Noord-Amerika

Canada weetjes

24 april 2015
Marcella, Niagara Falls, Canada

Ik tel af naar onze gave camperreis naar West-Canada! Dat wordt echt optimaal genieten in de wonderschone natuur. Eerder maakten we al kennis met het oosten van Canada, dus ik weet al wat van het prachtige land. In deze blog deel ik wat Canada weetjes, want wist je dat de hoofdstad Ottawa is en land bij het Brits Gemenebest hoort?

  • Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. Het land heeft 35 miljoen inwoners. Dit komt neer op slechts 3,5/km², in Nederland is dit 406,3/km².
  • Ottawa is de hoofdstad van Canada. Ottawa werd op 31 december 1857 gekozen als hoofdstad. De stad had zichzelf niet kandidaat gesteld, maar het leek de beste strategische keuze. Wij bezochten Ottawa, het is een erg leuke stad!
  • De officiële nationale Canadese sporten zijn ijshockey en lacrosse.
Ottawa, Canada

Hoofdstad Ottawa

  • Canada is lid van het Gemenebest van Naties. Dit bestaat uit 53 landen, waaronder ook Nieuw-Zeeland. Het (symbolisch) staatshoofd is Koningin Elizabeth II. Juist, de koningin van Engeland.
  • De meest noordelijke, bewoonde, plaats in Canada (en de wereld!) is Alert op het eiland Ellesmere. De zuidelijkste stad van Canada, Windsor ligt op dezelfde breedtegraad als Barcelona in Spanje (bron: Wikipedia)
  • Het land bestaat uit 10 provincies en 3 territoria. Er is één Franstalige provincie, dit is Quebec. In deze provincie merk je de Europese invloed heel goed.
  • Tijdens onze reis in 2012 bezochten we de provincies Ontario en Quebec in het oosten, nu gaan we British Colombia en Alberta in het westen verkennen.
  • Onze roadtrip startte in Toronto en ging via de Niagara Falls en Algonquin Provincial Park via Montreal, Ottawa en Quebec naar het noordelijke plaatsje Tadoussac waar we op beersafari gingen. We vlogen terug naar huis vanuit Toronto.

Toronto, Canada

  • Canada kent heel wat nationale parken. Wij willen tijdens onze reis vooral veel mooie natuur en gave dieren (!) ontdekken.
  • De hoofdstad van de provincie British Colombia is niet de grote stad Vancouver, maar Victoria. Deze stad ligt op Vancouver Island. Dit eiland is de grootste van Noord-Amerika. Vancouver is bijna even groot als heel Nederland. Hier vind je prachtige natuur en het is de perfecte uitvalsbasis voor het spotten van dolfijnen.

3x Canada

Ik ben intussen 3x op reis geweest in Canada. We maakten een roadtrip in Oost-Canada, reden met een camper door West-Canada en maakten een bijzondere roadtrip door Amerika & Canada.

Heb jij nog meer weetjes? Vul de lijst vooral aan!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
4 Auteurs van reacties
MarcellaMiekeSabineJenn Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jenn
Reiziger

Leuke weetjes! Mijn tante woont in canada, ik wil haar nog altijd graag bezoeken!

Sabine
Reiziger

Leuk! Canada schijnt zo mooi te zijn! Een vriendin van mij is geëmigreerd naar Vancouver en ik krijg altijd de mooiste foto’s van haar opgestuurd. Staat ook zeker nog op mijn lijstje. Alvast veel plezier daar! Ben benieuwd naar je avonturen! 🙂

Mieke
Reiziger

Canada lijkt me een prachtig land en staat ook nog op mijn verlanglijstje van ooit nog eens te bezoeken landen.