(race)Fietsen

De 1.250 van 2017 op de racefiets – update #2

4 juli 2017

Net als de afgelopen jaren stel ik dit jaar weer een fietsdoel voor mijn tochten op de racefiets. Ik heb ‘m dit keer iets hoger ingezet, op 1.250 kilometer. Benieuwd hoeveel kilometer ik nu al gefietst heb? Ik geef je een update!

Fietspad Groningen Fietspad GroningenDe Onlanden, GroningenFietstochten Marcella 2017 #2De tussenstand op de racefiets!

Kilometers: 632 kilometer (maart 30km, april 154km, mei 332km, juni 66km, t/m 2 juli 50km)
Fietstochten: 17
Kortste rit:  24,6 kilometer
Langste rit:  65 kilometer
Snelste rit:  24,8 k/h
Percentage van doel: 50%

Fietsen voor IJsland

Voordat we een roadtrip IJsland maakten wilde ik de 500 kilometer halen. Samen met Jan fietste ik heel wat kilometers, op Hemelvaartsdag fietsten we zelf ons record van dit jaar (tot nu toe): 65 kilometer. Het was heerlijk weer en we lunchten op een fijn zonnig terras. Maar ook met minder weer stapten we op de fiets. Zo haalde ik het week voor vertrek de 500 kilometer binnen. Dat was maar goed ook, want de laatste werkweek was nogal druk en zat vol deadlines. Van fietsen kwam toen niets meer.

Nog 618 kilometer op de racefiets

Na IJsland moest ik even bijkomen. Het was een gave, maar intensieve reis. Intussen ben ik drie fietstochten verder, heb ik weer 115 kilometer extra op de teller én heb ik de helft van mijn doel gehaald! Er staat nu 632 kilometer op mijn teller, dus ik heb nog 618 kilometer te gaan om de 1.250 te halen. Met een kilometer of 80-90 per week heb ik nog een week of 7-8 te gaan. Moet lukken, al weet ik uit ervaring dat het met weekendjes weg (Mechelen), regen of juist te warm weer soms niet makkelijk gaat. Ach, ik ga ervoor, dat zeker!

Ohja, we fietsen op 6 augustus 65 kilometer van Bauke Mollema tocht!

Meer over fietsen!

Hou jij van fietsen?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – Twitter – Instagram

Fietsknooppunten netwerk Groningen

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply jenn 4 juli 2017 at 08:47

  Goed bezig! Ik overweeg ook wel eens om een racefiets of mountainbike aan te schaffen, maar eigenlijk zou ik ook niet weten waar ik de tijd vandaan moet halen…

  • Reply Marcella 4 juli 2017 at 11:09

   Ik fiets al jaren, dus ik neem er de tijd voor. Maar vooral met afspraken/weekendjes weg is het lastig om ‘ook nog even’ te fietsen. Ook nog lange vermoeiende dagen. Maar goed, als je gaat wanneer het kan, dan is het heerlijk om je hoofd leeg te maken tussen de weilanden!

 • Reply Sabine 4 juli 2017 at 17:39

  Ik vond fietsen in Nederland zoooo heerlijk! Heb er écht van genoten. Hebben in die paar dagen ook meteen best wel veel gefietst. Zeker 80 kilometer ofzo. Nu duurt het weer tot het volgende bezoek aan Nederland voordat ik op de fiets stap 😀

  • Reply Marcella 5 juli 2017 at 10:52

   Je enthousiasme over fietsen in Nederland spatte er echt vanaf, zo mooi! Je hebt ook een heerlijke afstand afgelegd in een prachtig gebied! Kan fietsen in Colombia helemaal niet? Je hebt er wel een fiets toch?

   • Reply Sabine 5 juli 2017 at 16:35

    Ja het kan wel, ook in Bogotá, maar is niet veilig en er zijn te weinig fietspaden. Ik heb geen fiets ook haha 🙂 Buiten de stad zijn veel mensen op de racefiets. Maar door de hoogte en bergje op bergje af moet je wel echt een goede conditie hebben om dat aan te kunnen.

    • Reply Marcella 5 juli 2017 at 16:53

     Jammer dat je niet kunt fietsen in Bogotá. Misschien als je ooit buiten de stad gaat wonen dan? Hoe is het met die leuke plannen?

 • Reply Sanne 4 juli 2017 at 18:45

  Yes, ik hou van fietsen! Elke dag fiets ik naar mijn werk en terug. In totaal fiets ik zo´n anderhalf uur per dag. Die 1250 kilometer van jou ga ik niet halen denk ik. 🙂 Heel knap, je bent lekker bezig!

  • Reply Marcella 5 juli 2017 at 10:54

   Wat heerlijk dat je zoveel fietst Sanne! Ik fiets elke dag 2x 20 tot 25 minuten naar werk en terug. Maar mijn doel van 1.250 is exclusief woon/werk verkeer. Het zijn echt de km’s die ik op de racefiets maak. Dus eigenlijk fiets ik nog veel meer 😉

 • Reply Jessica 6 juli 2017 at 01:22

  Ik denk dat het wel goed gaat komen hoor, leuk! 🙂 Ik ben sinds kort bezig met de Runkeeper app op mijn telefoon. Op die manier kun je niet heel gemakkelijk routes opslaan (hij legt vast hoe je met de GPS hebt gelopen), maar ook precies hoelang je erover doet en hoeveel kilometer je hebt gelopen. Ik probeer dagelijks toch wel aan mijn 10.000 stappen te komen en dat zou met mijn lengte ongeveer 6 kilometer moeten zijn ;p

  • Reply Marcella 6 juli 2017 at 12:34

   Ik leg mijn wandeltochten en ook fietstochten vast in Runkeeper. Ideale app! Ik gebruik voor het fietsen ook Strava, waarmee je jezelf kunt verbeteren op segmenten waar je langs rijdt. Ook interessant, maar in Runkeeper kan ik (zonder betaald account) zien hoe ver ik met mijn doel ben. Beide apps werken stimulerend dus 😉 Fijn dat je elke dag 10.000 stappen zet. Dat lukt mij niet altijd, maar ik zou er soms ook wat meer moeite voor moeten doen 😉

   • Reply Jessica 6 juli 2017 at 13:11

    Haha nou moet ik bekennen dat er altijd wel een paar dagen in de maand zijn dat ik simpelweg bijna de hele dag achter m’n laptop zit. Probeer dan nog wel een kleine wandeling te doen of op de fiets boodschappen te gaan doen, maar ik denk dat ik het stiekem niet iedere dag haal X.X

    • Reply Marcella 6 juli 2017 at 13:43

     Heel herkenbaar hoor! Op werkdagen haal ik de 10.000 vaak wel of bijna, maar vooral in het weekend is dat lastiger. Ik fiets dan wel regelmatig, maar lopen schiet er vaak bij in. Probeer wel altijd een rondje bos te doen. Dat ligt achter mijn huis, dus een rondje van 10-15 minuten moet altijd te doen zijn!

  Leave a Reply