Personal

Een ode aan de liefde

28 december 2013

Vandaag is een speciale dag. Een dag die we normaal gesproken gevierd hadden. Misschien wel met een etentje, sowieso met bloemen en cadeautjes. Want 40 jaar de liefde van elkaars leven, dat moet zeker gevierd worden!

Vandaag is het 40 jaar geleden dat m’n ouders in hun huwelijksbootje stapten. Een mooie foto met twee vrolijke koppies in de woonkamer herinnerende ons hier altijd aan. Mijn moeder met krullen en mijn vader met een baard. Ik heb ze zelden zo gezien, maar op hun dag zagen ze er prachtig uit! En al was het soms zwaar voor m’n ouders, samen stonden ze sterk en kwamen ze er altijd uit. Ze waren gek op elkaar. Mijn vader knuffelde zijn lieve vrouw dan ook regelmatig, heel schattig.

Hoe wrang is het dan dat alleen m’n moeder er nu nog is. Dat mijn vader de 40 jaar samen net niet gehaald heeft. Het was zo mooi geweest om samen de liefde te vieren. Ik was van plan om mijn ouders een weekendje weg te geven zodat ze fijn konden genieten samen. Nu nemen we mijn moeder volgend jaar mee naar een fijn huisje of mooie stad. Even lekker eruit.

Vandaag een ode aan de liefde. Geniet van elkaar, doe leuke dingen samen, zeg lieve woorden, maak meningsverschillen altijd goed en geef elkaar regelmatig een compliment. Doe je best om ook de 40 jaar samen te halen. Natuurlijk duurt dat nog lang, maar zo lang samen zijn is ontzettend bijzonder. Wauw!

20131227-233243.jpg

You Might Also Like

20
Reageer op dit artikel

avatar
18 Reacties
2 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
19 Auteurs van reacties
RoxanneJessanoukliebersSasepsiej Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne
Reiziger
Anne

Wat een wrange dag moet dat zijn! Veertig jaar is echt ontzettend lang, wat bijzonder dat je ouders nog zo gek op elkaar waren.. Ik houd de ode vandaag in gedachten!

lauradenkt
Reiziger
lauradenkt

Dat lijkt me geweldig om dat mee te kunnen maken inderdaad.

Nienke
Reiziger
Nienke

Wat mooi geschreven meid. Dikke kus

Anne
Reiziger
Anne

Je hebt helemaal gelijk. Vier de liefde, zolang je bij elkaar bent. Een moeilijke dag voor jullie lijkt me. Maar de wetenschap dat je ouders zo liefdevol met elkaar liefdevol samen zijn geweest voor heel veel jaren is bijzonder en een warm idee. Ik hoop dat jij dat ook in je leven zult hebben.

Mieke
Reiziger

Wat een moeilijke dag moet dit zijn. Veertig jaar, wauw. En wat mooi dat jullie nu samen met je moeder weg gaan. Want de liefde van elkaars leven zullen je ouders voor altijd blijven, ookal is je vader er nu helaas niet meer.

Food Love and Happiness
Reiziger
Food Love and Happiness

Een moeilijke dag voor je moeder! Ik hoop dat ze heel veel steun aan jullie heeft, samen slepen jullie haar door deze dag. Een mooie manier om er naar te kijken, die ode aan de liefde. Je hebt helemaal gelijk!

Karlijn
Reiziger
Karlijn

Wat heb je mooi gesproken over zo’n rare en moeilijke dag. Inderdaad, een ode aan de liefde. Jouw vader was het daar vast mee eens. Wat ontzettend lief dat jullie jouw moeder een weekendje weg geven, dat vind ze vast fijn. Ga je bij haar langs vandaag?

tessaheitmeijer
Reiziger

Wat een mooie blog en wat een prachtige boodschap! De liefde is mooi en moet inderdaad gevierd worden, misschien JUIST op een dag op deze.
Lief dat je moeder volgend jaar een weekendje weg krijgt!

Wanda
Reiziger

Wat zal dit ongelofelijk moeilijk voor je moeder zijn… zo dichtbij 40 jaar en het dan alleen beleven… Mijn ouders waren afgelopen september 40 jaar getrouwd en hebben ons toen meegenomen naar Oostenrijk waar we een super leuke week met z’n viertjes hebben gehad en waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Jammer dat dit jullie niet is gegund…

CrazyGreatLife
Reiziger
CrazyGreatLife

Mooi geschreven. Sterkte nog vandaag!

Saskia
Reiziger
Saskia

Ik ben altijd zo trots op mensen die tegenwoordig nog zo lang bij elkaar zijn. Mijn pa en ma mochten 11-12-’13 hun robijnen huwelijk vieren. Jammer dat jouw ouders deze mooie mijlpaal niet mochten meemaken. Lijkt me erg moeilijk voor je mams nu….

Mariska
Reiziger
Mariska

sterkte allemaal. xx

betsie
Reiziger
betsie

Mooi geschreven Marcella en helemaal waar.
Hoe langer samen hoe mooier, je respecteer elkaar,
en snapt hoe de ander zich voelt.

epsiej
Reiziger
epsiej

Ik kreeg een brok in mijn keel toen ik het las. Mooi geschreven en wat een moeilijke dag moet dat zijn. Mijn ouders zijn komend jaar 38 jaar getrouwd (als ik goed heb gerekend) en nog steeds gek op elkaar, maar mijn vader is ernstig ziek en heel erg zeer waarschijnlijk gaan ze die 40 jaar samen niet halen.

Sas
Reiziger

Wauw, wat ongelofelijk mooi… 🙂

anoukliebers
Reiziger

Wat een enorm moeilijke dag voor je mams, al zullen alle dagen dat zijn. 40 jaar, wauw, daar mag een ode aan gegeven worden, dat moeten wij met zn alle nog maar eens halen. Prachtig stuk.

Jess
Reiziger

Wat een mooie blog. Heel mooi geschreven. Wat wrang dat je paps dat net niet heeft mogen meemaken. Mijn opa overleed twee maanden voor het diamanten huwelijk. Heel zielig voor mijn oma. Dit zal hetzelfde gevoel zijn. Verwen je mama maar goed. Met liefde en een uitstapje om haar gedachten te verzetten.

Roxanne
Reiziger

Dat moet wel even moeilijk geweest zijn, maar het is mooi om er toch even bij stil te staan. Knuff