Personal

Birthday questions – Travel

14 november 2015
Marcella, Revelstoke National Park, Canada

Zo, wat kreeg ik veeeel vragen op mijn blog Ask me Anything! Zo leuk om op mijn verjaardag niet alleen een felicitatie te krijgen, maar ook een originele vraag. En wat een leuke vragen kreeg ik! In deze blog lees je de antwoorden op de travel vragen. Mijn antwoorden op de personal vragen volgen!

Wat zijn je reisplannen voor volgend jaar?

SiedsIn februari doen we een roadtrip door West Cuba. In twee weken verwachten we een hoop van het Caribische eiland te zien. Een stukje zomer in de winter, zo fijn! In mei gaan we met vrienden naar het concert van Mumford & Sons in Hamburg. De kaartjes in Amsterdam waren uitverkocht, dus wij zochten een tof alternatief in het buitenland. Hamburg is een onbekende stad voor ons vieren, dus we knopen er meteen een stedentripje aan vast. Ons kennende komen er nog veel meer reisplannen bij voor 2016, maar er staat nog niks vast. Stay tuned!

Op welke plek in het buitenland zou je wel willen wonen en waarom?

BiancaGoh, wat een lastige vraag! Ik heb geen vaste plek in mijn hoofd, maar ik kan wel een aantal aspecten noemen die ik als erg fijn ervaren heb. Zo vind ik het altijd heerlijk om in de buurt van de kust te zijn. In Nieuw-Zeeland kwamen we de ruige kustlijn steeds weer tegen. Ik kreeg er geen genoeg van! Daarnaast vind ik het prettig om in de buurt van een redelijk grote stad te wonen, maar ook de natuur dichtbij huis te hebben. En dan ’t liefst in een land met een fijn klimaat, het mag best wat warmer dan in Nederland! Weet iemand wat voor mij dan de juiste plek is?

Marcella in Colosseum in Rome

Colosseum, Rome

Als er 1 land is die je elk jaar mag bezoeken, welke zou dit dan zijn?

Saskia – Ik twijfel tussen Frankrijk, Spanje en Italië. Van alle drie landen heb ik nog veels te weinig gezien, dus ik kom er onwijs graag nog eens terug voor een roadtrip, diverse stedentrips en lange wandelingen in de natuur. Keuzes keuzes, maar ik kies dan voor Italië. Ik ben gek op pizza en pasta, dus dat geeft de doorslag.

Ik zou wel willen weten welke plek je zou kiezen als je vanaf nu alleen nog maar naar die plek op vakantie zou mogen gaan.

Sophie – Tsja, wat is de definitie van een ‘plek’? Ik neem de vrijheid om dit breed op te vatten. Ik zou kiezen voor West-Amerika. Hier hebben we zo’n 8.000 kilometer gereden van Seattle naar San Francisco en onwijs veel moois gezien. West-Amerika is een groot gebied, maar ook een heel veelzijdig gebied. En daar zou ik me dan ook goed blijven vermaken.

Mijn vraag is: ga je ooit nog naar Australië?

Carolien – Vooral je eerste vraag is een goeie! Ik heb het er namelijk al een tijd over dat Australië hoog op mijn wishlist staat. Tijdens onze vlucht naar Nieuw-Zeeland zijn we urenlang over Australië gevlogen, maar ik ben er nog niet geweest. Je triggert deze grote wens, dus ik zal eens kijken of we over een tijdje concrete plannen kunnen maken. Hope so!

Wicklow Mountains, Ireland

Wicklow Mountains, Ierland

Hoe bepaal je naar welk land je gaat? Wat is belangrijk voor jou?

