Happylists

Happylist januari 2016 – Een verlate Kerstvakantie in Valencia & Maastricht

31 januari 2016
Oud Valkenburg, Limburg

Het lijkt alsof 2016 nog maar nét ingeluid is met knallend vuurwerk, maar toch is dat alweer 31 dagen geleden. Het jaar is alweer ruim 4 weken oud. Er zijn mooie plannen gesmeed, ik kijk uit naar een fijn jaar. Ik snakte naar een weg zonder sneeuw en ijs en ik wilde naar de zon. En dus vertrokken we naar Valencia. Onze verlate kerstvakantie, het was fijn om even niet met werk bezig te zijn. Nu februari voor de deur staat, kijk ik met je terug naar de eerste maand van januari. Op naar mijn eerste happylist!

Peyto Lake, Alberta, Canada

Vakantiehuis Boschhuys, UelsenLeiden, HollandJanuari in ‘t kort op mijn blog

Dit is het 19e artikel wat ik schreef in januari. Ik schreef een aantal artikelen over onze camperreis door Canada, een City Guide over de leuke Duitse stad Münster, mijn Top 6 mooiste natuur ter wereld en ik schreef over mijn gezonde voornemens. Een leuke mix aan onderwerpen!

Mijn best gelezen artikelen van januari zijn:

  • Vakantiehuis Boschhuys in Uelsen – Een artikel wat ik al in december schreef, maar wat nu veel gelezen werd. Groot gelijk, het is een geweldige leuke accommodatie in Duitsland! Een goeie tip voor de voorjaarsvakantie.
  • City Guide Leiden – In december fietste ik door Leiden en ontdekte er de leukste hotspots. In januari schreef ik er een blog over. Leiden is een ontzettend leuke stad, ik wil er graag eens naar terug in de lente of zomer.
  • Een goed blogjaar 2015 – Ik blikte nog eenmaal terug op 2015 en nam mijn blogjaar met je door. Het was een goed jaar!
  • 5x spijt van op reis – Soms gaat een reis niet zoals je wilt. In dit artikel schreef ik waarvan ik spijt heb op reis. Een divers lijstje met herkenbare momenten. Ik kreeg er veel reacties op!

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het ontzettend leuk om 2016 te starten met een flinke dosis natuur. En dus kwam op 1 januari mijn artikel over Peyto Lake online. Een knalblauw meer wat je vindt langs de Icefields Parkway. Wat was ik blij dat we het overvolle platform konden ontvluchten, en naar een hoger gelegen punt liepen voor een nóg mooier uitzicht. Jammer genoeg konden we de trail die we vervolgens liepen niet voltooien vanwege hevige sneeuwval. Gelukkig hadden we intussen een flinke portie overweldigende natuur gehad!

Kleine succesjes?

Januari is nog net niet om als dit artikel online komt, maar ik weet al dat ik een record aan bezoekers én pageviews heb gehaald. Zo ontzettend leuk! Thanks!

Plaza de la Virgen, Valencia
Ciutat de les Arts i les Ciències, Valencia Sunrise Groningen

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik maakte bij toeval de foto met de zonsopkomst in Groningen. En wauww, wat een prachtig plaatje! De reiger maakt het helemaal ‘af’. Deze foto maakte ik vlakbij huis toen ik weer (veilig) naar buiten kon omdat eindelijk al het ijs en sneeuw weggesmolten was. De eerste week van januari was niet echt mijn favoriet…

En welke kreeg de meeste likes?

De foto van Plaza de la Virgen kreeg de meeste likes op Instagram. Dat snap ik het wel, het is ook echt een plaatje! Zie je de marmeren vloer op het plein? In Valencia zijn veel stoepen en pleinen voorzien van een laagje marmer. Dat geeft meteen een heel luxe uitstraling! De foto bij Ciutat de les Arts i les Ciències plaatste ik toevallig op Blue Monday. Ik kwam er pas een dag later achter dat het Blue Monday was, maar ik vond de timing wel grappig met zo’n mooie blauwe foto.

Kleine succesjes?

Ik plaats niet zo vaak foto’s van reizen die al jaren geleden gemaakt heb. In de zomer vind ik het makkelijker om foto’s te plaatsen als ik niet op reis ben, maar in de winter vind ik dat lastig met die lange donkere dagen. Nu we in Valencia en Maastricht waren, vond ik het fijn om weer lekker foto’s te maken én te delen. Mijn Instagram account is weer tot leven gekomen. Leuk!

Marcella, Zuid-Limburg

Dulce de leche, Ruzafa, Valencia

Op welke leuke momenten kijk ik terug?

Op zondag 17 januari vertrokken we voor drie dagen naar Valencia. Wat een ontzettend mooie & leuke stad! Ik schreef al over fietsen in Valencia, wat ontzettend leuk is. Uiteraard komen er nog veel meer blogs over Valencia online. En we hebben er best veel gefilmd! Eenmaal terug op Weeze Airport sliepen we er een nachtje, en reisden door naar Maastricht. Nu we toch al best zuidelijk waren, leek dat een logische keuze. En dat was het zeker! Maastricht is een ontzettend leuke stad. Fijn om er weer eens terug te zijn!

