Personal

De meest bezochte landen van 2014

28 september 2014
Pointe du Hoc, Normandië

Op Travellust las ik over de top 10 meest bezochte landen van 2014. De World Tourism Organisation publiceerde onlangs dit lijstje. Van de top 10 kan ik er 8 afstrepen. De meeste landen zijn niet verwonderlijk, al had ik Rusland en China niet verwacht. Mijn ervaringen met de overige 8 landen zet ik in deze blog voor je op een rij.

1. Frankrijk

Ik ben natuurlijk net terug van onze heerlijke vakantieweek in Normandië. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd op pad in Duitsland of Nederland, dus van Frankrijk had ik weinig gezien. Ik vierde in 2010 kerst in Parijs, een heel toffe ervaring! Nu hebben we ook het echte Frankrijk ontdekt, compleet met de mooiste ruige kustlijn, prachtige krijtrotsen, de historie van de Tweede Wereldoorlog en leuke stadjes. Ik zou graag nog eens terug gaan naar Frankrijk en dan het zuiden of de Alpen ontdekken.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park, 2011

2. Verenigde Staten

In 2010 maakte ik voor ’t eerst kennis met Amerika. We vlogen naar New York waar we in een paar dagen de stad verkenden. Vervolgens vlogen we door naar Miami voor een roadtrip van een week. Het was verslavend want anderhalf jaar later reisden we een maand door het westen van Amerika. Vooral Yellowstone National Park vond ik onwijs bijzonder. Ik zou graag nog eens wekenlang op pad in het veelzijdige Amerika. Prachtig!

3. Spanje

Mijn eerste kennismaking met Spanje was in 2002 toen ik met een bus naar badplaats Calella reed. Intussen heb ik ook Barcelona bezocht, maar meer ervaringen heb ik helaas niet met dit prachtige land. Ik zou graag eens stedentrippen naar Sevilla, Malaga, Madrid en Valencia. Een roadtrip door Andalusie lijkt me ook zeker niet verkeerd.

4. China

Een bijzonder mooi land wat nog op mijn wishlist staat. We hebben al eens gekeken naar een gave route, maar andere landen van onze wishlist zorgden ervoor dat het nog geen werkelijkheid werd. De Chinese Muur lijkt me onwijs bijzonder, maar ik zou ook graag rondlopen in Beijing en Shanghai.

Colosseum in Rome

Het Colosseum in Rome, 2013

5. Italië

Het eiland Sardinië bezochten we in de zomer van 2011. Een prachtig eiland waar we veels te weinig tijd voor hebben genomen. In maart 2013 bezochten we Rome, wat een geweldige stad! Ook in Italië is de wishlist nog lang: Milaan, Venetië, Florence en de omgeving rondom het Comomeer zijn slechts een paar bestemmingen van mijn lijstje.

6. Turkije

Ik ben in Turkije geweest, maar wel kort. Ik was met een vriendin op vakantie op het Griekse eiland Rhodos toen we besloten een dagje naar Turkije te gaan. Zo liep ik een dag rond in Marmaris. Ik zou graag naar Istanbul gaan en Capadocië lijkt me geweldig.

Monschau, Duitsland

Monschau, 2014

7. Duitsland

Met mijn ouders heb ik veeeeel gezien van Duitsland. Ik wilde er jarenlang niet naartoe omdat er zoveel meer te ontdekken is in de wereld. Toch was ik dit jaar in het weekend van Hemelvaart in Monschau en bezocht ik later met vrienden Berlijn. Ik zou nog wel eens naar Hamburg en Bremen willen en ook München en Keulen maken me nieuwsgierig.

Newcastle, Engeland

Newcastle, 2013

8. Verenigd Koninkrijk

14 jaar geleden was ik met mijn klas van 4 Havo in Londen. Een prachtige stad die ik graag nog eens opnieuw ontdek. Een paar jaar later was ik in Newcastle en die leuke stad bezocht ik vorig jaar in november opnieuw. Een rondreis door Engeland en ’t liefst ook Schotland en Ierland lijkt me echt geweldig!

9. Rusland

Ik heb wel eens informatie gezocht over een stedentrip naar Moskou, maar dat laat ik voorlopig maar even. Rusland lijkt me een bijzonder land, maar het staat zeker niet bovenaan mijn wishlist.

Marcella in Bangkok, Thailand

Thailand, 2008

10. Thailand

Mijn allereerste reis buiten Europa ging in 2008 naar Thailand. Ik maakte samen met vriendinnen een reis van 3 weken van Bangkok naar Chiang Mai en terug. Een heel bijzondere ervaring in een prachtig land! Ik genoot optimaal van de mooie natuur, de lieve mensen, de bijzondere dieren en prachtige ervaringen. Wat een heerlijk land!

