Canada

Canada weetjes

24 april 2015
Marcella, Niagara Falls, Canada

Ik tel af naar onze gave camperreis naar West-Canada! Dat wordt echt optimaal genieten in de wonderschone natuur. Eerder maakten we al kennis met het oosten van Canada, dus ik weet al wat van het prachtige land. In deze blog deel ik wat Canada weetjes, want wist je dat de hoofdstad Ottawa is en land bij het Brits Gemenebest hoort?

Het één na grootste land en Ottawa

  • Canada is na Rusland het grootste land ter wereld. Het land heeft 35 miljoen inwoners. Dit komt neer op slechts 3,5/km², in Nederland is dit 406,3/km².
  • Ottawa is de hoofdstad van Canada. Ottawa werd op 31 december 1857 gekozen als hoofdstad. De stad had zichzelf niet kandidaat gesteld, maar het leek de beste strategische keuze. Wij bezochten Ottawa, het is een erg leuke stad!
  • De officiële nationale Canadese sporten zijn ijshockey en lacrosse.
Ottawa, Canada

Hoofdstad Ottawa

10 provincies

  • Canada is lid van het Gemenebest van Naties. Dit bestaat uit 53 landen, waaronder ook Nieuw-Zeeland. Het (symbolisch) staatshoofd is Koningin Elizabeth II. Juist, de koningin van Engeland.
  • De meest noordelijke, bewoonde, plaats in Canada (en de wereld!) is Alert op het eiland Ellesmere. De zuidelijkste stad van Canada, Windsor ligt op dezelfde breedtegraad als Barcelona in Spanje (bron: Wikipedia)
  • Het land bestaat uit 10 provincies en 3 territoria. Er is één Franstalige provincie, dit is Quebec. In deze provincie merk je de Europese invloed heel goed.

Algonquin Provincial Park, Canada

Eerst oost en nu west

Toronto, Canada

  • Canada kent heel wat nationale parken. Wij willen tijdens onze reis vooral veel mooie natuur en gave dieren (!) ontdekken.
  • De hoofdstad van de provincie British Colombia is niet de grote stad Vancouver, maar Victoria. Deze stad ligt op Vancouver Island. Dit eiland is de grootste van Noord-Amerika. Vancouver is bijna even groot als heel Nederland. Hier vind je prachtige natuur en het is de perfecte uitvalsbasis voor het spotten van dolfijnen.

Meer Canada!

Heb jij nog meer weetjes? Vul de lijst vooral aan!

Volg mijn reisavonturen! FacebookYoutube – TwitterInstagram – Bloglovin

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jenn

Leuke weetjes! Mijn tante woont in canada, ik wil haar nog altijd graag bezoeken!

Sabine

Leuk! Canada schijnt zo mooi te zijn! Een vriendin van mij is geëmigreerd naar Vancouver en ik krijg altijd de mooiste foto’s van haar opgestuurd. Staat ook zeker nog op mijn lijstje. Alvast veel plezier daar! Ben benieuwd naar je avonturen! 🙂

Mieke

Canada lijkt me een prachtig land en staat ook nog op mijn verlanglijstje van ooit nog eens te bezoeken landen.

6
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x