Happylists

Happylist juli 2020 – Ons jubileum vieren & op pad in de provincie

30 juli 2020
Roegwold Groningen

Ons jubileum, afspreken met vrienden en familie en op ontdekking in onze eigen provincie. Een korte samenvatting van een maand die voorbij vloog. Mét een heleboel lezers op mijn blog want ik heb een nieuw record gehaald!

Zonnebloemen Heldenride 2020 Twix in de kast juli 2020 Australia necklace Ezinge GroningenWat was leuk?

  • Jan en ik vierden dat we 7 jaar geregistreerd partners zijn en ik kreeg van hem een énorme bos zonnebloemen. Wauw!
  • Na 78 dagen (!) kwam mijn dierbare Australië souvenir aan met de post! Omdat in Australië alles dicht ging vanwege de pandemie kon ik helaas geen mooi souvenir meer kopen. En dus struinde ik Etsy af en bestelde ik bij een Amerikaanse webshop (!) een opengewerkte en verzilverde dollarmunt aan een ketting mét 5 kangoeroes! Na heel wat gedoe is mijn pakje dan toch bezorgd en ben ik ónwijs blij!
  • Ik sprak weer af met een vriendin en at met haar een taartje bij Toet. Was leuk!
  • Ook zag ik mijn moeder en zus én Jan’s zussen en zwagers weer. En we deden een bbq met onze buren. Gezelligheid!
  • We verbouwden de werkkamer en Jan en ik zitten nu beide in één kantoor. Gezellig om niet alleen aan het werk te zijn. De katten strijden om het lievelingsplekje tussen de reisboeken.
  • Jan en ik ontvingen onze (houten) medailles voor de Heldenride die we fietsten in mei en juni. Ze zijn megagroot én tof!
  • We deden 3x een rondje in Groningen en maakten leuke droneshots. Binnenkort meer over onze ontdekkingen. Volg je mijn YouTube kanaal al?
  • Op Netflix keken we The Sinner. Echt, wat een toffe serie!

Gorge du Verdon France

Mijn 5 meest gelezen artikelen in juli

In juli kwamen mijn lezers terug (welkom!) en vestigde ik zowaar een record aantal bezoekers! Jeej, fijn dat er weer volop reisinspiratie wordt opgedaan. Wel is de focus anders want artikelen over Amerika, Canada, Mexico en Nieuw-Zeeland worden nu (uiteraard) zeer weinig gelezen. Jammer, maar des te leuker om te zien dat mijn artikelen van Nederland en Europa het nu juist onwijs goed doen!

5 – Gorges du Verdon

Tijdens onze roadtrip Zuid-Frankrijk bewonderden we ook de beroemde Gorges du Verdon. De één na grootste kloof in Europa wilden we natuurlijk graag zien! Om deze immense kloof kan je heen rijden terwijl het uitzicht continue anders is. Wij keken er echt onze ogen uit, dus superleuk dat dit artikel in juli zo vaak gelezen is!

Wengen Switzerland4 – Roadtrip Zwitserland

Ik was op slag verliefd op Zwitserland: wat een geweldig land! Prachtige natuur, liefelijke stadjes en ontzettend goede voorzieningen. Op social media zie ik dat velen vakantie vieren in Zwitserland en dat merk ik ook mijn statistieken. Mijn artikel Roadtrip Zwitserland wordt erg goed gelezen!

3 – Roadtrip van 1 week in Europa

In de afgelopen jaren zijn wij vaker 1 week op reis gegaan. Eigenlijk is het net wat te kort om echt lekker in het vakantieritme te komen, maar het is wel verrassend hoeveel je kunt zien in slechts 1 week. Ik zette onze tips op een rij in Roadtrip van 1 week in Europa en dit artikel werd erg goed gelezen. Van Frankrijk en Finland tot Noord-Ierland en de Dolomieten. Een artikel bomvol fijne reisinspiratie, dus enjoy!

Alde Feanen

2 – Roadtrip Zuid-Frankrijk

Tijdens onze roadtrip Zuid-Frankrijk combineerden we stad en natuur. We startten met een paar dagen in Nice, verbleven daarna in een mini dorp middenin de natuur, bewonderden de Gorges du Verdon en flaneerden langs de côte d’azur waar we ook een paar dagen sliepen. Uiteraard namen we ook nog even een kijkje in het bijzondere mini-land Monaco. Het werd een heerlijke reis!

1 – 10x Leuke uitjes in Nederland

Tot slot het meest gelezen artikel vanwege alle staycations: 10x leuke uitjes in Nederland! Van noord naar zuid en van stad naar natuur, er staat vanalles bij. Ik zal het artikel binnenkort aanvullen, want ik heb intussen nog veel mooie tips voor. Kan je ‘m binnenkort opnieuw komen lezen 🙂

Je bent jong en je krijgt watWelke boeken las ik in juli?

