Europa Noord-Amerika Oceanië Roadtrips

Handige wegenatlas voor je roadtrip

16 mei 2014
Wegenatlassen Nieuw-Zeeland, Europa en Amerika

Toen we een roadtrip door het westen van Amerika maakten hadden uiteraard een TomTom mee. Onze eigen TomTom, die 5 dollar per dag waarvoor je er eentje huurt heb je er dan al snel uit. Ik geef m’n geld liever uit aan nuttigere dingen. Toch is het ook handig om altijd een kaart bij je te hebben. Voor het oriënteren op de omgeving en het uitzetten van je route. En ook is het ter plekke nog wel eens handig dat je een alternatieve weg kunt vinden.

Geen wegenkaart formaat tafelkleed

Zo’n onwijs grote wegenkaart die je als tafelkleed kunt gebruiken vind ik alleen niet zo praktisch. Het is gewoon onhandig en maakt het juist moeilijker om een specifieke regio op te zoeken. Toen we weer eens op zoek waren in een fijne boekenwinkel, liepen we tegen de wegenatlas van Rand McNally aan. Een handzaam formaat met een ringband waardoor je de kaarten eenvoudig ‘om slaat’. Het werd onze trouwe metgezel tijdens onze roadtrip door Amerika. Op elke pagina vind je een detailkaart die je door het land loodst. Ook zijn er overzichtskaartjes van de meeste steden zodat je ook daar je weg kunt vinden.

Amerika, Europa & Nieuw-Zeeland

Na de wegenatlas van Amerika volgde er eentje van Europa en ook in Nieuw-Zeeland reden we met zo’n gids rond. Nu ik ze zo naast elkaar heb, vind ik degene van Amerika juist het minst handig omdat hij niet heel getailleerd is. Onze gidsen van Europa en Nieuw-Zeeland hebben een betere schaal zodat je jouw weg makkelijker kunt vinden. Wel iets om te letten dus, als je zelf op zoek gaat naar een handige wegenatlas.

Detailkaart uit Michelin atlas van Europa

Wegenatlas roadtrip Europa

Wij hebben de atlas van Duitsland, Benelux, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië vanwege onze roadtrip door Tsjechië, Oostenrijk en Luxemburg. Van de Michelin atlas van deze regio in Europa is inmiddels een nieuwe versie. Ik zag ook een atlas van heel Europa met kaarten van maar liefst 40 landen. Het is maar net waar je een roadtrip maakt.

Wegenatlas roadtrip Amerika

Volgens mij bestelden wij onze wegenatlas van Rand McNally online. Wij hebben de ‘midsize’, maar vanwege de beperkte schaal raad ik je aan om een iets groter exemplaar te kiezen. Deze Rand McNally USA road atlas lijkt mij perfect. De wegenatlassen van Rand McNally kom ik ook regelmatig tegen in boekwinkels. Kijk ook eens naar de route van onze roadtrip West-Amerika.

Wegenatlas roadtrip Nieuw-Zeeland

De wegenatlas van Nieuw-Zeeland is grappig genoeg van het merk Hema Maps uit Australië. Ook deze atlas is er in verschillende formaten en wij hebben een tussenmaat gekozen. Ik zie op Bol.com dat de namen varieren in Touring atlas, Handy atlas en Road atlas. Wij hebben de Hema New Zealand Touring atlas en die voldeed ons erg goed. Kijk ook eens bij mijn blogs over Nieuw-Zeeland voor de route Noordereiland en route Zuidereiland.

Wegenatlas Nieuw-Zeeland, detailkaarten van steden

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest

10 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mieke

Wij kunnen ook niet zonder een kaart naast de TomTom. Zo’n gids lijkt me heel handig!

Wanda

Wij hebben ze ook van diverse landen, zelf kijk ik er weinig op maar vriendlief mag graag op die manier de route uitstippelen en dan vooral langs mooie plekken, dus ze gaan ook straks weer mee op vakantie!

Evey

Ik heb nog nooit zo’n gids gebruikt, maar ben ook niet echt op roadtrip oid geweest. Lijkt me wel superhandig!

Marleen

Praktisch! Wij hebben het nooit bij ons, maar wel van de plek waar we heen gaan. Daar wil je juist de bijzondere routes rijden 🙂

blauwesokken

Ik vind het altijd heerlijk om in atlassen te bladeren! En een kunst om kaart te lezen haha. Maar ik vind het leuk om te doen en dat scheelt!

LNNK

Deze boeken zijn inderdaad erg makkelijk. Ik word altijd gek van die grote kaarten. Om een route uit te stippelen zijn ze ideaal, een tom tom werkt dan niet.

10
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x