Happylists

Happylist februari 2019 – Twix op schoot!

1 maart 2019

Lenteweer in februari, dat beviel mij wel. Heerlijk met een zomerjas én ik zat zelfs al een keertje in t-shirt buiten. Een andere mijlpaal is het feit dat onze ex straatkat Twix eindelijk aanhankelijker wordt. Lees mee naar mijn februari!

Krokussen februari 2019 Stationskat Winsum Nietap Groningen SpaWell Peize Voortuin februari 2019 Twix op schoot - februari 2019Februari in ’t kort

  • Ik wil er niet teveel over loslaten, maar februari was een stressvolle, spannende maand vanwege ziekte in de familie. En dit blijft ook nog wel even heftig…
  • Om even te ontspannen ging ik samen met een vriendin een dagje naar de sauna. Lekker opwarmen én bijkletsen.
  • Helaas werd ik de dag erna ziek…
  • Op Netflix keken we naar de Deense series Sorjonen en Dicte. Beide aanraders!
  • Ik genoot van de hogere temperaturen en dat de dagen alweer een heel stuk lichter worden! Na werktijd zat ik zelfs nog even een half uurtje in t-shirt in de voortuin. Jeej!
  • Al die lentebloemen zijn ook erg prachtig!
  • Een heuse mijlpaal: ex straatkat Twix (zwart) kwam bij mij op schoot liggen! Ook ligt ze nu bijna elke nacht op het voeteneind van ons bed te slapen. Hopelijk kunnen we haar binnenkort dan ook aaien!
  • Op het station van Winsum loopt bijna altijd een grijs-gestreepte kat rond. Soms komt ie zelfs bij mij op schoot liggen.
  • We hebben eindelijk het Wie is de mol? spel gedaan met onze buren. Leuk!
  • Ik ben actiever aan de slag gegaan met Pinterest en heb in een paar weken mijn bereik al flink vergroot. Leuk! Volg je mij al op Pinterest?
Ingjaldsholskirkja Iceland

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Deze artikelen werden ’t meest gelezen in februari:

5 – Route roadtrip IJsland

Wist je dat IJsland geweldige veelzijdige natuur heeft, en dat je er zó bent met het vliegtuig? Wij hebben twee weken lang genoten van het land vól hoogtepunten. Je blijft er genieten van alle moois om je heen. Gletsjers, geisers, eindeloze vlaktes, honderden watervallen… IJsland is een walhalla voor liefhebbers van natuur! Wij maakten een roadtrip met een camper in IJsland, een dikke aanrader!

Lees ook: budget roadtrip IJsland

 
Rental car Italy

4 – Steden waarbij het geen liefde op het eerste gezicht was

Vaak zijn stedentrips leuk, maar bij sommige steden is het ook gewoon geen liefde op het eerste gezicht. Misschien kwam het twee keer doordat we na een paar dagen rust en ruimte in de natuur in de (drukte van de) stad kwamen, misschien zijn sommige steden ook gewoon geen goede match met mij. Dit onderwerp maakte bij jullie wel wat los, en alle reacties zijn leuk om te lezen!

3 – Route dolomieten

Een lang weekend in de Dolomieten hoort bij één van mijn mooiste reizen die we gemaakt hebben. Van donderdag t/m dinsdag genoten we van onze roadtrip in de Dolomieten. We wandelden er heel wat af en maakten mijn mooiste hike tot nu toe bij de Drei Zinnen. Wat is het daar gaaf!

Texel

2 – Sevilla vs Valencia

De winter zijn we twee keer ontvlucht om een stedentrip Spanje te doen. Even lekker geen sneeuw en ijs, maar de eerste zonnestralen op ons gezicht. Heerlijk! Zowel Sevilla als Valencia zijn fijne steden voor een stedentrip in de winter (of herfst), maar ik heb één favoriet. Benieuwd geworden?

1 – Leuke uitjes in Nederland

Natuurlijk is er ook in Nederland genoeg moois te ontdekken! Je kunt genieten van geweldige natuur en leuke, sfeervolle steden of knusse stadjes. Ook de waddeneilanden zijn echt heerlijk. In februari kwamen veel lezers inspiratie op doen in mijn artikel met de leukste uitjes in Nederland. Ideaal om plannen te maken voor de lente!

