Happylists

Happylist juli 2018 – Twix uit het raam, extra uren werken & een week Frankrijk

1 augustus 2018

De warmste maand van het jaar waarin wij met een week Frankrijk nog meer warmte aan toevoegden. Ook verdween Twix uit het raam én kreeg ik tot twee keer toe contractverlenging. Kijk je mee naar mijn augustus?

Juli in ’t kort

 • Samen met Jan en vrienden at ik bij De Drie Gezusters in Groningen. Het werd een gezellige avond!
 • Voor ’t eerst sinds lange tijd waren we weer eens in de bioscoop. We keken Ocean’s 8.
 • Op 1 juli vierden we ons 5 jarig-geregistreerd-partnerschap-jubileum in Emsland, Duitsland.
 • Op Netflix ontdekten we Broadchurch, een erg goede serie!
 • Ik kletste bij met een vriendin met ‘Eten van de pot schaft’ (EWDPS) bij Feel Good Groningen. Aanrader!
 • We genoten van een week Frankrijk. Vanuit Nice verkenden wij Zuid-Frankrijk & Monaco. Benieuwd? Er volgen nog een hoop foto’s op Instagram!
 • Afgelopen maandagavond zag ik Twix verdwijnen uit het slaapkamerraam op de eerste verdieping. Het werd een zoektocht, maar uiteindelijk heb ik onze schuwe (ex straat)kat van de schutting kunnen vissen (de eerste keer dat ik haar oppakte!). Ik heb er wel een fikse kras aan over gehouden…
 • Nutz knuffelde veel en lag er superschattig bij, maar ze heeft helaas ook weer last van plekken op haar oor en in haar nek. Drama, die (voedsel)allergie!
 • Ik heb in juli maar liefst 2x verhoging van mijn uren gekregen bij mijn werkgever. Ik heb er wat extra werkzaamheden bij gekregen. In plaats van 28 uur werk ik voortaan 32 uur. Zoveel fijner qua inkomsten!
 • Nu lees ik alweer mijn 20e boek op mijn e-reader van Kobo!

Fjadarglufur, IcelandMijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen:

Mijn top 5 van juli met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland

Jeej, mijn artikel over de mooiste kloof van IJsland werd in juli goed gelezen! Wij waren ‘m al voorbij gereden, maar zijn er de volgende dag een uur voor heen én terug gereden. En ja, de Fjaðrárgljúfur is een omweg zeker waard! Er is onwijs veeeeel mooi in IJsland, maar zo’n kloof als deze is zeldzaam. Neem ‘m dus zeker op in je route! Inspiratie nodig? Lees: route roadtrip IJsland.

Valencia Marcella4 – Sevilla vs Valencia

Een stedentrip naar een Spaanse stad is altijd een goed idee. Zowel onze stedentrip Sevilla als naar Valencia vond ik heerlijk. Mooie steden, als zijn ze echt totaal verschillend. Toch ik één van beide je absoluut aanraden omdat ik het daar ’t fijnste vond. Welke stad dat is, lees je in Sevilla vs Valencia.

3 – Op pad in de Achterhoek: Winterswijk en omgeving

De Achterhoek was voor mij een vrij onbekend gebied. Een aantal weken geleden hebben we Winterswijk ontdekt en een stukje van de directe omgeving. Het is er prachtig, dit maakt nieuwsgierig naar meer!

Stege, Møn

2 – Møn, het leuke eiland in Denemarken

Vorig jaar waren we veels te kort in Denemarken. We maakten een roadtrip Noord-Duitsland & Zuid-Denemarken en verkenden het eiland Møn. Hoewel we weinig tijd hadden, raakten we dolenthousiast van het fijne eiland Møn. Het is er schattig, lieflijk én heel mooi! De ruige kust bij Møns Klint is er eentje die je echt gezien moet hebben!

