Wishlist ABC

Finland, Faeröer Eilanden & Florence – Wishlist ABC

6 april 2016
Faeröer

Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct een stukje langer. Vandaar dat ik mijn wishlist in 26 delen met je deel in een heus Wishlist ABC. In dit artikel lees je over de 188.000 meren en 19 natuurreservaten van Finland, de papegaaiduikers op de Faeröer Eilanden en het geweldige uitzicht op Florence vanaf Piazzale Michelangelo. Welke bestemming met een F wil jij graag bezoeken?

shutterstock_ Oulanka National Park FinlandLand – Finland

Ik heb al vaker gehoord dat hoofdstad Helsinki niet zo leuk is. Het schijnt er niet zo sfeervol te zijn, en je bent er vlot uitgekeken. Mij lijkt dat geen probleem, want ik zou vooral voor de natuur naar Finland reizen. Want ja, Finland heeft maar liefst 19 natuurreservaten met een totale oppervlakte van 1.530 km². Finland wordt ‘het land van de duizend meren’ genoemd, er zijn er zo’n 188.000. Het grootste meer is het Saimaameer en ligt in het zuidoosten van het land. Tsja, en dan heb ik Lapland nog niet eens genoemd. Ik ben een echte koukleum, maar de sledetochten met honden en een prachtig winterswit landschap lijken me echt te gek. Moet ik toch eens gewend raken aan die ijskou, het kan er met gemak – 30 worden…

FaeröerRegio – Faeröer Eilanden

Ik maak het mezelf niet makkelijk om per letter een land, regio én stad te beschrijven. Bij de bestemmingen met een E had ik moeite met de stad, bij de F was ik zoekende naar de regio. Gelukkig kreeg ik hulp op Twitter. En zo koos ik voor Faeröer, onderdeel van Denemarken. Deze eilandengroep ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland, Noorwegen en IJsland. De naam Faeröer komt van ‘schapeneilanden’. De Faeröer Eilanden bestaan uit 18 eilanden, de hoofdstad Tórshavn ligt op het grootste eiland Streymoy. Het meest westelijke eiland Mykines is beroemd om zijn populatie papegaaiduikers, hoe gaaf! Hoe we op deze bestemming kwamen? We zagen een gave route van een cruise naar Schotland, de Faeröer Eilanden, IJsland en terug via Bergen (Noorwegen). En tsja, toen ik de prachtige foto’s van de eilandengroep zag was ik verkocht! Heb ik deze bestemming nu ook op jouw wishlist gezet?

FlorenceStad – Florence

Van Italië heb ik veels te weinig gezien. Ik heb een roadtrip gemaakt op Sardinië en we maakten een stedentrip Rome. Maar wat zou ik onwijs graag een roadtrip maken door Toscane! Door het schilderachtige landschap en een schattige stadjes. Met heerlijke pasta en pizza en fijne wandel- en fietstochten. Van Florence hoor ik alleen maar goede verhalen. De stad (van Inferno, Dan Brown) ziet er op foto’s onwijs mooi uit. Ik zou de prachtige basiliek op Piazza del Duomo bewonderen, en natuurlijk de 463 tredes op lopen voor ’t mooiste uitzicht van bovenaf. En natuurlijk wil ik de Ponte Vecchio zien. Bij uitkijkpunt Piazzale Michelangelo heb je een geweldig uitzicht op de stad, dus ook deze staat op mijn lijstje. Maar eerst hoop ik deze zomer te wandelen in de Dolomieten. Doen we volgend jaar toch Florence? Bron foto’s: Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
23 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Tjapke | Tjapke Op Reis

Wat een mooi lijstje, Marcella! Florence kan ik je alvast aanraden, het is werkelijk één van mijn favoriete Italiaanse steden en ik zou er zo terug naartoe gaan! 😉 Finland en de Faroëreilanden staan ook mijn wishlist, het lijkt mij daar echt ontzettend mooi, en inderdaad, ik zou ook voor de natuur gaan. Op Ierland heb ik al een glimp kunnen opvangen van een papegaaiduiker, maar het moet echt fantastisch zijn om een hele kolonie van die schattige vogels te kunnen spotten en fotograferen. Andere bestemmingen met een F die nog op mijn verlanglijstje staan zijn Friesland, Formentera, Fuerteventura… Oh… Lees verder »

