Wishlist ABC

Cuba, Cotswolds & Chicago – Wishlist ABC

24 februari 2016
Havana, Cuba

Mijn wishlist is eindeloos lang. Vaak lees ik op een reisblog over een geweldige bestemming of ik zie onwijs mooie foto’s op Instagram, en dan is mijn wishlist direct weer een stukje langer. Als deze blog online komt zit ik in het vliegtuig om Cuba van mijn wishlist te schrappen. Later dit jaar hoop ik Chicago toe te voegen aan het lijstje bezochte steden in Amerika. Voor de Cotwswolds hebben we nog geen concrete plannen, maar de mooie foto’s van het pittoreske landschap zorgen ervoor dat ik al bijna geboekt hebt. In deze blog het vervolg van mijn Wishlist ABC!

Reisgids Cuba

Land – Cuba

Als je dit leest, zit ik in het vliegtuig naar Havana. Wishlist bestemming Cuba ga ik dus al bezoeken! Onze route en accommodaties hebben we voor vertrek al vastgelegd. Vorige week schreef ik een artikel over onze voorbereidingen roadtrip Cuba. Na een paar dagen Havana gaan we het westen van het eiland ontdekken. Onze roadtrip start met een ritje naar de valei van Viñales. Vervolgens rijden we naar het meest westelijke puntje: Maria La Gorda op de Peninsula Guanahacabibes. De perfecte plek om te snorkelen. Vervolgens rijden we naar het plaatsje Soroa. Onderweg naar Cienfuegos komen we langs Parque Nacional Cienaga de Zapata. Uiteraard willen we daar genieten van de natuur. In Trinidad hebben we een aantal dagen de tijd om de stad en de prachtige omgeving te ontdekken. Vervolgens reizen we terug naar Havana. Ik ben zó benieuwd naar deze reis! Ter plekke verwacht ik weinig wifi, maar als we terug zijn zal ik ongetwijfeld veel over Cuba schrijven!

Lees meer over Cuba!

CotswoldsRegio – Cotswolds

De Cotswolds is een heuvelrug in centraal Engeland. Het gebied omspant de graafschappen Somerset, Warwickshire, Wiltshire, Oxfordshire en Worcestershire, maar het grootste deel ligt in Gloucestershire. De streek is met 2038 km2 het grootste Area of Outstanding Natural Beauty in het Verenigd Koninkrijk. Een veelgebruikte bijnaam is the Heart of England. Bron: Wikipedia

Van Engeland heb ik veels te weinig gezien. Ik was 16 jaar geleden in Londen (ik moet echt eens terug!) en ik ben twee keer in Newcastle geweest. Ik zie regelmatig te gekke foto’s van de natuur van Engeland, dus dit wil ik graag eens met eigen ogen bewonderen. Zo lijkt rondreizen door de Cotswolds lijkt me echt te gek! In de Cotswolds vind je tearooms, antiekrijke stadjes en een schilderachtig landschap. Het ene dorp is nog pittoresker dan het andere, met gezellige dorpspleinen, honingkleurige vakwerkhuizen en fleurige bloemen. Het is een geweldig gebied voor wandelaars en liefhebbers van tuinen en historische kastelen. Scroll voor de grap even door foto’s van de Cotwolds. Geweldig toch?!

Bean, Chicago

Stad – Chicago

Chicago is de grootste stad in de Amerikaanse staat Illinois. Chicago is na New York en Los Angeles de grootste stad van Amerika.

Chicago’s bijnaam is de “windy city”. Vaak wordt het verband met de sterke wind vanaf het Michiganmeer gelegd. Een alternatieve uitleg is echter dat rond het eind van de 19e eeuw de politici uit Chicago zoveel over hun stad opschepten dat buiten Chicago vaak gesteld werd dat mensen uit Chicago overdrijven.

Tijdens onze bijzondere reis in september gaan we waarschijnlijk ook een bezoek brengen aan Chicago. Wij maken daarmee onze top 3 met grootste steden van Amerika compleet. De Navy Pier is een lange historische pier aan de oevers van Lake Michigan en is absoluut het bezoeken waard. En ook de Cloud Gate oftewel The Bean in het Milleniumpark wil ik graag bewonderen. In deze glooiende spiegelwand kunnen we de leukste foto’s maken! Bron foto’s: eigen beheer en Shutterstock

Bekijk mijn complete Wishlist ABC!

Welke bestemmingen wil jij graag bezoeken?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – TwitterInstagram

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Janneke

Fijne vakantie! Mijn schoonouders zijn vorig jaar in Cuba geweest en heb goede verhalen gehoord.
Met de letter C denk ik gelijk aan Canada. Door het lezen van je blogs staat dit land echt heel hoog op mijn wishlist!

Jaaa Chicago staat bij ons ook op de wishlist (net als Canada!)!. Alhoewel Cuba ons ook fantastisch lijkt hoor. Geniet ervan daar!!

Matthijs

Geniet van je rondreis door Cuba! Een aantal van je wishlist kun je waarschijnlijk dit jaar al afvinken. Bestemmingen met een ‘C’ die ik graag zou willen afvinken zijn: Chilli, Canada en Columbia!

ivonne

Heerlijk Marcella, als je dit leest ben je al lekker aan het genieten van één van die C-s. In Chicago was ik ooit voor een sollicitatiegesprek als stewardess, een paar uur maar voor ik weer terugvloog naar Atlanta. (Echt Amerika, “even solliciteren 😉 ) maar het gevoel van de stad was goed! The Cotswolds is echt zo’n droombestemming. Kijk je weleens naar Escape to the country? Smikkelen en smullen. Mooie wishlist!

Niels

Veel plezier in Cuba! Mooi om te lezen dat je weer iets van je lijst kan afstepen. Wel een mooie lijst met weer leuke toevoegingen. Ben benieuwd wat je allemaal in cuba gaat beleven en kijk uit naar je blogs

Saskia

Mooie bestemmingen voor op je bucketlist hoor!
Maar blijf ze ook vooral schrappen (=bezoeken) 😀

Sabine

Cotswolds zou ik ook wel naartoe willen!! Colombia stond ook op de lijst, maar die is inmiddels afgevinkt 😉

Jessica

Je bent inmiddels al terug, dus ik wacht met plezier op jullie Cuba-verhalen. Waarschijnlijk vlieg ik er zelf over een aantal weken heen! 🙂 Colombia heb ik al van de wishlist kunnen afvinken, maar die hoort zeker op het lijstje! En Canada. En Cinque Terre in Italië. En Chefchaouen in Marokko. En Chili. Zucht, de wereld is mooi.

8
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x