Hotspots

Hotspot: De Koperen Tuin in Leeuwarden

5 mei 2014
De Koperen Tuin in Leeuwarden

Mijn zus was begin februari jarig. Wij waren er toen niet, we reisden door het prachtige Nieuw-Zeeland. Ik besloot haar te verrassen met een hightea, zo konden we ook meteen even bijkletsen. Want dat was ook al even geleden door die lange reis. En bijkletsen is nou eenmaal perfect onder het genot van flink wat lekkere hapjes. Daarvoor waren we goed bij de Koperen Tuin in Leeuwarden!

De Koperen Tuin in Leeuwarden

Uitzicht op de gezellige Prinsentuin
Grand Cafè de Koperen Tuin ligt in stadspark de Prinsentuin in Leeuwarden. In dit park is het op mooie zomerse dagen onwijs druk met mensen die van ’t goede leven genieten. Zittend in het gras met een hapje en een drankje of verkoeling zoekend bij het water. Langs de kade liggen veel bootjes van toeristen die Friesland verkennen. De Koperen Tuin ligt centraal in het park. Je kunt hier prima terecht voor een hapje en een drankje, een goede lunch of een heerlijk diner. Of een hightea!

Prachtig uitzicht
Vlak voor de deur van de Koperen Tuin ligt een vijver en op het podium aan de andere kant worden regelmatig optredens gegeven. Een mooie plek in een gezellige omgeving dus. Wij kregen een plek bij het raam waardoor we uitzicht hadden op het park. Het was allemaal nog een beetje kaal, maar we genoten evengoed van een prima uitzicht.

De Koperen Tuin in Leeuwarden

Veelzijdige hightea
Hoewel in inrichting bij de Koperen Tuin iets gedateerd is, valt de aangename sfeer direct op. Het is sfeervol ingericht en de ruime serre waarin wij zitten is lekker licht. We worden vriendelijk ontvangen met een glas kruidige bouillon. Hierna volgt een etagère met zoete- en hartige hapjes. Plus een kan heet water met smaakjes thee natuurlijk. De hapjes zijn divers, van kwarktaart tot brownie, quiche, sandwiches en een bitterkoekje met crèmevulling on top. Aangevuld met vers fruit en schuimpjes is het een heerlijk geheel.

Hapje voor hapje reviewen
Ik hightea ook wel eens met vriendinnen, en het is  de – ongeschreven – gewoonte om elke keer hetzelfde hapje te pakken. Hoe dit zo ontstaan is weet ik het niet, maar het is ook gewoon leuk om tegelijk een hapje te ‘reviewen’. Omdat ik geen vlees en vis op brood eet, krijg ik twee dezelfde sanwiches met brie. Ik vind de variatie beter kunnen. De quiche is erg lekker en de zoete hapjes vallen ook goed in de smaak. De brownie is zachter dan we verwachten, maar smaakt erg goed. Als afsluiter heb ik een bitterkoekje met advocaatcrème, dat vind ik persoonlijk wat minder lekker. Erg jammer, want de laatste moet juist ’t lekkerste zijn, vind ik.

De Koperen Tuin in Leeuwarden
De Koperen Tuin in Leeuwarden

Veelzijdige hightea, wel een hoge prijs
Wij vinden de hapjes lekker en veelzijdig. Starten met kruidenbouillon is een fijne toevoeging en de twee kannen met heet water dronken we met gemak leeg. Bij sommige hightea-arrangementen zit maar één kan heet water en dat valt toch altijd tegen. Wel vonden we de prijs van €25 per persoon best hoog. Ik heb voor dezelfde hoeveelheid eten regelmatig veel minder betaald. Omdat wij onze energie en gas via Nuon krijgen, kon ik gebruik maken van een actie zodat ik maar voor één persoon betaalde. Dat is dan ook een aanrader. Die hightea-actie geldt overigens voor meerdere locaties in Nederland. Voor het promoten van die actie krijg ik overigens geen geld, dus geniet vooral van dit voordeel en betaal minder voor een heerlijke hightea.

Naar de Koperen Tuin!
Prinsentuin 1, 8911 DE Leeuwarden
De Koperen Tuin op Google Maps
Website van de Koperen Tuin

De Koperen Tuin in Leeuwarden

Meer hotspots in Leeuwarden!

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda

Oh, het ziet er wel erg lekker uit hoor! High tea is echt leuk om te doen met vriendinnen of zus(sen) in dit geval. De prijs is wel wat aan de hoge kant, als ik dat vergelijk met de highteas die ik heb gedaan maar ach, voor een keertje moet het kunnen, toch?

Mieke

Wat een mooie plek!
Bouillion lijkt me wel bijzonder om mee te beginnen.
Hier in Middelburg hebben we Honey Pie waar je heerlijk kunt high tea-en. Met onbeperkt thee!

Mandy

Mmmm de high tea ziet er overheerlijk uit!

Ziet er heerlijk uit! En mooie omgeving ook zeg!

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x