1 – 10x Leukste uitjes in Nederland

Tot slot een fijne voor in de (zomer)vakantie: de leukste uitjes in Nederland! Fijn voor dagje weg of maak er gewoon een mini vakantie van. Ik heb uitjes in het hele land verzameld. Veel plezier!

Raschotz - Marcella

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om 7x Tips voor een weekend weg te schrijven. In dit artikel heb ik proberen duidelijk te maken dat je niet alleen naar Gent of Valencia hoeft te gaan voor een weekend weg, maar dat ook een weekend wandelen in de natuur een optie is. Zelfs een lang weekend Chios in Griekenland is prima te doen. Je kunt zoveel zien in een paar dagen op een bestemming! Als je maar creatief bent en een afgebakend gebied bezoekt, dan is er veel mogelijk!

Wij combineren graag stedentrips met natuur!

Marcella Grand Canyon Côte d'Azur France Gorge du Verdon FranceWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik heb nog niet alle foto’s van onze week Zuid-Frankrijk uitgezocht, maar ik plaatste al wel een aantal foto’s op Instagram. Ik ben dol op de Gorge du Verdon, wat een geweldige natuur! Maar ook de foto van het meer, de bergen en de zonsondergang die net over de berg piept vind ik magnifiek. Dit was een toevalstreffer want we reden er toevallig langs. Ik weet niet eens hoe het meer heet!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van mij bij de Grand Canyon kreeg de meeste likes, 224 stuks. Ik had nog nooit een foto van de Grand Canyon geplaatst en vond deze met mij ’t leukste. En dat waren velen met mij eens! Deze foto maakte Jan tijdens onze roadtrip West-Amerika in 2011. Ik had toen nog geen bril en een ander kapsel. Grappig om die verandering te zien!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar?

Feel Good GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Samen met een vriendin ging ik eten bij Feel Good in Groningen. Je kunt daar  mee doen met EWDPS. Wat? Eten wat de pot schaft. Om 16 uur maken ze op Facebook bekend wat je die avond bij hen kunt komen eten. Lijkt het je wat? Reserveer dan meteen een stoel. Je betaalt 7,50 euro voor een heerlijke verse portie met een berg groenten. Wij bestelden taart als toetje. Yum!

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

In juli fietste ik niet heel veel. 218 kilometer kwam er bij op mijn teller. Kon beter, maar soms is het even niet anders. Onze week Frankrijk en de hittegolf zorgden ervoor dat ik niet vaker op de trappers stond. In augustus wil ik zeker de 300 weer aantikken, maar dat moet zeker lukken met de Bauke Mollematocht in het vooruitzicht!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In augustus gaan we naar Londen! Ik was er in 2000 (!) voor het eerst, met mijn klas van 4 Havo. Nooit meer terug geweest en nu we al best veel van de wereld gezien hebben is het hoog tijd om terug te gaan naar Londen! Superleuk om nu als volwassene rond te lopen in deze wereldstad dichtbij huis. Ook dit keer vliegen we vanaf Groningen Airport Eelde, heerlijk vlakbij huis!

Hoe was jouw maand?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Jenn 1 augustus 2018 at 11:46

  Klinkt als een heerlijke maand!

  • Reply Marcella 2 augustus 2018 at 11:11

   Dat was het zeker! Hoe was jouw maand Jenn?

 • Reply Aniek 1 augustus 2018 at 18:25

  Heerlijk, naar Frankrijk! En wat fijn van de contractverlenging! Ik heb nu ook tot eind december een contract, en het is toch fijn om wat langer zekerheid te hebben.

  • Reply Marcella 2 augustus 2018 at 11:56

   Ik heb geen contractverlenging, maar ik mag meer uren werken. Zo fijn! Wat goed dat jij een contract hebt tot eind december. Ik keek even op LinkedIn, jij hebt nu ook een leuke baan volgens mij. We zijn zo ongeveer tegelijkertijd weer aan de slag gegaan. Leuk, veel werkplezier!

