Tag-lijstjes

Dit ben ik-tag: tien feitjes over mezelf

2 maart 2016
Canada Marcella

Jessica van Corners of the World vroeg me om ook tien feitjes over mezelf te delen. Ik heb dit soort persoonlijke artikelen vaker geschreven, maar ik doe het graag nog een keertje. Lees in dit artikel meer over Marcella!

Marcella, Camper Cruise Canada

1. Ik brak twee keer mijn arm

Als kind heb ik al twee keer mijn arm gebroken. De eerste keer toen het glad was, en ik te eigenwijs was om aan mijn moeders hand te lopen. Voor ik het wist lag ik languit op de straat. Het leek wel mee te vallen, dus zijn we niet meteen naar de dokter gegaan. De volgende dag bleek dat ik toch echt wel gips nodig had… Een aantal jaar later kwam ik in het gips na een gymles. Ik twijfelde een momentje voor ik van de kast op de mat sprong. Een onverwachts duwtje van een stagiaire zorgde ervoor dat ik op mijn arm viel, en vlak boven mijn elleboog mijn bot brak. Als volwassene heb ik nooit wat gebroken. Ik klop het maar af!

2. Mijn oudste zus is gehandicapt

Ik heb twee zussen. Mijn ene zus heeft een man en drie kinderen. Mijn oudste zus is gehandicapt geboren. Door zuurstofgebrek is een deel van haar hersenen afgestorven en zodoende is ze lichamelijk en verstandelijk gehandicapt geraakt. Ze zit in een rolstoel en moet overal bij geholpen worden. Ze kan wel goed praten, en dat doet ze dan ook graag. Toch is haar verstandelijk vermogen blijven steken bij het niveau van een kind. Meestal is ze heel vrolijk, maar ze kan het ook ontzettend moeilijk hebben met al haar beperkingen. Ik ben acht jaar jonger, en lag als baby regelmatig op het blad van haar rolstoel. Nu wandelen we naar het centrum en drinken ergens wat met een taartje erbij. Dat vind ze prachtig.

3. Ik speelde jarenlang in een Harmonie orkest

Als kind leerde ik met blokfluit spelen en vond dat ontzettend leuk. Na een aantal jaren stapte ik over naar Klarinet én speelde ik bij een Harmonie orkest. Ik haalde diverse diploma’s, ging van het jeugdorkest naar het volwassenen orkest en ik klom door van de derde naar de eerste stem. De leukste optredens die ik met het jeugdorkest deed waren in Walibi en op Vlieland. Ik heb zo’n 10 jaar muziek gemaakt, maar toen kwam de klad erin. Hoe verder je komt, hoe meer je moet oefenen. Dat vond ik lastig in combinatie met mijn opleiding. Toch mis ik het nog wel eens.

The Cook Strait Crossing

The Cook Strait Crossing

4. Ik heb 13 zwemdiploma’s

Na A en B wilde ik graag blijven zwemmen. En zo haalde ik zwemdiploma na zwemdiploma. Ik heb diploma’s voor reddend zwemmen en snorkelen en ik kon 25 meter onder water zwemmen. Intussen zwem ik nog regelmatig 80 baantjes in het zwembad. En die snorkel-techniek komt natuurlijk goed van pas op Cuba!

5. Nog maar 10 jaar geleden maakte ik mijn allereerste vlucht

Ik heb intussen aardig wat van de wereld gezien, maar mijn allereerste vlucht maakte ik nog maar tien jaar geleden. Op mijn 23e pas dus. Samen met een vriendin vloog ik toen naar Kopenhagen. Toen nog helemaal niet hip and happening, maar wat een onwijs leuke stad! Inmiddels maak ik tijdens onze reis naar Cuba mijn 41e en 42e vlucht. Wij hebben in ons huis een groot Departures bord hangen met de intercontinentale vluchten die we samen maakten. Jammer genoeg past Cuba er niet meer bij!

Marcella in Bangkok, Thailand

6. Autorijden doe ik veels te weinig

Roadtrips maken vind ik te gek, maar autorijden doe ik zelf maar heel weinig. Jarenlang reisde ik met de trein naar mijn werk, maakte ik ontzettend lange dagen en stapte ik ’s avonds maar zelden in de auto. In de weekenden en op vakanties rijdt Jan meestal. En zo sloop het erin dat ik nog maar weinig achter het stuur zit. Zonde natuurlijk, dus ik wil dit jaar zeker vaker zelf de weg op!

