Reisplannen

Een week Frankrijk in september

18 juli 2014

Een weekje naar Frankrijk, dat was het idee. Eindelijk meer zien van dat mooie land, want Frankrijk is meer dan alleen Parijs. Zuid-Frankrijk spreekt ons erg aan. We horen er goede verhalen over en dat maakt ons erg nieuwsgierig. En het heerlijke klimaat is natuurlijk ook perfect. Omdat we al door Nieuw-Zeeland hebben gereisd is ’t einde van ons verlof in zicht en dus besloten we wat noordelijker in Frankrijk te blijven. De knoop is doorgehakt en ’t appartement geboekt: we gaan een week naar Normandië!

Uiteraard is Normandië een streek vol rauwe historie. Normandië speelde in de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol vanwege de landing van de geallieerde troepen aan de kust van Normandië op D-Day op 6 juni 1944. De start van de bevrijding van Europa. In 2014 viert Normandië 70 jaar bevrijding.

Ontdek Normandie van de ANWB

Maar Normandië is ook schitterend met de ruige kustlijnen, de prachtige krijtrotsen van Étretat, het bijzondere Mont St-Michel, de mooie natuur, de leuke stadjes Caen en Rouen en natuurlijk havenstad Le Havre. Wij hebben een appartement geboekt vlakbij de kust. Vanaf daar gaan we het prachtige gebied verkennen.

We zijn ons druk aan het inlezen en worden eigenlijk steeds enthousiaster. Daar hielp Floortje Dessing ook aan mee met haar korte bezoek aan Le Havre voordat ze met de boot naar Amerika vaart. De afleveringen van haar avontuur worden nu herhaald. Wij tellen nog een tijdje af, maar genieten al volop van de voorpret voor deze toffe trip!

Headerfoto via Bianca Kramer

You Might Also Like

13
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
Michelle | Travel lifestyle.nlblauwesokkenMarcellaBiancaWanda Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
exploristanl
Reiziger
exploristanl

Leuk! Dat deel van Frankrijk ben ik nog nooit geweest. Zou graag de stranden van D-Day eens zien, gezien mijn interesse in ww2!

Nanda
Reiziger
Nanda

Wat heerlijk. Normandië en Bretagne staan ook vrij hoog op mijn wishlist! Ik kijk uit naar jullie avonturen!

LNNK
Reiziger
LNNK

Oh heerlijk. Altijd fijn om je zo lekker in te lezen.

Petra
Reiziger
Petra

Leuk! Wij zijn daar iets onder geweest in noordwest Bretagne, maar ook door Normandië gereden met de auto en de Mont Saint Michel gezien. Supermooi daar! Veel plezier!!!

Laura
Reiziger
Laura

Wat fijn! Heel veel plezier alvast 🙂

Mieke
Reiziger

Normandië is prachtig! Veel voorpret gewenst!

Yvon
Reiziger

Een mooi vooruitzicht!

Wanda
Reiziger

Oh, ik kan nu al niet wachten tot je terug bent! Wij hebben deze bestemming namelijk in gedachten voor volgend jaar juni! Cote d’Azur, Franse Alpen en de Provence en Parijs natuurlijk, hebben we al gezien, willen we zeker nog weer naar terug, maar een andere streek, wat ook compleet anders is, trekt ons enorm dus vandaar dat op dit moment Normandië op 1 staat…

Bianca
Reiziger
Bianca

Jeej voorpret! Le Havre ben ik ook geweest, erg leuk! Verder weet ik niet heel veel meer en weinig foto’s dus ik kijk zeker uit naar je blogs =D

blauwesokken
Reiziger

Frankrijk en Normandie zijn leeeuk!! Daar heb ik “vroeger” heel vaak gekampeerd met mijn ouders en zusje 🙂 Leuk vooruitzicht! Veel plezier met de voorpret!!

Michelle | Travel lifestyle.nl
Reiziger

Aah heerlijk. Fijn vooruitzicht 😀 Geniet ervan!