegen Marcella als je Middelburg komt verkennen 😊 Dat spel ga ik eens bekijken. We hebben vorig jaar een nieuw spel gekocht maar dat is zo ingewikkeld dat we het eigenlijk nooit spelen. Tijd voor nieuwe spellen maar minder ingewikkelde 😉

Gabriëlle
Reiziger

Leuke maand heb je gehad! En leuk dat je Middelburg mag gaan ontdekken, ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik ben ook gek op spelletjes, Ticket to Ride staat alleen nog niet in de kast, misschien om lijstje zetten dan maar!

Diana
Reiziger

Een maand vol met leuke dingen. Dat van de Tacx, die wil ik ook. Mis het fietsen nu echt en ga daarvoor vaak naar de sportschool om te spinnen. Maar hoe fijn is het om dit gewoon thuis te kunnen doen. Toch maar is over nadenken om te kopen.

Yvonne
Reiziger

Van ticket to ride had ik nog nooit gehoord, het klinkt in elk geval erg leuk! (maar dat komt omdat ik er dan meteen associaties van een gave roadtrip bij heb, haha) Fijne decembermaand gewenst Marcella!

Marcel
Reiziger

Fijne maand heb je achter de rug Marcella. Leuk dat je met de feestdagen in Middelburg bent. Erg fijne stad met een historisch centrum. Antwerpen is mijn favoriete Belgische stad, jullie zullen je er vast vermaken. Veel plezier!

Martin
Reiziger

Leuk! Middelburg en Antwerpen zijn beide leuke steden…mooi vooruitzicht dus! Bla bla ga ik onthouden voor als we weer eens in de buurt zijn van Groningen.

Linda | travellersoftheworld
Reiziger

Mooi overzichtje van een leuke maand! Je plannen voor kerst klinken echt heel fijn 🙂 Heerlijk om er dan even tussen uit te gaan! Mijn november was niet heel bijzonder, ik maakte een fotoboek van onze vakantie naar Malta en we vierden Remco’s verjaardag. Wel boekten we een weekend Groningen voor in februari 🙂 Dus de tip voor Blablabla klinkt goed 🙂 De kerst brengen wij door in Rome en oud en nieuw in Londen.

Wanda
Reiziger

Leuk maandje weer Marcella! Leuk ook dat jullie met kerst weer weg gaan! Dat staat al jaren op mijn lijstje maar helaas kan ik nooit vrij krijgen op mijn werk dus zijn we ook nu gewoon weer thuis. Onze november was absoluut geen topmaand met veel sores maar gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Nu lekker genieten van december!

Sanne
Reiziger

Ik ben benieuwd naar dat spel! Lijkt me heel leuk, jammer dat Thijs totaal niet van spelletjes houd. Klein minpunt. 🙂 Wat een heerlijke plek om kerst te vieren, lekker uitwaaien aan het strand. Wat dat betreft valt kerst precies goed, je hebt zo een lekker lang weekend vrij.

Eva
Reiziger

Alvast fijne feestdagen toegewenst. Wij vieren kerst in de Oostenrijkse sneeuw. Mocht je nog tips nodig hebben omtrent Middelburg of Antwerpen, klik simpelweg naar mijn blog. Enjoy!

Natasja
Reiziger

Niks mis met degelijk soms! November was hier ook een feestmaand, met mijn verjaardag drie dagen na de jouwe 🙂 Verder vond ik het vooral wat grijzig en stond het in het teken van buiten de deur eten. Succes met je zoektocht naar een nieuwe baan!

Janet | thatonetime
Reiziger

Dit klinkt als een fijne maand en zeker een tof vooruitzicht. Zeeland is leuk 🙂

Lizette
Reiziger

Leuk overzicht, Marcella. Op naar een gezellige feestmaand met als afsluiting uitwaaien in Zeeland!

Saskia
Reiziger

Lkker dat vooruitzicht met Kerst. Ben geen wilde plannen, maar gewoon bij paps en mams een dag en voor de rest hoop ik op vooral veel quality time met manlief die eindelijk eens àlle dagen vrij heeft.

Janneke
Reiziger

Oeh, zoals ik al zei lijkt Ticket to Ride me echt een super leuk spel. Staat al even op m’n wishlist 🙂 Alvast heel veel plezier in Zeeland. Ik ben opgegroeid met Zeeland als buurprovincie en kwam er veel en graag. Antwerpen blijft ook een favoriet. Als je nog tips zoekt, dan hoor ik het wel.