(race)Fietsen

De 1.000 van 2016 – update #1

30 april 2016
De Onlanden

Net als vorige jaren heb ik mezelf weer als doel gesteld om 1.000 kilometer op mijn racefiets te rijden. Eind maart begon ik vol goede moed aan een ritje met harde wind, nu is het tijd voor een update van de 1.000 van 2016. Benieuwd of ik intussen al aardig wat gefietst heb, ondanks de regen en kou? Of dat mijn fiets keurig in het hok is blijven staan? Je leest het in mijn update!

Fietspad De Onlanden

Leek, GroningenFietstochten maart-april 2016

De tussenstand!

Kilometers: 230 kilometer
Fietstochten: 7
Kortste rit:  28,3 kilometer
Langste rit:  41,7 kilometer
Snelste rit:  23,8 k/h
Percentage van doel: 22%

Een record in april!

Ondanks dat ik ’t liefst met zonnig weer op mijn racefiets stap, ben ik toch 7 keer gaan fietsen. Ik fietste 1x in maart en 6x in april. Door regen, kou en zelfs hagel. Vastbesloten om lekker in beweging te zijn. En zo staat er al 230 kilometer op mijn teller! Een heus record, om deze afstand in april al te halen! En dat naast de 14 kilometer die ik elke dag naar mijn werk fiets overigens. Ik fietste een aantal keer op een avond na werktijd, maar ook op mijn vrije dagen reed ik regelmatig een rondje op mijn racefiets. En zo fietste ik steeds meer kilometers. Een snelle fietser ben ik niet, maar mijn gemiddelde is voor mijn doen al best hoog. Dat wordt waarschijnlijk alleen maar hoger de komende fietstochten!

Nog 770 kilometer te gaan

Ik fiets lekker door, op naar de 1.000 van 2016! Ik hoop snel weer een tussenstand met een mooi resultaat te kunnen plaatsen. Bijkomend voordeel is dat ik de eerste kilo al kwijt ben, dus op naar de volgende (vier). Ik ben te volgen via Runkeeper, voeg me toe als je dat leuk vindt!

Meer over fietsen!

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

Paterswoldsemeer

Fietspaadje Eelde

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Roxanne

Wat een prachtige foto’s ook! Maar je kunt trots op jezelf zijn, want tot nu toe was het weer echt verschrikkelijk en je hebt toch al een mooi deel van je doel behaald. Ik probeer nu echt iedere dag naar buiten te gaan en aan mijn 10,000 stappen te komen. De beweging is best wel fijn en de frisse lucht doet mij ook altijd goed. Succes!

Roxanne

Ik heb een fitbit charge. Handig he?

Sabine

Goed bezig zeg! Mooie foto’s ook. Doet me denken aan mijn fietstochten elke dag naar mijn werk. Mis ik toch wel een beetje. Die 770 klinkt heel veel maar valt best wel mee. Ik fietste per jaar zo’n 6 a 7000 km. Als je elke rit 30 km rijdt moet je 25 ritjes rijden om die 770 te halen. Dat gaat je helemaal lukken volgens mij. Zeker als het weer een keertje beter wordt haha 🙂

Sabine

Ja zeker haalbaar! Ik heb geen fiets hier, en eigenlijk wil ik ook niet fietsen. Behalve op de zondag wanneer de wegen afgesloten zijn, maar anders vind ik het veel te eng. Maar wie weet krijg ik nog eens de smaak te pakken. Sinds ik hier woon heb ik 3 keer gefietst geloof ik, echt bizar weinig helaas..

Sabine

Nou eigenlijk is Bogotá wel een fietsstad. Volgens mij heeft Bogotá de meeste kilometers aan fietspaden van heel Zuid-Amerika. Maar al die paden sluiten niet op elkaar aan, dus van noord naar zuid moet je toch ergens over de weg fietsen. Bovendien kun je op sommige stukken gewoon van je fiets getrokken worden en worden beroofd. Buiten Bogotá wordt veel gefietst, vooral veel wielrenners in het weekend over de wegen (geen fietspaden). Ik denk dat dat heel zwaar is, alles gaat omhoog en omlaag. Moet je wel een goede conditie voor hebben om dat aan te kunnen. Maar wie weet… Lees verder »

lottevdw

Knap! Dat is al een vierde die je mag afvinken, en dat eigenlijk op 1 maand zelfs. Daar mag je trots op zijn. Het weer is nu al weer wat beter dus hopelijk kan je dan nog meer genieten van de kilometertjes. 🙂

Sanne

Goed bezig zeg! Een mooie manier om van het landschap te genieten!

13
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x