Happylists

Happylist februari 2018 – Terug uit Portugal & nieuwe reisplannen

28 februari 2018

In februari maakten we onze eerste reis van 2018! Ook ging de zoektocht naar werk verder én maakten we nieuwe reisplannen. Tijd om terug te blikken op februari!

Marcella SchipholFebruari in ‘t kort op mijn blog

Dit is het 12e artikel dat ik publiceer in februari. Het eerste artikel was de terugblik op januari met zonnige bestemmingen en een geweldig nieuw record (trots!). Vervolgens besloot ik mijn 10 tips voor uitjes in Nederland op een rijtje te zetten. Ondanks dat ik zelf nog zoveel in Nederland te ontdekken heb kan ik best wat goede tips geven! Een recente toevoeging aan de lijst is het iconische vestigingsdorp Bourtange.

We hebben een nieuwe video gepubliceerd, dit keer laten we zien hoe leuk Chios is. Ook vertelde ik over de tussenstop in Athene toen we ‘even’ een kijkje namen bij wereldwonder Akropolis. IJsland was ook weer aan de beurt, dit keer met de Godafoss in het noorden. Ook plaatste ik Throwback Travel februari en deelde ik weer een Behind the scenes artikel, over waarom wij graag westerse landen bezoeken. Ik sloot de maand af met De Travelconfessions tag en een eerste terugblik op onze reis door Portugal.

Jan en Marcella, Peyto Lake, Alberta, CanadaMijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen:

Mijn top 5 van februari met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – Behind the scenes – Waarom wij graag westerse bestemmingen bezoeken

Ik schreef mijn derde behind the scenes artikel, dit keer vertelde ik waarom wij graag westerse bestemmingen bezoeken. Al was ik daar in mijn artikel eerlijk gezegd niet heel duidelijk over (sorry!). De reden is dat wij ons fijn en goed voelen bij westerse bestemmingen. Het ‘wennen’ aan een andere cultuur vinden we niet altijd prettig. Af en toe maken we wel een uitzondering, voor Marrakech en Cuba. Benieuwd wat de volgende uitzondering wordt! En of onze voorkeur in de loop van de jaren verder gaan veranderen.

Drei Zinnen, Südtirol4 – Route Dolomieten – Een geweldige roadtrip door de bergen

Een lang weekend in de Dolomieten voelde als een paar weken. We vlogen naar Venetië, maar hebben niets van de stad gezien. Met onze huurauto reden we naar het noorden om de Dolomieten te verkennen. Hier wandelden we veel, zoals bij Raschötz en de Drei Zinnen (mijn mooiste hike ever!). Echt, wat een heerlijke roadtrip in de Dolomieten!

Benieuwd? Bekijk onze video van de Dolomieten!

3 – Paklijst – Reizen met een camper

Reizen met een camper is leuk! Onze eerste roadtrip met een camper maakten wij in Canada, vorig jaar reisden we met een camper door IJsland. Het is heerlijk om op een mooie camping te genieten van de natuur. Als je een camper huurt is het handig om een aantal spullen mee te nemen. Ik maakte daarvoor de Paklijst – Reizen met een camper.

Kinderdijk Marcella2 – 10x Leuke uitjes in Nederland

Je hoeft niet altijd ver weg te gaan voor een leuk uitje, ook in Nederland is er veel tofs te doen! Ik maakte het artikel 10x Leuke uitjes in Nederland waarin ik mijn tips op een rij zet. Je vindt er leuke uitjes in natuur en stad, verspreid door het hele land. Ook staat in mijn artikel een handig kaartje met nóg meer fijne plekken. Enjoy!

1 – De Krijtrotsen van Étretat

Een paar jaar geleden maakten we een roadtrip Normandië en was onze eerste stop bij de krijtrotsen van Étretat. Ik verbaasde me over de schoonheid van de kustlijn en de ruige rotsen. Wat is het er mooi! En niet heel ver van Nederland, dus sla Étretat zeker niet over!

Canadian RoadsHoe gaat mijn zoektocht naar werk?

