Happylists

Happylist december 2017 – Relaxen in Zeeland & nieuwe reisplannen

4 januari 2018

Ik wil je het allerbeste wensen voor 2018. Maak er een geweldig mooi jaar van! Ik wil nog even met je terug kijken naar mijn december, waarin ik ging relaxen in Zeeland én nieuwe reisplannen maakte! Kijk je mee?

Reisjaar 2017December in ‘t kort op mijn blog

Ik had behoefte aan zon en publiceerde in december 7x Doen in Sevilla en 3x Fijn in Italië. Ik ben in Spanje en Italië geweest in februari en het is erg fijn om de winter even te ontvluchten. Ook plaatste ik weer een gave winactie, verzamelde mijn mooiste foto’s van IJsland en ik vertelde dat we afscheid namen van Cheetah, 10 jaar lang onze lieve kat. Ook plaatste ik onze nieuwe video, van Dalarna in Zweden. Hij is gaaf geworden! En ik maakte een artikel over Ásbyrgi, een gaaf gebied in Noord-IJsland. Wat is het noorden toch onwijs mooi. Natuurlijk is december dé maand om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Ik keek terug met een aantal artikelen: mijn meest gelezen blogs van 2017, mijn mooiste foto’s van 2017, 365 dagen van 2017 in een lijstje en mijn reisjaar 2017.

Marcella, Zweden

Mijn 5 meest gelezen artikelen

Een aantal oudere artikelen werd goed gelezen: Brugge vs GentTerschelling vs Texelzelf je reis naar Amerika plannen en Route Roadtrip West-Canada. Mijn top 5 van december met nieuwere artikelen is als volgt:

5 – 365 dagen van 2017 in een lijstje

Mijn favoriet om terug te kijken naar het jaar wat achter mij ligt. In 365 dagen in een lijstje beantwoord ik vragen als ‘wat was je grootste prestatie?’, ‘in wat faalde je?’, ‘wat was je beste aankoop?’ en ‘wat zijn je favoriete momenten?’ Ik was er even mee bezig om het artikel te maken, maar ik vind het echt onwijs leuk om zo met jullie terug te kijken!

Borkum Deutschland4 – 7x Doen op Borkum

Mijn verjaardag vierde ik dit jaar op Borkum, één van de Duitse waddeneilanden. Samen met een vriendin fietste ik het eiland rond, waaiden we uit op het strand, relaxten in een fijn hotel, genoten van een spa en aten we heerlijk Italiaans. Borkum is leuk!

3 – 3x Fijn in Italië

De winter ontvluchten? Ga dan naar Italië! Toen wij in Rome waren in februari kon de zomerjas af en toe uit. Heerlijk! Ik ben nu 3x in Italië geweest, maar ik weet zeker dat ik er vaker kom. Ik zet mijn aanraders voor je op een rij in 3x Fijn in Italië.

Arches National Park in Amerika2 – Route roadtrip West-Amerika

Onze roadtrip West-Amerika blijft één van de gaafste. In vijf weken reden we van Seattle naar San Francisco via de allermooiste nationaal parken. Vooral Yellowstone National Park is echt helemaal te gek, wat een bijzondere natuurpracht! Maar ook het spotten van orca’s in Monterey vond ik heel bijzonder. Met recht een reis om nooit meer te vergeten.

1 – Netflix – 7 spannende series

Dé topper van december is mijn artikel over Netflix. Ik schreef in mijn Here and Now updates wel eens over de serie die we op dat moment keken, maar ik besloot mijn aanraders te clusteren in een artikel. Dat werd Netflix – 7 spannende series. Het artikel wordt echt onwijs goed gelezen!

E-reader met NutzWat was het allerleukste artikel om te schrijven?

Ik vond het erg leuk om te schrijven over mijn Top 10 boeken – gelezen in 2017. Ik las de afgelopen jaren maar 6 boeken, vorig jaar waren het er maar liefst 25 stuks. Ik kocht in mei een e-reader van Kobo en raakte verslaafd. Heel fijn om zoveel te lezen, ik kon wel wat extra ontspanning gebruiken. In mijn top 10 deel ik mijn favorieten met je. Hier mist de serie De Noordzeemoorden van Isa Maron, deel 3 en 4 van deze serie las ik uit nadat ik het artikel had gepubliceerd. Echt, deze serie is rete spannend!

