Happylists

Happylist mei 2016 – Wells Gray, Hamburg & video’s van Cuba

4 juni 2016
Happylist mei 2016

Echt lente was het nog niet in mei. Dat werd wel duidelijk want het werd van flink warm opeens best fris. Een aantal keer kwam ik doorweekt thuis… Gelukkig hebben we een hoop leuks kunnen doen met prima weer. Zo waren we in Duitsland en in een prachtig Nationaal Park in Nederland. Ook deelde ik een aantal video’s van Cuba met je. Zo ben je een beetje mee op reis!

FlowerMei in ‘t kort op mijn blog

Ik schreef 15 artikelen in mei. Uiteraard starte ik met mijn happylist van april, altijd leuk om terug te kijken naar de afgelopen maand! Ook schreef ik drie updates voor mijn Wishlist ABC en twee Here and Now-updates. Ook zag je deze maand video’s van Cuba op mijn site! Zo nemen we je mee bij het snorkelen bij Maria la Gorda en kan je met ons autorijden op Cuba. Ook maakte ik een artikel met Instagram pareltjes van Cuba. Maar er was nog veel meer leuks!

Marcella, HamburgTop 5 artikelen

Een aantal oudere artikelen werd in mei erg goed gelezen. Dit zijn de volgende: De krijtrotsen van Étretat, Brugge vs Gent, Terschelling vs Texel, Roadtrip West-Amerika en Roadtrip West-Canada. In de onderstaande top 5 licht ik artikelen uit die ik in mei gepubliceerd heb.

1 – Fotoblog van een weekend Hamburg

In het Pinksterweekend gingen we een paar dagen naar Hamburg. We sliepen bij een appelboomgaard in een dorpje vlakbij de stad. Op vrijdagavond bezochten we het concert van Mumford and Sons, op zaterdag bezochten we de stad, en zondag reden we via Bremen terug naar huis. Eigenlijk een te korte trip, maar leuk was het zeker! Ik maakte een fotoblog van ons weekend Hamburg!

Fête de la Nature in Nationaal Park De Alde Feanen2 – Fête de la Nature in De Alde Feanen

Een weekend later vertrokken we naar Nationaal Park de Alde Feanen. In Nederland werd voor ’t eerst het festival Fête de la Nature gehouden, en waren er allerlei leuke activiteiten waaraan we konden deelnemen. Zo gingen we sloep varen en wandelen door een prachtig natuurgebied. Uiteraard maakte ik een fotoblog zodat je mee kan genieten van dit toffe weekend. Oh, en vergeet ook zeker niet ons filmpje te bekijken!

3 – Voorbereiding op een bijzondere reis – vliegen en rijden

In de top 5 vind je ook een artikel van Jan terug! In september maken we met zijn ouders een bijzondere reis, en dus schrijft Jan over de voorbereidingen van deze reis. Dit keer over de vlucht en het boeken van een huurauto, maar ik kan alvast verklappen dat er nog meer artikelen ingepland staan!

4 – Video – autorijden op Cuba

In mei deelden we meerdere filmpjes van Cuba met je. In dit filmpje nemen we je mee de Cubaanse wegen op. Jammer genoeg zie je de geiten, paarden en koeien niet op de weg in dit filmpje, maar het kwam regelmatig voor. En er stonden hele groepen mensen vlak langs de weg en af en toe liep er iemand recht voor de auto… Bizar joh!

5 – Video – snorkelen bij Maria la Gorda

En ook onder water nemen we je mee op reis! We gingen snorkelen bij Maria la Gorda en namen de GoPro met ons mee. Best bizar dat je zó dichtbij de kust al zoveel verschillende (prachtige!) soorten vissen ziet. We waren echt helemaal enthousiast en willen zeker vaker snorkelen!

Helmcken Falls, Wells GrayWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het tof om te schrijven over Wells Gray National Park te schrijven. Tijdens onze camperreis was dit onze eerste bestemming toen we de Rocky Mountains verlieten. Omdat de Rockies zó imposant en overweldigend zijn, had ik van Wells Gray niet zoveel verwacht. I was wrong! Je vindt er geweldig mooie watervallen die je absoluut verrassen. En daardoor vond ik het des te leuker om dit prachtige park ook op mijn site onder de aandacht te brengen.

Kleine succesjes?

Ik haalde de 500 volgers op Bloglovin! Superleuk! Ook mijn Facebookpagina groeit trouwens gestaag, ook een erg handige manier om updates mee te krijgen. Feel free to follow!

