Happylists

Happylist februari 2020 – Ik kan poes Twix aaien & op naar Australië

27 februari 2020
Twix februari 2020

In februari bereikten we een mijlpaal. Na 2,5 jaar wennen heb ik poes Twix élke dag geaaid in februari. Superfijn dat dit nu lukt. Het is bijna jammer dat we nu op naar Australië gaan… 😉

Buurman en Buurman Groningen Kardinge Groningen Koala tas Nutz februari 2020 Garnwerd aan Zee Groningen Twix aaien februari 2020Wat was leuk?

  • Poes Twix was een straatkat voordat we haar uit het asiel haalden. Na 2,5 jaar wennen heb ik haar nu een maandlang elke dag kunnen aaien. Op een vaste plek bij haar voerbak, maar toch. Het is bijna jammer dat we nu op reis gaan, maar gelukkig hebben we een goede huis-en-kattenoppas. Het zou mooi zijn als Twix ook bij haar aanhankelijk is.
  • Ik bestelde een linnen tas met koala’s om de dieren te steunen. Ook heb ik een zilveren koala-armband om mijn pols én ik gaf een toffe koala of kangoeroe weg met een winactie. Ik heb de winnares intussen kunnen verrassen. Zelf heb ik een kangoeroe in de woonkamer hangen. Heel blij mee!
  • Samen met een lieve vriendin ging ik bijkletsen en eten bij Buurman en Buurman in Groningen. Wat een superleuke plek met goddelijke pizza’s!
  • Ik ontdekte de drankjes van Bundaberg waar ik in Australië ook volop van kan genieten, want het komt daar vandaan 🙂 Ik ben dol op het (alcoholvrije) ginger beer!
  • Met Jan’s familie gingen we lekker uit eten bij De Buurman in Heerenveen. Yep, bijna dezelfde naam van restaurant. Geinig toeval! Ook mijn familie zag ik nog voor vertrek, fijn om elkaar nog even te zien!
  • Met Jan ging ik lunchen bij Garnwerd aan Zee en De Onlanderij. Toch echt wel twee van onze favorieten!

Godafoss, IcelandMijn 5 meest gelezen artikelen in februari

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t beste gelezen:

5 – Route roadtrip IJsland

Een totaal andere wereld op een paar uurtjes vliegen: IJsland. Het land vol ruige natuur, eindeloze wegen en bijzondere natuurverschijnselen zoals geisers en bubbelende pools. Wij reisden in twee weken het eiland rond met onze camper en genoten volop. In februari werd route roadtrip IJsland veel bekeken, maar heb je onze video roadtrip IJsland ook gezien? Ik vind ‘m erg leuk!

Cabo da Roca Portugal

4 – Cabo da Roca – Het meest westelijke puntje van Europa

Vlakbij Lissabon vind je Cabo da Roca, het meest westelijke puntje van het vasteland van Europa. Ik vind het er echt supermooi, ik hou onwijs van dit soort ruige kustlijnen met knalblauw water. En het leuke is dat dit artikel in februari opeens heel veel werd bekeken!

3 – Voorbereidingen roadtrip Australië – We gaan bijna op reis!

Ja, uiteraard waren jullie benieuwd naar onze laatste voorbereidingen voor onze roadtrip Australië. De meest gestelde vraag is of we onze route nog moeten wijzigen vanwege de branden. Gelukkig lijkt dit mee te vallen, al moeten we ter plekke de situatie goed in de gaten houden. Veel wegen zijn nog afgesloten en uitzichtpunten en wandelingen afgesloten. Maar het ziet er gelukkig een stuk positiever uit!

Antelope Canyon America2 – Budget roadtrip Amerika

Wat kost dat nou, zo’n roadtrip Amerika? Ik hield ons budget tijdens de reis door West-Amerika bij en zette dit op een rij in Budget roadtrip Amerika. Dit wekte een hoop nieuwsgierigheid want het artikel werd ontzettend veel gelezen in februari. Leuk! Mocht je nieuwsgierig zijn: ik heb meer budget blogs over onze reizen gemaakt!

