Happylists

Happylist mei 2017 – Een nieuwe kat, 500 kilometer & bijna naar IJsland!

31 mei 2017

In mei begon de lente én de zomer. Wat was het opeens heerlijk weer! We namen een nieuwe kat in huis en telden af naar onze reis naar IJsland. Het is bijna zover!

Marcella, Camper Cruise Canada

Roadtrip met een camper

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Ik schreef in mei 13 artikelen. Ik vertel je wat ‘t meest gelezen werd!

5 – Budget camperreis Canada

Twee jaar geleden genoten we nu van onze camperreis door West-Canada. Onze eerste reis met een camper, en dat beviel ons onwijs goed! Ik zette alle kosten van onze roadtrip voor je op een rij, zodat je een duidelijk beeld krijgt wat zo’n droomreis je ongeveer kost.

Kerid crater, Iceland

IJsland

4 – Voorbereidingen roadtrip IJsland

Wist je dat we bijna vertrekken voor een camperreis door IJsland? In twee weken gaan we met een camper het hele eiland rond rijden en zoveel mogelijk ruige natuur ontdekken. Qua weer wordt het zo’n 10 graden, dat is dus even wennen. Maar de natuur is zo gaaf daar, dat is het wel waard. Lees ook over onze voorbereidingen roadtrip IJsland!

3 – Wandelen in de Dolomieten: Drei Zinnen

Vorig jaar vlogen we naar Venetië, maar we verlieten de stad direct weer. Op naar de wonderschone natuur in de Dolomieten! Mijn allergaafste hike ever liep ik bij de Drei Zinnen. Ik vertel je er alles over!

Arches National Park, America2 – Hoe werkt het in de nationale parken van Amerika?

Onze onwijs toffe roadtrip door West-Amerika startte in Seattle en eindigde in San Francisco. Na een heerlijke maand hebben we heel wat natuur gezien! Ik vertel je hoe het werkt in de nationale parken van Amerika!

1 – De krijtrotsen van Étretat

Een stuk dichterbij huis vind je de krijtrotsen van Étretat. Dit artikel wordt elke maand weer erg goed gelezen. Leuk, want het is er supermooi! Ik ben benieuwd of mijn artikel over de krijtrotsen van Møns Klint ook zo populair wordt!

Flag CanadaWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het superleuk om te schrijven over Oost Canada versus West-Canada. Ik ben in vier jaar tijd twee keer in het oosten geweest en één keer in het westen. In dit artikel zet ik mijn ervaringen voor je op een rij en ik vertel je welke regio mijn voorkeur heeft!

Benieuwd naar Oost-Canada? Lees over onze roadtrip Oost-Canada!
Benieuwd naar West-Canada? Bekijk ons filmpje en bekijk onze route West-Canada!

Stairs, Mons Klint, DenmarkPoint du Hoc, NormandySierra de Grazalema, Andalusia, SpainWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik geniet nog steeds van de foto’s van de krijtrotsen van Møns Klint. Wat was het daar onwijs gaaf! Deze foto is gemaakt vanaf de trappen en geeft je een doorkijkje naar de witte krijtrotsen. Heel fotogeniek!

Wist je dat het eiland Møn nog veel meer leuks heeft?

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met het blauwe meer maakten we tijdens onze mini roadtrip Andalusië in Sierra de Grazalema Natural Park. Binnenkort verschijnt het filmpje van onze mini roadtrip op de blog, dus stay tuned!

En wat was nog meer leuk?

Leuk is niet het goede woord, indrukwekkend past beter. Op de middelste foto zie je Pointe du Hoc in Normandië. Deze klip ligt tussen Omaha Beach en Utah Beach. Pointe du Hoc speelde een zeer belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog bij de bevrijding. Ik vond dit een passende foto om te plaatsen op 4 mei.

Bekijk ook onze route door Normandië!

Fietsen in De Onlanden Food mei 2017

Wat was de lekkerste ontdekking?