7. Ik heb hoogtevrees

Met een auto rijden over smalle weggetjes langs een diepe afgrond is zeker niet mijn favoriet. Ik krijg een droge keel en trillende handjes. Ik zie mezelf zó in de afgrond verdwijnen… Misschien voelt het anders als ik zelf rij. Al vraag ik me af of ik dat wel durf, haha. Intussen los ik het op door gewoon de andere kant op te kijken.

8. Op wereldreis gaan lijkt me echt te gek!

We hebben twee keer vijf weken verlof gehad. Zo reisden we in een maand van Seattle naar San Francisco en in Nieuw-Zeeland waren we ook zo’n vier weken op pad om beide eilanden te ontdekken. Langer dan vijf weken ben ik nooit vrij geweest. Natuurlijk fantaseerde ik al eens over een half jaar verlof en onbeperkt budget. Toch vind ik het lastig om een half jaar vrij te nemen. Naast het (flinke!) sparen voor zo’n reis hebben we een hypotheek die gewoon moet worden. Ook vraag ik me af wat we dan moet doen met onze twee katjes. Haalbaarder is het om eens 6 of 7 weken vrij te nemen en een verre bestemming te verkennen. Of weer eens voor vijf weken verlof te gaan. Genoeg mooie bestemmingen die daarvoor in aanmerking komen! Intussen droom ik gewoon weg bij de verhalen over wereldreizen van anderen.

Marcella in Central Park, New York

9. Ik wilde vroeger dierenarts worden

Ik ben nu communicatiespecialist, maar vroeger wilde ik dierenarts worden. En dat was geen bevlieging van een week, ik beweerde het jarenlang. Grappig genoeg heb ik er bij de keuze van een profiel op de Havo helemaal geen rekening mee gehouden. Toch ben ik nog steeds gek op dieren, ik wil ze altijd aaien en knuffelen. Ik wil heel graag nog eens een koala, kangaroo en aap bewonderen. Dat valt dan weer mooi samen met mijn wishlist!

10. Ik eet geen vis en weinig vlees

Een makkelijke eter ben ik niet. Vis heb ik nooit lekker gevonden, en wat vlees betreft eet ik maar weinig soorten. Thuis eet ik wel eens een schnitzel, burger of gehakt door de lasagne. Als we uit eten gaan, kies ik altijd een vegetarisch menu. Een veilig keuze, want dan is het altijd goed.

Neem jij de Dit ben ik-tag ook over van Jessica, vergeet dan niet om een linkje te maken naar Corners of the World.

Meer weten over Marcella?

  • Mijn persoonlijke antwoorden in de Liebsterawards
  • Mijn antwoorden op Ask me anything – Personal
  • Mijn antwoorden op Ask me anything – Travel
  • Lees mijn jaaroverzichten

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Reismuts

Wat leuk om je zo weer beter te leren kennen en wat een openhartige antwoorden. Ik vind het altijd mooi een beetje de mens achter alle mooie reisverhalen te leren kennen. Behalve je wens voor een wereldreis wist ik de rest nog niet, ook al deel je vaak veel van jezelf. Respect dat je er zo open over schrijft.

Janneke

Leuke weetjes Marcella! Ik wist eigenlijk ook nog maar nummer 8 en 2. En wauw.. 13 zwemdiploma’s! Ik heb er maar één. Punt 1 deel ik met je, maar ik brak daarna op 19-jarige leeftijd (net volwassen dus..) nog eens m’n pols. Werd de tweede keer net als jij ook geduwd.

Travel Wink

Hoi Marcella!
Wat leuk en persoonlijk die feitjes! Leuk om je op deze manier een beetje beter te leren kennen ook op andere gebieden dan reizen 😉 Ik ben sowieso helemaal weg van je blog! Echt leuk om te lezen 🙂

Jessica

Wat een hoop nieuwe informatie (voor mij in ieder geval), erg leuk om je zo een beetje beter te leren kennen! 🙂 Ik ben momenteel mijn hoofd aan het kraken over al die zwemdiploma’s, wow.. Geniet nog lekker van Cuba, want waarschijnlijk is je inbox volgespamd als je terug in NL bent haha :p

ivonne

Wat leuk om zo weer wat meer over jou te leren via deze leuke tag. Ik heb er zelf net één gezchreven maar ga deze zeker een keer invullen!

