Nationaal Park

5x Mijn favoriete Nationale Parken

7 april 2019
Marcella, Moraine Lake

Kelly van Dutchie on the road inspireerde mij om na te denken wat mijn favoriete nationale parken zijn. Zelf maakte ze een gave top 10 met mooie natuur in Afrika, Australië en Amerika. Mijn top 10 ziet er weer heel anders uit. Ik deel mijn favoriete nationale parken in 2 delen, dus bij bij deze de eerste 5.

Marcella, Peyto Lake, Alberta, CanadaBow Lake, Alberta, Canada

Banff National Park – Canada

Tijdens onze roadtrip West-Canada zagen we onwijs veel geweldige natuur! We reisden door de provincies British Columbia en Alberta. Vooral Banff National Park is ontzettend veelzijdig en blijft je verrassen. Zo vind je er bijvoorbeeld de prachtige Johnston Canyon, maar ook de supermooie Lake Louise en Moraine Lake (foto). En over de knalblauwe meren Bow Lake en Peyto Lake kan je je oneindig blijven verwonderen. De mooiste weg ter wereld – Icefields Parkway – verbindt deze mooie natuur met het gave Jasper National Park. Ik vond het echt heerlijk in de Rocky Mountains en ooit ga ik graag terug om dit geweldige gebied verder te ontdekken!

Lees meer: 

Sierra de Grazalema, Andalusia, Spain

Sierra de Grazalema – Spanje

Een stedentrip Sevilla breidden we uit naar een mini roadtrip door Andalusië. We reden naar Ronda om de geweldige stad met de grote kloof te bewonderen. De volgende dag namen we ruim de tijd om natuurgebied Sierra de Grazalema te ontdekken en er te gaan wandelen. Vooral het knalblauwe meer vonden we echt magisch mooi. Na een aantal stedentrips in Spanje – Barcelona, Valencia en Sevilla – was dit het eerste Nationaal Park wat we zagen in Spanje. En dat maakt me dolenthousiast, ik wil graag veel meer natuur in Spanje ontdekken!

Lees meer:

Yellowstone National Park, AmericaYellowstone National Park – Amerika

Het eerste Nationale Park in Amerika wat we zagen tijdens onze roadtrip West-Amerika. En wat voor één, Yellowstone National Park is echt bijzonder mooi en overtreft met gemak al je verwachtingen! Van kalkstenen rotsen, een vallei vól bizons, een prachtig meer en eindeloze kilometers vol pruttelende modderpoelen, spuitende geisers en pools met geweldige kleuren. Ademloos verkenden wij dit geweldige park. Ik hoop ooit terug te komen in Yellowstone, ik wil er gaan hiken!

Wij reisden in 5 weken van Seattle naar San Francisco. Een gave route die ik je kan aanraden!

Lees meer: 

Catlins, New ZealandNational Park The Catlins – Nieuw Zeeland

Bij toeval belandden wij tijdens onze roadtrip Nieuw-Zeeland in National Park The Catlins. In het zuidoosten van het Zuidereiland vind je bij The Catlins gefossiliseerde bomen, prachtige watervallen, gele stranden en hoge kliffen. Een schot in de roos, want The Catlins is heel erg leuk! We zagen een strand vol zeeleeuwen en genoten tijdenlang van de ruige kustlijn met knalblauw water. Echt zo tof!

Lees meer:

Thingvellir National Park, IcelandThingvellir, IcelandThingvellir National Park – IJsland

Wist je dat je in IJsland dé kloof tussen twee continenten vindt? Bij Thingvellir National Park vind je de scheidingslijn tussen het Noord-Amerikaanse (ten noordwesten van de kloof) en het Euraziatische (ten zuidoosten van de vlakte) continent. Op deze plaats drijft IJsland door tektonische bewegingen schoksgewijs met een gemiddelde snelheid van 1 à 2 cm per jaar uit elkaar. De Almannagjá (alle-mensen-kloof) staat symbool voor de scheiding tussen de twee continenten. Ik vond het heel bijzonder om op zo’n scheidslijn te lopen!

Thingevellir National Park ligt dichtbij Reykjavik, dus je kunt een uitstapje prima combineren met een (korte) stopover.

Lees meer:

En dan hebben we ook nog genoten van een heleboel prachtige National Parken in Nederland!

Welke van deze Nationale Parken wil jij graag zien?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Pinterest – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
14 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henk

Oostvaardersplassen!

Saskia

Echt prachtige plekken. Kan me voorstellen dat deze favoriet zijn!

Amy

Wauw, wat een prachtige foto’s! Vooral Banff National Park lijkt me een waanzinnig om zelf eens te bezoeken, afgaande op jouw foto’s. Ik vind het zo gaaf hoe natuur overal weer anders is. Zion National Park is mijn favoriet in Amerika (in ieder geval van wat ik tot dusver gezien heb), maar Kosterhavet National Park in Zweden is in Europa mijn favoriet.. en dat ziet er weer zo anders uit.

Elite Kreta

Zeer mooie foto’s Ik hou van Yellowstone National Park – Amerika Ik ben er geweest om een verbazingwekkend Nationaal Park te bezoeken

Janet

Wat een prachtige lijst. Ik kan er niets van afstrepen maar dat komt dan allemaal op die oneindige wishlist.. Ik moet ook eens een lijstje maken van mijn favoriete NP’s.. goed om eens over na te denken.

Kelly

Wat leuk dat je geïnspireerd raakte door mijn artikel 🙂 IJsland is inderdaad ook geweldig! Canada staat heeel hoog op mijn wishlist en lijkt me een prachtige natuurbestemmingen. Yellowstone lijkt me trouwens ook heel gaaf.

Linda

Van dit lijstje heb ik alleen nog maar de Catlins bezocht en dat was zeker mooi. Banff staat heel hoog op mijn lijstje, lijkt me echt prachtig! Yellowstone kan ik over een aantal weken ook afstrepen 🙂 Ben heel erg benieuwd.

14
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x