1 – 17x Restaurants in Groningen

Tot slot de topper van februari: 17x Restaurants in Groningen. Echt súperleuk dat dit artikel over mijn eigen woonplaats zo goed gelezen wordt. Ik hoor regelmatig dat bekenden uit Groningen of omgeving Googlen naar een restaurant en bij mijn artikel uit komen. Dat vind ik uiteraard echt heel leuk! Het is trouwens wel tijd voor een update want ik heb intussen weer wat leuke plekken ontdekt.

De jongen in de sneeuwWelke boeken las ik in februari?

3De schuldigen van David Baldacci – Deel 4 in de serie over Will Robie van de CIA. Dit keer kreeg het verhaal een persoonlijker tintje en dat gaf een leuke twist.
4Eindspel van David Baldacci – En tot slot het 5e deel in de serie. Ook nu weer een mooi, spannend verhaal!
5De jongen in de sneeuw van Samuel Björk – Weer heel wat anders na alle Will Robies: eentje uit een serie die ik jaren geleden las. Wat een fijne schrijfstijl, ik vlieg door het boek!

Ik denk dat ik tijdens de urenlange vluchten naar Australië vast ook lekker veel ga lezen, maar je leest in mijn volgende maandoverzicht voor welke boeken ik ben gegaan 🙂

Edinburgh Scotland Bacalar MexicoWat is mijn favoriete foto op Instagram?

Met al die regenachtige dagen vol harde wind werd ik heel enthousiast van het knalblauwe water van Bacalar. Dit mooie gebied bezochten wij tijdens onze roadtrip Mexico. Denk aan: chillen in een hangmat terwijl de visjes in het heldere water onder je door zwemmen. Superfijn!

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de kleurrijke straat in Edinburgh kreeg de meeste likes. Ik ben echt dol op die stad en ik maakte dan ook volop foto’s van de kleurrijke pandjes. Het duidelijk dat ik er niet alleen dol op ben, want ik kreeg 561 (!) likes op deze foto. Super!

Volg je mij al op Instagram @ MarcellaMolenaar? Binnenkort plaats ik er foto’s uit Australië!

Ben ik weer lekker actief geweest?

Personal training – 1x
Fietsen (met Zwift) – 3x met een totaal van 50,4 kilometer
Spieroefeningen @ home – 3x een kwartier rustig trainen
Hiken – 3,7 kilometer bij natuurgebied Kardinge in Groningen
Wandelingen van minimaal 30 minuten – 6 keer

Nee, dit was geen actieve maand. Ik werd begin februari ziek en was meteen een week uit de running. Ook in de weken erna bleef ik me niet fit voelen en dus sloeg ik Personal Training en de Booty classes over. Heel erg jammer, want ik wilde er juist een stukje extra kracht uit halen voor onze grote reis. Maar het is niet anders. In Australië verwacht ik dat we veel wandelen en lekker actief zijn en daarnaast wil ik af en toe een aantal spieroefeningen doen. En dan train ik na de reis weer lekker verder in de sportschool!

Reisboeken AustraliëEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Eindelijk is het zover en gaan we rondreizen in Australië! Het was de afgelopen maanden druk met afronden op het werk en het voorbereiden van onze reis, maar we zijn er nu klaar voor: op naar Australië! Na een nachtje bij het Volkshotel in Amsterdam vliegen we in 6,5 uur naar Qatar waar we een nachtje slapen bij het gave The Curve Hotel. En we hebben ook nog de tijd om de stad te verkennen, dus ik ben benieuwd naar deze eerste kennismaking met het Midden-Oosten. Vervolgens vliegen we in 13 uur naar Adelaide waar we aan ’t einde van de middag aan komen. Hier slapen we 3 nachten bij The Chancellor on Currie zodat we kunnen acclimatiseren. En dan is het tijd voor ons grote avontuur en kunnen we de camper ophalen. Zoveel zin in! Volg je mij al op Polarsteps? Dan kan je onze reis volgen!

Lees ook: Happylist januari – Schotland: onze eerste trip van ’t jaar

Hoe was jouw februari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Saskia

Leuke terugblik naar deze maand! De jongen in de sneeuw blijft een tof boek 🙂

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x