Happylists

Happylist december 2019 – Feestdagen en onze eerste trip van 2020

3 januari 2020

December was zoals gewoonlijk weer een drukke maand met alle feestdagen. Toch vloog de maand voorbij en is de kortste dag geweest. Op naar de lente én onze eerste trip van 2020.

Peter Pane Oldenburg Forum Groningen dec 2019 Leev Bananenbrood Formule 1 puzzelWat was leuk?

  • Ik vind het altijd leuk om terug te blikken op het jaar, en dus schreef ik Mijn reisjaar 2019 en Mijn meest gelezen artikelen van 2019. Tot slot deed ik een persoonlijke terugblik in 365 van 2019 in een lijstje. Ik vind dit altijd het mooiste overzicht omdat ik onder andere mijn grootste successen, mooiste momenten en tegenvallers uitlicht.
  • We wandelden bij Balloërveld in Nationaal Park Drentsche Aa: altijd zo mooi daar! Kijk maar naar mijn headerfoto!
  • Ik bakte wekelijks op zondag een bananenbrood omdat ik dit op werkdagen als ontbijt neem. Lekker!
  • Sinterklaas vierden we bij Jan’s familie, met Kerst deden we cadeautjes met mijn familie. Prima verdeeld.
  • Jan en ik maakten weer een puzzel compleet: Comic Puzzel Formule 1
  • Samen met collega’s deed ik een ‘Pot luck’: oftewel iedereen nam wat lekkers te eten mee. Heel gezellig!
  • Ook werkten Jan en ik een dag bij Forum in Groningen. Wat een onwijs leuke plek waar ik zéker nog over ga schrijven!
  • Tot slot gingen we in het weekend voor Kerst een dagje naar Oldenburg in Duitsland. Hier genoten we van een hamburger en vegaburger bij Peter Pane, een onwijs leuke Duitse keten die we een tijdje terug ontdekten in Rostock.
  • Op een regenachtige zaterdag keek ik bij onze buren álle 3 delen van The Hobbit. Een heuse filmmarathon mét pizza!

Calakmul MexicoMijn 5 meest gelezen artikelen in december

Deze (nieuwere) artikelen werden ’t beste gelezen:

5 – Calakmul – Eeuwenoude historie en brulapen in de jungle

Eén van de hoogtepunten van onze reis door Mexico was ons bezoek aan Mayatempel Calakmul. Na een pittige tocht met onze huurauto over een erg beroerde weg werden we begroet door het angstaanjagende geluid van brulapen. Een heftig geluid, maar juist ook een magisch moment. Net als toen we zó hoog klommen op de tempel dat we boven de boomgrens kwamen. Wauw!

Sevilla Giralda tower4 – 7x Doen in Sevilla

In de Nederlandse winter een stukje lente mee pakken: dit is superfijn! Sevilla is een onwijs leuke stad met veel mooie bezienswaardigheden. Veel bezienswaardigheden kan je ontdekken door te gaan fietsen in Sevilla. Altijd leuk om een stad te ontdekken. En heb je wat meer tijd, dan kan je ook prima een mini roadtrip Andalusië maken.

3 – Roadtrip Mexico – 3 weken op schiereiland Yucatan

Superleuk dat ons artikel Roadtrip Mexico – 3 weken op schiereiland Yucatan goed gelezen werd in december! Wij waren er in de herfst, maar het is vast ook súperfijn om een stukje winter in de ruilen voor het zomerse Mexico. Benieuwd wat zo’n gave reis kost? Lees dan ook Budget roadtrip Mexico.

Moraine Lake, Canada

2 – 7x Roadtrip Canada – Mooiste routes

Omdat wij al 3 reizen in Canada hebben gemaakt, leek het mij leuk om de mooiste roadtrip routes in Canada op een rij te zetten. Naast onze persoonlijke reiservaringen voegde ik ook een paar wishlist-reizen aan toe. En dat vinden jullie érg leuk om te lezen want dit artikel had in no time een heleboel weergaven!

1 – 17x Restaurants in Groningen

Tot slot een artikel dichtbij (mijn) huis wat érg veel gelezen werd: 17x Restaurants in Groningen. Superleuk dat dit artikel met restaurants uit mijn eigen stad zoveel gelezen wordt! En als je dan toch in Groningen komt, lees dan ook Fietsen in Groningen en Bezienswaardigheden in Groningen.