Carolien – We houden houden beide ontzettend van de natuur. Onze camperreis door West-Canada was dan ook helemaal te gek en vol hoogtepunten. De uitzonderlijk mooie Rocky Mountains, de eeuwige sneeuw op de hoge bergen, felblauwe meren, een Nationaal Park vol watervallen, het ruige Vancouver Island. En dan ’s avonds fikkie stoken bij de camper voor de ultieme beleving middenin de natuur. Toen we een roadtrip in Ierland maakten, moest daar de natuur ook in terug komen. En ook tijdens een stedentrip Oslo zochten we een prachtig meer op. Dus de natuur is belangrijk voor ons. Naar welk land we gaan, dat bepalen we samen. Ik bezoek graag een onbekend land, maar we komen ook wel eens terug omdat het ons ergens heel goed bevallen is. De vele reisblogs die ik lees beïnvloeden mij daarin zeker, mijn wishlist wordt steeds langer!

Thailand - Bangkok

Bangkok, Thailand

Had je altijd al iets met reizen en altijd al iets met bloggen? En hoe is het zo gekomen?

Bianca – Ik leerde manlief zeven jaar geleden kennen. Ik was pas terug uit Thailand, hij was met vrienden in Californië geweest. Beide voor ’t eerst buiten Europa. We moesten eerst flink klussen in ons huis, maar daarna vertrokken we naar New York en Florida. Het reisvirus was geboren! Intussen zijn we vele bestemmingen verder, en willen we nog zoveel zien & doen. Eerst schreven we vooral voor onze familie over onze avonturen. Los daarvan had ik een domein met mijn eigen naam omdat ik werk zocht. Ik kon er een portfolio op zetten en mezelf profileren. Dit vond ik lastig, en dus gebeurde er lange tijd niks. Tot ik begon te schrijven over wat me inspireert. Dat is reizen, maar met mijn happylists en hotspots maak ik dit een stuk veelzijdiger. Zo is de huidige vorm van MarcellaMolenaar.nl ontstaan.

Welk land zou je kiezen als je de rest van je leven nog maar naar 1 land mag gaan?

Linda – Tsja, een lastige vraag. Ik kies in elk geval naar een groot land, zodat er altijd veel te ontdekken blijft. Misschien gek dat ik een land kies waar ik nog niet geweest ben, maar ik denk dat Australië mij ontzettend goed bevalt. Zowel qua klimaat als de relaxte instelling van de bewoners én de mooie natuur.

New Zealand

Kaka point, Nieuw-Zeeland

Een weekje strand of een weekje in de sneeuw?

Bart – Een antwoord waar ik niet eens over na hoef te denken, want ik ben niet zo’n liefhebber van kou. Ik ga dus voor het strand! Mits er wel genoeg te ontdekken valt in de omgeving, want een week alleen maar op het strand liggen is dan weer niks voor mij.

Zou je ook willen/kunnen emigreren en waarheen dan?

Sabine – Goeie vraag! We hebben er wel eens over nagedacht om te emigreren naar Amerika. Een land wat ons erg goed bevalt en wat ontzettend veelzijdig is. En dan zijn we meteen een stukje dichtbij Zuid-Amerika en Oceanië. Maar toch lijkt emigreren me ook lastig, er komt zoveel bij kijken. En wat moet het moeilijk zijn als een vriend of familielid ernstig ziek is. Ik denk dat ik het qua afstand makkelijker zou vinden om naar Londen te verhuizen. Of juist naar een zuidelijker land als Spanje.

Niagara Falls, Canada

Niagara Falls, Canada

Zijn er bestemmingen die achteraf gezien zijn tegengevallen en je beter had kunnen overslaan? Zo, ja welke en waarom?

Stéphanie – In de zomer van 2012 maakten een roadtrip door Oost-Canada. We landden op Toronto en gingen op pad om de Niagara Falls, Algonquin Provincial Park, Ottawa, Montreal en Quebec te ontdekken. En daar ging het mis. We waren veel in steden en de natuur nam maar een kleine plek in tijdens deze reis. De afwisseling in deze reis ontbrak eigenlijk een beetje. Dat is jammer, maar ook leerzaam. Zo weten we nu weer wat beter wat er goed bij ons past.

Ik vraag me af, van wie heb je toch die reislust?

