Gezondheid

Gezonde tussendoortjes: Billy’s Farm

10 september 2013

Ik eet vaak en veel fruit als tussendoortje, maar vaak heb ik toch ook behoefte aan een bite voor wat meer energie. Een lange werkdag inclusief reistijd kost mij 11 uur en deze trek ik niet met alleen wat fruit naast mijn lunch. Misschien moet ik mijn lunch es uitbreiden zodat ik langer vooruit kan op deze energie, maar voor nu kies ik regelmatig voor koeken gezoet met natuurlijke stoffen. Mijn favoriet is toch wel Billy’s Farm, een bakkerij uit Drachten.

Billy’s Farm is het merk voor lekkere biologische koekjes
zonder toevoeging van riet-en bietsuiker. Ze worden gezoet met siropen uit graan en fruit ontstaan uit de vraag naar koekjes zonder suiker, maar bovenal omdat ze veel natuurlijker van smaak zijn.

Door voedselallergieën zoals voor tarwe, soja, eieren, melk etc. worden meerdere soorten met spelt gemaakt en zijn Billy’s Farm koekjes enkel plantaardig.

Vooral de rozijnenkoeken heb ik vaak in huis. Of er staat een pakje op mijn bureau op kantoor. Nadeel is dat deze koeken niet per stuk verpakt zijn. Daar is wel een variant van overigens, handig voor onderweg. En er zijn nog veel meer lekkere koeken, ze hebben zelfs een gezondere variant taai taai! De 8-grain cookies heb ik laatst ontdekt. Ze zijn handig per stuk verpakt en hebben een goede smaak. Een smaak waar ik overigens wel aan moest wennen, maar dat heb ik wel vaker met koekjes zonder geraffineerde suiker.

Billy's Farm 8-grain cookie    Billy's Farm rozijnenkoeken

Ik koop mijn koekjes bij de Tuinen en sommige Jumbo winkels verkopen ze ook. Elke winkel heeft weer een net wat verschillend assortiment. Leuk om nog es wat nieuws te proberen, al blijf ik ook wel bij mijn favorieten hangen. Op de site van Billy’s Farm kan je zoeken naar verkooppunten.

You Might Also Like

10
Reageer op dit artikel

avatar
8 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
9 Auteurs van reacties
EveySasMichelle @ The World is a BookKarlijnMarcella Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Roxanne
Reiziger

Ik ben zelf geen fan van koekjes, maar gezond is altijd beter natuurlijk. Ik loop nu bij een dietiste en kwam er achter dat ik overdag te weinig eet. 5-7 boterhammen (of een ontbijtje met brinta of iets dergelijks) dat haal ik niet en daarnaast nog 2 of 3 tussendoortjes in de vorm van yoghurt, fruit of wat anders al helemaal niet. Ik kan me goed voorstellen dat je aan het einde van de middag nog wat nodig hebt, anders wordt het wel heel gemakkelijk om op het station wat lekkers te halen voor in de trein!

LNNK
Reiziger
LNNK

Ik heb er ooit een soort van geprobeerd die vond ik wel ok. Misschien eens andere soorten proberen.

Laura - what about her
Reiziger

Ik heb nu heel veel zin in koekjes, haha. Ik ga ze eens proberen!

Mieke
Reiziger

Ik ken ze nog niet, goede tip! Ik ga eens kijken of ze bij de jumbo hier ook worden verkocht.

Karlijn
Reiziger
Karlijn

Serieus, dit wil ik echt proberen. Lijkt me lekker, mooi meegenomen dat het ook nog gezond is 🙂

Michelle @ The World is a Book
Reiziger

Oeh die ken ik niet, lijken me zeker het proberen waard!

Sas
Reiziger

Goede tip, dit kende ik nog niet

Evey
Reiziger
Evey

Oh lekker, die kende ik nog niet. Zeker eens proberen !XX