Ukkie

Florance (Firenze) blijft een van mijn favoriete steden. De Santa Maria Del Fiore (de dom) is mooi, maar reken wel op lange wachttijden. Ook voor het beklimmen van de koepel staan vaak lange rijen. Een mooi alternatief is een bezoek aan het Baptisterium (op jouw foto nog net links te zien, de kleine koepel) en een beklimming van de klokkentoren (vierkante losse toren op de foto), kwa hoogte nauwelijks lager, zelden wachtrijen en een mooi uitzicht op de duomo.

Florence is zo mooi! Vooral het uitzicht vanaf piazale michelangelo en dan al helemaal rondom zonsondergang! De zon gaat onder terwijl je geweldig uitzicht over de stad hebt en daarna wordt de stad prachtig verlicht. Gelukkig lag onze camping naast dit plein! De zonsopkomst hebben wij ook gezien, mooi, maar veel minder dan de zonsondergang.

Shamira | Kompas24

Finland lijkt mij ook prachtig! Op mijn lijstje bestemmingen met een F staan ook zeker nog de Filipijnen en Frans-Polynesië. Van die laatste weet ik maar weinig vanaf, maar Google maar even. De foto’s zeggen genoeg!

Leuke lijst! Florence zou ik ook heel graag nog een keer willen bezoeken. We hebben al meerdere delen van Italie gezien, maar Toscane nog nooit. Wordt hoog tijd! Leuk dat jullie nu definitief naar de Dolomieten gaan!

Sabine

Prachtige foto’s!! In Helsinki ben ik geweest, mooie stad! De andere twee staan ook bij mij heel hoog op de lijst. De Faröer Eilanden lijken me echt supermooi en geweldig om uit te rusten en voor de natuur, en Florance heel romantisch!

Linda | One Day Trip

In Florence ben ik een paar jaar geleden geweest. Hele leuke stad!
En ik wil zo graag een keer naar Finland, en dan het liefst naar Lapland. Ben überhaupt nog nooit in Scandinavië geweest. Staat heel hoog op m’n wishlist!

Elisa

Wat een gave lijst weer! Het vervelende is dat mijn bucketlist zo ook alleen maar langer wordt haha. De Faroër eilanden lijken mij ook erg mooi, zo ongerept nog!

Daphne | Travelshot.nl

Allemaal prachtige bestemmingen als je het mij vraagt 🙂 ! Finland heb ik pas mogen ontdekken en sinds dien helemaal verliefd! De Faeröer Eilanden lijken mij ook prachtig !

Noraly

Toscane komt bijna ieder jaar terug op het lijstje sinds we het ontdekt hebben. Ik classificeren Italië altijd bij al het lekkers dat je er kunt smikkelen en in Florevce weet ik echt Het Allerlekkerste minuscule ijstentje en de boterzachte bistecca a la fiorentina. Echt! Kwijl! Qua F bestemmingen zou ik naar Flores willen, naast Lombok.

Stéphanie

Dus het zijn toch de Faroer eilanden geworden! Het lijkt mij daar onwijs mooi. De natuur, de rust, de frisse lucht en die papagaaiduikers zijn zulke leuke vogels. Een goede kandidaat om mijn bucketlist mee te verrijken. Finland in de winter moet je zeker doen, en de kou maar negeren 😉 Van Italie heb ik Sicilie, het Gardameer en Rome gezien. Florence ziet eruit als een fijne stad voor een stedentripje maar ik hoef er nog niet zo dringend heen. Geef mij voorlopig maar natuur en dorpjes. Leuk dat jullie gaan wandelen door de Dolomieten!

Sanne

Grappig, ik heb 2 van de 3 F’s bezocht. 🙂 Finland en de Faroereilanden. Mykines is inderdaad heel mooi en de puffins super schattig. Florence wordt dan maar de volgende bestemming! 🙂 Maar zonder dollen, een mooie lijst, 3 leuke bestemmingen om te bezoeken.

23
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x