Tag-lijstjes

De blog top 3 tag

6 februari 2015

Het is alweer een aantal weken geleden dat Karlijn van KarlijnTravels mij vroeg om de ‘Blog top 3 tag’ in te vullen. Deze tag is bedacht door Sylvia en ik heb hem al op veel blogs voorbij zien komen. Altijd leuk om iemand beter te leren kennen, dus bij deze een inkijkje in mijn (blog)leven voor jullie.

De foto’s

Een eis bij deze tag is het toevoegen van foto’s waarbij het getal 3 van toepassing is. Best lastig, een foto selecteren die met 3 te maken heeft, maar het is me gelukt!

  • Drie pieken in Arches National Park tijdens onze roadtrip door West Amerika.
  • Marina Bay Sands in Singapore, het beroemde hotel met de 3 pijlers. Hier moesten we natuurlijk even kijken toen we een stopover in Singapore maakten!
  • Pancake Rocks bij Punakaiki in Nieuw-Zeeland. We troffen er onwijs slecht weer, maar wát een gaaf natuurverschijnsel is dat!
  • Drie torentjes in Praag. We hadden er een prachtig uitzicht over de stad vanaf de Petrinheuvel, echt een aanrader tijdens je stedentrip Praag!
  • In Yellowstone National Park zagen we pronghorns, wat een prachtige dieren!

Singapore

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

Ik kan niet zonder mijn iPhone en Macbook om mijn artikelen te schrijven en van foto’s te voorzien. Wil ik mijn blogs publiceren, dan kan ik niet zonder wifi. In Nieuw-Zeeland betaalde je hier het volle pond voor en dus kwamen er maar weinig artikelen online. Ik zoek voor mijn artikelen regelmatig feitjes op in reisgidsen of via Wikipedia, dus ook deze zijn voor mijn onmisbaar.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

Ik vind een persoonlijk stukje over de blogger altijd fijn om te lezen. Te weten komen wat voor persoon iemand is en waar haar/zijn interesses liggen. Bij reisbloggers vind ik een overzicht met landen waar ze geweest zijn heel fijn, dat geeft een goed beeld van de interesses. Ik heb zelf een kaartje met landen waar ik geweest ben op mijn site staan. Vanuit de landen klik je zo door naar de blogs. Tot slot vind ik het leuk om een blog te volgen via Facebook en Bloglovin, dus een link daar naartoe is zeker welkom.

Pancake Rocks, New Zealand

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?

Ik vind het fijn om te schrijven over de reizen die we maken. Ik ben nu net klaar met de blogs over Nieuw-Zeeland, ik heb met er bijna een jaar mee vermaakt. Maar ook over reizen die we langer geleden maakten schrijf ik nog vaak. Ik vind het leuks om tips voor de mooiste plekjes te delen. Ook over hotspots schrijf ik graag, en dan ’t liefst over leuke café’tjes en restaurants in het noorden van Nederland. Tot slot schrijf ik graag in mijn happylists over de leuke dingen die ik mee maak.

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Mijn artikel over de todo’s op Terschelling wordt erg goed gelezen. Van heel andere orde is het artikel waarin in aankondig dat we gaan verhuizen. Tot slot worden mijn blogs over Nieuw-Zeeland erg goed gelezen. Een mooie top drie!

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen / bereiken met je blog?

Ik blog niet voor niks al 12 jaar, ik vind het gewoon onwijs leuk om te schrijven. Ik kan in mijn blogs mijn creativiteit volop kwijt. In de afgelopen jaren ben ik steeds meer gaan schrijven over de reizen die wij maken, dus ik hoop ook zeker een inspiratiebron te zijn voor iedereen die informatie zoekt over een bestemming. En met mijn happylists hoop ik mensen blij te maken en te stimuleren na te denken welke geluksmomentjes er voor hen zijn. Want die momenten zijn er, altijd.

Praag

6. Via welke drie social media kanalen is jouw blog te volgen?

Ik ben te volgen via Twitter, Instagram en Facebook. Kom me vooral ook volgen, leuk!

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Ik vind het onwijs leuk om mijn artikelen met een steeds breder publiek te delen. Ik word erg blij van elke reactie en een nieuwe volger. Ik ken nog niet zoveel bloggers als ik zou willen, maar online heb ik een onwijs groot netwerk. Heb ik een vraag over een bepaald land of een stad, dan is er altijd wel een travelblogger die een tip heeft. Erg leuk om contact te hebben met bloggers met dezelfde interesse. Een nadeel van bloggen is dat je er altijd mee bezig bent. ‘Even’ een artikel schrijven neemt toch altijd meer tijd in dan je denkt. Door de jaren heen ben ik ook steeds perfectionistischer geworden. Maar bloggen blijft vooral superleuk!

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

In 2014 werden de meeste reacties op mijn blog gegeven door Saskia, Sandra, Mieke en Wiebie. Thanksss ladies!