Jan en Marcella IJslandHafragilsfoss IcelandMarcella, Camper Cruise Canada

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik ben dol op de foto van het doorkijkje waar je mij aan een picknicktafel bij de camper ziet zitten. Brings back good memories! Deze foto is gemaakt tijdens onze camperreis West-Canada waar we optimaal genoten van de overweldigend mooie natuur. Onze eerste camperreis, en dat beviel onwijs goed. Overdag zagen we de mooiste natuur zoals Moraine Lake en de Johnston Canyon, ’s avonds roosterden we marshmallows en lazen we een boek bij een knapperend haardvuurtje. Heerlijk!

Benieuwd naar het budget van onze camperreis?

En welke foto kreeg de meeste likes?

Jan en ik waren 9 jaar samen op 12 december, en dus postte ik een foto van ons samen, bij de camper in IJsland. Hier kreeg ik veel likes en felicitaties op. De foto van de waterval Hafragilsfoss vlakbij Dettifoss scoorde ook erg goed. Wat een natuurpracht hé! Dettifoss is de krachtigste waterval van Europa, dus absoluut een bezoekje waard!

Benieuwd naar meer foto’s? Volg mij op Instagram @ marcellamolenaar!

Brasserie Groen GroningenWat was de lekkerste ontdekking?

Tsja, december is dé maand van de pepernoten, kerstkransjes, speculaas en chocolademelk. Daar heb ik dus best wel wat van gegeten tijdens het relaxen in Zeeland. Mijn lekkerste ontdekking was echter best gezond. Ik had een afscheidslunch bij Brasserie Groen, één van mijn favoriete restaurants in Groningen. Op de foto zie je een broodje brie met vijgen, peer en walnoten. Je ziet het brood zelfs amper, zóveel ligt er op het bord. Echt, dit is denk ik de lekkerste versie van ‘het broodje brie’ wat ik gehad heb. En ik heb toch heel wat verschillende soorten broodjes brie gehad, aangezien ik het bijna altijd kies als ik ergens lunch.

Zwift tacxEn heb ik die calorieën ook weer verbrand?

Ik heb in december 4x gefietst op mijn mijn Tacx en ik heb 2x mijn 80 baantjes gezwommen. Iets minder actief dan ik meestal ben, maar het afronden van mijn werk kostte mij best veel energie. Het is even niet anders, ik ga nu weer lekker actief zijn. In de 2 maanden dat ik nu mijn tacx heb, fietste ik bijna 300 kilometer. Prima score! Tijdens ons weekend weg in Zeeland deden we een dagje Antwerpen en liepen we zo’n 24.000 stappen, en de dagen erna zetten we er zo’n 16.000. Prima score voor het relaxen in Zeeland 🙂

100% Lissabon

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In mijn Wishlist ABC en Wishlist voor 2018 noemde ik het: ik wil heel erg graag naar Portugal! Een tijdlang hadden we onze zinnen gezet op de Algarve, het meest zuidelijke deel met het beste weer in onze winter. Lekker strandjes af gaan en genieten van kleine stadjes. Toen we tickets zochten bleek dat Lissabon betere vliegtijden had. En tsja, daar wilden we ook al jarenlang naartoe, dus we boekten. Volgende maand zitten we een weekje in Lissabon! Zo onwijs veel zin in! We zijn beide nog niet in Portugal geweest, en het wordt mijn 30e bestemming. Mooie mijlpaal!

Welke leuke dingen heb jij gedaan in december?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

30 Comments

 • Reply Shirley 4 januari 2018 at 08:04

  Lissabon is erg leuk. Hopelijk zit het weer een beetje mee in die periode (of misschien zeg ik dit omdat ik zelf altijd vreemd weer aantrek. Ik was in juli in Lissabon en het was toen al niet heel lekker weer, haha). Combineer het als je tijd hebt met Sintra, daar is het altijd nog wat frisser, dat had ik zelf gemist. Ik ben in december naar Dublin en Luxemburg geweest, beide erg leuke bestemmingen. Zeker Luxemburg heeft me verrast.

