Hotspots

Hotspot: Broodje Bewust in Leeuwarden

11 december 2014
Broodje Bewust, Leeuwarden

Op diverse blogs zijn de leukste hotspots te vinden in Amsterdam, Arnhem of Rotterdam. Het noorden van het land heeft uiteraard ook erg leuke café’tjes en restaurantjes, dus deel ik de leukste hotspots uit mijn stad met jullie. Leeuwarden is niet voor niets Culturele Hoofdstad 2018, dus kom vooral eens naar ‘t noorden!

Broodje Bewust, Leeuwarden
Broodje Bewust, LeeuwardenBroodje Bewust, Leeuwarden

Leeuwarden is sinds 2014 een leuke hotspot rijker: Broodje Bewust. Tjitske en Fabian hebben hun droom waar gemaakt en hebben de biologische broodjeszaak Broodje Bewust geopend in het centrum van Leeuwarden. Door middel van crowdfunding hadden zij in een paar dagen tijd een flink bedrag bij elkaar. Bij Broodje Bewust koop je eten en drinken zonder vreemde toevoegingen waar je weet waar je voeding vandaan komt.

Verse sapjes en belegde broodjes

Broodje Bewust is een ‘belevingswinkel waar je geheel in eigen tempo kunt kiezen uit heerlijke natuurlijke en biologische lunchproducten’, aldus de eigenaren. En daar kan ik me helemaal in vinden. Wij kozen voor een broodje geitenkaas en een broodje zalm en voor beide een vers vruchtensapje. De broodjes werden ter plekke voor ons klaar gemaakt. Het aanbod aan gezond eten is groot. Er zijn verse sapjes, salades, belegde broodjes en lekkere koffiekoeken. De broodjes en broden kan je ook los kopen zodat je er thuis ook van kunt genieten. Bij de kassa vind je lekkernijen van Eat Natural, Justnuts en Tony’s Chocolonely. De biologische thee is van het merk Numi en kan je ook per doosje kopen.

Broodje Bewust, Leeuwarden

Broodje Bewust, Leeuwarden

Broodje Bewust, Leeuwarden

Een bakfiets vol broodjes

Broodje Bewust is een mooie aanvulling in Leeuwarden. De producten zijn kwalitatief goed en biologisch geproduceerd. Je weet wat je in de mond stopt en dat is lang niet altijd duidelijk omdat veel producten bewerkt zijn. Ook is het leuk dat je er streekproducten kunt kopen zoals bijvoorbeeld jam, koeken of biologische wijn. Je kunt bij Broodje Bewust ook terecht voor catering en via Thuisbezorgd kan je de lekkere broodjes thuis opeten. Je krijgt je bestelling dan bezorgd met een bakfiets, om het gezonde principe te ondersteunen. De prijs-kwaliteit is prima, vooral omdat er veel aandacht is besteed aan alle producten. Ga er zeker eens een heerlijk broodje eten dus!

Op naar Broodje Bewust!

Groentemarkt 1-3, 8911 JB Leeuwarden
Broodje Bewust op Google Maps
Facebook Broodje Bewust
Website Broodje Bewust

Meer hotspots in Leeuwarden!

Broodje Bewust, Leeuwarden

You Might Also Like

Aanmelden
Abonneren op
guest
22 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Taina

Leuk artikel! Ik was op de hoogte van de opening van Broodje Bewust, maar moet er nog steeds een keer heen. Ziet er allemaal zo lekker uit!

Simone

Ziet er heel goed uit, alleen wel heel ver weg voor mij! Ik moet eerlijk bekennen dat alle keren dat ik in het noorden ben geweest op één hand te tellen zijn en ik alleen op ijsbanen ben geweest voor kunstrijwedstrijden. Misschien toch maar eens een tripje plannen!

Linda

Ziet er heel goed uit! Mocht ik ooit een keer in Leeuwarden zijn dan ga ik deze zeker onthouden 🙂

Stéphanie | Expeditie Aardbol

Broodjes zien er heerlijk uit! Leuk dat je aandacht aan het noorden van Nederland besteed :)!

Sieds | siedsmytravels.nl

Mooie tip Marcella! Ik kom zelf ook uit Friesland, kom ook geregeld in Leeuwarden, dus zeker één om te onthouden! 🙂

Saskia

Jammer dat het voor mij letterlijk aan de andere kant van het land ligt, want lekker ziet het er zeker uit!!

Kirsten | Travelaar.nl

Ziet er goed uit! Jammer dat het er nog niet zat toen ik in Leeuwarden woonde! 😉 Het Noorden moet inderdaad een beetje meer onder de aandacht gebracht worden.. Te mooi om te vergeten 😉 hehe.. Als ik weer eens naar Leeuwarden ga (al veel te lang niet meer geweest) dan zal ik deze hotspot uitproberen!

wanderersblues

Hmmm, een broodje geitenkaas is absoluut mijn favoriet! Als ik ooit mijn roadtrip door Holland doe, weet ik waar ik moet lunchen 😉

Mieke

Wat ziet dat er fijn uit! Ik houd van fijne lunchtentjes. Jammer dat Leeuwarden voor mij niet bepaald naast de deur is. 😉

Evelien

Mijn favoriete broodjeszaak! Probeer vooral het broodje achterham of broodje buffelmozarella. Of het olijvenbrood!

Angela

Huh, ik woon er zelf ook maar ik ben deze nog niet tegen gekomen!

Hesteranne

Ik ben al een aantal keren langs deze broodjeszaak gelopen. ik ga in de kerstvakantie zeker een keertje langs!

22
0
Ben benieuwd wat je er van vindt!x
()
x