Maria la Gorda, Cuba

Nationaal Park De Alde Feanen

Nationaal Park De Alde Feanen

GeitWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik ben erg blij met de foto met de steiger en het water met de boomstammen. Het geeft een heel desolaat plaatje, de donkere lucht versterkt dit. Deze foto is gemaakt tijdens ons weekend in Nationaal Park De Alde Feanen. Ook met de geit ben ik erg blij, al is hij een beetje té dichtbij gekomen. Juist dat maakt de foto wel geinig vind ik!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met de roze-rode zonsondergang kreeg de meeste likes. Volgens mij zelfs een record aantal likes, met 179 stuks. Ik maak maak best vaak een foto van de zonsondergang, maar dit is ook echt mijn absolute favoriet! Ik maakte de foto bij Maria la Gorda op Cuba na een dag snorkelen.

Kleine succesjes?

Instagram groeit niet meer zo ontzettend snel. Ik merk wel verschil nu foto’s niet meer chronologisch weergegeven worden. Toch zit ik nu op 1.800 volgers, en daar ben ik echt onwijs blij mee! Kom je mij ook volgen?

Fietsen in GroningenFlammkuchenWandelen in de OnlandenOp welke leuke momenten kijk ik terug?

Vorig weekend was mijn schoonzus op bezoek. Op zondag wandelden we met z’n drieën de 4 mijl van de Onlanden. Leuk om haar een stukje van onze omgeving te laten zien! Ik kan een bezoek aan de Onlanden ontzettend aanbevelen tijdens een bezoek aan Groningen. Het prachtige natuurgebied ligt vlak tegen de stad aan, dus je bent er zo. Wat mij betreft een mooie toevoeging van een stukje natuur aan je stedentrip! Ik zal er binnenkort een artikeltje over maken, zodat je weet wat je er zoal kunt zien & doen.

Wat was de lekkerste ontdekking?

Op de terugweg van Hamburg naar Groningen maakten we een tussenstop in Bremen. Hier lunchte ik bij Beck’s Bistro met een Flammkuchen met appel en kaneel. En dat was echt heel erg lekker!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Vanwege de vele regen heb ik niet zo vaak kunnen fietsen als ik wilde. Maar ik ben zeker niet ontevreden met mijn voortgang! Ik plaatste vorige week mijn tweede fiets update, dus lees even verder als je benieuwd bent naar mijn voortgang voor de 1.000 van 2016!

De Uurwerker, Groningen

De Uurwerker

Wat was de leukste ontmoeting?

Het duurde even voor onze afspraak definitief werd, maar begin mei kon ik eindelijk bijkletsen met bloggers Kim en Sieds. We belanden uiteindelijk bij De Uurwerker waar we heerlijk aten. Absoluut een aanrader, als je een leuke hotspot in Groningen zoekt!

Sunset GroningenEen korte vooruitblik in mijn happylist!

In juni hebben we eerst een aantal weekenden (dichtbij) huis. Zo komt mijn moeder vandaag op bezoek in Groningen en gaan we gezellig met haar op pad. Volgende week gaan we naar vrienden die een enorm grote tuin (met bos!) hebben. Altijd leuk om lekker bij hen te zijn! En dan is het een weekend later tijd voor een stedentrip! We zijn dit jaar nog niet in België geweest, maar daar komt deze maand verandering in. We gaan de stad Leuven ontdekken. Ik heb er al veel goeds over gehoord, en de foto’s zijn verrassend mooi. Ik ben dus erg benieuwd naar de stad!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in mei?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Reacties
9 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
6 Auteurs van reacties
MylèneMarcellalottevdwPatriciaSabine Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Dat waren veel leuke dingen in een maand 🙂 Mijn mei zat niet heel vol, maar in juni heb ik in ieder geval een week vakantie op de planning staan, een lekker vooruitzicht. Leuk dat je naar Leuven gaat. Ik ging twee jaar geleden, werd verliefd en sindsdien kom ik er dus meerdere keren per maand.

Sabine
Reiziger

Leuk lijstje zeg!! Fijn dat je groeit op Bloglovin en Facebook. Ik ook, maar gestaag. Maar goed, als er maar groei inzit is het altijd goed 🙂 Mijn mei was ook heel leuk, vooral de reis die we hebben geboekt naar Hongkong!

Patricia
Reiziger

Wat een mooie lijst! Ik heb het met bloglovin op gegeven. Ik kom niet verder met het aanmelden. Ik ga het in de toekomst wel weer proberen. Ik zal het eens bijhouden wat ik aan leuke dingen doe in een maand. Volgens mij doe ik meer leuke dingen dan ik zelf erg in heb.

lottevdw
Reiziger

He wat een leuke maand had je seg! Die appel-flammkuchen ziet er heerlijk uit. Alvast veel plezier in “mijn” Leuven, hopelijk zit het weer mee en geniet ervan!

Mylène
Reiziger

Klinkt als een goede maand. Hamburg ga ik hopelijk ook binnenkort naartoe. Vrienden van mij wonen daar en ik zou ze graag weer eens willen zien en de stad natuurlijk ook!