 
Havana, Cuba

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om in een artikel Cuba en Mexico met elkaar te vergelijken. In beide landen maakt wij een roadtrip met een huurauto. De landen zijn beide Spaanstalige en ze liggen dichtbij elkaar, maar zijn toch wel heel verschillend. Zo zijn er op Cuba wel wat winkeltjes, maar hier wordt vooral sterke drank en Maggi mix (?) verkocht. In Mexico zijn de faciliteiten een stuk beter. Maar ik zal niet meer verklappen, lees vooral mijn artikel Cuba vs Mexico!

Casa Familia Nathalie Pagie

Welke boeken las ik in februari?

4 – Droombeeld van Loes den Hollander – Spannend boek met een onverwacht eind
5 – Paradijsvogels van Nathalie Pagie – Leuke kennismaking met het journalisten duo Tara en Diego!
6 – Casa Familia van Nathalie Pagie – Een spannend vervolg met Tara en Diego!
En ik lees nu Rio Grande van Nathalie Pagie (ik verslind haar boeken!)

Edzna Mexico Isla Holbox restaurantWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik plaatste 5 foto’s op Instagram in februari. De foto met de Mayatempel nam ik bij het complex Edzna, vlakbij de stad Campeche. Ik vierde hier mijn verjaardag. Genieten van de zon op 4 november in Mexico, ik vond het echt heerlijk! De Mayatempels vonden we echt magisch. Dat hier vele jaren geleden complete steden met duizenden inwoners waren, dat is echt heel bijzonder!

Lees ook: Chichén Itzá, het wereldwonder in Mexico

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto met het knusse, kleurrijke eettentje op Isla Holbox kreeg de meeste likes in februari. Hier dronk ik een heerlijke smoothie en genoot ik van een fijne fruitsalade. Ik heb echt goede herinneringen aan de start van onze roadtrip op Isla Holbox. Het is zo’n fijn relaxt eiland!

Volg je mij al op Instagram @Marcellamolenaar?

De Sigaar GroningenWat is mijn lekkerste ontdekking?

Zondag ging ik uit eten met Jan bij De Sigaar in Groningen. Ik genoot van een heerlijke quiche met een salade, Jan had saté met rijst. Met mooi weer kan je heerlijk genieten op het fijne terras, dus dat wil ik zéker nog eens gaan doen!

En ben ik weer lekker actief geweest?

Ik heb in februari 3x gezwommen. Ik heb één keer overgeslagen omdat ik ziek ben geweest. Fietsen deed ik maar 1x en dat is wel veels te weinig. Doordeweeks was ik ’s avonds vaak moe of ik had afspraken, op zondag wandelden we vaak een eind waardoor ik niet de behoefte voelde om ook nog te gaan fietsen. In maart wil ik vaker op mijn zadel door de virtuele wereld rijden. Wel liep ik weer veel stappen en haal ik elke week mijn doel om minstens 70.000 stappen te zetten.

Sallandse Heuvelrug Holland
Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Ik heb veel vakantiekriebels en wil graag een paar dagen weg om op te laden. Naar een leuke stad of juist middenin de natuur. Dat is ons in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug erg goed bevallen. Concrete plannen hebben we nog niet, misschien boeken we binnenkort een fijn weekendje weg. Wat al wel vast staat is dat we in maart naar Arjen Lubach gaan in de Oosterpoort in Groningen. En ik wil graag weer eens naar de bioscoop, want er draait een goede film!

Lees ook: Happylist januari – Relaxen in de natuur & een record aantal bezoekers!

Hoe was jouw februari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kelly

Wat fijn dat Twix eindelijk op schoot is gaan zitten! Zo zie je maar…geduld is een schone zaak! Geef haar nog even de tijd en dan kunnen jullie haar vast en zeker eindelijk aaien en knuffelen.

Jenny

Ik blijf Twix een geniale naam vinden. Fijn dat ie nu op schoot komt.

Ziek zijn is naar. Bij mij thuis ook veel zieken deze maand, inclusief ikzelf. (Al was ik ziek op de overgang Jan-feb)

Janine

Leuke update! Met dat je noemde dat je weer actiever bezig bent met Pinterest, moest ik denken aan een aanbieding die ik heb liggen van Tailwindapp.com. Gebruik je Tailwind al voor Pinterest? Het is een handige tool om pins te schedulen en er zitten allerlei leuke en nuttige functies in. Met Tailwind plus worden de mogelijkheden uitgebreider, maar deze variant kost dan wel weer geld. Stuur me maar een berichtje als je Tailwind plus zou willen gaan gebruiken, want ik kan je dan een link sturen waarmee je 1 maand gratis krijgt.

Janine

Hoi Marcella, zonet gestuurd! Laat maar weten of het is aangekomen.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x