(race)Fietsen

De 1.000 kilometer van 2016

8 april 2016
Specialized racefiets Marcella

Bij de eerste opkomende krokussen en zonnestralen krijg ik spontaan last van fietskriebels. Dan wil ik op mijn racefiets springen om over de mooiste paadjes dwars door de natuur te cruisen. Het gevoel van vrijheid wat fietsen me geeft is immens. Dus ook dit jaar wil ik mijn 1.000 kilometer fietsen.

GroningenSpecialized racefiets

Fietsen doe ik sinds ik bijna 8 jaar geleden een tweedehandsje kocht op Marktplaats. Al snel volgde er een gloednieuwe Specialized waarmee ik de 240 kilometer van de Elfstedentocht fietste. Intussen rij ik niet meer zóveel kilometers op slechts één dag, maar ik probeer wel elk jaar de 1.000 kilometer te halen. Voor de een misschien een eitje, voor mij nog een redelijke uitdaging. Vorig jaar heb ik het helaas niet gehaald. Door onze verhuizing naar Groningen liep ik achter, en ook onze reis door West-Canada snoepte heel wat fiets-weekjes op. Dit jaar ga ik voor de herkansing dus! De eerste twee fietstochten zijn inmiddels een feit en er staat intussen 58 kilometer op mijn teller. Op naar de volgende 942 dus! Ik zal hier af en toe een update plaatsen, een mooie stok achter de deur, uh… fiets.

En ik fiets ook naar m’n werk!

Van mijn huis naar mijn werk is het 7 kilometer. Dat fiets ik 2x per dag en 4x per week. Dus elke week levert me maar liefst 56 kilometer op. Een slordig rekensommetje geeft aan dat het me zo’n 2.600 kilometer aan beweging geeft op jaarbasis! Die 1.000 op de racefiets erbij geeft aan het einde van dit jaar dus een totaal van bijna 4.000 kilometer! Ik ben sportiever dan ik denk! 😉

Runkeeper

Ik ben te volgen via Runkeeper, voeg me toe als je dat leuk vindt!

Gehaald of niet?

Benieuwd of ik mijn fietsdoel gehaald heb? Lees mijn artikel De 1.000 van 2016 – Gehaald of niet?

Volg mijn reisavonturen! FacebookBloglovinTwitterInstagram

You Might Also Like

22
Reageer op dit artikel

avatar
11 Reacties
11 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
12 Auteurs van reacties
Jantien JantiensReisStijl.comJessicaJannekeLeoni - JusttravelmeLinda | One Day Trip Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sabine
Reiziger

Wat heerlijk zeg! Ik fietse in Nederland op mijn gewone fiets alleen al van en naar werk 8000 km per jaar, echt onwijs veel hahaha. Mis dat wel hoor!

Sas
Reiziger

Leuk! Ik wil met dit fijne weer weer lekker gaan skaten. Mijn doel is dit jaar de 10 km halen.

ivonne
Reiziger

Ik fiets ook graag naar het werk als het zo tussen de 0 en 10 kilometer is, anders kost het me te veel tijd. Zo fiets je inderdaad snel veel kilometers per week. Wow, goed joh die Elfstedentocht op de fiets, best een prestatie en die onderste foto, prachtig!

anto
Reiziger

Goed bezig Marcella! Ik ben vandaag weer wezen hardlopen, voor het eerst sinds ik afgelopen zomer mijn enkel kneusde. Na al die reizen is het weer tijd om in shape te komen, dus misschien dat ik binnenkort ook maar weer eens op de trekkingfiets stap.

Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger

Wow, wat een mooi doel, respect! Volgens mij herken ik het Reitdiep? 😉 Mooi stukje!

Elsemieke | Living on a Plane
Reiziger

Wat een tof idee! Het is dat ik stukken fietsen niet leuk vind, maar misschien ga ik stiekem toch met je meedoen. Je hebt trouwens wel echt een toffe fiets.

Linda | One Day Trip
Reiziger

Heb net ook een fietstochtje gemaakt. Ga altijd op m’n vouwfiets, want echt, die fietst heerlijk en je gaat er best snel mee.

Leoni - Justtravelme
Reiziger

Leuk dat je fietst! Die 1000 km ga je vast halen!
Ik moet ook maar eens die van mij van stal halen. Zat 2 jaar geleden op 20 uur per week trainen. Dit jaar op 1 uur in 3 maanden.

Janneke
Reiziger

Respect hoor! Ik fiets ook naar m’n werk.. maar dat is echt zo dichtbij haha. Zelfs als ik lopend ga ben ik nog minder lang onderweg dan jij (is maar 2 km) . M’n vriend fietst ook regelmatig lange afstanden en heeft ook ’n heel lange tijd naar z’n werk gefietst (46km per dag). Hij is nu geblesseerd, maar kan ook niet wachten om dat weer op te pakken. Zo knap vind ik dat! PS: die bovenste foto is echt gaaf.

Jessica
Reiziger

Ik vind het altijd wel knap als mensen zo gepassioneerd op de fiets blijven stappen. Nadat ik mijn rijbewijs heb gehaald (alweer een jaar of 5 geleden) ben ik eigenlijk bijna niet meer op de fiets gestapt. In veel gevallen ga ik dan nog liever lopen, eigenlijk best een gekke gewoonte. :’) Die 1000 km ga je vast halen, vooral als je er plezier in blijft houden!

Jantien JantiensReisStijl.com
Reiziger

Wat sportief zeg! Ik fietste jarenlang iedere dag 10 km naar m’n werk, ging daarna de sportschool in en fietste 10 km terug. Dat levert je zoveel extra beweging op. Echt lekker! Zeker in het voorjaar. Ik liep de laatste tijd veel hard, maar ben geblesseerd. Misschien toch maar weer wat meer de fiets pakken! Geniet ervan.