Happylists

Happylist maart 2018 – Een zieke kat & dagje Enschede

30 maart 2018
Happylist maart 2018

In maart hadden we een flink zieke kat in huis, genoten we van de eerste lentedagen én ging ik een dagje naar Enschede met een vriendin. Kijk je mee hoe mijn maand was?

Maart in ‘t kort op mijn blog

Dit is mijn 13e artikel van maart. Ik startte de maand met 5x Lunchen in Zwolle. Ik wil graag terug naar Zwolle, dus ik verwacht je binnenkort meer te kunnen vertellen over deze leuke stad. Noord-Ierland was voor onze een toffe verrassing, ik deelde onze route met je! Mijn tweede artikel over Lissabon staat online, ik schreef over Castelo de São Jorge, dé eyecatcher van Lissabon. Vervolgens werd het tijd om dé bestemmingen van 2018 bekend te maken in Travel 2018 – My next trips.

Ik schreef over de 9 leukste bezienswaardigheden in Rome en vertelde in mijn Here and Now #46 dat Nutz heel ziek is was. Ook schreef ik weer over IJsland, dit keer over Akureyri, dé stad van het noorden en het gave schiereiland Snaefellsnes. Tot slot schreef ik waarom Antwerpen niet mijn favoriete stad in België is, vertelde ik in mijn behind the scenes dat ik geen talenknobbel heb en liet ik je zien hoe geweldig Cabo da Roca is, hét meest westelijke puntje van Europa.

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen:

Mijn top 5 van februari met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Waarom ik Antwerpen niet de leukste stad van België vind

Ik ben dol op België en ik kom er graag. De afgelopen jaren hebben we heel wat steden bezocht en ook een klein stukje natuur, bijvoorbeeld in de Nationaal Park Hoge Kempen. Toen we in de Kerstvakantie in Zeeland waren besloten we na 8 jaar terug te gaan naar Antwerpen. Het was toen ons allereerste weekend weg samen. Nu ontdekten we dat Antwerpen niet onze favoriete stad in België is. Benieuwd waarom, en welke steden ik leuker vind? Lees mijn artikel!

Rental car Italy4 – Route Dolomieten – Een geweldige roadtrip door de bergen

Een lang weekend weg waar ik onwijs goede herinneringen heb: onze roadtrip Dolomieten! Wat een geweldig mooi gebied: de ruige bergen, het grappige stukje Oostenrijk in Italië, de knalgroene dalen, de lieflijke stadjes en vriendelijke mensen. Een lang weekend voelde als een ruime week, wat was het er fijn! Onze mooiste hike ever liepen we er in de Drei Zinnen. Een onwijze aanrader!

3 – Travel 2018 – My next trips

Ik maakte onze reizen van 2018 bekend. Natuurlijk zijn we al in Portugal geweest, maar in april, de zomer en het najaar staan ook mooie reizen gepland. Na een jaar reizen in Europa staat is er ook weer een intercontinentale reis gepland. Het thema is dit jaar ‘zuid’. Benieuwd naar welke bestemmingen we gaan? Lees: Travel 2018 – My next trips!

Chicago2 – Roadtrip Amerika – The Great Lakes

Na een roadtrip Florida en een roadtrip West-Amerika was het tijd voor een speciale reis in een minder bekend gebied. We maakten een roadtrip The Great Lakes in het noorden van Amerika. Vanuit Toronto reisden we via de Niagara Falls naar Amerika. Daar gingen we terug in de tijd met de Amish, genoten we van Chicago en deden een dagje op het paradijselijke Mackinac Island. Wat een heerlijke niet-standaard-reis!

1 – Paklijst – Reizen met een camper

Reizen met een camper vinden wij leuk! Wij maakten onze roadtrip Canada met een camper en genoten van IJsland met een camper. Als je met een gehuurde camper op reis gaat is het handig om een aantal spullen mee te nemen. Ik zette het op een rijtje in mijn Paklijst – Reizen met een camper. Doe er je voordeel mee!

