Happylists

Happylist juni 2017 – IJsland met een camper & mooie foto’s

2 juli 2017
Happylist juni 2017

In juni reden we door IJsland met een camper, dus verwacht in dit artikel een aantal mooie foto’s. Maar er waren ook andere leuke momenten. Kijk je mee naar de maand juni?

Marcella, Camper Cruise Canada

Roadtrip met een camper

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Vanwege onze reis door IJsland schreef ik wat minder artikelen. Het werden er 10 stuks, dit zijn de meest gelezen artikelen:

5 – Paklijst – Reizen met een camper

Reizen met een camper vinden we heerlijk! We reden onze roadtrip West-Canada met een camper en we reden door IJsland met een camper. Ik ontdekte dat het wel handig is om wat spullen mee te nemen als je een camper huurt. Ik schreef het artikel paklijst reizen met een camper met alles wat je ’t beste mee kunt nemen als je op reis gaat met een camper.

Benieuwd naar meer paklijsten? Lees ook: Paklijst – Wat neem je mee naar Cuba?

Marcella, Klamm, Austria4 – Klammen en kloven in Oostenrijk

Vier jaar geleden waren we net terug van een gave reis: we combineerden een stedentrip Praag met een roadtrip Oostenrijk. Het werden twee heel fijne weken! Na een korte stop in Leipzig en een paar dagen in de leuke stad Praag reden we door naar Oostenrijk. Hier verbleven we in de regio Salzburgerland waar we heel wat kloven en klammen ontdekten. Ik werd geraakt door de schoonheid van het land en wil sindsdien terug. Het is er nog niet van gekomen, maar een wandelvakantie Oostenrijk lijkt me echt heerlijk!

Wist je dat de we hoogste waterval van Europa, de Krimml wasserfalle, ook bewonderd hebben?

3 – Roadtrip IJsland – Weetjes van onze te gekke reis!

In juni reisden we door IJsland met een camper. We hadden hoge verwachtingen van het land, en die werden meer dan waar gemaakt. Wat een geweldig mooi land! Ik trapte mijn serie artikelen over onze reis af met een artikel vol weetjes over onze te gekke reis door IJsland. Jullie waren er heel nieuwsgierig naar! Intussen kan je ook lezen over het geweldig mooie geothermisch gebied vlakbij de luchthaven Keflavik. En er komen nog veel meer artikelen vol foto’s aan. Stay tuned!

Texel

Texel

2 – Terschelling vs Texel

Ik ben dol op de waddeneilanden! De rust en het kleinschalige van het eiland, lekker uitwaaien (in elk seizoen) en het eiland al wandelend of per fiets ontdekken. Het loskomen van het vasteland geeft alleen al een heerlijk gevoel. Eén dagje waddeneiland voelt al snel als een halve week. In het artikel Terschelling vs Texel zet ik beide eilanden in de vergelijking. Benieuwd naar mijn favoriet?

1 – Wandelen in de Dolomieten: Drei Zinnen

Vorig jaar vlogen we naar Venetië, maar we hebben niets van de stad gezien. Hoe dat kan? We reden door naar de Dolomieten waar we heerlijk gingen wandelen. Onze eerste wandelvakantie, die veels te kort en veels te leuk was! Een goede reden om er weer eentje te plannen. Het hoogtepunt van de Dolomieten vond ik het wandelen bij de Drei Zinnen. Wat een geweldig mooi gebied!

Flag CanadaWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Omdat Canada het één na grootste land ter wereld is (na Rusland) leek het me goed om een vergelijking te maken tussen het oosten en het westen. Als je zegt dat je ‘naar Canada gaat’, dan heb je het over een nogal groot gebied. Wij zijn inmiddels drie keer in Canada geweest: we maakten een roadtrip in het oosten, reden met een camper door West-Canada en vorig jaar maakten we een speciale rondreis door Oost-Canada en het noorden van Amerika.

Thingvellir, Iceland Fjadarglufur, Iceland Siglufjordur, IcelandWat is mijn favoriete foto op Instagram?

De bovenste foto met het heldere water maakte ik bij Thingvellir (Þingvellir) National Park in IJsland. In dit gebied zie je de kloof tussen de aardplaten Eurazië en Noord-Amerika. In dit gebied is het nogal druk met toeristen. Op mijn foto zie je deze daadwerkelijke kloof niet, maar ik vind ‘m veel mooier dan onze foto’s met toeristen. Het heeft wel wat mysterieus. En als je niet beter wist, zou dit zo dé kloof kunnen zijn. Komende week vertel ik je meer over Thingvellir!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van Siglufjörður in de fjorden in het noorden met op de voorgrond de paarse lupinen werd erg gewaardeerd. De mist in de bergen maakt het plaatje compleet. De foto van de kloof Fjardarglufur vind ik ook heel tof. We zijn hier voorbij gereden en de volgende dag zijn we er een uur voor heen én terug gereden. Het was zeker de moeite waard!

Ik heb nog zoveeeeeel mooie foto’s die ik ga delen. Hou Instagram in de gaten dus!

Noa LakkrísPernikkel, zoete aardappelburger

Wat was de lekkerste ontdekking?