 • Reply Natasja 2 augustus 2018 at 09:37

  Oooh, Londen is zo leuk! Mijn favoriete stad in Europa misschien wel en inmiddels ook al tig keer geweest. En jeetje, die katten leveren toch altijd weer leuke avonturen op he :’) Ik geef mijn katten tegenwoordig hypoallergeen voer omdat een van de twee te vaak z’n eten eruit gooit. Zou dat helpen?

  • Reply Marcella 2 augustus 2018 at 11:58

   Tips voor Londen zijn zeer welkom Natas, je hebt er vast heel veeeel! 🙂
   Wij geven onze katten ook hypoallergeen voer, maar dat helpt dus niet voldoende. Ze heeft waarschijnlijk dus geen voedselallergie, maar iets anders. Bij katten is het heel erg lastig uit te vinden wat er dan aan de hand is…

 • Reply Jenny 3 augustus 2018 at 13:21

  Lekker, vakantie in Frankrijk! Ik heb al zo veel moois van Frankrijk voorbij zien komen, maar ik ken het land bijna niet.

  Fijn dat je extra uren op je werk hebt gekregen heb je al een vaste aanstelling?

  Wat een gedoetje met je poezenkinders. Het zal
  Wel schrikken zijn als er eentje even ontsnapt.

  • Reply Marcella 8 augustus 2018 at 11:29

   Ik ken Frankrijk ook bijna niet, dus erg leuk om het land wat beter te leren kennen!
   Ik ben nu 3 maanden in dienst, dus ik heb geen vaste aanstelling. Daarnaast is het zo dat de gemeente waar ik werk in een herindeling zit, dus de vaste medewerkers wachten nu eerst op de plaatsing in een functie in de nieuwe gemeente. Op de functies die over blijven kan ik ook solliciteren. Dus dat is dit najaar nog even spannend. Ik heb een contract tot eind dit jaar.
   Ja, schrikken dat Twix er vandoor ging! Gelukkig liep het allemaal goed af. Een kwartier later lag ze in de gang te spinnen 🙂

 • Reply Kelly 4 augustus 2018 at 09:39

  Wat balen van Twix. Mijn katten blijven in de tuin maar Pip is ook een keer ontsnapt. Er loopt al jaren een kip bij mij door het pad en op de desbetreffende avond, hoorde ik Sophie (kip heeft een naam 😂) panisch door het pad kakelen. Mijn buurman kwam mij halen omdat hij het idee had dat mijn kat achter de kip aan zat. Ik gaf aan dat het onmogelijk mijn kat kon zijn want mijn tuin is zo afgezet dat ze niet uit de tuin kunnen. Toen ik plots een rode bekende staart in de bosjes zag, wist ik voldoende. Pip zat inderdaad op Sophie te jagen. Dit was haar eerste uitstapje en ook meteen haar laatste uitstapje buiten de tuin.

  • Reply Marcella 8 augustus 2018 at 11:36

   Oei, arme kip dat ze zo door jouw kat werd opgejaagd 😉 En het is natuurlijk schrikken dat je beestje toch de tuin uit is gegaan. Wij denken dat Twix van de vensterbank is gevallen. Ze heeft de gelegenheid gehad om de tuin uit te gaan, maar op de schutting twijfelde ze. Toen heb ik haar eraf gepakt. Dus ze had de kans, maar greep ‘m niet. Dus het lijkt wel per ongeluk. Gelukkig lag ze een kwartier later te spinnen in de gang! 😉

 • Reply Sabine 6 augustus 2018 at 01:42

  Wat een prachtige foto’s maak je toch! Fijne terugblik weer 😀 Ben wel benieuwd: hoe vond je Ocean’s 8? Ik wil er ook graag heen maar de bioscoop is nogal ver weg haha, dus als het niet echt de moeite is…

  • Reply Marcella 8 augustus 2018 at 11:36

   Thanks Sabine! Ik vond Ocean’s 8 zeker leuk, prima vermaak. Maar wat jij écht de moeite vindt voor die reis, dat vind ik lastig inschatten 😉

  Leave a Reply