Hoeveel landen van dit lijstje heb jij bezocht?

You Might Also Like

22
Reageer op dit artikel

avatar
18 Reacties
4 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
20 Auteurs van reacties
tessaheitmeijerWandaHeidiKimber (@Reisgenie)Sas Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Yvon
Reiziger

Mooie score!!
En China hoef je niet met een rondreis te doen, kan prima zelfstandig. Trek er wel de tijd voor uit want er is heel veel moois te zien! 🙂 In 4 jaar tijd heb ik nog lang niet alles gezien en staat er nog veel op mijn wishlist.

Let's travel and see
Reiziger

Leuke post! Ik heb alle landen gezien behalve China (wel Hong Kong en Taiwan, wat de Chinezen als China beschouwen, maar ik niet;)).. China staat nog wel hoog op mn lijstje! Prachtig land lijkt me! En idd zoals Yvon zegt, kan prima zelfstandig!

mytraveljournalnl
Reiziger
mytraveljournalnl

Leuk lijstje is het! Ik zit er ‘helaas’ nog maar op vijf, volgend jaar kan ik de zesde afstrepen. Ik heb zelf juist heel veel van Frankrijk gezien, omdat we daar vroeger altijd naartoe op vakantie gingen. Het is echt een prachtig land, heel divers ook. Zou er graag weer een keer gaan kamperen!

maudgeniet
Reiziger

Leuk zeg! Ik kan er ‘maar’ 6 afvinken.. Hihi

Mieke
Reiziger

Stoer dat je ze bijna allemaal hebt gehad!
Ik kan er maar vijf afvinken, alleen de Europese landen.

Suusje Q
Reiziger

Leuke insteek! 🙂

Sandra
Reiziger
Sandra

Leuk om dit zo op jezelf te betrekken! Mijn score is 7/10, ook niet verkeerd!

Eva de Vries
Reiziger
Eva de Vries

Leuk! Hmmm, matige score bij mij, slechts 6/10 haha… China en Rusland staan niet bijster hoog op mijn lijstje. Maar Thailand en Turkije zou ik graag eens heen gaan 🙂

Klasine
Reiziger

Ik kan er zes afstrepen en dat zijn inderdaad de Europese (Turkije blijft altijd twijfelgeval, is het nou Europa of Azië?) landen.

Sheelagh
Reiziger
Sheelagh

Leuk gedaan. Ik ‘moet’ ook alleen China en Rusland nog, trekt me allebei matig moet ik zeggen 🙂

Stéphanie | Expeditie Aardbol
Reiziger
Stéphanie | Expeditie Aardbol

Ik moet Turkije en Rusland nog, twee landen die niet per se bovenaan mn lijstje staan. Mooie foto van het Colloseum trouwens!

Mandy- All Lovely Things.nl
Reiziger

6 uit de 10 is best een mooi aantal toch? Rusland, China en de VS zou ik graag toe willen voegen aan mijn lijstje.

Jan
Beheerder

Amerika kan ik je zéker aanraden, prachtig land! En onwijs veelzijdig!

Jan van der Veen
Reiziger

Eigenlijk zei Marcella dit hierboven. #inception

Laurens (Rondreis.nl)
Reiziger

Ik heb ze allemaal mogen bezoeken en eerlijk gezegd vind ik alle landen interessant en de moeite waard! Toch trekken de landen buiten Europa mij het meeste 🙂

Sas
Reiziger

Ik ben hiervan in Frankrijk, Italië & Duitsland geweest.

Kimber (@Reisgenie)
Reiziger

Ik zit op 6 van de 10! Leuk om te lezen!

Heidi
Reiziger
Heidi

8/10 hier… Ben nog nooit in China en Thailand geweest. De rest was allemaal absoluut écht de moeite waard!

Wanda
Reiziger

Leuk om te lezen en een prima score hoor! Ik kan er 7 afstrepen want in Rusland, China en Thailand zijn we nog nooit geweest en op de een of andere manier zie ik ook nog niet zo snel gebeuren… Hoewel St. Petersburg ons wel aantrekt… Misschien dat ik er ook nog wel een blogje aan ga wijden… Duitsland kwam ik als kind ook altijd met mijn ouders en wilde er jaren niet naar toe maar dat is inmiddels wel veranderd… De steden zijn zeker een aanrader!

tessaheitmeijer
Reiziger

Hmm.. ik scoor 6 uit 10, valt me mee haha 🙂
Thailand vond ik ook te gek! Ik heb er soms zelfs heimwee naar, dan wil ik zo graag het vliegtuig naar Bangkok en de bounty-eilanden pakken…!