Pronghorns, Yellowstone

9. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?

Mag ik er maar drie kiezen?! Dat is niet te doen. Ik verwijs gewoon stiekem door naar mijn lijstjes met favoriete blogs, dan kan je nog veel meer leuke blogs ontdekken!

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?

Ik vind het erg fijn om over reizen te lezen, ik volg dan ook best veel reisbloggers. Van backpackers tot flashpackers, roadtrippers of juist stedentrippers. De interesses zijn heel verschillende en juist daardoor heel interessant. Maar ook lifestyle-blogs volg ik graag. Een kijkje in iemands leven vind ik stiekem gewoon erg leuk.

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Blog niet op Blogspot. Via dat systeem kan ik niet reageren op mijn telefoon of iPad. Echt handig is dat niet, dus gebruik vooral WordPress (of iets vergelijkbaars). Ga de interactie aan met je lezers en bouw een band op. Geef een antwoord op een reactie en bezoek de blog van je bezoekers ook eens. Een stukje betrokkenheid is leuk, je krijgt er een hechte groep lezers door. En tot slot: doe vooral wat je leuk vindt en wat goed voelt. Even geen zin om te schrijven? Doe het dan vooral niet. Volg je gevoel en maak van jouw site je eigen ding. Met je eigen stijl. Schrijf voor je plezier, het moet geen verplichting worden want dan ben je er snel klaar mee. Dat zou jammer zijn!

Neem de vragen van de blog top 3 tag vooral over, stuur je mij dan jouw linkje?

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
28 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Esther

🙂 Ik moest wel even lachen toen je zei dat je zonder wifi niet kan bloggen. Dan heb ik flashbacks naar een zingende inbel verbinding, ah vroegah. Ik wacht trouwens op degene die op vraag 1 ‘3 gram coke’ durft te wantwoorden!!
Fijn weekend.

Merin Veronique

Hahaha. 3 gram coke en een goeie fles wijn!

Esther

Exact Merin! Ik ben ook wel van die fles wijn 🙂

Leuk om te lezen Marcella! En ben je gelijk ook even op Facebook gaan volgen:-)

Sabine

Interessante blog top 3, leuk om zo iemand “beter” te leren kennen en welke dingen andere bloggers interessant vinden 🙂

Wanda

Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En ja, die interactie met je volgers is zeker erg leuk, wat dat betreft neem ik altijd de moeite om bij iemand te gaan kijken/reageren als iemand ook bij mij heeft gereageerd. Kleine moeite, groot plezier, toch?

Wanda

Oh ja, leuk dat ik in je top 5 van meeste reageerders sta!

Mieke

Leuke tag is dit! Grappig ook met die eis aan de foto’s, mooie foto’s heb je erbij gekozen.
En ik blijf lekker meelezen en reageren hoor, vind ik leuk! 🙂

Marcella

Bedankt voor je compliment. Het was nog best lastig om foto’s met het element 3 uit te zoeken. Om gewoon maar drie foto’s te kiezen vond ik wat te makkelijk. Het zijn er uiteindelijk zelfs nog meer geworden.

Blijf vooral lekker lezen en reageren Mieke, vind ik onwijs leuk. Ook om je na al die jaren ooit nog eens te ontmoeten! 😉

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Leuk blog top 3 tag Marcella! Ik ga nadenken of ik m ook op m’n site ga zetten. Vind het inderdaad altijd leuk om van anderen te lezen en hun beter te leren kennen. Leuke foto’s ook Marcella!

Jenny - ikreis.net

Leuk, iemand die online net zo oud is als ik 😉

Marcella

En niet alleen online, maar ook in ’t echt 😉 Veeeeel bloggers zijn jonger hé. Gelukkig ben je even oud, een mede-dertiger!

Yvon

Ja, dat van die leeftijd herken ik wel! 12 jaar, zo lang blog ik nog niet (zo’n 8 jaar nu, kom in de buurt), maar in de dertig ben ik al wel.

Laura

Leuk om te lezen!

Merin Veronique

Leuk geschreven. Ik vind persoonlijke dingen die gedeeld worden ook altijd erg leuk!

karlijntravels

Leuk dat je de tag hebt overgenomen, en super om je antwoorden te lezen 🙂 Ik herken ook wat je zegt over lifestyleblogs: die kijkjes in iemands leven zijn inderdaad erg leuk!

Kimber

Wauw, Marcella, ik wist niet dat je al 12 jaar blogt! Echt tof zeg. Grappig dat bijna iedereen de persoonlijke dingen het leukste vindt, dat herken ik zelf ook wel. Al vind ik het zelf dan weer lastig om dat op onze blog actief toe te passen. Wij hebben daar nog wel wat te leren geloof ik ;).

Saskia

Leuk ingevuld!
Vooral 11 vind ik erg mooi en goed beantwoord.

Jenn

Leuk om te lezen. Ik heb hem een tijd geleden al ingevuld 🙂

28
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x