Tag-lijstjes

Capture the Color-tag 2016

25 april 2016
Capture the Color

De mooiste (reis)foto’s in de kleuren rood, groen, blauw, wit en geel: een leuke capture the color uitdaging. En ik maak er gewoon een tag van, zodat jullie ook mee kunnen doen!

Havana, CubaRood

In mijn vorige Capture the Color-artikel koos ik voor een foto van het rode gesteente bij Arches National Park in Amerika. Ook bij Bryce & Zion kwamen we dit volop tegen. Ontzettend mooi! Ik vond het niet leuk om dit keer hetzelfde gebied te selecteren, en dus kwam ik op dit mooie plaatje van Havana uit waar een rode auto centraal staat. Wij reisden begin dit jaar door Cuba met een huurauto. Een avontuur waar ik me nu niks meer bij kan voorstellen, groter kan het verschil met Nederland bijna niet zijn. Natuurlijk deel ik onze ervaringen met je! Ik schreef al een City Guide Havana, een artikel over de prachtige valei van Viñales en een Paklijst: wat neem je mee naar Cuba?

The Catlins, New ZealandBlauw

Voor de kleur blauw moet je in Nieuw-Zeeland zijn! Je komt de ruige kust met knalblauw water steeds weer tegen. Ik twijfelde dan ook enorm welke foto ik zou selecteren. Wordt het de foto van de prachtige kustlijn bij Cape Kidnappers, het helderblauwe water bij Abel Tasman of toch de Banks Peninsula vlakbij Christchurch? En dan heb ik de vele plekjes waar we ‘zomaar’ even stopten en een te gekke kustlijn spotten nog niet eens genoemd! Uiteindelijk werd het dit mooie plaatje bij National Park The Catlins op het Zuidereiland. Na zoveel overweldigend mooie natuur denk je dat het eigenlijk niet meer mooier kan, maar The Catlins bewijst dat dit wél kan. Het is echt aan te raden om dit Nationaal Park mee te nemen terwijl je naar Dunedin rijdt. Daar kan je trouwens pinguïns spotten bij de Otago Peninsula. Zo tof! Benieuwd naar meer foto’s en artikelen over Nieuw-Zeeland? Ik schreef een flink aantal, dus kijk vooral even op mijn pagina reisbestemmingen Nieuw-Zeeland.

Emerald Lake, Yoho National Park, Canada

Groen

Voor de kleur groen ging op zoek tussen mijn foto’s van Canada. Vorig jaar maakte een roadtrip West-Canada met een camper, een te gekke ervaring! Continue werden we verrast door de hoogste bergtoppen met eeuwige sneeuw, geweldige vergezichten en helder blauw/groen smeltwater van gletsjers. Het meest voor de hand liggend was om te kiezen voor Moraine Lake of Lake Louise, omdat deze meren de perfecte kleur groen hebben. Ik wilde mezelf wat meer uitdagen, en dus koos ik voor Emerald Lake in Yoho National Park. Hier liepen we om het meer, met een uitstapje richting Emerald Basin. Dit geweldige uitzichtpunt bereikten we echter niet omdat we sporen zagen die kunnen duiden op de aanwezigheid van beren. Niet een heel fijn idee!

Wroclaw, Poland

City Guide Wroclaw

Geel

Ik maakte in september voor ’t eerst kennis met Polen, een korte vlucht bracht mij in Wroclaw. Ik had een wat grauw en donker beeld van Polen, maar Wroclaw bewijst dat dit zeker niet waar is! Het centrale plein heeft pastelkleurige pandjes waar ik maar foto’s van bleef maken. Dit jaar is Wroclaw één van de Culturele hoofdsteden, en je vliegt er goedkoop naartoe vanuit Eindhoven. Doen dus! Mocht je meer tijd hebben, dan is er genoeg leuks te doen in de buurt van Wroclaw. Kijk ook even bij artikel 5x op ontdekking in Polen.

