Happylists

Happylist mei 2020 – Fietsen voor de helden in de zorg

3 juni 2020
Kardinge mei 2020

In mei ben ik gaan fietsen voor de helden in de zorg. Ook schreef ik over avonturen aan de andere kant van de wereld én dichtbij huis. En omdat reizen straks weer kan heb ik weer meer bezoekers op mijn site, leuk! Kijk je mee hoe mei was?

Tegels terras Quizavond Hemingway take away mei 2020 Kardinge mei 2020 Twix op bureau mei 2020 Reisbestemmingen 2020 Zuivel van de boer in Groningen Foto's boven de bank 2020Wat was leuk?

 • We breidden onze fotocollectie boven de bank uit met foto’s van Australië. Mocht je benieuwd zijn, lees dan meer over reizen in ons interieur.
 • De schapen uit Drenthe kwamen weer in het bos achter ons huis ‘grasmaaiertje spelen’.
 • In het weekend wandelden we bij recreatiegebied Kardinge aan de rand van Groningen. Altijd favoriet!
 • We zochten nieuwe tegels uit voor onze achtertuin. Rond de zomer wordt ie opgefrist!
 • Ik nam je online mee op reis met 5 fijne reisvideo’s!
 • Poes Twix ligt af en toe gezellig op mijn bureau achter de schermen te slapen.
 • Wij deden inkopen bij een boer in de buurt en kochten vla, hangop, hamburgers, kwark en kaas. Yum!
 • We deden online mee aan een quiz én een travelquiz. Leuk!
 • De zonnepanelen werden op ons dak geïnstalleerd. Heel blij mee!
 • Met de buren bestelden we tapas van Hemingways en keken vervolgens de film Parasite. Superleuk!
 • Ik paste het kaartje met reisbestemmingen aan dat je nóg makkelijker een leuke plek kunt ontdekken.

Teutoburgerwald Germany

Mijn 5 meest gelezen artikelen in mei

Ik kreeg gelukkig weer iets meer bezoekers dan in maart en april. Dit vonden jullie de leukste (recentere) artikelen:

5 – Wandelen in Teutoburgerwald

Als het weer kan, ga dan zéker wandelen in Teutoburgerwald! Ik ben echt verrast door de natuur daar, en dat zo dichtbij huis. Van een canyon tot een prachtig doorkijkje op het glooiende landschap en een veld vol alpaca’s. Love it! In onze video van Teutoburgerwald ontdek je de regio alvast vanaf huis.

Wengen Switzerland4 – Roadtrip Zwitserland

Onze roadtrip Zwitserland deed me realiseren dat ik vaker de bergen wil opzoeken. De week in Zwitserland had van mij nog wel wéken langer mogen duren. Al kan je in een week juist ook veel zien & doen rondom Interlaken. Ik kan je onze route vanuit Basel zeker aanraden! Oh, en bekijk onze video van de roadtrip Zwitserland ook even voor de nodige dosis reislust.

3 – Roadtrip Zuid-Frankrijk

Nog zo’n rondreis van 1 week die me onwijs goed bevallen is. Vanuit Nice kan je prima een rondje maken naar de bergen en de prachtige Gorges du Verdon en ook nog even genieten van de Côte d’Azur en Monaco. Ik wil echt nog zóveel meer zien in Frankrijk, het is er onwijs mooi!

Camper Iceland2 – Paklijst – Reizen met een camper

Reizen met een camper vinden wij ontzettend leuk! We reisden al met een camper door Canada, IJsland, Nederland en Australië. Omdat wij meestal vanuit een vliegtuig een camper in stappen, hebben we intussen wat goede tips verzamelt met handigheden om mee te nemen tijdens je roadtrip. Dat levert een handige paklijst voor reizen met een camper op!

1 – 5x Eten afhalen in Groningen

Omdat uit eten gaan niet zomaar even kan, maakte ik het lijstje 5x Eten afhalen in Groningen. Zo eet je toch weer even (makkelijk) wat anders dan een simpel broodje kaas of gekookte aardappelen. Wij haalden zelf goddelijke tapas af bij Hemingways tijdens een avondje met onze buren. Genieten!

Moordernaarsstorm Inge Ipenburg

Welke boeken las ik in mei?