Ik heb helaas nog geen leuke baan gevonden. Wel heb ik diverse brieven verstuurd voor heel leuke functies. Helaas werd ik een aantal keer afgewezen omdat er kandidaten waren die beter pasten bij het profiel. Of er bleek al iemand aangenomen terwijl de vacature nog online stond (stom!). Ik heb ook twee heel leuke sollicitatiegesprekken gevoerd, maar ben toen alsnog afgevallen omdat de andere kandidate beter leek te passen. Heel jammer! Tijdens onze week in Portugal heb ik het solliciteren even helemaal losgelaten, maar nu ga ik er weer met frisse moed tegenaan. Ik heb gelukkig weer een aantal toffe functies gespot, dus ik ga een aantal knallende brieven versturen. Heb je tips voor een toffe marketing/communicatie/content functie in Groningen? Let me know!

Wat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Geen artikel dit keer, maar een video. Jan zette een toffe video van Chios in elkaar, mét dronebeelden. Heel gaaf om de mooie beelden van het eiland te zien! Wat hadden we daar een heerlijk lang weekend in oktober. We verkenden er de prachtige mastiekdorpen, genoten van mooie stranden, reden het eiland over maakten een hike bij Volissos. Op de terugweg hadden we een stopover in Athene en bewonderden we (vliegensvlug) wereldwonder Akropolis. Griekenland, we komen graag nog eens terug!

Volg jij mij al op YouTube?

Cape Kidnappers New Zealand Godafoss Iceland

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik ben dol op de foto van Cape Kidnappers in Nieuw-Zeeland. Hier hobbelden we naartoe op een grote trekkerkar terwijl we onderweg uitleg kregen over het gebied. Eenmaal bij de klif aangekomen liepen we een eindje omhoog, op het geluid af van honderden Jan van Genten. Wat een bijzondere diertjes! In het artikel vind je een korte video met de beestjes, heel tof. Op de terugweg naar de kar hadden we het uitzicht op de foto. Dat ruige, ik hou er onwijs van!

Ook de foto van mij bij Godafoss vind ik erg tof. Deze waterval vind je in het noorden van IJsland, mijn favoriete deel van het land. Ruig, rustig en bijzonder mooi.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van de tram in Lissabon kreeg de meeste likes, bijna 200 stuks. In Lissabon vind je veel van dit soort trammetjes, erg fotogeniek. Wel zijn ze bijna allemaal beklad met graffiti, best jammer. We hebben een paar keer in zo’n trammetje gereden, een erg leuke ervaring. Benieuwd naar meer Lissabon? Lees mijn update-artikel!

Volg je mij al op Instagram @marcellamolenaar?

Wat was de lekkerste ontdekking?

Op onze laatste dag in Portugal reden we met onze huurauto een eindje ten zuiden van Lissabon. We genoten er van de kuststrook bij Espichel. In het stadje Sesimbra vonden veel restaurants met menukaarten vol vis, maar daar ben ik geen fan van. We besloten te lunchen met een ijscoupe op een terras, nu het nog kon. In Nederland duurt het tenslotte vast nog even voordat het warm wordt. Wat was dit ijs goddelijk!

Zwift LondonEn heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik heb goed mijn best gedaan! Fietste ik in januari nog 86 kilometer, in februari reed ik 6 keer en fietste ik 178 kilometer op mijn tacx. Ik werd een beetje fanatieker. Zwemmen deed ik niet elke week vanwege onze week in Lissabon. Ik zwom 3x mijn 80 baantjes. Ook liep ik elke dag minstens 10.000 stappen met een flinke piek in Portugal. Daar liepen we elke dag rond de 20.000 stappen. Goede compensatie voor die heerlijke Pastéis de Nata en het ijs!

shutterstock Nice FranceEen korte vooruitblik in mijn happylist!

Komende maandag ga ik naar Amsterdam voor een blogevent. Verder hebben we nog geen concrete plannen in maart, maar er komen vast nog leuke uitjes bij. Hopelijk wordt het lenteweer én vind ik een toffe baan.

Ook hebben we nieuwe reisplannen, in juli vliegen we naar Nice! Voor het eerst vanaf de luchthaven in het noorden: Groningen Airport Eelde. Dat wordt eindelijk eens een kort ritje naar de luchthaven, hoe fijn! We willen Nice verkennen, genieten van de kust, de natuur van de provence ontdekken en een stedentripje Monaco doen. Onwijs veel zin in! Bron foto: Shutterstock

Welke leuke dingen heb jij gedaan in februari?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

28
Reageer op dit artikel

avatar
13 Reacties
15 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
14 Auteurs van reacties
ShirleyRonald en MarianDaphne de VriesSabineWanda Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Een mooi overzicht! Lissabon lijkt me superleuk! Ik ben momenteel bezig met een leuke tekstopdracht; het herschrijven van tig reisartikelen waaronder eentje over Lissabon. De omschrijving van de stad was zo gaaf dat ik helemaal enthousiast werd!