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 20:58

   Ik hoop ook dat het goed weer is. Gemiddeld zit de temperatuur dan rond de 16 graden, hopelijk blijft de regen weg. Iedereen is zó enthousiast over Lissabon dat ik onwijs benieuwd geworden ben naar de stad. Sintra lijkt me ook tof.
   Leuk dat jij in december in Dublin en Luxemburg bent geweest. Erg leuke steden!

 • Reply Bianca 4 januari 2018 at 11:04

  Leuk Portugal! Denk dat je Lissabon erg mooi gaat vinden!

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 20:58

   Ik denk het ook Bianca! Iedereen is zo enthousiast over Lissabon, wij vinden het er vast ook top!

 • Reply Wanda 4 januari 2018 at 12:10

  Oh, Lissabon… daar wil ik ook nog dolgraag naar toe! Sowieso wil ik nog meer van Portugal ontdekken want dankzij ons uitstapje naar de Algarve vorig jaar zijn we wel fan geworden van dit prachtige land! December bestond voor mij grotendeels uit werken, werken en werken en tussendoor nog een paar keer in Duitsland geweest waar we vooral kerstmarkten hebben bezocht maar ook het leuke stadje Hannover Münden hebben ontdekt.

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 21:00

   Wij zijn nooit in Portugal geweest, maar ik denk dat wij het er heel fijn gaan vinden. De Algarve blijft nog even op mijn wishlist staan, het lijkt me daar ook echt schitterend! Fijn dat jij tussen al het werken ook nog even naar Duitsland en de kerstmarkten kon. Heb je al een eerste uitje van 2018 gepland?

 • Reply Janet | thatonetime 4 januari 2018 at 14:23

  Portugal is fantastisch! Een heel fijn 2018! 🙂

  • Reply Marcella 4 januari 2018 at 21:00

   Ik ben heel benieuwd naar ons eerste stukje Portugal. Alle goeds voor 2018, maak er een geweldig jaar van!

 • Reply Saskia 4 januari 2018 at 16:31

  Leuk overzichtje en wat een super leuke foto van jou en jan!<3

 • Reply Gabriëlle 5 januari 2018 at 14:51

  Super leuk, wij gaan waarschijnlijk in maart naar Lissabon, staat ook al lang op de wishlist. Ik heb nu ook wel behoefte aan zon 😛 het is hier nu -15 haha 😉

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 10:43

   Gaaf dat je ook naar Lissabon gaat Gabriëlle! Ik ben erg benieuwd naar je koude avontuur in Lapland!

 • Reply Yvonne 5 januari 2018 at 17:54

  Leuk dat jullie komende maand naar Lissabon gaan, wij vonden het een heerlijke stad. Zelf gaan we wel naar de Algarve. Eindelijk, het stond al zo lang op de wensenlijst en we hadden zelfs al een keer geboekt (en weer moeten annuleren)

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 10:53

   Ik merkte jouw enthousiasme in jouw artikelen over Lissabon. Ik ben zó benieuwd naar de stad! We hebben een weekje de tijd, dus dat is ook wel fijn. Misschien gaan we ook nog naar Sintra. Wat tof dat jullie naar de Algarve gaan! Die regio staat ook nog op mijn wishlist 🙂

 • Reply Marcel 5 januari 2018 at 18:48

  Lekker vooruitzicht hebben jullie Marcella! Even de winter ontvluchten en het fijne klimaat van Portugal opzoeken. Ik vermoed dat je Lissabon geweldig gaat vinden. Wat heb je ontzettend veel boeken gelezen. Ik heb me er afgelopen jaar nauwelijks tijd voor gegund, moet verandering in komen vind ik. Voorheen verslond ik boeken.

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 10:56

   Ik hoop dat we een aangename temperatuur treffen in Lissabon. Het zal sowieso warmer zijn dan in Nederland, dus dat is al heel fijn! Ik had nooit verwacht dat ik ooit weer eens zóveel boeken zou lezen, maar met een e-reader vlieg ik er door. Ik ga dit jaar ook weer voor minstens zoveel. Het is een heerlijk ontspannend momentje!