In IJsland is eten en drinken nogal duur, dus we kookten bijna elke dag in de camper. Niet dat boodschappen er goedkoop zijn, maar zo scheelde het wel veel geld. Die ene keer dat we een pizza aten waren we €40,- kwijt voor twee pizza’s en één drankje, en twee burgers, een smoothie en een milkshake kostten ons €67,-. Tsja, typisch IJsland. Mijn lekkerste ontdekking in IJsland was drop met chocolade. Niet verwacht dat dit lekker is, maar het is echt waar! Ik heb toch een aantal zakjes Lakkrís opgesnoept…

Donderdag sprak ik samen met een vriendin af bij Pernikkel in Groningen. Met stip één van mijn favoriete restaurants in Groningen! Ik ging dit keer voor de zoete aardappelburger en we deelden de vegan plank. Yum!

De Onlanden, NatuurmonumentenEn ben ik weer lekker aan het racefietsen?

Na IJsland moesten we even bijkomen én acclimatiseren in het warme Nederland. Ik heb in de afgelopen twee weken 65 kilometer gefietst, en vandaag rijden we hier met z’n tweetjes nog wat kilometers bij. De helft van mijn doel komt in zicht, dus je kunt binnenkort weer een update verwachten!

Ik fiets erg graag door natuurgebied De Onlanden. Je kunt er ook heerlijk wandelen. Het is vlakbij Groningen, dus je kunt het zo combineren met een stedentrip!

Lightbox travelEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Ik vertelde het al in mijn Here and Now-update: we gaan over een paar weken een weekend naar Mechelen. Toen we dit weekend vast legden twijfelden we of het niet te dicht op onze reis door IJsland zou zitten. Intussen heb ik juist er zin in om een stad te ontdekken. In IJsland vind je vooral veel mooie natuur, steden zoals wij ze kennen vind je er amper. Dus ik kijk er naar uit om lekker door de stad te struinen, mooie gebouwen te ontdekken, te shoppen bij leuke zaakjes en lekker te genieten van heerlijk eten. Een goed vooruitzicht!

In de afgelopen jaren leerden we België steeds beter kennen. Ik heb er intussen al heel wat leuke steden én natuur ontdekt. Benieuwd geworden? Kijk dan op mijn pagina België voor mijn artikelen!

Wat wordt jouw volgende vakantie of weekend weg?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

16
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
KellyJudithEvaSanneCarolien Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sabine
Reiziger

Owww die foto’s!! IK was een beetje afwezig op Instagram, sorry. Dus had ze nog niet gezien. Dat NP hebben we overgeslagen wegens tijdsgebrek, maar wel de wandeling bij Hellnar gemaakt. Echt ook zo mooi! Die wolken maken het ook helemaal haha 😀 Eten deden we uit de supermarkt. Drinken alleen kraanwater.

Janneke
Reiziger

Eehhw drop met chocolade… ik had pas ook zoiets gekocht, maar vond het echt niet lekker haha! Grappig dat jij het wel zo lekker vindt 😉 Mijn complimenten voor je foto’s, want die lijken met elke reis die je maakt weer beter te worden (en je maakt al zulke mooie foto’s!) Vast veel plezier in Mechelen, ben benieuwd wat je van de stad vindt.

Wanda
Reiziger

Drop met chocola… ik kan me er niet echt iets bij voorstellen maar wil het best proberen. Juni was bij jullie dus ook een lekker maandje! De Onlanden wil ik binnenkort ook eens gaan ontdekken. Gisteren waren we nog bij Punt van Reide en hebben we eindelijk de zeehondjes gespot. Heerlijk om er in eigen provincie op uit te trekken! Onze volgende trip staat gepland voor eind augustus, dan gaan we opnieuw een weekendje naar de Ardennen maar dan vanwege de formule 1 race dus veel tijd om iets van de omgeving te zien, hebben we niet.

Carolien
Reiziger

Mechelen lijkt me ook leuk om te bezoeken. Leuk vooruitzicht Marcella! Ik had al een hoop prachtige foto’s van IJSLAND voorbij zien komen. Wat een natuurpracht. Wel schrik ik van de prijzen zeg. Jammer toch dat de ‘mooiste’ landen zo duur zijn 😉

Sanne
Reiziger

Wat leuk dat je de Lakkris ook ontdekt hebt! Wij hebben heel wat zakken van deze lekkere chocolade bolletjes gegeten. 🙂

Eva
Reiziger

Wat een fijne lijst. Ik ben zeer benieuwd naar die snoepjes #nevernoteating 😉

Judith
Reiziger

Wat een mooi overzicht Marcella! Je IJsland-blogs moet ik nog gaan lezen maar de foto’s die ik voorbij zag komen waren prachtig! En Groningen, ik ben er nog nooit geweest (shame on me), ik moet het toch maar eens gaan plannen. Mechelen is superleuk, ik was er vorig jaar een weekend. Op mijn planning voor komende maand staan een ontdekkingsreis in Zuid-Limburg en veel gezellige activiteiten met vrienden in mijn eigen stad. In de zomerperiode vind ik het heerlijk om gewoon lekker thuis te zijn.

Kelly
Reiziger

Mooi overzicht Marcella. Jammer dat IJsland inderdaad zo duur is. Ik schrok ook van de prijzen. Een vriendin van mij gaat deze zomer en ze baalt nu al van de hoge kosten. Ik wil graag een keer terug, maar de hoge prijzen weerhouden mij nog steeds. Heerlijk dat jullie naar Mechelen gaan. Lijkt me een erg mooie stad. Mijn volgende vakantie is pas in oktober. Ben wel ontzettend toe aan vakantie want mijn vorige vakantie was vorig jaar juni 🙁 . Het was even niet anders.