Happylists

Happylist augustus 2020 – Heide in bloei & Jan’s verjaardag vieren

30 augustus 2020
Veluwezoom

In 1 week genoten we maar liefst van 3 gebieden waar de heide in bloei staat. Echt mooi, die knalpaarse velden! Ook gingen we deze maand van tropisch warm naar herfstig weer. Én we gingen een weekend weg om Jan’s verjaardag extra goed te vieren!

Zomerbloemen Your Daily Tea Cup Poké bowl Tapas Nieuwe stoel Nutz in de kast CarcasonneWat was leuk?

  • Ik genoot van de vele bloemen die in bloei stonden.
  • Bij vrienden speelden we het leuke spel Carcassonne wat ik tegen verwachting in won. We hebben ‘m inmiddels zelf ook gekocht met een toffe uitbreiding.
  • Poes Nutz ligt graag in de kast tussen de reisboeken.
  • Ik maakte weer eens een poké bowl met rijst, sperziebonen, ei, avocado en radijs.
  • Jan maakt de video van onze roadtrip Australië. Superleuk geworden!
  • We genoten tijdens wandelingen van de heide in bloei in Bakkeveen in Friesland, de Gasterse Duinen in Nationaal Park de Drentsche Aa, Nationaal Park de Meinweg in Limburg en Nationaal Park de Veluwezoom.
  • Jan was jarig en dat vierden we met een lunch én een weekend in Sittard en Arnhem!
  • Ik vulde mijn collectie thee aan met een aankoop bij Your Daily Tea Cup. Mijn favorieten zijn Fruity Hemp en Feel well good. Woon je niet in Groningen, dan bestel je gewoon via de webshop.
  • Onze stoel werd geleverd. We bestelden deze begin mei, dus het is fijn dat ‘m nu eindelijk in huis hebben!
  • Met onze buren kletsten we bij onder het genot van een tafel vól lekkere hapjes. Yum!

Veluwezoom Marcella VeluwezoomSittard Holland Meinweg Limburg Zutphen HollandHoe was het weekend Sittard & Arnhem?

Leuk! Op vrijdag reisden we naar Roermond waar we lunchten en een bezoek brachten aan Decatlon. Vervolgens reden we door naar Nationaal Park de Meinweg waar we 7,5 kilometer wandelde door bos en gebieden waar de heide in bloei stond. Aan ’t einde van de dag checkten we in bij Hotel Merici in Sittard waar we als eersten in een vernieuwde kamer sliepen. ’s Avonds kletsten we urenlang met Aäron en Ilse en kregen van hen de felbegeerde mok van Qatar voor onze Starbuck collectie. We hadden ons exemplaar helaas kapot laten vallen op Schiphol…

Zaterdagochtend startten we rustig op, deden een rondje door Sittard en reden naar de Duivelsberg. Na een goddelijke pannenkoek wandelden we een rondje en reden vervolgens naar ons hotel in Arnhem. Hier relaxten we en aten een hapje in het restaurant onder onze kamer. Zondagochtend deden we na het ontbijt (met velen anderen) een rondje op de Posbank. Ook hier stond de heide in bloei. Na een lunch in Zutphen reden we naar huis. Het bleef regenen en we waren ook best moe. Een relaxte avond thuis was waar we behoefte aan hadden.

Durbuy, Belgium

Mijn 5 meest gelezen artikelen in augustus

In juli had ik een record aantal bezoekers, in augustus was dit helaas weer een stuk minder. Evengoed wisten veel lezers mijn blog te vinden en heb ik een mooie top 5 met meest gelezen artikelen:

5 – Durbuy, het kleinste stadje ter wereld

In de Ardennen vind je het stadje Durbuy, wat claimt de kleinste stad te wereld te zijn. Of hij het is of niet maakt eigenlijk niet uit: er een middag ronddwalen is alleen al fijn. Je bent verzekerd van een hoge dosis knusse straatjes!

Lago di Carezza Alto Adige4 – Rostock, de kleurrijke stad van Noord-Duitsland

Veel kleur vind je ook in Rostock, een leuke stad in het noorden van Duitsland. Wij staken er met de boot over naar het Deense eiland Møn en waren verrast door het leuke centrum van Rostock. Echt een stad om de tijd voor te nemen.

3 – Roadtrip Dolomieten, een geweldige reis door de bergen

Een lang weekend in de Dolomieten voelde als minstens een paar weken. Wat een geweldig mooi gebied vol gave natuur! Absoluut hoogtepunt is de hike bij de Drie Zinnen wat nog steeds mijn favoriet is. Maar ook Lago di Carezza is een waar pareltje en wandelen bij Raschötz is heel gaaf. Ik kom graag nog eens terug in de Dolomieten!

Fjadarglufur, Iceland2 – Fjaðrárgljúfur, de mooiste kloof van IJsland

IJsland is momenteel niet heel toegankelijk, maar toch werd het artikel over de mooiste kloof van IJsland ontzettend goed gelezen in augustus. Ik klaag niet hoor, dit pareltje moet je sowieso nog eens gaan bewonderen. Kan je meteen een mooie roadtrip IJsland maken.

Voorpret nodig? Bekijk onze video van IJsland!

1 – Roadtrip van 1 week in Europa

Tot slot het meest gelezen artikel van augustus: 7x Roadtrip van 1 week in Europa. Een artikel vol goeie tips om dichtbij huis op ontdekking te gaan. Want je hoeft zeker niet ver weg om een heleboel moois te ontdekken. Wij doen vaak wel een verre reis en gaan dan op pad in Europa voor een kortere trip. Maar omdat ik verre vliegreizen nog niet zo snel als mogelijkheid zie, gaan we ook volgend jaar denk ik lekker op pad dichtbij huis. Onze Europa wishlist is nog lang, dus wij vermaken ons wel!

