Wishlist ABC

Ecuador, Mount Everest & Edinburgh – Wishlist ABC

23 maart 2016
Edinburgh, Scotland

Vaak lees ik over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct weer een stukje langer. Toch was het vullen van mijn lijstje met bestemmingen met een E zo makkelijk nog niet. Er lijken gewoon niet zoveel steden te zijn met een E, en qua regio/natuurgebied was het ook even zoeken. Het land was simpel. Zo wil ik als dierenfan natuurlijk de geweldige Blue Footed Boobies ontdekken in Ecuador. In dit artikel het vijfde deel van mijn Wishlist ABC!

Blue Footed Boobies

Land – Ecuador

Tsja, dat land ken ik van het gelijknamige nummer van Sash! uit 1997(!). De beelden uit de videoclip gaven me een zomers gevoel. Pas later leerde ik waar het land ligt, dat de evenaar door het land loopt én dat je er geweldige dieren kunt vinden. Al moet je daarvoor de Galapagos eilanden bezoeken. Wist je dat deze maar liefst 1.000 kilometer bij het vasteland vandaan liggen? Toen ik ontdekte dat de Blue Footed Boobies op de Galapagos leven, stond het direct op mijn wishlist. Wat een te gekke beestjes! Maar er zijn nog zoveel meer prachtige diersoorten te ontdekken. Een vriendin vertrok in februari naar Ecuador & de Galapagos en kwam met de mooiste foto’s thuis. Sandra van Travel by San gaat er ook op ontdekking, dus ik kijk nu al onwijs uit naar haar avonturen! Ook in de Amazone trouwens, want dat gebied is voor mij het meest onbekend. Bron foto: Djoser

Mount Everest

Regio – Mount Everest

Kennelijk zijn er niet veel regio’s of natuurparken die beginnen met een E, want het was even zoeken. Toen Jan met de suggestie kwam om de Mount Everest toe te voegen aan het lijstje leek me dit meteen een goed idee. Ik heb tenslotte de meest gave foto’s gezien van dit gebied. Martijn & Anto van we12travel waren in november 2015 in dit gebied. Hun filmpje van de Everest Base Camp trek is echt heel tof. De natuur is overweldigend, wat moet het bijzonder zijn om daar dagenlang te hiken. Ik heb zelf nooit het idee gehad om dit soort lange hikes te doen, omdat mijn gezondheid niet briljant is. En toch denk ik stiekem: wie weet lukt het me gewoon! We zullen zien, eerst maar eens dichterbij huis wat meer hikes lopen. Deze zomer hopelijk in de Dolomieten! Bron foto: Himalayan adventure girls
Marcella met uitzicht over Edinburgh

Stad – Edinburgh

Steden die beginnen met een E zijn kennelijk schaars. De steden die we vonden waren grotendeels nietszeggend, niet passend of we waren er al geweest. De beste keus was dus om een onwijs leuke stad uit te lichten waar we al geweest zijn en best nog eens naar terug willen. Voor de tweede keer op stedentrip! In 2012 vlogen we naar Edinburgh. Zonder verwachtingen, want van deze stad waren destijds amper reisgidsen. Het werden vijf heerlijke dagen in een ontzettend leuke stad. Het kasteel torent fotogeniek boven de stad uit, het uitzicht van Arthurs Seat is fenomenaal, de Akropolis is prachtig en de Mary King’s Closes creepy. Edinburgh is leuk! Ben je er nog niet geweest? Ik schreef een uitgebreide City Guide Edinburgh!

Lees meer over mijn Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Judith | Worldwife.nl 23 maart 2016 at 14:32

  Engeland! En dan het zuiden. De natuurkeuze gaat naar de Erawanwatervallen in Thailand die ik in november ga bezoeken en als stad kies ik ehhhh… Essen. Daar wil ik graag nog eens naar de kerstmarkt.