Athabasca glacier, CanadaWit

De meest lastige kleur, maar toch ook weer niet. Ik móest natuurlijk gewoon kiezen voor de Athabasca Glacier waar ik in Canada overheen liep. Je vindt deze gletsjer langs de beroemde Icefields Parkway. Het is er onwijs toeristisch, maar we waren te nieuwsgierig om de (veels te dure) tour niet te doen. De Athabasca gletsjer is ongeveer 6 km lang en het ijs is tussen de 90 en 300 meter dik. Dat is echt bizar om je te realiseren als je er overheen loopt!

Neem de capture the color tag vooral over!

Ik vind het erg leuk om ook jouw foto’s te zien waarin de kleuren rood, blauw, groen, geel en wit centraal staan! Het lijkt me leuk dat We12Travel, Karlijn Travels, Bonjour Frankrijk, Reisgenie en Travelaar deze tag overnemen. Maar als je zelf enthousiast bent geworden, neem de tag dan vooral ook over! Laat je mij even weten wanneer je artikel online staat? Dan kom ik graag even naar jouw foto’s kijken!

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – TwitterInstagram

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
31 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Kimber - Reisgenie

Wat een leuke selectie zeg! Mooi :D.

Kimber - Reisgenie

Ik denk het wel! Leuke uitdaging :D.

Janneke

Toffe tag en mooie foto’s Marcella! Ik neem hem binnenkort denk ik ook over. Leuk 🙂

Wanda

Wat een originele tag om je prachtige foto’s nog eens onder de aandacht te brengen! Ik hou hem zeker in gedachten hoor!

Sabine

Toffe tag! Misschien neem ik m ook wel een keertje over. Leuk om eens goed door mijn foto’s te gaan 🙂

Karlijn

Een hele mooie serie foto’s (de groene is mijn favoriet) en een leuke tag! Dank voor het taggen, ik ga eens even zoeken in mijn archief 🙂

ivonne

Wat een leuk idee en prachtige foto’s om al je mooie reizen weer eens onder de aandacht te brengen!

Lon - Ontdek de wereld mee

Prachtige foto’s! En wat een leuke tag 🙂 Ik neem ‘m binnenkort misschien ook over!

Stéphanie

Prachtige foto’s Marcella! En twee keer Canada, mijn hart gaat weer sneller kloppen 😉 Die rode auto in Cuba is ook heel gaaf! Leuk om op deze manier terug te blikken op je reizen.

Katie | Trends 4 Travel

Wat een gave foto’s! Vooral die van Nieuw-Zeeland en Canada, wauw! Leuk idee trouwens deze tag.

Katie | Trends 4 Travel

Ik denk het wel! Vind het een heel leuk idee 🙂

Jessica

Wat een leuke tag! Misschien ga ik er ook nog iets mee doen 🙂 Al ontbreekt het me niet aan inspiratie, er staan nog zeker 50 artikelen in de wachtrij om afgerond te worden… :’) Hoewel ik groen niet specifiek een mooie kleur vind ben ik wel fan van jouw foto’s van Canada!

Jessica

Ja lijkt me leuk, ik ga er zo snel mogelijk mee aan de slag! 🙂

Janne

Wat een bijzondere kleur heeft het Lake Emerald… Hopelijk kan ik daar nog een keer naartoe:). Ondertussen ben ik helemaal enthousiast geworden van je tag, dus ik ga er ook mee aan de slag!

Co

Mooie foto’s en wat een leuke tag! Ik zet hem ook op mijn to blog lijst 🙂

Hele leuke tag! Ik heb eigenlijk nog te weinig gezien en te weinig reisfoto’s, maar naar Maleisië komt deze tag ook op mijn lijstje, hij is heel leuk!

[…] de website van Marcella Molenaar kwam ik de Tag Capture the Color tegen, een tag die me erg aansprak. Ik ben namelijk gek op foto’s met veel kleur en het is […]

[…] internet gedeeld, maar daar blijft het dan ook vaak bij. Blogger Marcella plaatste op haar website een artikel over foto’s die ze selecteerde op basis van de kleur. Ik dook mijn eigen fotoarchief in en zocht alle kleuren van de regenboog bij elkaar. In deel 1 […]

31
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x