Betsie – Wat leuk, ook mijn moeder stelde mij een vraag. Het antwoord ontdekte ik een tijdje geleden toen ik met mijn moeder in Parijs was. Ik (her)ontdekte haar avontuurlijke, open houding en zag hoe ze van ontdekken genoot. Een eigenschap die ook goed bij mijn vader paste, hij nam ons vaak spontaan mee om wat leuks te doen. Dus mij is het duidelijk waar mijn reislust vandaan komt!

Marcella Grand Canyon AmericaJe bent al in veel landen geweest, is er dan ook een land waarvan je de bevolking totaal niet gastvrij vond of juist wel erg gastvrij t.o.v. toeristen?

Wanda – Ik vond de bevolking in Nieuw-Zeeland heel gastvrij. In Amerika is dit ook zo, maar in Nieuw-Zeeland lijkt dit nog meer vanzelfsprekend. Ze geven je graag tips en helpen waar het kan. In een B&B op de Coromandel werden we ontvangen met thee en verse koekjes en wilden ze alles weten over ons leven in Nederland. Leuke mensen!

Heb je nog meer vragen aan mij? Dat kan! Stel deze in de reactie op dit blog.

You Might Also Like

20
Reageer op dit artikel

avatar
10 Reacties
10 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Meest gereageerd
Meest bediscussieerd
11 Auteurs van reacties
StéphanieSandraElsemieke | Living on a PlaneLindaJenny - ikreis.net Recente reacties van
  Aanmelden  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Narelle | wegvanhetnoorden.nl
Reiziger
Narelle | wegvanhetnoorden.nl

Leuk om te lezen Marcella! Zo leren we je steeds een beetje beter kennen. Eens met je Italië-antwoord, heerlijk land. Als ik er een tijdje niet ben geweest, mis ik het sfeertje en het heerlijke eten daar!

Evey
Reiziger
Evey

Gefeliciteerd meid! Beetje laat XD

Sabine
Reiziger

Leuke vragen en nog leukere antwoorden! 😀 En ja klopt helemaal: als je snel terug moet of iemand ziek is, is dat lastig…

Jessica
Reiziger

Wat leuk om te lezen Marcella! Ben erg benieuwd naar de andere vragen & antwoorden 😀 En wat ben je trouwens door de jaren heen veranderd zeg! (qua uiterlijk althans als ik op de foto’s afga dan hè ;p)

Mieke
Reiziger

Wat een leuke vragen zijn er gesteld! Leuk om te lezen ook, jullie hebben zoveel gezien en gedaan. Heel tof!!

Jenny - ikreis.net
Reiziger

Het is een leuk rijtje geworden. Maar of het positief is dat mensen je blijvend weg willen hebben? 😉

Linda
Reiziger
Linda

Wat een leuke vragen zitten er tussen! En wat een leuke foto’s ook 🙂

Elsemieke | Living on a Plane
Reiziger

Wat een leuke vragen! Wel grappig dat je toch voor ‘dichtbij’ kiest als je één land mag kiezen waar je elk jaar naar toe gaat. Al moet ik zeggen dat ik ook best ieder jaar naar Spanje of Italië zou willen. 😉

Sandra
Reiziger
Sandra

Wat een boel vragen! En wat leuk om je weer wat beter te leren kennen, alhoewel we daar wel steeds betere stappen in maken hè, hihi! Wat gaaf dat je toch wel lichtelijk serieus over Australië nadenkt. Ik wil ook zo graag, maar dan voor langere periode…. Maar zo zijn er nog tig plekken!

Stéphanie
Reiziger
Stéphanie

Wat leuk dat je de tijd hebt genomen om al deze vragen te beantwoorden! Teveel stad, te weinig natuur en te weinig afwisseling zouden voor mij ook voor zorgen dat ik het minder naar mijn zin heb op reis. Wat jammer dat dit je reis kan breken. Natuur is voor mij echt een must maar dat weet je inmiddels wel 😉 Herkenbaar wat je over emigreren zegt. Mijn moeder was ook erg ziek, dit terwijl ik in Nederland woonde en zij in Frankrijk. Die afstand was al te lang. Ik kan me goed voorstellen hoe het moet zijn als de… Lees verder »