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:49

   Leuk dat je het zuiden van Engeland gaat verkennen Judith! In een eerdere wishlist noemde in de Cotswolds, maar er is nog zoveel moois in Engeland wat ik niet gezien heb! De Erawanwatervallen in Thailand heb ik even opgezocht. Prachtig! Essen ken ik niet, kan ik ook altijd nog eens naartoe dus 😉

 • Reply Sandra 23 maart 2016 at 16:08

  Ecuador lijkt mij ook zó mooi om eens naar toe te gaan! tof trouwens dat je gaat hiken in de Dolomieten. Mijn ouders zijn daar wel eens geweest en vonden het prachtig. Leuk trouwens dat je alle letters af gaat en daar bestemmingen bij bedenkt waar je wel eens naar toe wilt gaan. 🙂

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:51

   Leuk dat je mijn wishlist ABC leuk vindt Sandra! Soms is het heeeeel makkelijk om bestemmingen te bedenken, maar een andere keer ben ik heel lang aan het zoeken. Houdt het wel uitdagend dus 😉
   Goed om te horen dat de Dolomieten prachtig zijn! We hebben nog niks vastgelegd, maar ik hoop dat we dat binnenkort wel kunnen doen. Lijkt me zó tof om daar dagenlang te wandelen!

 • Reply Sandra 23 maart 2016 at 17:04

  Haha wat leuk dat je mij noemt! Ik zag de titel staan en was zo benieuwd naar jouw reden om Ecuador te bezoeken, maar ik ben het HELEMAAL met je eens haha! Mount Everest lijkt mij ook fantastisch trouwens!

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:53

   Ik ben echt zóg benieuwd naar jouw ervaringen in Ecuador Sandra! Ik ben nu vooral benieuwd naar de dieren op de Galapagos, maar maak mijn wishlist vooral stukken langer hoor! 😉

 • Reply Sabine 23 maart 2016 at 18:36

  Oh ja Ecuador!!! Wil ik ook nog heen. Edinburgh ben ik geweest en is een geweldige stad, zou er graag nog eens naartoe gaan!

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:54

   Ecuador is bij jou een stuk dichterbij, kan je zo naartoe 😉 Heb je ook plannen om veel te gaan zien/ontdekken in Zuid-Amerika trouwens?

 • Reply Mellisa - Grenzeloosreizen 23 maart 2016 at 19:37

  Alle 3 staan ook op mijn wishlist! Vooral Ecuador en ik denk dat dat wel één van de eerste zal worden als ik zou moeten kiezen! Vind dit trouwens echt een heerlijke rubriek van je haha 😉 Lekker wegdromen

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:55

   Goed om te lezen dat je dit zo’n leuke rubriek vindt Mellisa! En gaaf om te lezen dat Ecuador een van de eersten van dit lijstje zal worden die je gaat bewonderen. Ik denk dat vele andere landen voorrang krijgen (Australië, Mexico, Japan, IJsland) maar vervolgens wil ik graag de Mount Everest en Ecuador bewonderen. Lijken me geweldig mooie landen!

 • Reply Wanda 23 maart 2016 at 21:35

  Ik zou zeker weleens een rondreis willen maken door Engeland. Qua regio en plaats wordt het een stuk lastiger, denk dat ik dan ook voor een 2e bezoek aan Edinburgh zou gaan.

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:56

   Een rondreis door Engeland staat ook op mijn wishlist Wanda! Ook Wales zou ik dan graag willen mee pakken. En misschien wel een stukje Schotland, inclusief Edinburgh. Zó’n gave stad!

 • Reply Linda | travellersoftheworld 24 maart 2016 at 15:19

  Leuke plekken staan er op je wish list! De aller leukste stad met een E ligt natuurlijk gewoon in Nederland, namelijk mijn woonplaats, Enkhuizen 😉 nee oke, Edinburgh lijkt me toch iets leuker :p

  • Reply Marcella 25 maart 2016 at 20:57

   Dankjewel Linda! Ik ga alvast nadenken over mijn wishlist-bestemmingen met een F 😉 In Enkuizen ben ik lang geleden geweest, moet er eens naar terug! Edinburgh kan ik je ontzettend aanbevelen, echt een supergave stad!

