België

Filmfestival Oostende

24 september 2014
Filmfestival Oostende

Op vrijdagochtend 12 september begon onze vakantie. We reden in vier uurtjes van Leeuwarden naar Oostende. Na een korte verkenning van de stad aten we een heerlijk 3-gangendiner bij restaurant Bottarga op de Zeedijk. Daarna gingen we direct door naar Kinepolis. Wij waren door Visit Oostende uitgenodigd voor de opening van het Filmfestival, dus we waren erg benieuwd naar dit spektakel!

Filmfestival Oostende

A Most Wanted Man

Op vrijdag startte het Filmfestival Oostende met de film A Most Wanted Man. Deze spannende film is gemaakt door de Nederlandse regisseur Anton Corbijn. De film werd als eerbetoon opgedragen aan hoofdrolspeler Philip Seymour Hoffman die op 2 februari 2014 overleden is. Deze Amerikaanse acteur is bekend van onder andere The Big Lebowski, The Talented Mr. Ripley en The Hunger Games. A Most Wanted Man is zijn laatste film.

In A Most Wanted Man, gebaseerd op de bestseller van John le Carré, volgen we een Tsjetsjeense moslim die illegaal naar Hamburg vlucht. Al snel komen de autoriteiten achter zijn komst en die zijn vastbesloten uit te zoeken wie de man is.

Engels in Hamburg

Na een aantal openingspraatjes begon de film. De verhoudingen tussen de spelers werden erg goed uitgewerkt, je werd echt meegesleept in het verhaal en de emotie. Toch vond ik de film op een gegeven moment wat voortkabbelen, alsof alles even on hold staat. De ontknoping is daardoor wel vrij onverwachts. De film speelt zich af in het Duitse Hamburg, maar omdat de hoofdrolspeler een Amerikaan is, wordt er Engels gesproken. De Duitse accenten hier en daar zijn echter onmiskenbaar, dat vind ik persoonlijk jammer.

Onbeperkt champagne

Na de film krijgen we weer een praatje en opeens staat de Russische hoofdrolspeler Grigori Dobrygin voor onze neus. Vervolgens werden we over de zwarte loper naar een sfeervolle locatie gebracht waar heerlijke hapjes en onbeperkt champagne wordt gereserveerd. Dat champagneglas was niet leeg te krijgen, maar het smaakte erg goed! Het is dat we doorreisden naar Frankrijk, anders hadden we nog een film bekeken op het Filmfestival Oostende. Zeker een tof Filmfestival om goed in de gaten te houden!

Filmfestival Oostende

Een daverend succes

De achtste editie van het Filmfestival van Oostende werd een daverend succes. In negen dagen bezochten ruim 32.000 filmliefhebbers het Filmfestival, een nieuw record. Het programma van FFO 14 was zeer divers met Vlaamse avant-premières, internationale competities, kortfilms en documentaires. Ook waren er een aantal bekende acteurs aanwezig, waaronder 007 Pierce Brosnan en Oscarwinnaar Adrien Brody.

Filmfestival Oostende

Ik werd door Visit Oostende uitgenodigd voor het Filmfestival Oostende en kreeg de toegangskaartjes voor de openingsfilm vergoed. Ik ga geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. In mijn blog lees je mijn persoonlijke mening.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mieke

Wat leuk dat je naar deze film mocht!

Sandra

Leuk Marcella! Ik ben nog nooit op een filmfestival geweest, maar het lijkt me erg leuk! De film klinkt wel interessant, maar ik wacht wel tot hij uitkomt 🙂

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Gaaf dat je hiervoor was uitgenodigd! En kom ook naar het Filmfestival in Utrecht, is leuk ;)!

5
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x