Wat was de lekkerste ontdekking?

Op onze laatste dag in Valencia ontdekten we Dulce de Leche (Calle Pintor Gisbert 2), een geweldige café in de wijk Ruzafa. Echt, als je voor de vitrines vól lekkers staat heb je keuzestress. Er is zo ontzettend veeeeeel! Ik koos de chocoladetaart. Als ik dan toch zondig, doe ik het meteen maar goed. Kom je in Valencia, ga hier dan zeker een drankje met een taartje doen! Of een broodje, want die hebben ze ook.

En heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Mwah, dat kon beter. Ik zwom twee keer keurig mijn 80 baantjes, maar ik zat aan ’t begin van de maand ook vast in huis vanwege de ijsgladde wegen. Er werd zelfs geschaatst op straat! In Valencia hebben we veel gelopen, met een record van 28.000 stappen op één dag. Dat is echt het voordeel van een stedentrip. Ook bij Oud Valkenburg en vlakbij huis wandelden we een fijn rondje van 5 kilomter. Moeten we blijven doen!

Reisgids Cuba De Soepwinkel, Groningen

Wat was de leukste ontmoeting?

Afgelopen donderdag ontmoette ik Narelle van Weg van het Noorden voor ’t eerst. Ze woont net als ik in Groningen, houdt van roadtrippen door Amerika en is echt een ontzettend leuke meid. We kletste zo de avond vol met een heerlijke proeverij van De Soepwinkel. Na mijn roadtrip door Cuba gaan we nog eens afspreken, gezellig!

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Eind februari vliegen we de oceaan over voor onze roadtrip Cuba. Zó benieuwd naar het land in de Cariben! Onze reis start in Havana, en dan rijden we naar de valei van Viñales. We willen snorkelen bij Maria La Gorda en de bergen ontdekken bij Soroa. Dan ligt het koloniale stadje Cienfuegos op onze route en rijden we door naar Trinidad. Vanaf daar rijden we terug naar Havana. Ik ben me ervan bewust de Cuba een totaal andere bestemming is dan Amerika, Canada en Nieuw-Zeeland, maar ik kijk er juist naar uit om een totaal ander (authentiek) land te ontdekken. En de kou ontvluchten is natuurlijk sowieso altijd goed.

Welke leuke dingen heb jij gedaan in januari?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

17
Reageer op dit artikel

avatar
9 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
10 Auteurs van reacties
EsterJessicapatriciaKarlijn TravelsSabine Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mieke
Reiziger

Wat een fijne maand zo te lezen. Met alweer ene heerlijke trip achter de rug. En volgende maand weer een prachtige reis in het vooruitzicht. Super fijn!

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Was erg gezellig en voor herhaling vatbaar! (De Soepwinkel trouwens ook :D)

Wanda
Reiziger

Die foto met die reiger is zeker een plaatje! Echt genieten als je zo’n foto weet te maken op een onverwachts moment he? Januari was sowieso wel een lekker maandje joh! Ondanks de sneeuw toch ook nog lekker naar de zon in Valencia geweest en natuurlijk het vooruitzicht om straks opnieuw de zon op te zoeken maar dan in Cuba! Heerlijk hoor! Ik geniet op Instagram en later op je blog wel weer lekker mee!

Elise - inspi-red.nl
Reiziger

Leuk om te lezen. Klinkt als een goede maand 😀

Sabine
Reiziger

Gefeliciteerd met je mooie blogresultaten! Dat is altijd leuk! 😀 En ja ik heb ook genoten van al je verhalen en mooie foto’s afgelopen maand. De winter levert toch best mooie plaatjes. Eind februari zijn we dus allebei weg, jij in Cuba wij in New York. Jij zal het alleen iets warmer hebben hahaha. Heb er veel zin in!

Karlijn Travels
Reiziger

Wat een fijne eerste maand van het jaar! En zo leuk dat het op bloggebied zo goed liep 🙂 Nu lekker aftellen naar Cuba, voor je het weet is het zover!

Voor mij stond januari vooral in het teken van weer opstarten qua werk en veel leuke sociale afspraken. Je wilt iedereen toch weer zien na zo’n lange tijd op reis 😉 Gezellig!

patricia
Reiziger

wauw, een mooi begin van het nieuwe jaar. dit gaat wel goed kom. Dat is jouw wel toevertrouwd.

Jessica
Reiziger

Jeeeej, lekker uitkijken naar Cuba! Heerlijk 🙂 En goede blogresultaten zijn natuurlijk altijd super. Iedereen zegt wel dat het niet om cijfertjes draait (bij mij althans niet voor bedrijven), maar het is toch altijd leuk om te zien dat er meer en meer mensen geïnspireerd worden door je verhalen 🙂

Ester
Reiziger

Leuke maand heb je gehad! Die gladheid was redelijk plaatselijk, niet? Ik vraag me af of het deze winter nog flink gaat vriezen, het schommelt flink met de temperaturen de laatste tijd! Ik heb wel weer zin om met de racefiets weg te gaan nu we weer in Nederland wonen, nog eventjes wachten op de lente 🙂