Twix en Nutz maart 2018

Hoe is het nu met Nutz?

Ik vertelde in mijn Here and Now update dat Nutz heel ziek was. Ze had een onbedwingbare drang om te krabben, het begon met een kaal huidje bij haar nek, later bleek haar hele oor flink ontstoken (met een gat!) én zat ze te rillen. Dus wij op zondag naar de dierenarts. Ze had hoge koorts (41 graden) en een ontsteking die behandeld moest worden. Nutz kreeg een ‘anti-jeuk-injectie’ en een zware antibioticakuur. Inmiddels zijn we 3 weken verder en is ze aardig hersteld. Wel blijft ze regelmatig krabben, dus we moeten uitzoeken waar die jeuk vandaan komt. Het kan zijn dat ze allergisch is voor bepaalde voedingsstoffen (vis, granen of melk), maar ze kan zelfs allergisch zijn voor huisstofmijt… To be continued!

Links op de foto zie je Nutz, rechts Twix

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Omdat maart best wat grijze (regenachtige) dagen had, vond ik het heerlijk om weer even volop na te genieten van onze reis in Portugal. Ik schreef over Cabo da Roca, hét meest westelijke puntje van Europa en plaatste een heleboel mooie foto’s in het artikel. De ruige kust met prachtige rotsen, het knalblauwe water en de witte schuimkoppen: ik vond het er werkelijk fantastisch! En je bent er zó vanuit Lissabon! Ook op Instagram ben ik foto’s aan het plaatsen van dit pareltje. Je moet toch wat als het nog niet altijd lenteweer is, maar iedereen er wel onwijs veel zin in heeft!

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de foto met de lange trap en de vlaggen erg tof. Ik maakte de foto bij Castelo de São Jorge waar we vanaf de kasteelmuur een stuk omlaag liepen voor een mooi uitzichtpunt. Toen we deze foto namen waren we dus alleen nog maar naar beneden gelopen, daarna volgde de klim omhoog… Ach, in Lissabon blijf je klimmen omdat de stad gebouwd is op 7 heuvels, dus het went snel.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met de rode brug kreeg de meeste likes. Denk je ook als eerste aan de Golden Gate Bridge in San Francisco? Snap ik goed! Toch zie je op de foto de Ponte 25 de Abril in Lissabon. Deze opvallende brug zie je vanaf verschillende plekken in de stad. Wij maakten deze foto vlakbij het enorme Jezus beeld wat over Lissabon waakt. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over de stad. Aanrader!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar?

ETN Saladebar Enschede ETN Saladebar EnschedeWat was de lekkerste ontdekking?

Gisteren was ik samen met een vriendin een dagje op ontdekking in Enschede. Hoewel we wat sfeer misten in de stad, hebben we een fijne dag gehad. We hebben overheerlijk geluncht bij ETN Saladebar. Beide genoten we van een heerlijke smoothie en de Maaltijdsalade Linzen Geitenkaas met spinazie, belugalinzen, zoete aardappel, appel, geitenkaas, notenmix en olijfolie-balsamico dressing. Een erg goede combinatie! Je kunt er ook kiezen voor wraps of zoetigheden. Een aanrader als je in de buurt bent! En woon je in Enschede, dan komen ze hun heerlijkheden bij je bezorgen op de fiets. Yum!

In Enschede bezochten we de historische wijk Roombeek waar de vuurwerkramp in 2000 was. Een heel indrukwekkend gebied waar ik zeker meer over ga vertellen!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik blijf lekker fietsen op mijn tacx! Buiten is het nog fris en af en toe regenachtig, binnen blijf ik met Zwift toch goed in beweging. Ik fietste tot nu toe 6 keer en trapte 176 kilometer weg. Morgenochtend fiets ik mijn laatste rit van maart, dus dan ga ik over de 200 kilometer heen. In 2018 fietste ik tot nu toe al 440 kilometer, een mooie start van het fietsjaar! Daarnaast zwom ik keurig elke week mijn 80 baantjes én liep ik (bijna) elke dag 10.000 stappen. Ik ben best goed in beweging dus! Gezond(er) eten, dat is een goede uitdaging om me in april op te focussen!

