Wishlist ABC

De wereld over cruisen

11 april 2016
Oosterdam Vancouvr

Overdag slenter je door een mooi stadje of je geniet van een toffe excursie. ’s Avonds eet je heerlijk terwijl je geniet van een geweldige zonsondergang. Je slaapt heerlijk en voor je het weet stap je van boord in een totaal ander land. Mij lijkt dat ontzettend leuk, vandaar dat ik best eens zou willen cruisen!

Boot DFDS Seaways naar Newcastle

We maakten al eens een mini-cruise naar Newcastle. En ja, dat is best een leuke ervaring! Er is vanalles te doen op het schip, en voor je het weet sta je aan de andere kant van het Kanaal. Maar met een nóg veel groter schip een stukje van de wereld ontdekken, dat lijkt me echt heel gaaf!

Cruiseschepen spotten

We hebben tijdens onze reizen al regelmatig immens grote cruiseschepen gespot. Zo lag in Vancouver het Nederlandse schip de Oosterdam aangemeerd. Toch grappig om de Nederlandse vlag te zien wapperen als je zo ver van huis bent! En ook in Havana lag standaard een cruiseschip aangemeerd. Tijdens ons tweede bezoek aan de stad waren er zelfs twee schepen, en dus was het bomvol in het gebied rond de haven. Bij Akaroa in Nieuw-Zeeland werd een wel heel spectaculaire cruise gemaakt. Ons werd verteld dat deze in Duitsland begonnen was, de halve wereld over vaarde en ongeveer een half jaar duurde. Met de kosten voor deze cruise kon je met gemak een hypotheek afsluiten…

Cruiseschip Havana

Tsja, dát gaat me wat te ver. Cruisen staat bekend om het prijskaartje, maar wist je dat er juist ook toffe cruises voor een prima prijs zijn? Je maakt al een cruise vanaf 4 dagen. Soms moet je dan wel eerst naar de vertrekplaats vliegen. Ik heb al heel wat leuke inspiratie opgedaan en maakte een cruise wishlist!

Middellandse zee

In dit gebied zou ik ’t allerliefst een cruise maken. Ik heb al wat gezien van Italië, Griekenland, Kroatië, Turkije, Spanje en Frankrijk, en een cruise lijkt me een mooie verdieping om wat meer te zien van (een aantal van) deze landen. Ik zou niet de drang voelen om zoveel meer van het land te zien dan op dat moment mogelijk is. Iets wat ik in voor mij onbekend land denk ik wel zou hebben. Eén van mijn favoriete Middellandse Zee cruises is de route vanuit Rome langs Griekenland, Turkije en Malta. Maar ook de cruise vanuit Venetië langs Montenegro, Kroatië en Slovenië lijkt me te gek. 

Scandinavië

Alleen al cruisen langs de kust van Noorwegen lijkt me fabelachtig mooi. Ik zou optimaal genieten van de ruige fjorden. Maar ook de cruise die we vonden van Schotland via de Faroër Eilanden naar IJsland en terug van Bergen (Noorwegen) lijkt me zo tof! Ook de cruise langs de kust van Zweden, Finland en Letland lijkt me te gek. Het is nog best lastig om te kiezen uit al die gave routes!

Cariben en Midden-Amerika

Een collega van mij vaart momenteel door de Cariben met een cruiseschip. Ik moet zeggen dat zij mij toch best enthousiast heeft gemaakt. Heel eerlijk vind ik het wel zonde dat je maar een uurtje of 7 op Curacao door brengt, maar aan de andere kant is het juist ook leuk om dan veel excursies te boeken zodat je veel kunt zien. Echt, als je zoekt op routes in de Cariben en Midden-Amerika blijkt er zoveel mogelijk! Van 8 tot meer dan 22 dagen, er is zoveel moois te zien!

Zou jij de wereld over willen cruisen?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik ga echter geen samenwerkingen aan waar ik niet achter sta. Op mijn site deel ik niets anders dan mijn eerlijke mening. Kijk voor meer informatie bij mijn disclaimer

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
17 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kim

Of ik de wereld over wil cruisen weet ik niet. Het hangt ervan hoe het in september bevalt. Dan ga ik namelijk voor het eerst een cruise maken over de Middellandse zee! Noorwegen en de Caribisch gebied lijken me ook nog wel interessant om een cruise te maken.

Kim

We beginnen in Barcelona en eindigen via Frankrijk, Italië, Griekse eilanden en Turkije in Athene. Het is 11 dagen en ik ben zelf ook heel benieuwd 🙂

Shirley

Mij spreekt het niet zo heel erg aan. Je ziet veel landen/steden, maar tegelijkertijd ben je overal maar zo kort. Ik bezoek liever al die landen apart, haha! Toch denk ik dat ik pas echt kan oordelen nadat ik een cruise heb gedaan. Voorlopig ben ik dat in ieder geval niet van plan.

Wanda

Telt een kerstcruise ook als voorproefje? Geen idee hoor of dat ons echt gaat bevallen omdat ik verwacht dat het aantal oudjes best wel hoog is maar we gaan in december dus met vrienden met een cruise naar 3 kerstmarkten in Duitsland. Begon als geintje maar is inmiddels geboekt.

Wanda

We vertrekken vanuit Arnhem met de boot en dan terug vanuit Bonn per bus…

Sabine

Ik ben zelf ook twee keer naar New Castle geweest met de cruise, dat vond ik wel leuk, maar meer dan dat is niet echt iets voor mij denk ik. Het enige wat me wel mooi lijkt is cruisen langs de Noorse fjorden kust. Al moet ik zeggen dat ik ooit bij de Noorse fjorden was en daar elke dag van die grote cruiseschepen aanmeerden met van die grote rookwolken in de mooie groene natuur… dat wil ik liever niet bevorderen. Ik zou het dan alleen als vervoermiddel doen, zoals naar New Castle.

Stéphanie

Mij trekt een cruise eerlijk gezegd niet echt. Als vervoersmiddel vind ik de boot prima. Zo ben ik naar Newcastle geweest en ook een aantal keer met de ferry naar Engeland en Ierland en over een maand doe ik hetzelfde om naar Corsica te gaan. Ik vind het zo jammer dat je tijdens zo’n cruise zo beperkt bent, ondanks dat je veel verschillende plekken kunt zien. Ik vind het fijner om zelf mijn tijd in te plannen en niet rekening te hoeven houden met een bepaald schema. Voor de Noorse fjorden zou ik misschien wel een uitzondering maken.

Vetexbart

Ik ben niet zo voor het cruisen denk ik. Ook al heb ik het nog nooit gedaan 🙂 Het idee om op verschillende plaatsen te komen tijdens één reis spreekt me wel aan, maar dagen ronddobberen op een boot dan weer heel wat minder, haha. Misschien als ik op pensioen ben, binnen 40 jaar ofzo 😀

Sanne

ja zeker, dat wil ik ook! Wij zijn een paar jaar niet op vakantie geweest omdat we aan het sparen zijn voor een cruise. Ik wil het zo graag een keer meemaken. Het lijkt me echt prachtig. Ik moet zeggen ik ben ook nooit verder geweest dan belgie. Dus het word voor mij zo ie zo een hele beleving. Voor de zekerheid ben ik nu wel een korte taalcursus aan het volgen. Ik sprak echt nog geen woord engels. En ik vind het wel belangrijk om mezelf verstaanbaar te kunnen maken. Misschien een beetje overbezorgd van mezelf. maar beter te… Lees verder »

17
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x