Happylists

Happylist januari 2020 – Schotland: onze eerste trip van ’t jaar

30 januari 2020
Marcella Schotland

Voor mijn gevoel zijn we het kersverse jaar net gestart, maar bizar genoeg is het nu alweer bijna februari. Wij maakten onze eerste trip van 2020 en genoten van Schotland. Maar er was nog veel meer leuks in januari! Lees je mee?

Wat was leuk?

  • We hadden onze eerste stedentrip van 2020!
  • Lieve vrienden zochten ons op in Groningen en we kletsten volop bij.
  • Jan verraste mij met een gave foto collage van onze reizen door de jaren heen. Hij hangt nu te pronken boven onze bank. Blij! Als je nieuwsgierig bent, bekijk dan ook even reizen in ons interieur!
  •  Mijn foto van Chios hing op de Vakantiebeurs in Utrecht.
  • Poes Twix werd 5 jaar én ik heb haar nu 2x echt kunnen aaien. Jeej, mijlpaal!
  • Poezen Twix en Nutz liggen veel bij elkaar op de bank: heel gezellig.
  • Jan en ik gingen uit lunchen bij Flinders in Groningen.
  • Ik kocht een nieuwe rugtas om mee te hiken én mijn MacBook past erin!
  • Samen met de buren kijken we naar Wie is de mol?
  • We gingen weer eens naar de bios en keken de film The Informer.

Victoria Street Edinburgh Scotland

Hoe was het weekend Edinburgh?

Het was echt superfijn om terug te zijn in Edinburgh! 8 jaar geleden waren we voor ’t eerst in deze prachtige stad in Schotland, dus we hebben de leukste plekken weer bezocht. Het kleurrijke Victoria Street, Edinburgh Castle, Calton Hill, de Royal Mile… Maar we hoefden niet óveral naartoe omdat we de stad al een beetje kenden en dat gaf rust. Plus de mogelijkheid om dit keer een stukje natuur te ontdekken. We reden met onze stoere Jaguar naar Loch Lomond en klommen Conic Hill op. Supergaaf! Ik wil echt nog heul graag een roadtrip door Schotland gaan doen. Lijkt me heerlijk!

Lees ook: City Guide Edinburgh

Oeschinensee Switzerland

Mijn 5 meest gelezen artikelen in januari

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t beste gelezen:

5 – Route roadtrip Zwitserland

Afgelopen zomer werd ik verliefd op Zwitserland. En ik ontdekte dat we echt vaker de bergen moeten opzoeken want ik ben er dól op! De eeuwige sneeuw, het landschap wat je blijft intrigeren, de outdoor scene, de frisse berglucht: ik hou ervan! In januari waren veel lezers nieuwsgierig naar onze route roadtrip Zwitserland. Superleuk, want onze route is echt een aanrader! Heb je de video van onze roadtrip Zwitserland ook al gezien?

Peyto Lake, Alberta, Canada

4 – 5x Doen in de Rocky Mountains

Wist je dat de Rocky Mountains enorm lang zijn en door Amerika én Canada lopen? Ik kwam er achter en schreef er meteen een blog over. Veel Nationale Parken in deze geweldige regio hebben wij bezocht, dus in 5x Doen in de Rocky Mountains kan je optimaal genieten van de gaafste natuur!

3 – Voorbereidingen roadtrip Australië #3 – Over branden en een noodsituatie

Begin januari zag het er slecht uit in Australië: er kwamen steeds meer branden bij en ook Kangaroo Island werd hard geraakt door alle branden (vaarwel plannen). Er kwam een negatief reisadvies. Ik schreef over de invloed van branden en een noodsituatie vanwege onze geplande roadtrip door Australië.

Cape Reinga, New Zealand

2 – Roadtrip Nieuw-Zeeland – Onze route van 5 weken

Het is alweer 6 jaar geleden dat we op de noordelijkste plek van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland werden verrast door een aantal orka’s. Een geweldige start van onze reis! In januari werd mijn blog over onze roadtrip Nieuw-Zeeland van 5 weken erg goed gelezen. Top, ik kan je een reis naar dit gave land onwijs aanraden!

1 – 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes in de USA

Tot slot de topper van januari: 7x Roadtrip Amerika – De mooiste routes in de USA. Echt, wat een gaaf land om rond te reizen. Volop variatie in landschap. Wij komen er graag nog eens terug!

Marcella Wengen SwitzerlandWat was het leukste artikel om te schrijven?

Ik vond het leuk om te schrijven over ‘Dingen die je wel wilt, maar nooit doet‘. Ik had al 2x eerder over dit onderwerp geschreven, dus het werd een update van mijn wishlist. Leuk om te zien dat ik toch al wat afgestreept heb! En ja, ook goed om weer een reminder te krijgen van een aantal doelen waar ik nog mee aan de slag wil gaan.

HexWelke boeken las ik in januari?

