Wishlist ABC

Ecuador, Mount Everest & Edinburgh – Wishlist ABC

23 maart 2016
Edinburgh, Scotland

Vaak lees ik over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct weer een stukje langer. Toch was het vullen van mijn lijstje met bestemmingen met een E zo makkelijk nog niet. Er lijken gewoon niet zoveel steden te zijn met een E, en qua regio/natuurgebied was het ook even zoeken. Het land was simpel. Zo wil ik als dierenfan natuurlijk de geweldige Blue Footed Boobies ontdekken in Ecuador. In dit artikel het vijfde deel van mijn Wishlist ABC!

EcuadorLand – Ecuador

Tsja, dat land ken ik van het gelijknamige nummer van Sash! uit 1997(!). De beelden uit de videoclip gaven me een zomers gevoel. Pas later leerde ik waar het land ligt, dat de evenaar door het land loopt én dat je er geweldige dieren kunt vinden. Al moet je daarvoor de Galapagos eilanden bezoeken. Wist je dat deze maar liefst 1.000 kilometer bij het vasteland vandaan liggen? Toen ik ontdekte dat de Blue Footed Boobies op de Galapagos leven, stond het direct op mijn wishlist. Wat een te gekke beestjes! Maar er zijn nog zoveel meer prachtige diersoorten te ontdekken. Een vriendin vertrok in februari naar Ecuador & de Galapagos en kwam met de mooiste foto’s thuis. Sandra van Travel by San gaat er ook op ontdekking, dus ik kijk nu al onwijs uit naar haar avonturen! Ook in de Amazone trouwens, want dat gebied is voor mij het meest onbekend.

Mount EverestRegio – Mount Everest

Kennelijk zijn er niet veel regio’s of natuurparken die beginnen met een E, want het was even zoeken. Toen Jan met de suggestie kwam om de Mount Everest toe te voegen aan het lijstje leek me dit meteen een goed idee. Ik heb tenslotte de meest gave foto’s gezien van dit gebied. Martijn & Anto van we12travel waren in november 2015 in dit gebied. Hun filmpje van de Everest Base Camp trek is echt heel tof. De natuur is overweldigend, wat moet het bijzonder zijn om daar dagenlang te hiken. Ik heb zelf nooit het idee gehad om dit soort lange hikes te doen, omdat mijn gezondheid niet briljant is. En toch denk ik stiekem: wie weet lukt het me gewoon! We zullen zien, eerst maar eens dichterbij huis wat meer hikes lopen. Deze zomer hopelijk in de Dolomieten!

Marcella met uitzicht over Edinburgh

Stad – Edinburgh

Steden die beginnen met een E zijn kennelijk schaars. De steden die we vonden waren grotendeels nietszeggend, niet passend of we waren er al geweest. De beste keus was dus om een onwijs leuke stad uit te lichten waar we al geweest zijn en best nog eens naar terug willen. Voor de tweede keer op stedentrip! In 2012 vlogen we naar Edinburgh. Zonder verwachtingen, want van deze stad waren destijds amper reisgidsen. Het werden vijf heerlijke dagen in een ontzettend leuke stad. Het kasteel torent fotogeniek boven de stad uit, het uitzicht van Arthurs Seat is fenomenaal, de Akropolis is prachtig en de Mary King’s Closes creepy. Edinburgh is leuk! Ben je er nog niet geweest? Ik schreef een uitgebreide City Guide Edinburgh! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Youtube – Twitter – Instagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
24 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Judith | Worldwife.nl

Engeland! En dan het zuiden. De natuurkeuze gaat naar de Erawanwatervallen in Thailand die ik in november ga bezoeken en als stad kies ik ehhhh… Essen. Daar wil ik graag nog eens naar de kerstmarkt.

Sandra

Ecuador lijkt mij ook zó mooi om eens naar toe te gaan! tof trouwens dat je gaat hiken in de Dolomieten. Mijn ouders zijn daar wel eens geweest en vonden het prachtig. Leuk trouwens dat je alle letters af gaat en daar bestemmingen bij bedenkt waar je wel eens naar toe wilt gaan. 🙂

Sandra

Haha wat leuk dat je mij noemt! Ik zag de titel staan en was zo benieuwd naar jouw reden om Ecuador te bezoeken, maar ik ben het HELEMAAL met je eens haha! Mount Everest lijkt mij ook fantastisch trouwens!

Sabine

Oh ja Ecuador!!! Wil ik ook nog heen. Edinburgh ben ik geweest en is een geweldige stad, zou er graag nog eens naartoe gaan!

Mellisa - Grenzeloosreizen

Alle 3 staan ook op mijn wishlist! Vooral Ecuador en ik denk dat dat wel één van de eerste zal worden als ik zou moeten kiezen! Vind dit trouwens echt een heerlijke rubriek van je haha 😉 Lekker wegdromen

Wanda

Ik zou zeker weleens een rondreis willen maken door Engeland. Qua regio en plaats wordt het een stuk lastiger, denk dat ik dan ook voor een 2e bezoek aan Edinburgh zou gaan.

Leuke plekken staan er op je wish list! De aller leukste stad met een E ligt natuurlijk gewoon in Nederland, namelijk mijn woonplaats, Enkhuizen 😉 nee oke, Edinburgh lijkt me toch iets leuker :p

Linda | One Day Trip

Ahh, ik vind het zó jammer dat we tijdens deze reis niet naar Ecuador zijn geweest! We waren van plan om daar vrijwilligerswerk te doen, maar hebben er helaas geen tijd voor gehad. Maar hij staat daardoor absoluut op m’n wishlist!

Katie | Trends 4 Travel

De Galapagos en Edinburgh staan ook zeker op mijn lijstje! Edinburgh lijkt mij een erg gezellige stad en de Galapagos eilanden moeten onwijs mooi zijn. Vooral al die verschillende diersoorten spreken mij erg aan. Heb je mijn interview over de Galapagos al gelezen? Ik zou verder graag meer van Engeland willen zien, dat trekt mij toch altijd weer.

Liesbeth | Wacca

Ja! Alles van jouw lijstje ziet er zo fantastisch uit! 😀 Van Schotse vrienden gehoord dat Edinburgh inderdaad fantastisch is, de Mount Everest ziet er prachtig uit (dank je wel voor de links naar we12travel.com, kende ik nog niet! :)) & woooww, die blue footed boobies in Equador 😀

anto

Dank je voor de mention! Ik kreeg net een comment van Liesbeth en zij vertelde dat ze ons via jouw site gevonden had 🙂 enne geloof mij, de trek is niet supermoeilijk, het is de hoogte die het zwaar maakt. Vanaf vandaag schrijf ik elke maandag een dagverslag over de trek, dus misschien kan ik je daarmee motiveren?

Sanne

Wat een grappige manier om een ABC voor je wishlist te gebruiken! Ecuador lijkt me ook echt super en dan in combinatie met de Galapos eilanden. Die schijnen echt prachtig te zijn! Gelukkig is de wishlist no lang, zodat er nog veel mooie bestemmingen zijn om over te dromen!

24
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x