Oceanië

De langste vlucht

20 januari 2014
View of views, Lake Matheson

Mijn eerste vlucht was 8 jaar geleden in april 2006. Samen met een vriendin had ik een gave stedentrip geboekt naar Kopenhagen. Het was een uurtje vliegen met onze Hollandse KLM, maar wat vond ik dat spannend! Zweethandjes waren present, net als dicht geklapte oren. Maar op de terugweg vond ik het al veel minder spannend.

Van Rhodos naar Rome

Het vervolg kwam een jaar later, ik vloog toen met een andere vriendin naar het Griekse eiland Rhodos. Ook toen vond ik het weer spannend om de lucht in te gaan, en eigenlijk is die spanning bij het opstijgen er altijd gebleven. Eenmaal in de lucht zit ik prima met een filmpje of een boekje. In de jaren die volgden vloog ik naar Bangkok, New York, Miami, Sardinië, Texas, SeattleEdinburgh, Toronto, Marrakech en Rome. Een mooie score!

In 11 uur naar Texas

Mijn langste vlucht tot nu toe was die naar Seattle. We vlogen eerst in 11 uur naar Texas, hadden een overstap van een aantal uur en vlogen in een uur of 3 door naar het noordelijke Seattle. Hoe lang die laatste vlucht precies duurde weet ik nog steeds niet. We hadden ons er flink op verkeken en dus duurde hij flink langer dan verwacht.

Naar de andere kant van de wereld

Mijn grootste uitdaging krijg ik over een aantal weken. Nieuw-Zeeland ligt compleet aan de andere kant van de wereldbol, dus we hadden een heus zoekproces gemaakt voor het vinden van de beste tickets. Naast een goede prijs wilden we ook een fijne overstap. Niet 4x overstappen, geen relaxte stopover al na 6 uurtjes vliegen en ook niet op elke luchthaven rennen voor de aansluiting. Uiteindelijk vonden we onze tickets bij WTC.nl.

12 uur én 10 uur

Wij vliegen straks in 12 uur met Singapore Airles naar Singapore, waar we een overstap hebben van ongeveer 16 uur. Hier hebben we een hotel (met zwembad!) in het centrum zodat we even languit kunnen liggen en (hopelijk) goed slapen. En natuurlijk willen we de bizarre stopover stad Singapore even verkennen! Na deze onderbreking vliegen we nog 10 uur om in Auckland aan te komen. Nogal een onderneming dus. En ik kijk er niet naar uit. Al staat de iPad al helemaal vol met series, dus we vermaken ons vast prima. En de beloning van al het moois wat we gaan zien in dat prachtige land is groot! De terugweg duurt trouwens nog langer, maar daar denk ik nog maar niet over na.

Volg onze avonturen in Nieuw-Zeeland via mijn Facebook pagina!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met World Ticket Center

You Might Also Like

24
Reageer op dit artikel

avatar
17 Reacties
7 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
18 Auteurs van reacties
MarleenVaughn Z. PageNienkeMariekeDiana Huijser-Molenaar Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Anne
Reiziger
Anne

Wij vlogen naar Australie met een stop van een paar uurtjes op Hong Kong en gingen vervolgens door naar Melbourne. Wat een vlucht, pf 😉 Uiteindelijk amper geslapen en in Melbourne meteen in het hotel neergeploft.. Hihi!

Laura
Reiziger
Laura

Wauw, wat super fijn zo’n lange overstap. Mijn langste vlucht was volgens mij drie uur naar Rome, maar dat was helemaal niet zo heel lang. Kan me wel voorstellen dat je er een beetje tegenop ziet 😉

Beautycurls
Reiziger
Beautycurls

Wauw, wat veel reisjes al weer gemaakt! En wat een lange zit komt er nog… Maar de beloning mag er zijn! Zelf heb ik nog maar 1 keer gevlogen en dat vond ik toen zelf al best wel lang. Ik vloog toen met een gipsvlucht van Tsjechië naar Nederland omdat mijn moeder haar been had gebroken.

Anouk
Reiziger

Wat heb je veel reisjes gemaakt!! Als je de landen zo in een rijtje opnoemt dringt dat eigenlijk pas door heb ik het idee. Ik vind het zo tof voor jullie dat jullie naar NZ gaan. De vlucht is denk ik even bikkelen. Maar wat ga je er veeeeel moois voor terug krijgen. Ben echt heel benieuwd naar de blogjes. Op mijn blog staan wat tips voor NZ van mijn vriend.