 • Reply Eva 5 januari 2018 at 19:44

  Lekker is dat he, zoveel lezen en Netflixen? Echt ultiem ontspannen 🙂 En suuper leuk dat je naar Lissabon gaat! Is echt één van mijn favoriete steden in Europa. Niet per se heel veel bezienswaardigheden, maar vooral heerlijk om lekker te slenteren en veel foto’s te maken! Enjoy!

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 10:57

   Netflix en lezen zijn inderdaad de fijne relax momentjes! Echt iedereen is dol enthousiast over Lissabon, dus ik ben er echt onwijs benieuwd naar geworden! #zinin #aftellen

 • Reply Carolien 6 januari 2018 at 08:31

  Wat fijn dat je naar Lissabon gaat! Dat lijkt me ook zo’n leuke stad. Ik ben lang geleden al eens in de Algarve geweest en tijdje terug in Porto. Portugal is erg leuk. Bijna gingen we in mei weer naar Portugal, maar het is toch Italië geworden. En jouw Netflix lijstje heb ik ook gelezen en nu kijk ik met plezier naar the bridge 😉

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 11:08

   De Algarve en Porto staan nog op mijn wishlist, naast Madeira en de Azoren! Ik wil al jarenlang naar Portugal, maar steeds kwam het er nog niet van. Ik denk dat ik het echt een heerlijk land ga vinden!

 • Reply Jessica 6 januari 2018 at 15:16

  Wat fijn dat de e-reader zo goed bevalt! Ik heb me ook weer voorgenomen om wat vaker te lezen. En wat heerlijk dat jullie naar Lissabon gaan, gaat ongetwijfeld leuk worden 🙂

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 11:10

   Ik nam me elk jaar voor om meer te lezen, maar pas met een e-reader lukt het. Je pakt ‘m er toch makkelijk even bij voor een hoofdstukje (of 2/3…) Ideaal! Ik hoop deze week mijn eerste boek van 2018 uit te lezen. Ik heb onwijs veel zin om Lissabon te ontdekken! Ben jij er al geweest?

 • Reply Elisa 6 januari 2018 at 16:30

  Wat leuk dat je naar Lissabon gaat! Ik ben ook nog nooit in Portugal geweest, maar het lijkt me super mooi! Leuk dat het je 30e bestemming wordt, bij mij was dat Zimbabwe afgelopen jaar.

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 11:10

   Leuk dat jij vorig jaar je 30e bestemming bezocht Elisa, we gaan bijna gelijk op 😉 Portugal lijkt me echt een heerlijk land, ik ben onwijs benieuwd naar Lissabon!

 • Reply Diana 6 januari 2018 at 16:31

  Wat leuk dat je naar Lissabon gaat, hier ook. Ik pak dan ook Sintra gelijk mee. Schijnt zo mooi te zijn. Ik ben echt slecht met lezen van boeken. Vroeger las ik er zoveel maar lees nu liever blogs etc. Maar mijn december was leuk en druk. Niet gesport maar op naar een sportieve januari :).

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 11:13

   Leuk dat wij beide Lissabon en Sintra gaan bezoeken. Wij hebben voor Sintra nog geen vaste plannen, maar ik denk dat het wel moet lukken. We hebben een weekje de tijd namelijk. Ik ga nu naar het zwembad, op naar een sportieve januari! 🙂

 • Reply Eva 8 januari 2018 at 09:43

  December lijkt al weer een eeuwigheid geleden. Vooruit blikken is trouwens ook veel leuker, zeker als een trip Portugal op stapel staat. Toch?

  • Reply Marcella 8 januari 2018 at 11:13

   We hebben onwijs veel zin in onze trip naar Lissabon. Nog een dikke maand aftellen en dan is het zover!

 • Reply Sabine 8 januari 2018 at 21:22

  Die foto van jullie samen is ook zó leuk en lief! <3 December is alweer ver weg zo voelt het haha 😛 Vooral bezoekjes van vrienden op onze finca vond ik erg leuk. Veel plezier in Lissabon ook, dat vond ik zo een leuke stad!

  • Reply Marcella 10 januari 2018 at 10:47

   Thanks Sabine! December voelt inderdaad al heel ver weg inmiddels! Ik tel af naar Lissabon, nog een ruime maand! Zin in!

  Leave a Reply