1Hex van Thomas Olde Heuvelt – Een boek wat ik niet meteen leuk vond, maar toen ik over de helft was verslond ik de hoofdstukken. Eenmaal uit, wilde ik ’t liefst weer opnieuw beginnen. Zo’n boek.
2Doelwit – David Baldacci – In 2019 las ik al deel 1 en 2 van de serie over Will Robie. Dus ik las verder over dé ster van de CSI. Interessant boek!

En nu lees ik De schuldigen van David Baldacci, het 4e deel van de serie. Er is nog een 5e boek en daarna begin ik aan iets totaal anders. Tips zijn welkom!

Forum Groningen nov 2019Victoria Street Edinburgh Scotland

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Samen met vrienden bezochten we Groningen en namen een kijkje van bovenaf Forum, dé nieuwe aanwinst in Groningen. Het is zó leuk om onze eigen stad van bovenaf te bewonderen! Trouwens, als je nog tips zoekt, dan zijn dit mijn aanraders tijdens een stedentrip Groningen.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van Victoria Street in Edinburgh kreeg de meeste likes. Zelfs meer dan ik normaal gesproken krijg op een foto die het ‘goed doet’. Superleuk dus! Je kunt trouwens nog veeeel meer foto’s van Edinburgh verwachten en straks ook van Australië!

Volg je mij al op Instagram @ MarcellaMolenaar?

Conic Hill Loch Lomond ScotlandBen ik weer lekker actief geweest?

Personal training – elke week 1x en in de eerste week van januari een keer extra
Booty class (met been, bil- en buikspieroefeningen) – 2x
Yogabreak (op het werk) – 3x
Fietsen (met Zwift) – 4x met een totaal van 81,8 kilometer
Spieroefeningen @ home – 4x een half uur (meestal na mijn fiets-work-out)
Hiken – 5,4 kilometer bij Loch Lomond in Schotland met flink wat hoogtemeters
Wandelingen van minimaal 30 minuten (bijvoorbeeld in de pauze) – 15 keer

Ja, ik had een prima eerste actieve maand van 2020! Ik ben lekker veel in beweging geweest en dat doet me goed. Net als dat ik door de personal training intussen een stuk sterker word. Zwemmen heb ik al even niet meer gedaan, maar met gerichte spieroefeningen lijkt ik ook verder te komen. Dus ik train lekker door. Het enige wat ik graag vaker wil doen is hiken. Jan en ik willen ook veel lopen tijdens onze reis Down Under, dus nu wat extra kilometers maken is alleen maar goede voorbereiding!

Travelbooks AustraliaEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Na maaaaanden aftellen vertrekken we dan in februari dan éindelijk naar Australië! Intussen lijken de branden in Australië aardig onder controle en kan onze reis met wat wijzigingen gewoon doorgaan. Ik zal hier binnenkort meer over vertellen in een update. De komende weken staan in ieder geval in het teken van projecten afronden op ons werk, de laatste spullen voor op reis kopen, dingen regelen en ons huis overdragen naar onze huis-en-katten-oppas. En ja, uiteraard kan je onze avonturen volgen op de socials. Stay tuned!

Lees ook: Happylist december – Feestdagen en onze trip van 2020

Heb jij genoten van januari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Aniek

Ja, een roadtrip door Schotland lijkt mij ook heerlijk! Bergen, whiskey, rauwe natuur. Misschien moet ik ook maar eens met een stedentripje Edinburgh beginnen.

Cindy | Backpackfever

Mooie maand Marcella! Wij zijn Schotland aan het overwegen voor een korte trip in mei. Dus ik heb al wat van je artikelen gelezen voor inspiratie. Wat betreft boekentips, ik heb net ‘De jongen in de sneeuw’ van Samuel Bjork uit. Dit is het derde deel in de Holger Munch serie en ik kan ze je van harte aanbevelen!

Kim

Zo, dat is een heerlijke lijst zeg!! Je foto met uitzicht vanaf het Forum in Groningen is ook echt super mooi!

Jenny

Ohhhh, je reis naar Australië komt er nu écht bijna aan. Wat leuk.

Super dat jullie ook nog snel een stedentrip hebben gemaakt naar Edingburgh. Ik vond het ook een leuke stad.

Wanda

Leuk dat jullie je eerste trip al hebben gemaakt! En ja, jullie hebben natuurlijk een prachtig mooi vooruitzicht, hopelijk kunnen jullie gewoon de route volgen die je in gedachten had. Wij tellen af naar ons eerste vakantie van dit jaar, een weekje zon begin maart in Spanje. Ondanks dat januari best een leuke maand was, ben ik blij dat ie er op zit. Weer wat dichter bij het voorjaar!

Kelly

Jaaa…Australië is eindelijk in zicht! Ik vind Edinburgh ook zo’n leuke stad en wil zeker een keer terug, het liefst ook combineren met een roadtrip door Schotland. Leuk dat jullie ook die hexagons hebben besteld voor aan de muur. Ik wil mijn collectie gaan uitbreiden met foto’s van Japan.

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x