Personal

Een prachtig afscheid

21 september 2013

Afscheid nemen bestaat niet. Mijn vader leeft voort in alle mooie herinneringen die we gisteren met z’n allen ophaalden. Met een lach een traan probeerden we zijn leven te verwoorden. En dat is goed gelukt. Ik had geschreven over hoe papa was voor mij en m’n zussen. Die woorden vielen zo op zijn plek tijdens de dienst. Het was een prachtig moment. Zelfs mijn lieve sterke moeder had een tekst geschreven. Dat was erg knap en mooi om te horen.

Ik schreef over onze vele vakanties in Duitsland, dat hij mijn navel altijd snaveltje noemde, dat je hem nooit mocht bellen tijdens Goede tijden, slechte tijden. Dat hij nukkig kon zijn maar ook zo blij als een kind, dat hij ons graag kietelde, dat hij altijd in was voor een grapje en twinkel oogjes had. Dat hij altijd voor ons klaar stond en afspraken verplaatste als hij er voor ons moest zijn, en er vele herinneringen aan zijn klussen zijn in onze huizen. Mijn oude huis verfde hij bijna helemaal lila, ik vond dat toen prachtig.

Het was een mooie dag met veel lieve mensen om ons heen. Onwerkelijk, maar het afscheid nemen was goed zo. En ook online was iedereen erg lief. Mijn bericht over zijn overlijden is 550 keer gelezen en er is veel gereageerd op mijn blogs. Mijn zus en ik kregen onwijs veel reacties op Facebook en ik en mijn lief daarnaast ook nog op Twitter. Zelfs op Instagram stroomde reacties binnen en de tafel staat vol met lieve kaartjes met mooie woorden. Bij mijn moeder is dat nog zo’n 10x meer, wauw! Gisteren gaf ik tientallen mensen een hand. Mensen die ik niet allemaal persoonlijk ken, maar mijn moeder werd continu geknuffeld door al die lieve mensen. Prachtig dat iedereen er zo voor je is. Je hoop het wel, je denkt het wel, maar als het daadwerkelijk dan gebeurt is het zo onbeschrijfelijk fijn.

Want het blijft onwerkelijk. Vorige week namen we nu bijna afscheid. Het is zo kort geleden. Toch is het goed zo. We hadden geen alternatief, zijn lichaam was teveel beschadigd. Er waren geen opties meer. Zijn leven was voorbij. We leven nu van de mooie herinneringen en bouwen straks ook aan mooie nieuwe herinneringen. Hopelijk duurt het nog lang voordat we elkaar weer mogen zien. Maar dat ’t ooit gaat gebeuren, staat vast.

Puma en Cheetah
Intussen zijn Puma en Cheetah liever dan ooit. Wat is dat toch fijn!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Vera

Prachtig verwoord Marcella. Ongelovelijk wat een heftige periode dit voor je zal zijn. Gecondoleerd met dit verlies en heel veel sterkte in de toekomst.
Liefs Vera

Ps. Het verven van je eerste huisje brengt ook bij mij herinneringen naar boven! Wat was het een bont gekleurd geheel toen wij er samen woonden!

Evey

Sterkte meid

Annika - De Andere Wereld

Mooi geschreven! En fijn dat hij zo’n mooi afscheid heeft gehad.

Jess

Heel veel sterkte meid! Wat heftig om je vader op deze leeftijd al te verliezen. Jouw lieve papa heeft een mooi afscheid gekregen. Liefs!

nandasdaily

Wat heb je het mooi beschreven! Respect.

Diana

Mooie tekst hoor zussie! Het was ook erg mooi allemaal gisteren. Echt zoals wij het allemaal bedacht hebben afgelopen week. En nu weer wat tot rust proberen te komen en weer tot normale orde van de dag volgende week. Liefs, X.

Mieke

Wat prachtig geschreven weer. Wat een zware tijd voor jullie.
Maar ook fijn dat het afscheid mooi was.

Petra

Wat mooi beschreven en wat fijn dat er zoveel mensen waren die met jullie meeleefden. Ook voor de komende tijd nog heel veel sterkte gewenst.

Christa

In gedachten waren we erbij. Fijn dan het goed is geweest. We denken
veel aan jullie.

Sas

Wat een mooi stukje meis! Fijn dat er zoveel mensen waren die meeleefden..

In gedachte bij je 🙂

Roxanne

Dat heb je mooi beschreven. Het is heel fijn dat al die mensen er voor je zijn in deze tijd. Ik heb in elk geval aan jullie gedacht. Als je nog iets nodig hebt, weet je me te vinden he? Ik woon niet om de hoek, maar als je wilt kletsen mag dat altijd!

Anouk

Heel veel sterkte.

Willemvk

Helemaal eens met wat ze hierboven zeggen. Prachtig verwoord.

Wanda

Met een brok heb ik je blogs m.b.t. het plotselinge overlijden van je vader gelezen. En ja, ondanks dat het misschien heel cliché is, gaat het normale leven ook gewoon weer verder en toch blijf ik me daar iedere keer weer over verbazen. Ik heb het bij mijn eigen vriend meegemaakt toen zijn moeder plotseling overleed (we waren net een maandje samen) en dat je ondanks je verdriet je toch ook beseft dat het leven te kostbaar is om in je verdriet te blijven hangen en dat degene dat ook zeker niet zou hebben gewild.

Anne

Hé Marcella, wat schrijf je dit mooi. En wat een rare tijd heb je achter de rug, denk ik. Ik kijk eens in de zoveel tijd op je blog en miste net dit stukje. Dus een late reactie. Hoe dan ook: ik wil je heel veel sterkte wensen voor de komende tijd!

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x