Eva
Reiziger

Ik heb iets met vliegen, vind het aan de ene kant te heerlijk maar sinds we vanuit Boedapest een keer midden in een onweersbui terecht kwamen en we niet mochten landen maar het toch deden en whooa… echt, ik deed het bijna in mn broek. Dacht serieus dat dat hét was. Dikke knal, lampen uit en nouja, ga zo maar door. Uiteindelijk ben ik er nog, zoals je merkt 😉
Maar de ‘geplande’ Thailand-vakantie hier wordt met de vlucht nog wel even een onderneming voor me vrees ik.

Dina
Reiziger
Dina

Meeeh zo’n lange overstap. Mijn langste (en eerste) vlucht was naar Jakarta. Rechtstreeks duurt dat volgens mij 15,5 uur.

Tessa Heitmeijer
Reiziger

Wow, lang! Gelukkig heb je een schitterende tussenstop! Fijn dat het in 2X kan 🙂 ben je ook al aan het aftellen?

Wanda
Reiziger

Ik vind vliegen vooral makkelijk maar zeker niet het leukste vervoermiddel, ik verveel me vrij snel en alleen maar lezen en filmpjes kijken verveelt me op den duur toch ook wel. Het langste wat ik heb gevlogen was terug uit Calgary met een tussenstop in Vancouver, in totaal 12 uur en toen had ik het ook wel helemaal gehad…

Saskia
Reiziger
Saskia

Twee lange vluchten gedaan en dus absoluut niet ‘my cup of tea’. Één keer heatrow – florida en een keer schiphol – suriname. Tijd weet ik niet meer exact. Wel dat ik naar vier uur zitten er al compeet de sc***t van had, hihihi.

Mieke
Reiziger

Wauw. Wat een reis. Wel gaaf, zo’n stop over in Singapore. Dat je daar ook nog wat tijd hebt voordat je weer uren in zo’n vliegtuig moet.
Mijn langste reis was naar Kuala Lumpur (en daarna nog een aantal uurtjes naar Indonesië). Ik vond het achteraf wel meevallen. Je bent er toch op ingesteld dat je Heel Lang op die stoel moet zitten. Het gaat vanzelf voorbij.
Inderdaad filmpje kijken, boekjes lezen en wat slapen. Ik was zo’n maskertje voor over je ogen vergeten, dat was een beetje jammer.

Petra
Reiziger
Petra

Je moet er wat voor over hebben inderdaad, maar oh wat ben ik jaloers op je dat je naar Nieuw Zeeland gaat.

Sas
Reiziger

Pfhoe dat is een hoop uur. Weet niet of ik dat ervoor over zou hebben…

Diana Huijser-Molenaar
Reiziger
Diana Huijser-Molenaar

Het schiet nu al op, aftellen maar…

Marieke
Reiziger

Pff, wat een end! Haha. Wel slim om dan even een echt lange tussenstop te hebben inderdaad. Maar goed, je krijgt er wat geweldigs voor terug!

Nienke
Reiziger
Nienke

Aaah joh, met goeie series, een goed boek, leuk gezelschap en lekker eten kom je de tijd wel door. Ik wandel altijd even het vliegtuig door om de zoveel tijd. En soms hebben ze leuke films waarbij de tijd voorbij vliegt 🙂 En een beetje soezen met een muziekje op vind ik ook altijd wel fijn. Ik vind het altijd wel leuk om in het vliegtuig van alles over het land te lezen nog. Maar dat heb je vast thuis ook al gedaan 🙂 Wel heel lekker dat je een stopover hebt waarbij je even flink kan chillen! En dan… Lees verder »

Vaughn Z. Page
Reiziger
Vaughn Z. Page

In het Tongariro N.P. kun je Nieuw-Zeelands bekendste wandeling maken, de zogenaamde Tongariro Crossing. Deze trek is 17 kilometer lang en duurt zo’n 6½ à 8 uur als het weer meezit. Op de middag van aankomst maak ik samen met elf mensen een vlucht in een vliegtuigje boven de kraters van het park. Als we om de top van mount Tongariro (1967 meter) vliegen kun je, als je goed kijkt, het wandelpad in de diepte zien liggen.

Marleen
Reiziger
Marleen

Ojeetje, wat een lange vlucht wordt dat! Maar gelukkig vind je het eenmaal in de lucht allemaal prima. Ik heb slechts tweemaal gevlogen en het is niet mijn hobby. Maar misschien omdat we ook in onweer en storm terecht kwamen. Ik ga trouwens van 1,5 uur vliegen meteen naar 11, want wij gaan naar Mexxxiiicooo! Nieuw Zeeland lijkt mij echt praaaachtig! Je hebt vast nu al flink wat voorpret?!