Zilveren vleugels van Camilla LackbergWelke boeken las ik in augustus?

24 – Zilveren vleugels van Camilla Läckberg – Het vervolg op de Gouden Kooi, een boek wat ik vorig jaar september las. Toch zat ik zó weer in het verhaal. Ook deze is absoluut spannend en zeker het lezen waard!
25 – Verdraaid van Steven Cavanagh – Van deze schrijver las ik eerder het spannende boek Dertien, maar Verdraaid is ook weer een pareltje van zijn hand. Echt, alle verwikkelingen in dit boek zijn echt geniaal.

En nu lees ik De stilte van de witte stad van Eva Garcia. Een dik boek waar ik nog een beetje moe wennen aan de schrijfstijl. Maar spannend is het verhaal zeker, dus ik lees lekker verder! Dit boek is deel 1 van een trilogie, dus ik heb nog even te gaan.

Manly Sydney AustraliaGasterse Duinen, Drentsche Aa

Wat is mijn favoriete foto op Instagram?

Ik heb veeeel foto’s gedeeld van de Gasterse duinen omdat ik dit geweldige gebied graag wilde laten zien. De heide in bloei zien is prachtig, dus als je dat nog wilt zien moet je erbij zijn. De foto van de heide met de gele bloem is mijn favoriet, al is het lastig kiezen uit alle mooie foto’s. De Gasterse duinen zijn onderdeel van Nationaal Park de Drentsche Aa waar ook Balloërveld bij hoort.

En welke foto kreeg de meeste likes?

De foto van het uitzicht op Sydney vanaf Manly is mijn favoriete foto. Hoewel we strandden in Sydney hebben we nog wel een aantal van de mooie parken rondom de stad kunnen bewonderen. En het leuke is dat die parken allemaal een geweldig uitzicht geven op de skyline van Sydney. En kijk dit plaatje nou, je snapt vast dat ik daar eigenlijk niet meer weg wilde! Ooit komen we terug om zonder pandemie van deze geweldige stad te kunnen genieten!

In augustus haalde ik de 3-duizend volgers op Instagram. Volg mij al op Instagram @marcellamolenaar? Doen!

Gasterse Duinen, Drentsche AaBen ik weer lekker actief geweest?

Spieroefeningen @ home – 3x met een workout van 43 tot 58 minuten via Skype en 8x een workout van 22 tot 45 minuten via de app Freeletics
Wandelen – Vanwege de hitte ben ik minder gaan wandelen, dus kom ik op 16 dagen met meer dan 10-duizend stappen. Ik ga in september beter mijn best doen, maar dat komt wel goed met onze plannen!

Augustus was niet mijn meest actieve maand. Ik fietste niet en ook wandelen deed ik minder. Ik wandelde in een aantal (paarse!) natuurgebieden, maar de dagelijkse wandelingen werden minder. Ik geef de hitte de schuld en pakte meer rust. Qua gewicht merk ik nog weinig van mijn inspanningen (spieren zijn zwaarder tenslotte) maar ik krijg wel steeds meer vorm in mijn lichaam. Ook merk ik dat mijn houding beter is geworden. Ik heb net mijn Freeletics abonnement verlengd met 1 jaar, dus ik blijf lekker sporten!

Kloven in Oostenrijk

Een korte vooruitblik in mijn happylist!

In september hebben Jan en ik vakantie. We zijn natuurlijk al op reis geweest naar Australië, maar gelukkig hebben we nog 2 weken verlof over. En dus gaan we weer op reis met een camper, inmiddels ons favoriete vervoersmiddel. Omdat reizen met een camper vrijheid geeft, maar dit keer ook zekerheid omdat we alles aan boord hebben. Een eigen douche, wc, vast bed, keuken, zithoek. Als er dan weer pandemie gedonder komt hebben we alles bij ons én kunnen we naar huis rijden. Maar als alles goed gaat, dan reizen we via Duitsland naar Innsbruck en gaan we vervolgens de regio Vorarlberg én het land Liechtenstein ontdekken. Door kloven lopen, wandelen in de bergen en genieten van alle uitzichten. Via Instagram kreeg ik tips, dus ik ben onze Google Maps aan het aanvullen. Heb jij nog tips voor ons? Let me know!

Lees ook: Happylist juli – Ons jubileum vieren & op pad in de provincie

Heb jij de heide in bloei gezien?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilse

Wat een fijne actieve maand. Zelf heb ik niet veel uitgevoerd 😂 Morgen ga ik wandelen op de Brunssummerheide. Wij vonden het super gezellig dat jullie in Sittard waren!

Saskia

Wat een fijne terugblik weer. Nog gefeliciteerd met Jan 🙂
Ik moet Gouden Kooi nog steeds lezen, oeps. Nu bezig met boeken van Nora.

Diana

Omg die foto samen met Nutz is echt zo cute.
En die heidevelden die in bloei staan. Ik geniet er ook echt zo van. Gisteren nog naar de Posbank geweest en wat heb ik daar kunnen genieten 🙂

Kelly

Nutz lijkt erg op mijn Saar…ook een cypers. Zo fijn die paarse heide! Ik hoop snel nog over de Strabrechtse Heide te kunnen lopen. Dat is één van mijn favoriete wandelgebieden in de buurt. Wat heerlijk al die theesmaken. Ik ben ook echt een theeleut.

Jenny

Mooie foto’s van de heide! Ik hoop dit weekend nog een heidewandeling te maken, ik hoop dat deze nog mooi bloeit.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x