13 – Villa Gladiola van Tjeerd Langstraat – Ik vind de vlotte schrijfstijl van Tjeerd erg fijn. In combinatie met het spannende verhaal vloog ik door het boek heen. Absoluut een aanrader!
14 – Het motief van David Baldacci – De derde in de serie met Amos Decker, de man die alles kan onthouden. Ook dit keer is er weer een onmogelijke zaak waar Amos en zijn collega’s zich in vast bijten. Zal er duidelijkheid komen?
15 – Moordenaarsstorm van Inge Ipenburg – Het eerste boek uit de Sicilië kronieken. De Nederlandse rechercheur Wil raakt – na een roerige nacht – tijdens zijn vakantie betrokken bij een moord op een Nederlandse dame. Het is het begin van het contact tussen Wil en Maxime Steenstra die inmiddels jaren op het eiland woont.

En nu lees ik De mannen vallen van Inge Ipenburg, het vervolg op Moordenaarsstorm. Weer een heel spannend boek!

Great Ocean Road Australia Melbourne grafitti

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik ben dol op deze foto van de kust langs de Great Ocean Road in Australië! Dit stuk is aan het begin of eind (maar net waar je begint), aan de kant van Melbourne. Eigenlijk reden we de verkeerde route omdat dit uitzicht ‘de andere kant’ op was. Uiteraard konden we wel even stoppen en een kijkje nemen bij de verschillende uitkijkpunten. Absoluut de moeite waard!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de graffiti in Melbourne kreeg de meeste likes. Deze stad is echt een walhalla voor liefhebbers van graffiti want er is zoveeeel moois. Er zijn verschillende straten vól kunstwerken waar je kunt blijven genieten van alle moois. En zoals je ziet kan je er ook rondleidingen krijgen. Gaan we tijdens een volgend bezoek aan de stad zéker doen!

Volg mij op Instagram @marcellamolenaar!

Groningen mei 2020Ben ik weer lekker actief geweest?

Fietsen – 7x met een totaal van 295 kilometer
Spieroefeningen @ home – 4x met een workout van 1 uur via Skye
Wandelen – Bijna elke dag wandel ik minimaal een half uur (en dit probeer ik op te rekken)

In mei en juni fiets ik samen met Jan 500 kilometer voor De Helden Ride van de stichting Zorg na Werk in Coronazorg. En dus deden we extra ons best om de nodige kilometers te halen. Vaak stapten we 2x per week op het zadel, maar af en toe bleef het bij 1 tocht (vanwege regen). De eindstand van mei is 295 kilometer fietsen voor de helden in de zorg, dus we hoeven nog maar dik 200 kilometer om onze medaille te halen. Ook sport ik elke maandagavond een uur vanuit huis via Skype. Dat bevalt me erg goed en ik word al een stuk sterker. Ik wil nog 1-2 keer extra per week vanuit huis spieroefeningen doen, dus ik zoek nog een goede stok achter de deur.

Nutz mei 2020Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Ook ik juni ga ik fietsen voor de helden in de zorg. Daarnaast wil ik af en toe ook lekker wandelen in een natuurgebied in Groningen, Friesland of Drenthe. Weer eens wat anders dan de omgeving rondom huis waar ik al elke dag wandel. En misschien doen we ook wel weer eens een dagje waddeneiland. Lijkt me heerlijk: even los van het vasteland. In ieder geval hoop ik dat het lekker weer blijft, dan vermaken we ons prima!

Lees ook: Happylist april – Weer wennen in Nederland

Hoe was jouw mei?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Oh, die laatste foto! Zo lekker relax, heerlijk hoor! Jullie zijn goed bezig hoor met het fietsen voor de zorg! Ik heb de laatste weken juist veel gewandeld, maar wel vaak in dezelfde omgeving, behalve dan toen in de Gasterse Duinen in Drenthe, echt een aanrader trouwens! Verder stond mei natuurlijk in het teken van de komst van onze Mikey en het eerste weekendje weg bij ons vakantiehuisje, best een leuke maand dus.

Saskia

Mijn Mei staat ook online. Ook lekker veel gefietst op mijn nieuwe fiets. Zo blij mee! Verder veel thuis gewerkt (duh) en thuis veel proberen te sporten maar ook dat schiet er vaak bij in.
voor nu lekker de vakantie voorbereiden, weekje camping in het vooruitzicht. Helaas nog geen manier om de fietsen mee te nemen.

4
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x