Heb je even? Ik genoot van een goddelijke pizza bij Buurman & Buurman met Marjolein. At een heerlijke cheesecake met Jan bij Brasserie Groen. Ik vond dat we met het warme weer een ijsje mochten hebben. En watermeloen. Ik at een lekkere salade bij Flinders met Narelle en ik ging lunchen met pasta bij de kersverse Vapiano in Groningen. Tot slot fietsten Jan en ik 65 kilometer en aten onderweg een lunch op een fijn terras vlakbij Norg.

En ben ik weer lekker aan het racefietsen?

Ja dus! Ik heb een record aantal kilometers gefietst in de maand mei, 330 stuks maar liefst. Dat maakt dat ik nu 516 kilometer heb gefietst en op 41% van mijn fietsdoel zit. Ik kom weer een stukje dichterbij! Een mooie eindstand voor onze vakantie, daarna trap ik weer lekker verder.

Cheetah en Twix

Hoe is het met Cheetah en Twix?

Ik vertelde laatst dat we een nieuwe kat hebben. Na een weekje blazen door Cheetah vond ze het wel prima. Ze moet in de gaten hebben gekregen dat Puma echt niet terug komt (helaas) en dat ze het voortaan moet doen met Twix. Intussen zoeken ze elkaar regelmatig op en snuffelen even aan elkaar. Ook liggen ze vaak bij elkaar in de buurt, zoals op deze schattige foto. Twix wordt intussen iets minder bang voor ons, al is aaien echt nog onmogelijk. Toch went ze langzamerhand wel en mogen we steeds wat dichterbij komen. Voor IJsland gaat het niet meer lukken, maar daarna moet het toch vast lukken om haar te aaien. Ik hoop stiekem dat Twix een schootkat wordt.

Pingvellir Nationaal Park, Iceland

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Nog even, en dan genieten we van IJsland! Ik moest wel even slikken toen het afgelopen weekend zo heerlijk zonnig was. In IJsland kunnen we temperaturen rond de 10 graden verwachten en regen. Ik leef op bij de zon en dan is zo’n overgang even wennen. Maar hé, we gaan naar IJsland, hoe gaaf! Dan is 2 weken slechter weer bijzaak. De natuur is er te gek en daar gaan we gewoon onwijs van genieten! Benieuwd naar onze avonturen? Volg me op Instagram en Facebook! Uiteraard komen er na onze reis veel verhalen met foto’s online, maar we gaan eerst volop genieten!

Wat wordt jouw volgende vakantie of weekend weg?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Shirley

Ik ben nu al benieuwd naar je foto’s van IJsland. In december zijn twee collega’s geweest en het zag er zo gaaf uit. Mijn volgende vakantie wordt een mini-roadtrip tussen Lissabon en Porto.

Marjolein

Klinkt als een heerlijke maand en een nog beter vooruitzicht. Het gaat wel wennen die temperaturen en helaas hoort het wel een beetje bij het land. Maar ik denk dat jullie het prachtig gaan hebben!

Sanne

Heel leuk artikel! IJsland lijkt me een prachtig land. Mijn zus en haar vriend zijn er een keer geweest en ze vonden het één van de leukste landen die ze al hebben bezocht. Ik kijk al uit naar de foto’s (:

Sabine

Leuk! Ja mijn volgende vakantie wordt ook IJsland. En Nederland. Al wordt dat niet echt vakantie denk ik, de agenda is al compleet vol namelijk…

Daphne

Yeah, bijna naar IJsland! Nog steeds mega hoog op mijn lijst en dacht echt dit jaar zelf ook te gaan, maar het liep toch allemaal weer wat anders 😉 Zo gaan die dingen! Maar jullie gaan het ongetwijfeld te gek hebben daar! Benieuwd naar de foto’s en verhalen!

Co | Op reis met Co

Wat een gezellige maand met al die etentjes 🙂 En perfect fietsweer, schiet lekker op zo! Heel tof dat jullie al onderweg zijn naar IJsland, ben echt zo benieuwd naar de verhalen!

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x