(race)Fietsen

De 1.000 van 2016 – Gehaald of niet?

5 september 2016
Fietsen Groningen

Net als vorige jaren heb ik mezelf weer als doel gesteld om 1.000 kilometer op mijn racefiets te rijden. Begin augustus vertelde ik je dat ik precies 800 kilometer gefietst had. Intussen start onze reis door Amerika & Canada bijna én staat de herfst voor de deur. Benieuwd of ik mijn doel gehaald heb? Ik vertel het je!

Fietsroute knooppunten Groningen Fietsen Groningen

Fietstochten #4Fietsdoel 2016

De eindstand!

Kilometers: 1.025 kilometer
Fietstochten: 28
Tijd: 43 uur
Kortste rit:  25,8 kilometer
Langste rit:  49 kilometer
Per maand: maart 28km, april 201km, mei 207km, juni 134km, juli 140km, augustus 272km, september 43km.
Snelste rit:  24,7 k/h
Percentage van doel: 103%

Gehaald!

Jeujjj, ik heb dik duizend kilometer op de teller van mijn racefiets getrapt! Hoe dichterbij onze reis door Amerika en Canada kwam, hoe fanatieker ik werd. En omdat ik tijdens mijn laatste fietstocht nog slechts 18 kilometer moest rijden om mijn doel te halen, was het vrij gemakkelijk om er nóg een toffere eindstand van te maken.

Mooi-weer-fietser

Natuurlijk kan ik ook in de herfst en winter kan blijven fietsen, maar uit ervaring weet ik dat de regenachtige dagen en donkere avonden niet zo aantrekkelijk zijn op een racefiets. Misschien stap ik na onze reis nog wel een keertje op de fiets, maar ik ben echt wel een mooi-weer-fietser. Dat stimuleerde mij om steeds vaker een rondje te fietsen, en dus heb ik in augustus zelfs 272 kilometer gefietst. Achteraf denk ik dat ik in andere maanden ook wel wat fanatieker had kunnen zijn. Vanwege regenachtige dagen, volle werkdagen en weekendjes weg kwam het er wel eens wat minder van. Maar ach, onze wandelvakantie in de Dolomieten was ook actief én supertof!

En ik fiets ook naar m’n werk!

Van mijn huis naar mijn werk is het 7 kilometer. Dat fiets ik 2x per dag en 4x per week. Dus elke week levert me maar liefst 56 kilometer op. Een slordig rekensommetje geeft aan dat het me zo’n 2.600 kilometer aan beweging geeft op jaarbasis!

En nu dan?

Mijn conditie is flink verbeterd, maar mijn afvaldoel heb ik nog niet echt bereikt. Ik blijf dus lekker lopen met mijn stappenteller én ik duik weer lekker het zwembad in. Ik ben een echter waterrat (met mijn 13 zwemdiploma’s), en intussen heb ik het zwemmen best gemist. Maar niet de openingstijden, waar ik als fietser natuurlijk niet aan gebonden ben. Vandaar dat ik de zomer dus bijna nooit zwem. Nu ga ik het weer lekker oppakken, dus dat zal eerst wel flink wat spierpijn opleveren. Voor ’t goeie doel!

Heb jij veel buiten gesport in de zomer?

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Fietsen Groningen

You Might Also Like

29
Reageer op dit artikel

avatar
12 Reacties
17 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
13 Auteurs van reacties
Anne - Ditisanne.nlAngelaJessicaStéphanieJanneke Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marcel
Reiziger

Gefeliciteerd met het behalen van je doel Marcella! In augustus heb je aardig wat kilometers gefietst. Hoe kom je aan 13 zwemdiploma’s?

Denise - Follow my footprints
Reiziger

Knap hoor!

Roxanne
Reiziger

Lekker dat je je doel hebt gehaald! Het afvallen lukt hier ook niet zo goed, kennelijk staat dat soms ook even stil. Ik heb deze zomer vooral gewandeld. Een keer 12 km gefietst met de kleine, maar dat is even geen succes ivm pijn in mijn bekken dus daar ga ik nu eerst voor naar de fysio. Wandelen lukt wel. Ik moet het zwemmen ook weer op gaan pakken, dat is toch ook wel erg lekker om te doen.

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Zó tof! Gefeliciteerd 😀 Heel knap, respect hoor!

Esmay
Reiziger

Wat gaaf! Echt een hele prestatie. Ik had mezelf voorgenomen om deze vakantie lekker veel te fietsen, maar helaas is daar niets van gekomen door bijvoorbeeld werk. Heel slecht.

Elisa | lies rond de wereld
Reiziger

Netjes gedaan Marcella!! Dat zijn aardig wat kilometers, echt knap.

Angela
Reiziger
Angela

Hey wat leuk dat je ook zo van zwemmen houdt! 😀 Ik heb precies hetzelfde als jij: in de zomer zwem ik niet. Voor mij is het naast de vervelende openingstijden ook nog een dingetje omdat het in het zwembad altijd zo warm is. En als je dan buiten niet afkoelt omdat het daar net zo warm is als binnen, nou…. laat dan maar, haha. 😉 Ik wilde eigenlijk per 1 september weer beginnen, maar omdat het nu nog steeds zo warm is, heb ik het nog maar even uitgesteld. In de tussentijd zit ik niet stil hoor, ik heb… Lees verder »

Sabine
Reiziger

Super! Gefeliciteerd meid, dat moet een heerlijk gevoel geven! Nu lekker op vakantie 😀

Janneke
Reiziger

Woehoe! Gefeliciteerd. Ik wist dat het je zou lukken. Mag je trots op zijn hoor. Enne 13 zwemdiploma’s?! Ik heb alleen mijn A…

Stéphanie
Reiziger

Yay, gehaald!! Ik daag je uit om volgend jaar de 1500 te halen.. Moet lukken, toch? 😉

Jessica
Reiziger

Gefeliciteerd, ik wist wel dat je het ging halen 😉 Ik ben dus niet echt een sporter die in een sporthal gaat fitnessen en zo, maar onbewust beweeg ik denk ik toch best veel. “Even een watervalletje hier beklimmen, of een bergje daar.” Dus onbewust ben ik toch wel vaak met mijn conditie bezig :p En nu ik weer in Nederland ben doe ik veel meer dingen op de fiets sinds ik mijn auto heb verkocht, dat helpt ook wel zeg!

Anne - Ditisanne.nl
Reiziger

Netjes! Ik ben ergens rond de 300 blijven steken, heb zoveel getennist deze zomer dat we aan fietsen gewoon niet meer toe kwamen! Hopelijk volgend jaar!!