(race)Fietsen

De 1.250 van 2017 op de racefiets – update #2

4 juli 2017

Net als de afgelopen jaren stel ik dit jaar weer een fietsdoel voor mijn tochten op de racefiets. Ik heb ‘m dit keer iets hoger ingezet, op 1.250 kilometer. Benieuwd hoeveel kilometer ik nu al gefietst heb? Ik geef je een update!

Fietspad Groningen Fietspad GroningenDe Onlanden, GroningenFietstochten Marcella 2017 #2De tussenstand op de racefiets!

Kilometers: 632 kilometer (maart 30km, april 154km, mei 332km, juni 66km, t/m 2 juli 50km)
Fietstochten: 17
Kortste rit:  24,6 kilometer
Langste rit:  65 kilometer
Snelste rit:  24,8 k/h
Percentage van doel: 50%

Fietsen voor IJsland

Voordat we een roadtrip IJsland maakten wilde ik de 500 kilometer halen. Samen met Jan fietste ik heel wat kilometers, op Hemelvaartsdag fietsten we zelf ons record van dit jaar (tot nu toe): 65 kilometer. Het was heerlijk weer en we lunchten op een fijn zonnig terras. Maar ook met minder weer stapten we op de fiets. Zo haalde ik het week voor vertrek de 500 kilometer binnen. Dat was maar goed ook, want de laatste werkweek was nogal druk en zat vol deadlines. Van fietsen kwam toen niets meer.

Nog 618 kilometer op de racefiets

Na IJsland moest ik even bijkomen. Het was een gave, maar intensieve reis. Intussen ben ik drie fietstochten verder, heb ik weer 115 kilometer extra op de teller én heb ik de helft van mijn doel gehaald! Er staat nu 632 kilometer op mijn teller, dus ik heb nog 618 kilometer te gaan om de 1.250 te halen. Met een kilometer of 80-90 per week heb ik nog een week of 7-8 te gaan. Moet lukken, al weet ik uit ervaring dat het met weekendjes weg (Mechelen), regen of juist te warm weer soms niet makkelijk gaat. Ach, ik ga ervoor, dat zeker!

Ohja, we fietsen op 6 augustus 65 kilometer van Bauke Mollema tocht!

Meer over fietsen!

Hou jij van fietsen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – Twitter – Instagram

Fietsknooppunten netwerk Groningen

You Might Also Like

12
Reageer op dit artikel

avatar
4 Reacties
8 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
5 Auteurs van reacties
JessicaSanneSabineMarcellajenn Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jenn
Reiziger

Goed bezig! Ik overweeg ook wel eens om een racefiets of mountainbike aan te schaffen, maar eigenlijk zou ik ook niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen…

Sabine
Reiziger

Ik vond fietsen in Nederland zoooo heerlijk! Heb er écht van genoten. Hebben in die paar dagen ook meteen best wel veel gefietst. Zeker 80 kilometer ofzo. Nu duurt het weer tot het volgende bezoek aan Nederland voordat ik op de fiets stap 😀

Sanne
Reiziger

Yes, ik hou van fietsen! Elke dag fiets ik naar mijn werk en terug. In totaal fiets ik zo´n anderhalf uur per dag. Die 1250 kilometer van jou ga ik niet halen denk ik. 🙂 Heel knap, je bent lekker bezig!

Jessica
Reiziger

Ik denk dat het wel goed gaat komen hoor, leuk! 🙂 Ik ben sinds kort bezig met de Runkeeper app op mijn telefoon. Op die manier kun je niet heel gemakkelijk routes opslaan (hij legt vast hoe je met de GPS hebt gelopen), maar ook precies hoelang je erover doet en hoeveel kilometer je hebt gelopen. Ik probeer dagelijks toch wel aan mijn 10.000 stappen te komen en dat zou met mijn lengte ongeveer 6 kilometer moeten zijn ;p