20Onder mijn huid van Marijke Verhoeven – Een spannender boek dan ik in eerste instantie had verwacht. Leest lekker vlot weg. Grappig genoeg komen er voor mij best wat bekende plekken in het boek voor omdat het zich afspeelt in Groningen en Assen.
21Je bent jong en je krijgt wat van Monique Verloon – Ik volg Monique al velen jaren online, en dus móest ik haar boek over baarmoederhalskanker ook lezen. Verwacht een boek vol humor en een realistisch inkijkje in de heftigste periode van een 28-jarige. Ik vond het heel intrigerend om te lezen wat dit met Monique doet.
22Daar waar de rivierkreeften zingen van Delia Owens – Een totaal ander boek want de hoofdpersoon van dit boek komt uit het moeras. Ik moest er eerst even aan wennen, maar al snel vond ik het verhaal een zekere rust uitstralen. Al werd het ook nog even flink spannend!
23Eeuwig donker van Tjeerd Langstraat – Eentje als vervolg op een ander boek wat ik al gelezen heb. Ook dit boek is weer spannend vol onverwachts plotwendingen. Love it!

Sydney Harbour National Park AustraliaStopover QatarWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Het contrast tussen oud en authentiek en nieuw en modern: i love it! Tijdens onze stopover Qatar zagen we dit volop. We sliepen in een wolkenkrabber in het nieuwe deel vol hoogbouw. Na het ontbijt dobberden we in de rooftop pool en daarna slenterden we door de authentieke souk vol knusse straatjes. Wat een intrigerende stad! Leuk om te zien in 1 dag, al zou ik er een volgende keer best 2 of 3 dagen willen rondlopen. Like!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van het uitzicht op Sydney kreeg de meeste likes. Logisch, de setting is heel mooi zo met het zeilbootje en het groen. Ondanks dat wij strandden in Sydney en onze tickets geannuleerd werden heb ik een onwijs goed gevoel bij deze stad. We hebben gewandeld in de diverse parken rondom het centrum en genoten van diverse gave uitzichten op het centrum. Absoluut een stad waar ik graag nog eens terug kom!

Volg mij op Instagram @marcellamolenaar!

Roegwold GroningenBen ik weer lekker actief geweest?

Fietsen – 2x met een totaal van 82 kilometer
Spieroefeningen @ home – 4x met een workout van 48 tot 62 minuten via Skype en 8x een workout van 26 tot 44 minuten via de app Freeletics
Wandelen – Vanwege de regen ben ik minder gaan wandelen, maar doorgaans wandel ik bijna elke dag minimaal een half uur

Sinds juni train ik mijn spieren met de app van Freeletics. Een schot in de roos omdat het me stimuleert om thuis 2x per week te werken aan mijn kracht. Ik zit in een programma waar ik met een programma aan de door mij gestelde doelen werk. Na elke training geef ik feedback en daardoor kan het programma de oefeningen opbouwen. Ik heb mijn 6-weken programma afgerond en nu ben ik gestart met een zwaarder 12-weken programma. Daar was ik wel aan toe want het vorige programma vond ik vaak wel wat ’too easy’ en te kort. Daarnaast doe ik nog steeds elke maandagavond een training via Skype van Kirsten van 5ersport. Onwijs leuk om te doen, elke training is weer totaal anders! Wil je ook mee doen, meld je dan aan via haar website!

Nutz juli 2020

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In augustus is Jan jarig én gaan we weer een paar dagen weg. We gaan naar Limburg waar we Nederlandse reizigers bezoeken die we in Australië ontmoet hebben. Omdat wij onze Starbucks mok van Qatar kapot hebben laten vallen (neeee!) hebben zij een nieuwe mok voor onze collectie Starbucks mokken meegenomen. Superlief natuurlijk, en dus gaan we de mok bij hen ophalen. We zijn ook van plan om in Limburg een eindje te wandelen en dat willen we ook doen in de buurt van Nijmegen. Ons tweede nachtje weg slapen we in Arnhem. Lekker weer even een paar dagen in een andere omgeving! Oh, en een nieuw record qua bezoekers in augustus zal natuurlijk wel heel gaaf zijn, dus kom vooral lekker mijn artikelen lezen!

Lees ook: Happylist juni – Veel fietsen & een weekend naar de Veluwe

Hoe was jouw juli?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kelly

Zo fijn als je familie weer mag zien! Die ketting is echt heel mooi. Balen dat je geen souvenir meer kon kopen omdat alles dicht was. Ik probeer ook altijd één mooi souvenir te kopen als herinnering. Nog gefeliciteerd met jullie jubileum.

Jan

Seizoen 3 van The Sinner is een afrader overigens.

Wanda

Leuke maandoverzicht! En nog gefeliciteerd met jullie jubileum! Jammer he dat de eerste twee weken van juli nogal regenachtig was, ik heb toen ook amper gewandeld. Nu wel weer opgepakt hoor, maar voor mijn gevoel moet ik dan zowat weer opnieuw beginnen. Hopelijk wordt augustus op dat gebied beter! Leuk vooruitzicht om een weekendje naar Limburg te gaan!

Lizette

Leuk en gezellig om je familie en schoonfamilie weer gezien te hebben. En je souveniertje uit Australië vind ik zo mooi! Echt een bijzonder aandenken, je ketting.

Yvonne

Gefeliciteerd met jullie jubileum! En wat leuk, dat je toch nog een aandenken aan jullie Australië reis hebt gekocht. 🙂 Zo kun je de mooie momenten herinneren van wat toch een hele bijzondere reis is geweest.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x