Huurauto ZwitserlandWat was het leukste artikel om te schrijven?

De afgelopen jaren maakten we regelmatig een korte roadtrip in Europa. Vaak werd dit een fly-drive waarbij we na de vlucht onze huurauto ophaalden. Ik besloot onze roadtrips in Europa van 1 week samen te voegen in één artikel voor een mooie dosis inspiratie. Dat leverde een mooi artikel op met zeer uiteenlopende bestemmingen voor 2020!

HexWelke boeken las ik in december?

31De aanslag van David Baldacci – Het vervolg op Onschuldig in de serie Will Robie. Dit tweede deel vond ik ook leuker dan deel 1, maar dat kwam ook doordat ik de meeste personages al ken. Er zijn nog twee delen in deze serie, maar voor de variatie ben ik eerst voor een totaal ander boek gegaan.
32Christmas Shopaholic van Sophie Kinsella – Wat was het láng geleden dat ik Shopaholic las! Een prima ‘tussendoortje’ en lekker luchtig om dit boek te lezen rond de feestdagen. Helemaal prima.
En als 33e boek startte ik in Hex van Thomas Olde Heuvelt. Een bizar en intrigerend boek was soms een tikje langdradig is.

In 2019 las ik dus 32 boeken uit. Net iets minder dan in 2018, maar evengoed was het een prima jaar waarin ik veel leuke boeken las!

Gdansk PolandBest nine 2019Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik vind de ‘best 9 van 2019′ het allerleukste. Zo tof om te zien welke foto’s de meeste likes kregen. Je in de top 9: Sevilla, het dal van Lauterbrunnen, de Brienzersee, de Oeschinensee in Zwitserland (alle 3), Jan en ik in Salland, Chichen Itza in Mexico, de kabelbaan bij Kandersteg in Zwitserland, beren in Finland en ’t gave uitzicht vanaf Calakmul in Mexico.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van het knusse straatje in Gdansk kreeg ik december de meeste likes. Gdansk zit vól leuke straatjes en je blijft er foto’s maken. Helemaal niet erg uiteraard!

Volg mijn updates op Instagram @ MarcellaMolenaar

Zwift dec 2019 Quick MovementBen ik weer lekker actief geweest?

In december ben ik keurig 5x gaan sporten met mijn personal trainer. Ik merk dat ik sterker, soepeler en fitter word, dus daar ben ik onwijs blij mee. Qua gewicht ben ik in december een beetje aangekomen (bluh) maar ik merk dat er wél meer vorm in mijn lichaam komt. Ik blijf lekker sporten, dus op 2 januari had ik mijn eerste PT-training alweer achter de rug (hallo spierpijn). In december heb ik ook 2x gezwommen en ik ben weer gaan fietsen in de virtuele wereld van Zwift op mijn Tacx. In 3 ritjes reed ik 51 kilometer. Ik was goed in beweging ter compensatie van alle feestdagen.

Edinburgh, Scotland

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

Onze eerste trip van 2020 gaat niet naar Australië, maar naar Edinburgh! 8 jaar geleden waren we voor ’t eerst in deze superleuke stad, dus tof om er nu terug te komen. Wij kijken uit naar het knusse centrum vol kleurrijke pandjes, lekker eten in gezellige kroegen, het uitzicht vanaf het kasteel en Calton Hill en genieten van ons mooie appartement bij Eden Locke. Uiteraard kan je weer foto’s en artikelen verwachten bij thuiskomst!

Lees ook: Happylist november – Een jaarcontract & weekend Gdansk

Heb jij genoten van de feestdagen in december?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvon

Wat een leuke en volle maand was december! Over het forum heb ik al veel positiefs gezien en gehoord. Wanneer ik weer in NL ben ga ik er zeker heen, dan is het toch dichtbij 😉
Over HEX heb ik al veel gehoord, zou je het aanraden? Zelf las ik als laatste boek van 2019 Bronze & Sunflower uit. Op 1 januari begon ik aan ’t Hooge Nest.

Hopelijk dat alles goed gaat komen met jullie reis naar Australië!

Oh, en met de feestdagen was ik op vakantie, naar het grootste ijsfestival in de wereld!

2
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x