(race)Fietsen

De 1.250 van 2017 op de racefiets – update #4

29 augustus 2017

Net als de afgelopen jaren stel ik dit jaar weer een fietsdoel voor mijn tochten op de racefiets. Ik heb ‘m dit keer iets hoger ingezet, op 1.250 kilometer. Benieuwd hoeveel kilometer ik nu al gefietst heb? Ik geef je een update!

Fietsen GroningenFietsen in GroningenGoal completed 2017

De tussenstand op de racefiets!

Kilometers: 1.257 kilometer (maart 30km, april 154km, mei 332km, juni 66km, juli 307km, augustus 368km)
Fietstochten: 31
Kortste rit:  24,6 kilometer
Langste rit:  67,4 kilometer
Snelste rit:  24,8 k/h
Percentage van doel: 100%

Fietsen voor Zweden

We gaan bijna op vakantie naar Zweden, en omdat september niet altijd mooi weer geeft wilde ik mijn doel voor vertrek halen. Dat is gelukt! Ik fietste een aantal langere tochten, want ik heb mijn aantal kilometers per rit goed opgebouwd. En nu heb ik de zondag voor vertrek de 1.250 kilometer van 2017 gehaald. Jeujj! Grappig genoeg heb ik tijdens mijn laatste ritten een aantal nieuwe routes ontdekt die me érg goed bevallen. Hopelijk kan ik na Zweden ook nog lekker blijven fietsen, want dit zijn erg leuke paadjes!

En ik fiets ook naar m’n werk!

Van mijn huis naar mijn werk is het 7 kilometer. Dat fiets ik 2x per dag en 4x per week. Dus elke week levert me maar liefst 56 kilometer op de fiets op. Een slordig rekensommetje geeft aan dat dit zo’n 2.600 kilometer is op jaarbasis!

Fietsen in GroningenFietsen in Groningen

En nu dan?

Jan en ik fietsten begin augustus de Bauke Mollematocht, en dat beviel ons erg goed. Half september is er weer een leuke fietstocht in Groningen, en daar willen we aan meedoen als het weer goed is. Daarna zal de racefiets naar binnen gaan, fietsen met regen, kou en in het donker is niet zo mijn ding. Wel denken we eraan om een tacx te kopen zodat we binnen kunnen trainen. Netflix erbij en lekker trappen. Lijkt me heerlijk! Ook wil ik weer wekelijks gaan zwemmen. Mijn armen en rug kunnen wel een goede training gebruiken. Ook blijf ik lekker lopen met mijn stappenteller! Dat draagt vast positief bij aan mijn gezonde voornemens voor de tweede helft van 2017.

Meer over fietsen!

Hou jij van fietsen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – Twitter – Instagram

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Shirley 29 augustus 2017 at 07:47

  Goed bezig. Ik hou niet echt van fietsen. Misschien ook omdat ik gewoon allemaal slechte tweedehands fietsen van maximaal 60 euro heb. Ik heb er vier. Kwantiteit boven kwaliteit 😉 Ik kan me voorstellen dat het op een racefiets veel leuker is. Heel veel plezier in Zweden!

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:11

   Op een slechte fiets rijden is ook zeker niet leuk! Toen we naar Groningen verhuisden ging ik 2x 7km fietsen naar mijn werk, en heb ik een nieuwe goede fiets aangeschaft. Op een simpel oud brak is dat echt niet te doen hoor. Fietsen op een racefiets is ook tof!

 • Reply Lotte 29 augustus 2017 at 07:56

  Wauw, super dat jij je doel zo ‘vlot’ gehaald hebt seg! Petje af! 🙂

 • Reply Anne - Ditisanne 29 augustus 2017 at 08:34

  Netjes!! Ik had voor deze zomer 1000 km als doel gesteld maar heb geloof ik nog niet eens de 300 gehaald… 😁😁 Veel te druk geweest plus ik doe ook al aan een aantal andere sporten. Keuzes dus! 😀

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:12

   Keuze keuzes! Jij bent ook heel actief met andere sporten, dus dan is het niet anders. Ik merk wel dat ik nog maar weinig wandel. Het is het één of het ander, maar toch ook wel jammer!

 • Reply Diana 30 augustus 2017 at 11:24

  Joehoe je hebt het gehaald. Fijn gevoel is dat hé? Zelf ga ik nu ook weer beginnen met fietsen, merk dat ik het mis. Bij slecht weer ga ik altijd spinnen. Is dat niks voor jou?

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:15

   Heeeeerlijk gevoel! Ik wil nu ook weer fietsen (terug uit Zweden) maar het is opeens herfst geworden. Hopelijk lukt het morgen om een rondje te doen! Spinnen vind ik wel leuk, maar ik fiets liever in mijn eigen tempo. Beter voor mijn lijf 😉

 • Reply Jessica 1 september 2017 at 17:38

  Yayyyy wat fijn! En nu lekker genieten van Zweden, volgens mij kun je daar ook prachtig fietsen en wandelen in de zomer (ik ben er alleen in de winter geweest ;p)

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:15

   We hebben erg veel gewandeld en ook gefietst over een spoor. Binnenkort vertel ik meer over onze reis! 🙂

 • Reply saskia 3 september 2017 at 17:02

  Fietsen, ook ik ga eraan geloven 🙂
  We zijn verhuisd met het werk. Auto blijft nu stil staan en heb de oude fiets van mijn moeder gekregen. Verdaag zo’n vijf kilometer enkele reis. Zal wel zeker mee gaan werken aan mijn conditie 🙂

  • Reply Marcella 9 september 2017 at 14:16

   Oh, wat fijn dat je gaat fietsen! Hoe bevalt het je tot nu toe? Ik vond het zelf best wennen (2x 7km voor werk) maar het is heerlijk als je eenmaal gewend bent! 🙂

  Leave a Reply