Hotel zum Freden Bad IburgEen korte vooruitblik in mijn happylist!

In april gaan we een weekendje weg! Elk jaar komen we in Duitsland, maar eigenlijk bezoeken we alleen steden. Zo genoten we al van BerlijnHamburgRostock en Münster. Heel leuke steden, maar ook de natuur in Duitsland is prachtig. Ik wil nu graag meer natuur in Duitsland ontdekken, en dus gaan we wandelen in de omgeving van het stadje Bad Iburg. We slapen er bij het prachtige Gasthof zum Freden en gaan vanaf daar het mooie Teutoburgerwald ontdekken. Ik ben heel benieuwd naar dit gebied! Volg me voor updates op Instagram en/of Facebook!

Lees ook: Happylist februari 2018 – Terug uit Portugal & nieuwe reisplannen

Ben jij wel eens in Enschede geweest?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenny

Fijn dat het wat beter met poezel gaat! Zieke huisdieren zijn nooit leuk.

Grappig dat je blog over Netflix zo goed gelezen wordt. Zelf heb ik nog steeds geen Netflix.

Have fun in Duitsland. X

Diana

Wat een fijne lijst weer en wat goed op te horen dat het beter gaat met Nutz. Dat poezenbeest zag er echt zielig uit. Je voelt je ook best machteloos, iig dat had ik met mijn beide zieke draakjes.
Je hebt trouwens best veel artikelen geschreven, zag er ook veel op fb voorbij komen. Heerlijk om te lezen elke keer. En je bent goed bezig met het sporten maar 80 baantjes zwemmen per week, moet er niet aan denken. Terwijl ik toch best sportief ben haha.

Martin

Gelukkig gaat het de goede kant op met Nutz. Onze Momo is allergisch voor graan….daar gaat ze heel erg van stinken op de bak en met heel erg bedoel ik HEEL erg. We geven haar graanvrij voer en dat helpt. Hopelijk vinden jullie snel waar ze allergisch voor is. En Enschede, ja dat is een erg leuke stad. Ik heb er 7 jaar gewoond tijdens mijn studie….moet er weer eens terug!

Sabine

Fijne terugblik! Gelukkig gaat het beter met de kat! En ja de rode brug zou eerst denken aan San Francisco haha 🙂 Volgens mij is deze langer of lijkt dat maar zo? Enschede… ik kan me niet herinneren dat ik er ooit geweest ben, misschien als kind wel.

Wanda

Gelukkig gaat het weer de goede kant op met Nutz! Tja, Enschede… volgens mij ben ik daar ooit weleens door gereden maar nooit echt geweest. Is ook niet direct een stad die op mijn lijstje staat trouwens. Teutoburgerwald is echt een hele mooie streek, vooral die rotspartij is de moeite waard. Ook Hameln bijvoorbeeld is een leuk stadje om even door heen te slenteren.

Saskia

Fijne terugblik is dit weer zeg! En super fijn te lezen dat het met Nutz beter gaat<3 Yara is gelukkig ook helemaal opgeknapt (en nog steeds geen idee wat het is geweest…)

Karlijn

Fijn dat Nutz zich weer beter voelt, hopelijk blijft het zo! En goed bezig met fietsen en zwemmen zeg. Daar kan ik nog een voorbeeld aan nemen…

Janet | thatonetime

Leuke terugblik. Ik ben benieuwd naar jullie weekendje Duitsland!

Kelly

Fijn dat het met Nutz weer wat beter gaat. Het zijn toch net je kinderen 😉 Niet fijn als er een huisdier ziek is. Wat leuk dat jullie in april een weekendje weg gaan. Heerlijk!

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x