Boeken & Tijdschriften

Capitool reisgidsen

15 november 2014
Capitool reisgidsen

De ene reisgids is de andere niet. Iedereen heeft zo zijn voorkeur, zo houden wij juist niet van de populaire Lonely Planet reisgidsen. Ik vind het simpelweg fijner om in het Nederlands te lezen over onze bestemming. Daarnaast zijn wat afbeeldingen van de omgeving wel fijn en die vind je wel in de Capitool reisgidsen.

Capitool reisgids Nieuw-ZeelandCapitool reisgids Nieuw-Zeeland

Gek genoeg had ik eerder ook niet zoveel met de Capitool reisgidsen. Toch was het de fijnste van onze reisgidsen van Nieuw-Zeeland. De 100% reisgidsen zijn perfect voor een stedentrip, maar de regiogids van Nieuw-Zeeland was tijdens onze roadtrip wel wat te globaal. En de reisgids van Lannoo bleek vooral handig tijdens de voorbereiding. Ter plekke kan je in de ellenlange teksten niet snel wat uitzoeken over een bepaalde hotspot.

Plattegronden en hotspots

In de Capitool reisgidsen vind je eerst globale informatie over het land. De historie komt aan de orde net als een overzicht van alle feestdagen. Vervolgens vind je per regio een inleiding met informatie over het gebied. Je gaat de diepte in met de highlights die worden uitgelicht met het (web)adres en de openingstijden. Van de steden vind je een plattegrond met daarop aangegeven de belangrijkste hotspots. Van de diverse steden is ook een 3D-plattegrond opgenomen van bijvoorbeeld de have of (een specifiek deel van) het centrum.

Details van het Railway Station en de Sky Tower

Ook van Nationale Parken vind je een plattegrond. Het geeft je een globaal overzicht van het park zodat je je kunt oriënteren op het gebied. Uiteraard moet je te plekke wel met een gedetailleerde kaart op pad omdat je er anders je weg niet kunt vinden. Maar ook van de Sky Tower in Auckland, het Railway station van Dunedin en het Te Papa museum in Wellington vind je een detailkaart. Perfect voor een goed beeld van het gebied waar je doorheen reist. Ik pakte in Nieuw-Zeeland onze Capitool er regelmatig even bij voor wat aanvullende informatie. De gids van Canada komt straks tijdens onze camperreis dus ook goed van pas. En ik hoop ooit ook op pad te gaan met de Capitool van Noorwegen!

Met welke reisgids ga jij graag op reis?

Volg mijn reisavonturen! Facebook – Bloglovin – TwitterInstagram

Capitool reisgidsen

Ik gebruikte de Capitool reisgidsen al met veel plezier. Ik kreeg de Capitool van Noorwegen in ruil voor een review. Ik deel op mijn site echter niets dan mijn eigen mening.

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
16 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Danique

Bij mij staat er toch een stapeltje LP’s, maar ze zouden nog perfecter zijn als ze in het Nederlands zouden zijn. Maar toch zijn die bij mij favoriet. Met Capitool heb ik niet bijzonder veel, al heb ik er wel een paar. Ik hou juist (gek genoeg) van het simpele/fotoloze van de LP.

Kirsten | Travelaar.nl

Wij hebben idd ook wat LP’s in de kast staan.. Jammer dat het in het Engels is idd. Capitool nog nooit gebruikt. Miss moet ik dat ook eens doen. Vind de LP wel prima, maar ben niet razend enthousiast

Linda

Ik heb het liefst reisgidsen met zo veel mogelijk foto’s en plattegrondjes. Capitool heb ik er een aantal van, maar ook Lonely Planet al gebruik ik die eigenlijk niet.. Een echte favoriet heb ik niet echt..

Ester

Ik ben juist een ontzettende fan van de LP. Fijn dat er behalve over de stad/het gebied ook een inleiding wordt gegeven over de geschiedenis / cultuur / eetgewoonten etc. Juist omdat ik altijd de LP meeneem, heb ik eigenlijk nooit een andere reisgids uitgeprobeerd 🙂

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Ik zweer bij Lonely Planet, kan ook aan geen andere reisgids wennen op reis. Behalve de 100% boekjes, die vind ik voor een stedentripje dan weer ideaal :)!

Laurens (Rondreis.nl)

Capitool ideaal voor stedentrip (mooier / visueler). LP meer voor backpacken rondreizen (praktischer) vind ik. Rough Guide vind ik nog beter trouwens 🙂

Lisette | Travellust.nl

Lonely Planet is onmisbaar bij backpacken/rondreizen. Zoveel info vind je in geen één gids terug. Capitool heb ik nog nooit gebruikt eigenlijk, al ziet het er wel mooi uit.

Mandy- All Lovely Things.nl

Capitools heb ik op een of andere manier nog nooit gebruikt. Voor verre reizen ga ik toch voor de LP en voor stedentrips koop ik meestal een Marco Polo en eenn 100% reisgids.

Wanda

Capitools vind ik zelf erg fijn vanwege de uitgebreide informatie en inderdaad de lading foto’s waardoor ik toch eerder getriggerd word om iets te gaan bekijken. Daarnaast vind ik zelf de ANWB extra reisgidsen ook erg fijn, lekker overzichtelijk, mooie foto’s en ze noemen per streek 15 hoogtepunten en inmiddels hebben we daar al de nodige van bezocht of gedaan. Sommige misschien juist erg toeristisch maar velen ook juist niet en dat vind ik dan wel weer een leuke combi…

Sieds | siedsmytravels.nl

De Capitool staat ook bij mij op nr. 1! Het is gewoon een fijne gids, zowel bij de voorbereiding van de reis als tijdens de reis.De foto’s en plattegronden vind ik prettig en er staat precies genoeg informatie in. De Insight Guide vindt ik wat dat betreft wat te veel van het goede, teveel informatie en te weinig plaatjes. Moet eerlijk toegeven dat ik als naar een bestemming ga en er blijkt geen Capitool gids van te zijn, ik stiekem toch een beetje baal. Voor stedentrips vind ik de 100% Reisgids ideaal. Ben onlangs nog in Antwerpen geweest, toen was… Lees verder »

Sheelagh

Bij mij is LP wel favoriet, ik lees sowieso vooral in het Engels dus dat is geen probleem. Daarbij mis ik alleen wel de plaatjes… Capitool heb ik 1 x geprobeerd, maar op de een of andere manier kon ik niet veel met de opbouw en structuur. Ieder z’n ding 🙂

Rianne

Ik vind LP en Capitool beide fijn, het ligt er een beetje aan! LP is fijn voor het vinden van hostels en gedetailleerde plattegronden met sightseeing enzo. Het fijne aan Capitool vind ik de plaatjes, zo kan je je toch wat makkelijker een voorstelling maken van hoe iets iet. Voor Thailand heb ik Capitool voornamelijk gebruikt bij het maken van plannen van te voren, en mijn LP ter plekke 🙂

Ukkie

Wij zijn ook van van de Capitool gidsen, al heb ik wel een voorkeur voor de streek boeken boven de landen boeken (Californië ipv USA, Toscane iov Italië)

16
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x