Jessica
Reiziger

Zo jammer dat er tegenwoordig zo veel graffiti in Lissabon is hè? Maar die trammetjes zijn inderdaad erg fotogeniek. Ben je trouwens maandag bij het Storymakers event? In de 48 uur dat ik thuis ben en mijn spullen van Estland inwissel voor Israël ben ik daar ook haha ;p Wie weet tot dan!

Gabriëlle
Reiziger

Mooie foto van Lissabon, die trammetjes zijn te gek! Wel jammer dat er overal graffiti is die de mooie gebouwen “verpesten”.
Heel veel succes met solliciteren!!

Jenny
Reiziger

Leuk overzicht! Lissabon is een geweldige stad, lekker om er even een weekje tussenuit te kunnen zijn.

Ik geniet nog even van het zuiden en westen van IJsland.

Succes weer met soliciteren.

Linda | travellersoftheworld
Reiziger

Jammer dat je nog geen nieuwe baan gevonden hebt, maar dat gaat uiteindelijk vast goedkomen! Lissabon lijkt me heerlijk, dus ik ben benieuwd naar al je foto’s en verhalen uiteindelijk 🙂 Nice klinkt super, die is bij ons ook al een aantal keer voorbij gekomen, zou ik graag eens heen willen 🙂

Britte
Reiziger

Wat een fijn overzicht, al is het natuurlijk even wat minder dat je nog geen leuke baan hebt kunnen vinden 🙁 maar dat gaat vast goedkomen! Lissabon wil ik ook graag heen, het lijkt me een leuke stad 🙂

Janet | thatonetime
Reiziger

Ik heb je reis op insta gevolgd, Portugal blijft heerlijk! Nog maar weer succes met solliciteren, komt vast goed!

Kelly
Reiziger

Wat fijn dat jullie naar Portugal geweest zijn…heerlijk in februari. Lissabon lijkt me een erg leuke stad. Jammer dat je nog geen baan gevonden hebt, maar dat komt vast helemaal goed. Goed werk heeft tijd nodig 😉

Wanda
Reiziger

Heerlijk al die foto’s van Portugal! Dat zorgt er wel voor dat ik absoluut terug wil om meer van dat prachtige land te ontdekken! Leuk joh dat jullie naar Nice gaan. Is dat een nieuwe bestemming vanaf Eelde dan? Lijkt mij ook wel wat haha… we zijn al meerdere keren in Zuid-Frankrijk geweest maar dan steeds met de auto en dan ben je heel wat tijd kwijt. Vanaf Eelde is ideaal natuurlijk.
Jammer dat je nog geen nieuwe baan hebt gevonden, ik wil zelf ook wel wat anders maar heb totaal geen idee wat…

Sabine
Reiziger

Leuk overzicht! Balen dat je nog niet die leuke baan hebt gevonden, maar gaat zeker snel lukken! Februari stond in het teken van mijn ouders die op bezoek kwamen en met wie ik nu heerlijk op vakantie ben in eigen land in een koloniaal dorpje waar het 35 graden is. Zo fijn! 😀

Daphne de Vries
Reiziger

Wat leuk dat je blog ‘Netflix – 7 spannende series’ nog steeds zo goed gelezen wordt, dat was wel echt een verrassing toen. Stom dat mensen ingevulde vacatures inderdaad online laten staan. Je kost toch altijd weer best wat moeite om een passende sollicitatie te sturen en dan doe je het ook nog eens voor een functie die niet eens beschikbaar is! Gelukkig ben je opgeladen in Portugal en kun je met goede moed weer verder solliciteren! Die leuke baan gaat heus komen 🙂

Ronald en Marian
Reiziger
Ronald en Marian

Hoi Marcella weer genoten van je stukjes en het genieten van jullie reis. Hopelijk mogen er nog vele volgen. Wat wij zelf een aanrader vinden is Malta en met name Valleta is de moeite waard om te ontdekken. Liefs van ins en succes met het vinden vaan werk!

Shirley
Reiziger

Succes met je nieuwe ronde brieven sturen. Fijn dat je wel leuke functies hebt gezien, hopelijk zit er een match bij. Lekker dat je op reis gaat vanaf Groningen, zo dichtbij huis.