Happylists

Happylist juni 2018 – 2x een weekend weg & een nieuwe video

4 juli 2018

In juni gingen wij 2x een weekend weg en genoten volop van het mooie weer en fijne fietstochten. Kijk je mee hoe leuk juni was?

Winterswijk AchterhoekJuni in ’t kort

  • Ik schreef 12 artikelen
  • We hebben een nieuwe video, van Teutoburgerwald
  • Met bloggers Sieds, Bianca en Narelle at ik een avondlang tapas bij El Txoko in Groningen. Aanrader!
  • Ik heb weer lol op Instagram en post weer wat vaker een foto. Volg je mij al?
  • Twee weekenden achter elkaar ging ik op pad. Ik ontdekte Winterswijk en omgeving (foto) en Papenburg en een deel van regio Emsland in Duitsland
  • Ik las al 16 boeken op mijn e-reader van Kobo, in de 17e ben ik al bijna halverwege
  • Mijn nieuwe lievelingstijdschrift is Santé
  • Volgens mij at ik in juni 3 watermeloenen op. Yum!
  • Enorm onder de indruk was ik van de documentaire A plastic ocean

Camper, Bow Lake, Alberta, CanadaMijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen:

Mijn top 5 van juni met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Kamperen met een camper in Canada

Over onze camperreis Canada schreef ik al veel. Toch waren er nog wat praktische zaken die ik wilde delen omdat ik er regelmatig vragen over kreeg. En dus schreef ik het artikel Kamperen met een camper in Canada. Hierin lees je bijvoorbeeld hoe je de mooiste campings vindt en hoe het is om te kamperen met wildlife (lees: beren) in de buurt.

Vlucht boven Verenigd Koningkrijk4 – Wat te doen tijdens een lange vlucht?

Intussen hebben wij al heel wat uren gevlogen, vaak de oceaan over naar Amerika en Canada. De piek ligt op maar liefst 24 vlieguren naar het prachtige Nieuw-Zeeland. Maar ook een vlucht van 4 uur vind ik al best lang duren. Als jij ook eens wat langer onderweg bent, zette ik mijn tips Wat te doen tijdens een lange vlucht? op een rij. Goede vlucht!

3 – Update #3 – Gezonde voornemens voor 2018

Het was tijd om mijn doelen aan te scherpen en een stok achter de deur te zetten. In Update #3 – Gezonde voornemens voor 2018 vertel ik je waar ik de focus op leg en hoever ik ben met mijn doelen. Met de billen bloot…!

Valencia Marcella2 – Sevilla vs Valencia

Zowel Sevilla als Valencia zijn heerlijke steden. Ik was in beide steden een paar dagen en genoot er volop. Omdat beide steden intussen zeer populair zijn besloot ik ze met elkaar te vergelijken in Sevilla vs Valencia. Welke stad wil jij het liefst (opnieuw) bezoeken?

1 – Mijn top 5 steden van Amerika

Ik ben dol op de natuur in Amerika! Yellowstone is te gek, maar ook de nationale parken Bryce en Zion vond ik erg gaaf. Ik heb ook een aantal favoriete steden in Amerika. Ik schreef erover in mijn artikel Mijn top 5 steden van Amerika wat heel goed gelezen werd. Leuk!

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om te schrijven over mijn top 3 met de mooiste watervallen in IJsland. Ik kreeg zó vaak de vraag wat wij het mooiste vonden in IJsland. Een onmogelijke vraag want er is zoveel mooi in IJsland dat ik geen keuze kan maken. Ik besloot om voor de watervallen een top 3 te maken. Ook dat was lastig kiezen want IJsland heeft zóveeeel gave waterpracht. Toch is het makkelijker dan een overall top 3. Dat stel ik nog lekker uit!

Lees ook: route roadtrip IJsland

Austria Jasper National Park CanadaWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik kwam een foto tegen waarop ik aan het klimmen en klauteren ben in een kloof in Oostenrijk. Wat was dat leuk! Ik kreeg spontaan heimwee en bijna hadden we in september nog een tripje naar Oostenrijk geboekt. Toch niet gedaan vanwege de kosten en korte tijdsduur. Beter kunnen we dan volgend jaar een weekje naar Oostenrijk gaan. Want dat ik terug wil om nog veel meer van dit mooie land te ontdekken, dat staat vast!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De Maligne Canyon in Canada kreeg de meeste like, 248 stuks. En terecht, want wat is het een plaatje! Het leuke van deze canyon is dat we het als tip kregen van andere reizigers. We reden er nog ‘even’ langs na ons bezoek aan Spirit Island en dat bleek een goede keuze. Maligne Canyon is zo gaaf!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar?

Wat was de lekkerste ontdekking?

