Gezondheid

Energiethee met guarana

26 maart 2014

De Tuinen heeft tot het einde van deze maand een actie waarbij het tweede product voor de halve prijs is. Omdat ik gek ben op YogiTea, besloot ik mijn collectie aan te vullen. De thee is heerlijk en natuurlijk, maar ook wat duurder. Zo’n kortingsactie is dan ook ideaal. Omdat ik de eerste werkweken na onze reis best moe was, besloot ik de energiethee te proberen. En yum, wat smaakt hij goed! Maarre, wat is dat eigenlijk, guarana?

Guaraná is het nootachtig zaadje van een klimplant die groeit in het Amazonebekken in Brazilië, net ten zuiden van de evenaar. Guaraná wordt er sinds eeuwen door de inheemse bevolking gebruikt als natuurlijk ‘energiesupplement’. Tegenwoordig wordt het in Brazilië veel gebruikt voor frisdrank; meer dan 25% van de frisdranken die in Brazilië verkocht worden, bevat Guaraná als hoofdingrediënt.

De bes bevat hoge concentraties aan cafeïne, veel hoger dan in koffie, thee of frisdranken gevonden wordt. Het wordt gebruikt als middel om prestaties te verbeteren, zowel geestelijk als fysiek. Er wordt ook wel gezegd dat guaraná na een vermoeiende training het lichaam helpt te zuiveren van melkzuur en op die manier voor meer “energie” zorgt. Guaraná is echter ook, zoals elke vorm van cafeïne, een vochtuitdrijvend middel.

Een eventueel neveneffect van guaraná is, dat wanneer het middel uitgewerkt is, men zich vermoeid voelt. Bron: Wikipedia

Laat ik voorop stellen dat ik eigenlijk niet zo ben van middeltjes die je energieker later voelen. Liever eet ik goed en gezond en zorg ik voor voldoende rust. Dat zorgt er natuurlijk ook voor dat mijn energiebalans op peil is. In Nieuw-Zeeland zag ik veel producten met guarana, maar ik heb er nooit eentje geprobeerd. Toch is het natuurlijk veel gezonder dan die veels te zoete energiedrankjes, en kan het waarschijnlijk niet kwaad. Ik drink overigens geen koffie, dus een beetje cafeïne voor wat extra energie is ook wel eens fijn. Dus ja, ik drink nu Green Energy thea. En hij smaakt heerlijk. Maar of ik me écht energieker voel?

YogiTea Green Energy

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jess

Oh dat klinkt als een fijne thee. Ik drink de laatste tijd meer thee omdat ik frisdrank min of meer geschrapt heb. Ben dus steeds op zoek naar fijne smaakjes om te proberen.

Anne

Klinkt goed! Maar ja, je kunt beter op de smaak afgaan dan nou precies op wat voor werking het zou hebben, denk ik. Dat is ook nog eens voor ieder mens anders natuurlijk. Mijn lievelingsthee blijft hele simpele jasmijn thee, doet me denken aan toen ik in China woonde, en smaakt lekker puur.

iliveformydreams.com

Ik kom er net vandaan, De Tuinen en heb ook weer thee gehaald hihi 🙂

Petra

Ik drink meestal de energy thee van zonnatura als ik me wat fitter wil voelen, maar ik blijf erbij dat het meer een psychologisch effect heeft dan dat het iets met je lichaam doet.

Mieke

Goede actie van de Tuinen. Moet ik van de week ook nog maar eens even gaan kijken.
Ik ben ook wel benieuwd naar deze thee. Ik houd ook van groene theetjes en een beetje extra energie kan nooit kwaad. Als je er niet te veel van drinkt… (maar dat geldt eigenlijk voor alles)

Marleen

Hmm, dus onduidelijk of het werkt, maar lekker is misschien nog wel belangrijker!

Mandy

Het klinkt lekker, en dat is het belangrijkst!

[…] is een natuurlijke dorst e eetlust onderdruker. Guarana, senna en kolanoot zijn natuurlijke stimulerende middelen die zich in elke afslankthee bevinden. […]

12
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x