Sabine

Zo leuk om te lezen dit! Vind die van Jessica ook altijd leuk, dus echt tof dat je m overgenomen hebt! Zijn wel veel dingen bij die ik niet wist, zoals de muziek en zwemdiploma’s. Volgens mij ben jij echt een doorzetter om dat allemaal voor elkaar te krijgen 😀 Ik wilde vroeger ook altijd dierenarts worden. Echt jarenlang, maar daarvoor moest ik naar het WO en ik deed HAVO. Uiteindelijk belandde ik toch op de universiteit, maar toen vond ik het te laat om dat nog te doen. Nu houd ik gewoon heel veel van dieren 🙂

Yvonne

Leuk om te lezen! Kan me voorstellen dat het lastig is om op wereldreis te gaan met een hypotheek en baan. Wij hebben destijds ons huis verkocht en baan opgezegd, van dat laatste heb ik nog wel eens spijt, het had uiteindelijk redelijk grote gevolgen. Maar als je af en toe een keer 4 of 5 weken op pad kunt gaan is dat ook fijn, toch? En idd misschien een keer 7 of 8 weken en je kunt heel wat zien!

Jenny - ikreis.net

Wat een leuke tag! Bij een aantal dingen dacht ik echt “goh, dat geldt ook voor mij”. Heel grappig. Ik vloog ook pas voor het eerst na mijn 20ste, heb ook heel veel zwemdiploma’s en maakte ook lang muziek op hoog niveau.

Erg leuk om te lezen Marcella! Zo leren we elkaar steeds een beetje beter kennen 🙂 Puntje 10 wist ik al wel 😉

karlien

Tof om te lezen, wat een zwemdiploma’s heb je. Ik zwem ook fanatiek en sinds kort doe ik iedere week mee aan aqua bootcamp, echt een aanrader.
Hoogtevrees heb ik ook, vreselijk is dat he :/

Kelly | Dutchie on the Road

Leuk om te lezen Marcella! Ik ga hem ook zeker invullen 🙂

Ingrid

Wow wat veel zwemdiploma’s, ik wist niet eens dat er zoveel diploma’s te behalen zijn. Erg leuk om te lezen 🙂

Kim

Nooit geweten dat er zoveel zwemdiploma’s bestonden. Ik was al blij met mijn A, B en C. Nummer 6 doe ik ook veel te weinig. Ik neem altijd de trein of de fiets. Leuk om de weetjes te lezen.

Katie | Trends 4 Travel

Super leuk om te lezen en je zo beter te leren kennen. 13 zwemdiploma’s, wat onwijs veel! Hoogtevrees heb ik ook en de combinatie van reizen en hoogtevrees is niet altijd even handig hè? Ik ben benieuwd of je die wereldreis een keer gaat maken. Zou gaaf zijn!

Sigrid | My Travel Secret

Zo leuk om te lezen, dit soort lijstjes!

Co

Wat een leuke tag! En heel leuk om zo meer over je te weten te komen . En nummer 8 is heel herkenbaar 😉

Sas

Wat een leuke tag. En wauw, 13 zwemdiploma’s…

Wanda

Leuk Marcella om je zo nog weer wat beter te leren kennen! 13 zwemdiploma’s… wist niet eens dat er zoveel bestonden joh! En hoogtevrees… ik heb er op zich geen last van maar sta er ook niet helemaal fris en fruitig bij op zulke momenten…

Yvon

Wat leuk dat je klarinet hebt gespeeld! Herken het helemaal; hoe beter je wordt, hoe meer je moet oefenen. Ik speelde als kind ook blokfluit maar stapte toen over op alt-sax. Aan het eind van mijn studententijd mee gestopt omdat ik niet genoeg tijd had om te oefenen voor mijn rol in het orkest (ook 1e stem).

Linda | One Day Trip

Leuk artikel! En dat je ook hele persoonlijke dingen deelt.
En die zwemdiploma’s!

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x