België

City Guide Brugge

23 december 2014
Brugge, België

In september was ik een ruime week vrij. We begonnen onze vakantie met een weekend Oostende, verkenden vervolgens in een week tijd de regio Normandië in Frankrijk en sloten onze vakantie af met een nachtje in Brugge. Naar deze mooie sfeervolle stad was ik al een tijdlang zeer benieuwd. Je kunt je dus voorstellen dat we zoveel mogelijk gezien hebben van de stad. Ik deel mijn favoriete todo’s voor tijdens je stedentrip Brugge!

Brugge, België
Brugge, België
Brugge, België

Lekker (chocolade) eten

In Brugge vind je veeeeeel zaakjes waar je de lekkerste chocolade kunt kopen. Bij binnenkomst in de zoveelste chocoladeshop word je direct bedwelmd door de zoete suikergeur. Wij genoten van chocolade van chocolatier Dumon, echt heerlijk. En ik heb me laten verleiden om een heerlijke wafel met chocolade en aardbeien te eten.

Ook wat betreft restaurants zit je goed. Wij kozen ervoor om juist niet bij de Grote Markt te eten, al zitten daar ongetwijfeld leuke (wat duurdere) restaurants. Wij vonden in een straatje wat verder van het centrum af ’t Brugs Pitahuis. Ik had superlekkere falafel en mijn man had een goeie shoarma. Een absolute aanrader: heerlijk eten voor een kleine prijs! Oh, en de dag erna aten we een zak Belgische friet als lunch. België heeft nou eenmaal de allerlekkerste friet!

Een liefhebber van bier zit ook zeker goed in Brugge. Je kunt er zo’n beetje overal voor terecht in de stad. Ik hou echter totaal niet van bier, dus aanraders heb ik niet voor je.

Brugge, België
Brugge, België
Brugge, België
Brugge, België

Maak een boottocht op de Brugse reien

Toen ik om tips voor onze stedentrip Brugge vroeg, raadde iedereen me aan om een boottochtje te maken. Dat leek ons wel wat en dus gingen we op een zonnige dag het water op. De prijzen voor een boottocht én de route zijn bij alle bedrijven gelijk, een boottochtje maak je voor €8,- per persoon voor ongeveer een half uur. De kanalen in het centrum worden de reien genoemd. Je ziet onderweg de mooiste gebouwen en leert veel over de historie van de stad. En ook al zijn de grapjes van de gids vrij standaard, leuk blijft het wel. Ook zie je onderweg de meest gefotografeerde hond van de stad, die slaapt graag met z’n hoofd in de vensterbank. Heel schattig.

Ik heb nooit in een koets door de stad gereden, ik zag dat zo’n tocht flink duur is. Ik raad je in plaats daarvan toch zeker een boottochtje aan, zo leuk en voor een goeie prijs!

Brugge, België
Brugge, België
Brugge, België

Brugge, België

Ronddwalen en zoveel mogelijk zien

Tsja, en als laatste mijn favoriete bezigheid in Brugge. Loop rond en verken vooral de straatjes iets verder van de Grote Markt af. In Brugge is eigenlijk elk straatje mooi, dus het enige wat je hoeft te doen is er de tijd voor te nemen om dit te ontdekken. Omdat Brugge een erg toeristische stad is vond ik de onbekende straatjes vaak leuker. Lekker rustig, prachtige panden en overal water wat het centrum zo’n sfeervol beeld geeft. Aan ’t einde van de dag is het in Brugge overigens een stuk rustiger op straat, dan gaan de ‘dagjesmensen’ naar huis en heb je de stad meer voor jezelf. Trek er dan dus ook vooral op uit om zoveel mogelijk van Brugge te zien.

Brugge, België

Overnachten in Brugge

We waren 24 uur in Brugge. In die uren hebben we zoveel mogelijk van de stad gezien. En ik denk dat dit prima gelukt is. Brugge is niet erg groot, dus je hebt al snel veel gezien van de stad. Een nachtje extra was natuurlijk erg relaxt geweest, maar ik vind dat geen absolute must. We overnachtten in het Novotel Brugge, een tof hotel!

Ook erg fijn: Pand 17 in een rustige straat in Brugge, B&B Anna’s op slechts een paar minuten van de bezienswaardigheden, de ruime appartementen van De Drie Koningen, een gedeelde kamer in het Snuffel Hostel of het sfeervolle The White Queen middenin het centrum.

Meer over Brugge

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

Brugge, België

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
18 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
maudgeniet

Oeh leuk. Ik ben verliefd op Brugge! Heeeerlijk daar <3

Miss Sentinelli

Brugge is inderdaad echt een mooie stad! Wij zijn er twee weken geleden nog geweest met onze PhotoWalk :). Wow, het was wel ontzettend druk met kerstmarkt en schaatsbaan etc. Maar wel mooi daar :).

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Leuk! Wil ik heel graag nog een keer naartoe. Eerst Antwerpen in februari, misschien later in het jaar naar Brugge :)!

esthermarieke

Mooie foto’s! Krijg een goede indruk van de stad. Ziet er inderdaad leuk uit!

Nicetobeout

Mooie foto’s! Zo’n rondvaart lijkt mij wel wat.

karlijntravels

Ziet er heerlijk uit! Echt een prachtig stadje 🙂

Mandy- All Lovely Things.nl

Wat is Brugge toch een heerlijke stad! De rondvaartocht is echt een must. Een bezoek aan de bierbrouwerij Brugse Zot vond ik trouwens ook erg leuk. Leuke en gezellige foto’s heb je gemaakt.

LNNK

Heerlijke stad, ik hou van Belgische steden. Het is al wel weer lang geleden dat ik in Brugge was. Hoog tijd om weer eens te gaan!

Wanda

Krijg spontaan zin om weer eens naar Brugge te gaan! Belgische steden zijn hier ook wel favoriet. Mechelen is trouwens ook zo leuk!

Danielle

Ik denk dat dit onze volgende citytrip gaat worden!

Fijne plaatjes! Brugge is zo fijn <3 Ik mis de dagen dat we er spontaan naar toe reden toen we in Brussel woonden haha. Fijne kerst meid!

biancakramer91

Zulke fijne foto’s heb je gemaakt! Ik wil echt weer terug!

Bente

Brugge lijkt me echt fantastisch! Staat nog heel hoog op mijn te bezoeken lijstje!

Sandra

Heel herkenbaar! Ik ben er begin 2014 geweest, maar ik heb er nog niets over geschreven… Fantastisch leuke stad en zou er graag nog eens teruggaan! Fijne foto’s trouwens!

Daphne | LiveTheLifeYouLove

Leuk leuk! Van’t weekend ga ik EINDELIJK ook naar Brugge! Stond al jaren op de planning, maar nu gaan we! Jeej 😉 Lekker chocolade eten en bier drinken haha

18
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x