Tijdens ons weekend Duitsland zag ik tussen alle vleesgerechten als enige vega-gerecht toast met camembert en rode bessen. Het bleek een onwijs goede combi! Ik heb het een dag later op een ander terras opnieuw besteld. Yum! Dat ga ik thuis ook eens maken. Op een avond at ik de salade met perzik, nootjes en mozzarella. Ook al zo’n succes! En beide toch gezonder dan een stuk gebak!

Fietsen Emsland GermanyEn heb ik die calorieën ook weer verbrand?

In juni fietste ik 298,6 kilometer. Wel 100 kilometer minder dan in mei, maar zo komt het soms uit. We hadden het weekend Winterswijk waardoor we niet op onze racefiets stapten en troffen een aantal onstuimige dagen. Toch staat de eerste 62 kilometer van juli ook al op de teller. Alsnog een mooie score dus! Daarnaast haal ik ook bijna elke dag keurig mijn 10.000 stappen, dus in beweging ben ik zeker!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In juli gaan we op ontdekking in Zuid-Frankrijk! Totaal onbekend gebied voor ons, vroeger kwamen wij met onze ouders altijd in Duitsland en Nederland. Samen waren we in Parijs en op roadtrip in Normandië, meer hebben we nog niet gezien van Frankrijk. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Wat we gaan doen, dat lees je in Reisplannen Zuid-Frankrijk – Nice, natuur & Monaco. #aftellen

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

22
Reageer op dit artikel

avatar
9 Reacties
13 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
10 Auteurs van reacties
MarcellaSaskiaJennyJanet | thatonetimeShamira | Wander Rebel Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Shirley
Reiziger

Wat heb je veel gelezen. Ik heb echt maanden een leesdip gehad en heb in juni voor het eerst weer 2 boeken gelezen. Hopelijk is dat weer een beetje een begin, want ik vind lezen zo lekker. Je bent er ook veel op uitgeweest en in juli weer mooie plannen. Leuk hoor! Maak er een mooie maand van. (En leuk dat de Santé je nog goed bevalt :-))

Aniek
Reiziger

Het is ook lekker weer om op de racefiets te stappen natuurlijk 🙂 En die blogs over IJsland lees ik altijd graag. Staat nog hoog op mijn wishlist 🙂

Natasja
Reiziger

16 boeken in 1 maand?! Wauw, ik ben onder de indruk! Las vroeger echt alles wat los en vast zat maar tegenwoordig maak ik er eigenlijk geen tijd meer voor. En fijne vakantie vast!

Wanda
Reiziger

Leuk joh nog even 2 weekendjes weg! Ik ben vooral benieuwd naar je artikel over Papenburg want die regio is bij mij natuurlijk wel bekend dus leuk om die bekende plekjes dan weer terug te zien bij jou! Tja, mijn juni had gerust nog een paar weken mogen duren want dan had ik namelijk nog vakantie. Wij zaten eerst in de Elzas en vervolgens in Vorarlberg en hebben ons prima vermaakt. Jammer dat het nu weer eerst een paar weken werken is voordat onze volgende uitstapje staat gepland.

Kelly
Reiziger

Oehhh…die camembert ziet er heerlijk uit zeg! Knap dat je al 16 boeken gelezen hebt…mij lukt dat echt niet meer. Mijn maand begon heel goed, maar eindigde helaas niet al te best met een gebroken neus. Hij staat helaas nog steeds scheef, maar ik laat het voorlopig even zo. Ben er even klaar mee (lang leve Nederlandse gezondsheidszorg) en hoop dat mijn neus nog wat rechter wordt. Nu gewoon lekker rustig opknappen en genieten van het mooie weer 🙂

Shamira | Wander Rebel
Reiziger

Het is echt heerlijk weer inderdaad, heel fijn om dan lekker buiten op pad te gaan. Ik ben benieuwd naar je Zuid-Frankrijk verhalen, wellicht dat wij met de camper ook nog daar langs komen mochten we wat warmer weer gaan opzoeken in het najaar.

Janet | thatonetime
Reiziger

Oeehh dat eten ziet er lekker uit zeg! Veel plezier in Frankrijk!!

Jenny
Reiziger

Hoeveel dagen per week jij? Wow, dat je zoveel tijd hebt om zoveel boeken te lezen én nog een hele lading blogs te schrijven. Echt super tof!

Leuke weekendjes weg.

Ik eet ook veel meloen. Het werkt vochtafdrijvend volgens de osteopaat. Ik heb geen idee of het waar is – ik heb nog steeds dikke voetjes 🙂

Saskia
Reiziger

Ziet er erg fijn uit weer allemaal! De leesflow moet ik weer even terug kijken, maar heb de afgelopen maanden erg veel gelezen, maar ook veel films/series gekeken. Heerlijk! Have fun in Frankrijk!