Personal

Geen cameratas meer nodig met Miggo

4 maart 2016
Miggo

Vorig jaar kocht ik een systeemcamera. Daar had ik natuurlijk ook een cameratas(je) voor nodig om hem te beschermen. Niet altijd handig als je al een grote (rug)tas bij je draagt. Tot Jan met een geweldige tip kwam. Hij had een multifunctionele systeem gespot waardoor je geen cameratas meer nodig hebt. Intussen loop ik hier nu bijna een jaar dik tevreden mee rond. In dit artikel deel ik graag deze handige tip met jou.

Miggo

Nee, gesponsord is dit artikel niet. Het is slechts een goeie tip omdat ik al een tijdje heel tevreden ben met Miggo. Dus doe er je voordeel mee, als je niet graag met (te)veel tassen sjouwt.

Miggo is een draagriem én beschermd je camera

De Strap & Wrap van Miggo is een handige draagriem die vast zit via de statiefaansluiting van je camera. Je ritst de draagriem dicht en wikkelt deze simpelweg om je camera heen als je hem niet meer gebruikt. Hierdoor is je camera veilig ingepakt, en stop je je hem beschermd weg in je rugtas of schoudertas. De Miggo Strap & Wrap kan je gebruiken voor compacte systeemcamera’s en voor kleine tot middelgrote spiegelreflexcamera’s. Miggo heeft ook de Grip & Wrap: een polsriem. Het principe is verder hetzelfde als bij de Strap & Wrap. Je kunt de polsriem strak om je pols zetten door het ingebouwde elastische trekkoord.

Mijn ervaring met de Strap & Wrap

De draagriem zet je eenvoudig vast bij de statiefaansluiting onderaan je camera. Toch gebruik ik ook de draagriem van mijn systeemcamera, omdat hij anders een beetje raar aan mijn nek bungelt. Dit kan uiteraard per camera verschillend zijn. Op foto’s van Miggo zie je draagbanden die zijwaarts gedragen worden. Dit kan met mijn Strap & Wrap zeker niet. Ik denk dat de lengte per band verschillend is. Wel goed om op te letten! De draagriem is heel eenvoudig in gebruik. Je ritst de band open, doet hem om je nek en stopt de lensdop in het speciale vakje. Na gebruik rits je de band weer dicht en rol je de band eenvoudig om je lens heen. Ideaal!

Waterdichte tassen en een flexibele tripod

Op de website van Miggo zag ik dat er intussen ook waterdichte tassen en handige flexibele tripod verkrijgbaar zijn. Op deze website kan je ook testen welke band het beste past bij jouw camera. Doe dat zeker, want er is veel variatie in afmetingen. Een band van Miggo koop je bijvoorbeeld bij Bol.com of Camera.nu.

Marcella camera

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
susan

Ziet er handig uit, ga ik eens uitzoeken, dank voor de tip 🙂

patricia

Wauw, dan hoef ik eindelijk mijn grote tas niet meer mee te sjouwen. Dankjewel voor de tip

Sabine

Wat een supergoede tip!! Wij doen de camera los in de tas, maar zou er liever een kleine compacte bescherming voor hebben. Een cameratas hebben we wel, maar het is echt niet handig m daar steeds in en uit te moeten halen. Ik ga eens kijken of dit ook hier te koop is, anders kunnen mijn ouders het wellicht meenemen uit NL.

Mellisa - Grenzeloosreizen

Nog een vraagje Marcella! Past ie denk je ook goed wanneer je een grotere lens op je systeemcamera zet? Ik heb nu namelijk een grotere erop dan mijn kitlens en nu past mijn hoesje dus niet meer… Zou dus graag deze willen aanschaffen!

7
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x