 • Reply Linda | One Day Trip 26 maart 2016 at 18:07

  Ahh, ik vind het zó jammer dat we tijdens deze reis niet naar Ecuador zijn geweest! We waren van plan om daar vrijwilligerswerk te doen, maar hebben er helaas geen tijd voor gehad. Maar hij staat daardoor absoluut op m’n wishlist!

  • Reply Marcella 26 maart 2016 at 19:51

   Reizen is keuzes maken. Jullie hebben zoveel gaafs wél gezien. Wat een onwijs mooie foto’s zie ik steeds voorbij komen! En zo heb je een goede reden om nog eens terug te keren naar Ecuador 😉

 • Reply Katie | Trends 4 Travel 28 maart 2016 at 10:09

  De Galapagos en Edinburgh staan ook zeker op mijn lijstje! Edinburgh lijkt mij een erg gezellige stad en de Galapagos eilanden moeten onwijs mooi zijn. Vooral al die verschillende diersoorten spreken mij erg aan. Heb je mijn interview over de Galapagos al gelezen? Ik zou verder graag meer van Engeland willen zien, dat trekt mij toch altijd weer.

  • Reply Marcella 28 maart 2016 at 13:49

   Edinburgh is echt een onwijs leuke stad, zeker een aanrader! Ik wil jouw interview over de Galapagos zeker nog lezen. Zal ik zo even doen! Engeland trekt mij ook zeker. Ik heb in mijn lijstje met een C de regio Cotswolds opgenomen. Ziet er zo schattig uit daar! <3

 • Reply Liesbeth | Wacca 28 maart 2016 at 10:33

  Ja! Alles van jouw lijstje ziet er zo fantastisch uit! 😀 Van Schotse vrienden gehoord dat Edinburgh inderdaad fantastisch is, de Mount Everest ziet er prachtig uit (dank je wel voor de links naar we12travel.com, kende ik nog niet! :)) & woooww, die blue footed boobies in Equador 😀

  • Reply Marcella 28 maart 2016 at 13:50

   Leuk dat je zo we12travel hebt ontdekt Liesbeth! Leuke site, Anto & Martijn inspireren mij best vaak met hun actieve reizen! Die blue footed boobies zijn echt té schattig! <3

 • Reply anto 28 maart 2016 at 10:49

  Dank je voor de mention! Ik kreeg net een comment van Liesbeth en zij vertelde dat ze ons via jouw site gevonden had 🙂 enne geloof mij, de trek is niet supermoeilijk, het is de hoogte die het zwaar maakt. Vanaf vandaag schrijf ik elke maandag een dagverslag over de trek, dus misschien kan ik je daarmee motiveren?

  • Reply Marcella 28 maart 2016 at 13:51

   Leuk dat je elke maandag over de trek gaat schrijven Anto! Daar ben ik zeer benieuwd naar! Tof!

 • Reply Sanne 28 maart 2016 at 21:43

  Wat een grappige manier om een ABC voor je wishlist te gebruiken! Ecuador lijkt me ook echt super en dan in combinatie met de Galapos eilanden. Die schijnen echt prachtig te zijn! Gelukkig is de wishlist no lang, zodat er nog veel mooie bestemmingen zijn om over te dromen!

  • Reply Marcella 29 maart 2016 at 09:50

   Dankjewel Sanne! Ik deel elke twee weken een deel van mijn wishlist, dus volgende week kan je de bestemmingen met een F verwachten. Het is leuker om er zo gestructureerd mee bezig te zijn ipv in 1 artikel een enorme waslijst op te nemen. Want de totale lijst van mij is dus ook onwijs langggg!

  Leave a Reply